לאחר שיחה שקיימתי עם יקי רייסנר הבנתי כמה דברים על יום חמישי האחרון.
אני מוכרח לומר שהייתי די בשוק, מאחר והדברים התנהלו שם בצורה מאוד לא ברורה.
יקי רייסנר וצביקה שנקר רצו עם רעיון ה"יושר" מתוך כוונה להגיש את הרשימה החדשה ולגרוף מנדט כמעט בטוח.
הם בישלו את הרעיון לאט לאט ובמשך שלושה חודשים יצרו את הקשרים הנכונים, תמיכה, דעת קהל וכו' כאשר הם נפגשים עם כמעט כל הגורמים הפוליטיים הקשורים באלעד.
בשבועיים האחרונים הם שמרו על קשר רציף עם חסידות ויז'ניץ וכל הגורמים שהיו קשורים מטעם אגודת ישראל תוך תיאום אפשרות של ריצה משותפת עם החסידים .
היחיד שהם לא נפגשו איתו היה ח"כ מאיר פרוש, לטענתם לא "יצא" לו, ואני אומר שזה בגלל שהוא לא רצה להיפגש איתם ולא רצה לרוץ איתם, מאחר ולטענתו שום רב לא עמד מאחוריהם.
המצב התחמם בשבוע האחרון, לאחר שהתברר ליקי ממקורותיו (לפי דעתי מדובר ברב סילמן) כי כפי הנראה הולכים כולם על מהלך של אחדות - רשימה אחת גדולה ומשותפת.
יקי אמר לצביקה שנקר כי יש לשקול טוב את המצב ולא לבצע מהלך שבסוף ע"פ דרישת הרב שטינמן הם יצטרכו להתקפל.
הוא אמר את זה על בסיס שיחות עם מקורבים והיה נראה כאילו הדברים הולכים ונסגרים עליהם.
ביום רביעי היה נראה כי מהלך חדש בא על אלעד, בפגישה מפתיעה עם כל סיעת המפד"ל בעיר ביום רביעי (ערב לפני) הגיעו לסיכום כי יקי רייסנר יוצב במקום הרביעי עם רוטציה למקום השלישי (ע"ח חורי), חורי הסכים.
המהלך נרקם דרך נתי גולדפינגר שהוא עוזרו של ח"כ זבולון אורלב. (מתברר כי גולדפינגר הוא גיסו של יקי וחורי הוא בן דודו של שנקר).
יקי רייסנר חתם על ההסכם ועל טופס הסכמה להיות מועמד וביקש משמואל עמרוסי לעקב את הגשת הרשימה עד למחרת בשעה 15:00 ע"מ להתייעץ ולשקול את הדברים.
משם המשיכו חברי המפלגה לביתו של שבתאי (שפסי) אייזנשטט ע"מ לעמוד מקרוב על מצב הדברים.
בשעה 24:00 הוזעקו רייסנר ושנקר בדחיפות למשרד של חסידות ויז'ניץ ושם בארבע עיניים נסגרו דברים שעד היום לא יצאו לפירסום.
במהלך הפגישה הגיע גם צביקה הרבסט ויצא לאחר 10 דקות, והפגישה נמשכה כרגיל (אני לא מצליח לברר מה היה שם), לאחר הפגישה שהסתיימה בשעות הקטנות יקי החליט כי הסיעה החדשה לא תרוץ ויש לפעול להשגת מטרותיה עד לסגירת הרשימות, לטענת יקי 'היה לו על מה להסתמך'.
תוך כדי הדברים שמר יקי על קשר רצוף עם הרב סילמן שעדכן אותו על כך שבסופו של דבר תהיה רשימה מאוחדת והוא לא יהיה בפנים וזאת מכמה סיבות שלא כאן הזמן והמקום לפרטם.
בשעות הבוקר של יום חמישי עוד נראה צביקה שנקר אוסף חתימות ואילו יקי רייסנר נסע מוקדם למשרדו בת"א וחזר לאלעד רק ב- 13:00 (יש שמועות כי היה אצל הרב סילמן בירושלים ואף הביא אותו לב"ב – לא בטוח.)
מה שכן בטוח שיקי דיבר הרבה פעמים במשך אותו יום עם הרב סילמן ועודכן כל הזמן על מצב המו"מ, בנוסף הוא קיבל ייעוץ חד משמעי לא לרוץ כנגד הרשימה המאוחדת כי לא יהיה לו סיכוי.
בשעה 15:00 הודיע יקי רייסנר לשמואל עמרוסי לגנוז את ההסכם ואת חתימתו, בסיכום שהוחלט ע"י חברי המפלגה (ידידים וכו' ) הוחלט כי מהלך עם המפד"ל אמנם יבטיח כניסה למועצה אך יטרפד את רעיון ה"יושר" - תנועה ראשונה שמגדירה עצמה "מודרנית". כאשר מהלך עם המפד"ל יהפוך אותם לכלי לחבוט בו ובטענות שהם בעצם מזרוחניקים בכיפה שחורה.
יקי אמנם היה בעד אך צביקה היה נגד והם סיכמו לרדת מזה ולהמשיך הלאה.
בשעה 16:00 סיעת "יושר" נפגשה עם ראש המועצה (קריספל) וסגרו עקרונית שבמידה והרב מלכה ייכנס לרשימה הם ישקלו הצטרפות במקום השלישי.
מי שעוד עמד על הפרק היה מאיר פרוש, ששקל בכובד ראש לתמוך בקריספל ולהיכנס מקום שני ברשימה.
במקרה כזה יקי הסכים להיכנס למקום הרביעי .
בשעה 19:00 (מתחיל האקשן האמיתי...) הגיע טלפון מהרבסט : "עושים לנו תרגיל", "תכינו את הרשימה הנפרדת".
יקי אמר לו : "אנחנו לא מאורגנים" צריך חתימות וצריך ערבויות.
סוכם ש"יושר" ידאגו לחתימות ו"הרבסט" לערבויות.
יקי נזכר בפגישה של אתמול והפעיל את שמואל עמרוסי לארגון מהיר של 130 חתימות.
וכך בשעה 20:30 הגיעו רייסנר ושנקר לביתו של הרבסט, שם סוכם כי תוקם רשימה עצמאית שהרבסט יעמוד בראשה, ויז'ניץ אחריו, סב"ת אח"כ ואז "יושר".
יקי אמר שהמקום אינו ריאלי אך הוא מוכן למהלך על מנת לשבור את הסטטוס הקיים בעיר.
הרשימה סוכמה ונרשמה ואז הגיע טלפון להגיע לביתו של צביקה כהן,
הגיעו לשם כולם והכול שם התפוצץ (הרב גרוסמן בסוף כינה את שפסי "עבריין" ) וכך בשעה 20:51 יצאו במכוניתו של יקי (רכב של צ. לנדאו) צביקה שנקר , צביקה הרבסט וחיים מאיר כץ לכיוון המועצה.
הדלת הייתה נעולה, יקי קיבל מישראל גרינפלד (הקב"ט) פתק כניסה ואז אמרו שכל סיעה יכולה להכניס 2 נציגים, יקי משך את הרבסט איתו פנימה.
וכך במסדרון של מטבח המועצה התכנסו חברי: דגל, ויז'ניץ ויושר (יחד עם חנוך זיברד, נציגי פרוש שיחקו ברוגז) וסיכמו את המקומות ברשימה החדשה,
לפתע מישהו צעק להרבסט שש"ס הגישה כבר את הרשימה הנפרדת שלה והרבסט צעק על פכטר: "דפקת אותי" והתחיל לבכות.
וכך הסתובבו במועצה צביקה אחד עם הערבויות וצביקה אחד עם הרשימות, ובתווך "המאכערים".
שייקה קרליץ אמר להרבסט : חכה, הרשימה תהיה מאוחדת כך קבעו הרבנים ומישהו ענה לו (בלשון מאוד לא עדינה) על מעמדם של רבנים ברגע זה.
יקי מספר כי רמת הניהול המקומית הייתה מזעזעת כאשר חנוך זיברד אומר לכולם : מה זה אלעד? המצאתם פוליטיקה מסריחה שאין באף עיר, תישרפו אתם והעיר שלכם.
המתח המשיך לעלות וכולם התחילו לאבד עשתונות.
אולם אז צביקה הרבסט נקרא לחדר של אלי ישי ושם סגרו את הדלת והתחילה מריבה בין אנשי החצרות מי נקרא נציג של הרב שטיינמן ומי של ר' ניסים, כל צד צעק משהו אחר וכך התנהלו העניינים מבפנים.
נציג ויז'ניץ הסתובב בחוץ ואמר: בושה כזו עוד לא ראיתי, מסתובבת פה קבוצה שנותנת הוראות לרבנים ולא הפוך, הם עושים ככל העולה על רוחם בצורה בוטה ומאפיונרית.
ואז נפלה ההחלטה אצל "יושר".
מאחר והרבסט מחזיק את הערבויות והם את החתימות.
נשאר להם - או להתקפל וללכת הביתה, ומחר לספר לחבר'ה שעשו להם תרגיל, או להוביל מהלך אחרון עם קריספל.
לאור זאת נכנסו האנשים לחדר של קריספל (שפסי, נאמנו של הרבסט נכח בפגישה בשעה 22:30 ) וסוכם על ריצה משותפת כאשר צורי מקום ראשון, הרב מלכה ע"י נציגו שם טוב במקום השני ויקי במקום השלישי.
דבר נוסף שסוכם הוא שבמידה וקריספל לא נבחר לראשות הוא מתפטר ואז יקי מקום שני.
לאחר שהוגשה הרשימה ישבו כ- 15 איש בלישכתו של קריספל, רובם תומכי "יושר" ודיברו על המהלך המפתיע, כאשר לפתע מישהו נכנס וסיפר - שמוליק גרוסמן מגיש רשימה נפרדת. קריספל קם לעצור אותו - למנוע ממנו להגיש את הרשימה ע"י כך שעבר המועד, אך כולם התנפלו על קריספל ואמרו לו : תן להם להגיש על מנת להראות את פרצופם היפה בעיני הציבור, בבחינת "הציבור יראה מה שווה דעת הרב שטיינמן בעיני המרא דאתרא ונעריו המטורפים".
אבי רוזן (עורך קול העיר) אמר בשיחה שם כי ניתן לצטט אותו אומר: יש לנו רב עיר מושחת ומנוול.
בכך סיימה סיעת "יושר" את חלק א' בסיפור המרתק שלה, השלב הבא כנראה: עיתון מקומי ...
נשלח ב-12/8/2004 21:14
חבר'ה, לא חשבתי שתקטלו אותי כ"כ מהר!
לא נורא, ראיתי מה עשיתם באשכולות שסמוכים אחד לשני.
כאן בפורום אני חדשה, אך אני כלל לא "זרה בתוכנו"
אני מבינה "קצת" ממה שקורה בעיר.
נשלח ב-12/8/2004 15:58
חבל לדוש בזה
זה רק מגדיל את האכזבה מיושר
אני רק יכול להגיד שמכתחילה אמרתי לריסנר שאני לא מאמין שיתנו להם לרוץ
ושהרב שטיימן יכפה את דעתו עליהם
ואני כל כך לא אוהב להזכיר לאנשים שאמרתי להם ולהגיד להם
אמרתי לכם
הבעיה הכי גדולה שעשו להם את זה בצורה מגעילה
התנהגו אליהם כמו לילדים שעובדים עליהם ויודעים שהם לא מסוגלים לעשות כלום בחזרה
אני מאמין שבחדרי חדרים יושבים הרבסט וחבריו וצוחקים על התמימות של יושר
סוף עצוב לדבר חשוב
נשלח ב-12/8/2004 15:10
באמת חשבת שהיא חדשה ???
חחחחחחחחח
עוד ניק(ית?) "חדש".
נשלח ב-12/8/2004 15:09
ענבל שלום !
לפי הניתוח שלך לא נראה כי את חדשה פה ...
מהלך מעניין , מה יביא את שם טוב להתפטר ? אם הכוונה ללחץ רבני , אז יבוא לחץ גם על יושר לקפל דגלים . ואז כולנו נישאר ב...
נשלח ב-12/8/2004 15:07
ואם יבוא משיח לא יהיו בחירות.
ואחרי שצחקנו, נחזור לדיון רציני.
נשלח ב-12/8/2004 15:04
כעת כשאני קוראת את כל ההיסטוריה של מפלגת יושר, דווקא נראה כי הם כן היו רצינים, אך הולכו שולל ע"י מי שהם חשבו שהוא לטובתם,
אבל אולי יכול להיות שדווקא הם יפתיעו, אם גם קריספל וגם השני יום טוב, יתפטרו מהרשימה ישאר רייסנר בראש הרשימה ויוכל להיות המרוויח הגדול!
נשלח ב-12/8/2004 14:37
חשבתי דווקא על "כל האמת".
נשלח ב-12/8/2004 14:17
חשבתי להציע 'יושר פנימי' אבל דוקא 'אמרי יושר' נשמע לי מתאים יותר.
תוקן על ידי - chiko10 - 12/08/2004 14:20:20
נשלח ב-12/8/2004 13:48
מענין שאני שמעתי מחברים של ריסנר שהוא דווקה רצה ללכת במפד"ל . מי שהרס את המהלך זה עו"ד במברגר שלא הסכים לזוז מה מקום שלו. אני אחזור עם פרטים שאני עכשיו הולך לברר...
האמת נמצאת אי שם!
נשלח ב-12/8/2004 13:41
צ'יקו , יקראו לעיתון "קול היושר" ?
מי יכתוב את מאמר הפתיחה שלו , הרב שנקר ?
כרגע נראה לי שהם יורידו פרופיל עד הבחירות הבאות ובפעם הבאה הם יקלעו למצב "זאב זאב" , לא יאמינו להם שהם רצים ואולי כך עדיף ואז הם ירוצו באמת .
או שאולי כדאי לסים את הרומן הנפשי איתם ולבנות על קבוצה רצינית יותר שבאמת תקום ותאמר את דברה .
נשלח ב-12/8/2004 13:23
צ'יקו
על איזו הצהרת כוונות מדובר ?
להריץ את יושר בעוד 4 שנים ?
נו באמתת מדובר ב"צעצוע" חדש לחבורה, הרי צריך לדבר על
משהו - לא ?
נשלח ב-12/8/2004 13:15
זה נשמע כדרך הזולה ביותר לשמור על קשר עם הציבור.
אם הם יעשו את זה, זה למעשה הצהרת כוונות לעתיד.
נשלח ב-12/8/2004 13:13
העיתון המדובר הוא בסך הכל עלון...
עלון "מתחרה" לקול התורה, פלטפורמה למודרנים לתקוף חזרה
את השמרנים.
נו מה, המשחק בפוליטיקה יגמר אוטוטו.
אז אולי במקום להטיף לחרדים ללכת לעבוד, הגיע הזמן שגם
הם יעבדו...
"עיתון אעלק".
נשלח ב-12/8/2004 13:04
אני שמח לשמוע שקריספי הבין לאיזה מפלגה הכי כדאי לו להצביע, ואני מקווה שגם למרנן אני אצליח להסביר זאת.
נשלח ב-12/8/2004 11:35
"לאחר מעשה" ? או שמא רייסנר בכבודו ובעצמו ?
בכל מקרה, שלוחו של אדם כמותו, ודי ברור שנשלחת ע"י
לנסות ו"לרכך" את המהלך המטופש שעשיתם.
פיני גרשון פעם אמר - מי שהולך לשחק עם ילדים, שלא יתפלא
שהוא קם רטוב בבוקר.
יושר מלכתחילה לא התכוונה לרוץ, ושום סיפור שתכתוב כאן