בית פורומים עצור כאן חושבים

כלום מתחרט היוצר על יצירתו? הגיע הזמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2004 01:52 לינק ישיר 
כלום מתחרט היוצר על יצירתו? הגיע הזמן

בהודעה באשכול סמוך טוען ווטו - מייסד עצכ"ח - שקשה לו ללבן הרבה נושאים וסוגיות בעייתים וטעונים בפומבי ורק דורש דיון פרטי בתיבה אישית. רק שם תחת המעטה הרחם מפירסום ניתן לברר האמת.

אך האם אין גישה זו מערערת כל יסוד עכ"ח, לדון בפומבי דברים שהצניעות יפה להן? האם אין בכך סתירה לאשכול היודע שכיום אין סודות והכל ניתן לגילוי.

אם כן מן הראוי שיוצרי פורום זה המסוכן ליהדות - יסגרו הפורום רק למורשים ולאלו שכבר אינם מתפעלים מכל טיעון אפקרוסי המועלים כאן תמידים כסידרם ויפה שעה אחת

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 01:16 לינק ישיר 

המב"א,

זה שהנך קורא לשיבה לאי עצכחיות "חזרה בתשובה" מוכיח שאין "חובה ללמד", כי המצוה היא שלא לומר דבר שאינו נשמע.

מאידך, התבדרות [מארמית - לשון הפצה] דברי עצכח בבתי מדרשות ממשיים ווירטואליים מוכיחה את איתנות דבריו, אלא שמחמת התקדמויות שונות מתבטאת ההתלהבות מעבר לכתיבה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 01:03 לינק ישיר 

המביט_אל: האם זקני הפורום חזרו בתשובה ?

לאחרונה נעלמו מהנוף של הפורום כמה וכמה דמויות שהילכו בו בעבר.. הם היו מעמודי התווך של ה"דעת תיירה" של הפורום וכן מעמודי התווך של הכתיבה והמשקיענות של בפורום.

אין אני בא להלין שפעם היה פה משהו והיום חסר, כי זה דרכו של עולם, שהרחוק נראה יותר זוהר.

אולם מקננן בי חשש שמא כמה ממשתתפי ואפילו ממאורי הפורום שינו את דעתם וכבר אינם תומכים נלהבים של עצכ"ח, מי מטעמים אידאולוגיים ומי מטעמים פרקטיים.. לדעתי שאלה זו חובה עליה להתבהר וכמו שהם לימדונו אז באדיקות על דעותיהם, חובה עליהם ללמדנו את אשר שינו או התפכחו.. וכמו שקיבלו שכר על הדרישה כך יקבלו שכר על הפרישה.

בעלבעמיו:

תוהה על הראשונות?

אפיקבנגב:

בשביל להתפכח (ולהתפקח) צריך ללמוד. מאחר שמטרת הפורום היא למידה- לא ברור לי איך נטישתו קשורה להתפכחות.

דער_לץ:

אפיק, דומה שאתה מיתמם. האמנם כל מי שרוצה ללמוד עושה זאת רק דרך הפורום הלז? ואולי להיפך, כשאדם לומד ברצינות במקום אחר, הוא מגלה שהפורום הלז הוא לא מקום כל כך טוב ללמוד בו? בהיותי בנגב הרחוק פגשתי כמדומני אדם אחד שחושב כך, אולי יש שותפים לדעתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2004 13:09 לינק ישיר 

לודוויג,

מסגנון ותוכן דבריך מסתמן בבירור כי לא הבנת את הנחות היסוד העומדות בבסיס טענתו של מסתברא.

מסתברא מייצג עמדה נפוצה (שאם כי לא זכיתי להבינה לעומקה) בדבר גבולות השיח התיאולוגי - הציבורי. עמדה זאת משקפת טיעונים מהותיים לגופו של ענין השוללים את חלק מהעמדות\גישות המובעות בפורום זה בנושאים הנידונים בו לצד טיעוני מטא המתייחסים למתודת הדיון.

לדידו של מסתברא, השיח המתקיים בפורום זה משקף מגמה שיש בה סכנה חינוכית ליהדות כפי שזאת נתפסת בעיניו.

ניתן לחלוק עקרונית על תפיסת היהדות של מסתברא או להסכים בקוים כללים עמה אך לחלוק על מידת הסכנה (לעומת התועלת) הנובעת מהשיח הרווח בפורום זה.

יש מקום רב לדון בעמדתו של מסתברא לחיוב ולשלילה, אך הטחות מתלהמות בדבר הבעלות על היהדות, על מספרם הכמותי של מייצגי גישה זו, על טפילותם, והבעת עמדה שיפוטית על האסתטיות של הסמלים החברתים של חוגו של מסתברא, אינה קשורה אף בעקיפין לטיעוניו של מסתברא ומשקפת שיח השונה מתרבות הדיון המאפיין את הפורום.

ממעמקי הפרימיטיביות שלי אני מציע שתבקש ממנו ומכולנו סליחה.

וכאשר יהיו לך הערות לגופו של ענין אזי נקראם ונגיב בשמחה.

(וכהערת אגב מי אמר לך שמסתברא אינו מתלבש כבנקאי השקעות יאפי, קצין בסיירת מובחרת, ומשלם 4 מיליון דולר מיסים לשנה? האם ראית אותו? - ואולי תוסיף לקינוח טיעון בדבר הפרימיטיביות הגסטרונומית המאפיינת את התפריט המזרח אירופי),

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 19/08/2004 13:13:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2004 09:11 לינק ישיר 

הודעה על סגירת הפורום + הבעת חרטה (רב_סיינפלד)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=838300

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2004 18:06 לינק ישיר 

נענע ור"צ,
אם כך, אז כנראה טעיתי, כשהבנתי כי הוא מנסה לומר משהו טוב על ה"קהילתיות" שבחיפוש אחר האמת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2004 00:50 לינק ישיר 

נכון, כך גם אני הבנתי אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2004 00:46 לינק ישיר 

אמשלום, דומני שלכך התכוון המשורר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2004 00:36 לינק ישיר 

מר בטהובן צדקת: הרב מסתברא אינו משלם מיסים למדינתך ואינו משרת בצבא.

כי הוא תושב חו"ל ואינו אזרח ישראלי.

מי אמר שציונות אינה שווה לגזענות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2004 00:16 לינק ישיר 

מסתברא:
מסוכן ליהדות?
ל י ה ד ו ת ???????????????????????????????????
ומי שמך בעל בית על היהדות?
אתה, בתוך היהדות, שייך למיעוט מבוטל וקיצוני שאינו מייצג שום דבר פרט לאת עצמו.
מרבית היהודים בעולם הם חילונים, או רפורמים או קונסרבטיבים.
פחות מ15 אחוז הם אורתודוקסים.
בתוכם חלק נכבד לכיפה הסרוגה.
ואתה מתיימר לדבר בשם היהדות?
אני, החילוני, לא זו בלבד שאינני יהודי פחות טוב ממך, אלא אני מייצג את היהדות עשרת מונים ממך.
למעשה, אתה ודומיך מסוכנים ליהדות. הפכתם אותה למין כת משונה, הלובשת בגדי אצילים פולניים מן המאה ה19, ומנהגיה זרים לרוח היהדות. (ישעיהו, פרק א).
חיים כמו קרציות על חשבון מעמד משלמי המיסים העובדים במדינת ישראל, ונהנים מהגנה של צבא השופך דמו עליכם בעוד שאינכם משרתים בו. אתה, מסתברא, מסוכן ליהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 20:00 לינק ישיר 

ברגע שהשיירה הפכה למעגל, הרי שלמרות התמיכה ההדדית, החיפוש הוגבל רק לתחום שבתוך המעגל.
ואם האמת נמצאת בדיוק מאחורי גבי? מי ימצא אותה אז?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 03:46 לינק ישיר 

ציטוט (שהגיע בתיבה אישית) לתמונת בת היענה המסתובבת סביב עצמה ועם ההתחפרות מביטה על עצמה מאחורה -

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=122062

13:27 28/5/2002 - נשלח ב

סיפור ב'
היו היה אדם ראובן שמו שיצא לרחובה של עיר לחפש את האמת. הסתובב אנה ואנה. לפתע, ראה אדם אחר, שמעון, שהיה נראה שגם הוא מחפש משהו. כאשר שאל ראובן את שמעון על פשר חיפושו, הוא אכן נענה שגם שמעון משוטט לבקש דבר אמת. "אתה יודע מה?" אמר שמעון, "בוא אשים את ידיי על כתיפיך ובמאמץ משותף נבקש את האמת!"
הסכימו שניהם עד שמצאו עוד ועוד בני אדם המחפשים אמת וצירפו אותם לשיירתם עד שמראש השיירה כבר לא הבחינו בסופה.
יום אחד הבחין ראובן הראשון שבשיירה, סופה של שיירה הולכת לפניו והתברר לו שזו שיירה של מבקשי אמת. שם ראובן את ידיו על כתיפיו של הסוגר את השיירה שלפניו.
המתבונן מהגג, שם לב שסוף השיירה היא בעצם סוף השיירה של ראובן ועל ידי שימת ידיו הוא סגר את מעגל מבקשי האמת שכל אחד נסמך על זולתו וזולתו על זולתו עד שזה חוזר חלילה.
עד היום הזה גודלת השיירה ומסתובבת ללא הרף.

בברכה.

תוקן על ידי - לינקזעצער - 11/08/2004 4:03:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 02:43 לינק ישיר 

מסתברא יקירי

לווטו יש הסתייגויות מדיון בנושאים שקשה לו להסביר, והוא חושב שמוטב לשמור את הדיון בהם לדיאלוג פרטי, שבו ניתן יותר להיזהר מהטעיות, ובו המסביר יכול לעקוב אחרי תגובותיו של השומע ולנסות, כמיטב יכולתו, לגלות אם הצליח לבאר את עצמו היטב.

לי אין את החששות האלו.

כל מי שעוקב אחרי האסכולות בפורום יכול לדעת כי וטו הינו, במובן המקורי של המילה, מיסטיקאי. כלומר, הוא כותב על האלקות שהוא רואה לנגד עיניו. אמנם קשה מאד לומר את המשפט הזה...

אז בנושאים שבהם עליו להציג את מה שהוא חש ברורות ואחרים עדיין לא, הוא מנסה לפסוע בזהירות. בכל תחום אחר, אין הוא חושש לבטא את אשר עם דעתו. ואתה ידעת.

אני איני טיפוס כזה. אני נוטה לדיון רציונלי, אם לא רציונליסטי, וכמוני רבים אחרים מאלו שהצטרפו לפורום ותרומתם עולה על שלי, כגון מציץ ורב צעיר ואחרים ייזכרו לטוב.

ואילולא הטרדות הרבות שעדו על צווארי, כי אז הייתי משתדל להשתתף יותר, כראוי לבית מדרש וירטואלי זה. (וגם הפעם, הזדרזתי לכתוב גם מפני כבודך).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 02:33 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מסתברא

והיו עיניך רואות את מוריך:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 02:28 לינק ישיר 

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 02:16 לינק ישיר 

מסתברא,

אין כאן שום חרטה!

ואיך אמר ה"חבר" שלכם שכשיגיע לשמיים רק יענשוהו על שיסד את ש"ס ולא את "יתד" [אם כי י"א דווקא להיפך ואכמ"ל]. כן לא שייך חרטה על הקמת בימ"ד זה שיודעני ישירות שהשיב רבים מעוון.

כוונתי שלמדתי ששיח פורומי טוב לפתיחת דיון ולא למיצויו עד תומו.

אעתיק מאותו אשכול באותו עמוד הנזכר מה שכבר כתבתי לך בנידון:
"ססמת "ואת צנועים חכמה" שייכת מאד לפורום. לא הזכרתיה לגבי היבט החשיפה לדיון שעל זה יש אשכול שלם "חשיפת סודות לרבים", אלא לגבי ההעמקה שמעבר לזריקת מאמרים, הודעות וחוות דעת וירטואלית לויכוח ממוקד ולא מגמתי של הנחת המבוקש מראש."

כן אעתיק ממה שקבלתי מחשוב שבכותבינו:
"בנוגע לבירור האמת מעל דפי הפורום, צריך לדעת שמלבד האנשים שאתם אתה מתדיין ישירות יש את הצופים שאינם משתתפים. אתה לא יכול לדעת אם הם מבינים או לא מבינים , מסכימים או לא מסכימים, אבל תמיד טוב שידעו שיש עוד דעה.

(ובהקשר הזה יש ווארט מהחידושי הרי"ם על הנאמר ושמתם את דברי אלה *על* לבבכם, שגם אם הלב סגור טוב שיהיו הדברים על הלב והיה אם יפתח ייכנסו גם לתוכו.)"

דווקא מגמתיות טיעוניך הנעצרים בנקודות מסוימות [עם מלוא ההערכה לפתיחות עד לשם] מוכיחה את גבול השיח הפורומי.

ללא קשר ישיר, נידונה היום נקודה זו בראש העמוד החמישי של אשכול האסכולות,

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=348285&whichpage=5

תוקן על ידי - ווטו1 - 11/08/2004 2:21:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כלום מתחרט היוצר על יצירתו? הגיע הזמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext