בית פורומים אחרדים-אלעד

חרדים מאלעד מתנגדים למשמרת הצניעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2004 15:52 לינק ישיר 
חרדים מאלעד מתנגדים למשמרת הצניעות

הפתעה: חרדים מתנגדים למשמרות הצניעותמאת:

דנה שבת, מערכת MSN

ביישוב הדתי אלעד קמה התארגנות תושבים, ששמה לה למטרה לחנך את הדור הצעיר. כל מה שצריך זה להרים את הטלפון ולהלשין או סתם לשתף בבעיות. אז למה לא כולם מרוצים מזה שמישהו יטפל אחת ולתמיד בבת שמתלבשת חשוף או בבן שנוסע בשבת?
הבת יוצאת עם חילוני? הבן נוסע בשבת? ביישוב הדתי אלעד יכולים להירגע. "משמרות הצניעות" מגיעות למקום. להירגע אמרנו? לא בטוח. לא כל התושבים מברכים על היוזמה, ואפילו לא המועצה.

ביום שישי האחרון התפרסמה בעיתון המקומי של היישוב מודעה המבקשת מן הציבור "להודיע על כל פירצה בחומת הצניעות, שבת וכיוצא בזה". הפנייה במודעה, שחתומה על ידי מי שמכנים את עצמם "ועדת החינוך אלעד ומתהדרים בפיקוח רבנים, מיועדת לכל תושב וכל "הורה שיש לבנו בעיה חינוכית-חברתית, או נטייה לחברים לא רצויים, וכן בעיה של שיבוץ במסגרת תורנית".

למרות השם הרשמי, ועדת החינוך אינה פועלת מטעם המועצה או הממסד הרבני בעיר, אלא כיוזמה פרטית של תושבים. ככל הנראה, מדובר בשם חדש לתופעה הידועה כ"משמרות הצניעות", המוכרת בקהילות החרדיות. בחלק מהיישובים נטען בעבר כי משמרות הצניעות נוהגות לחנך באמצעות איומים, נידוי ולעיתים גם באלימות.

מפחדים מאלימות

י', תושב אלעד כבן 30, חרדי המגדיר עצמו "מודרני", לא מרוצה מהעניין: "באלעד קיימת עוינות בין החרדים תלמידי הישיבות, לבין החרדים המודרניים שרואים את העולם קצת אחרת. מספיק שלמשפחה יש טלוויזיה בבית, או אינטרנט, ויהיה מי שיטעו שזה משחית את הילדים". לא רק החשש מאלימות מפריע ל-י'. "גם אם הם לא יינקטו באלימות, הם עלולים לפגוע בהשתלבות הילדים בבית הספר. מה שהאנשים האלה רוצים זה לחנך ילדים של אחרים. כל אחד צריך לחנך את הילדים שלו".

גם במועצה לא מביעים שביעות רצון מהקמת ה"וועדה". לדברי אהרון קורנפלד, דובר מועצת אלעד, המועצה איננה מעודדת את העניין, אך אינה מעונינת לפגוע בחופש ההתאגדות. "המעשה של 'מכה רעו בסתר' לא מקובל עליי", אומר קורנפלד. "כל אלטרנטיבה חינוכית בדרך של קירוב והסברה עדיפה. יש באלעד מועדון לנוער שנועד בדיוק לשם כך, ואנו משתדלים לפתח מודלים של טיפול ופעילות, כדי לטפל ולא לנדות".

בפורומים באינטרנט המיוחדים לקהילות החרדיות (כן, יש דבר כזה!) בולטים חילוקי הדעות בין הקבוצות השונות. בעוד חלק מהגולשים מצדדים במאבק בפריצות ובתופעת ה"שבבניקים" (צעירים שלא לומדים ולא עובדים), ניתן למצוא גם לא מעט מתנגדים. מאחורי כינויים חסויים ברשת, מביעים התושבים חשש כי הדבר יביא ל"סגירת חשבונות" בין האברכים, החרדים המודרניים, והדתיים הלאומיים המתגוררים באלעד. כמו כן, מביעים תושבים כעס על שיטת ההלשנה, המזכירה משטרים אפלים.

את תגובת חברי "ועדת החינוך" של אלעד לא ניתן היה להשיג עד פרסום הכתבה.

http://web.msn.co.il/msn/news/7D0EDCB22C8540019A91308DC8CDB4B8.htm

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2004 09:19 לינק ישיר 

המשמרת הנ"ל מזכירה לי את הערכון של ה"גשש" בחוף הים עם זליג.

הנה ימים באים נאום ה''

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 20:24 לינק ישיר 

בפירוש יש צורך בגוף שיטפל בכל מיני בעיות שקיימים בעיר.
אבל לכל דבד ודבר יש שיטה.

משמרת הצניעות בוודאי לא השיטה הנכונה לטפל בבעיות שקיימות בעיר. ראינו את ההצלחות (הכושלות) שלהם בירושלים ובב"ב...

אני מכיר אישית אנשים ממשמרת הצניעות, ואלו שאני מכיר הם ממש אנשים מושחתים, מהסוג שגולשים באינטרנט בכדי לתפוס אחרים שגולשים ולהעניש אותם ע"כ. ודברים הרבה יותר גרועים מכך. אני לא אומר ח"ו שכל משמרת הצניעות כזו, אבל חלק ניכר מהם ממש מושחתים.

אני מאד מקווה שיהיה גוף אחראי ושקול שאפשר יהיה לסמוך עליו שיחזק אותנו קצת ברוחניות. אבל בשום פנים ואופן בשיטת משמרת הצניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 14:43 לינק ישיר 

מרנן

זה עובד ככה.

היום זה בשביל השבבניקים,

מחר - אתה תהפוך לשבבניק.

מי מפקח עליהם ? מי מרסן אותם ? מי מחליט מה ?

(תכף יבוא האדיוט התורן ויגיד שזה בפיקוח הרבנים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 14:23 לינק ישיר 

אינני תושב לשעבר אני רק על הסכין ואדרבא אני תושב בהווה וגם בעתיד ואכפת לי מהעיר הזו מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 14:13 לינק ישיר 

על הסכין/תושב לשעבר,

אתה משפריץ שטויות בקצב...

מטרתה של ההתארגנות החדשה הנה אך ורק לצורך הטיפול בבעיה שציינתי.

בעברייני צווארון לבן, "גולשי" אינטרנט שכמותך, נטפל אנחנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2004 14:04 לינק ישיר 

מרנן ורבנן פעם ראשונה שאני מסכים עם דברך ולענין עצמן אכן זה כבר בשלבים האחרונים של ההקמה עומדים מאחורי זה אברכים חשובים שנוטלים מזמנם היקר על מנת לעשות עבודת קודש וכך כולם יצאו נשכרים הרי זה ברור שלכל הדברים הנפשעים שקורה בעיר משהו צריך לעשות סוף כמו גם אותם שבאבניקים שמכנים את עצמם חרדים מודרנים שזה כמו בשר וחלב ביחד או חרדי או מודרני אין שניהם יחד ובא יום והעיר תהיה נקיה ומסודרת כמו שצריכה להיות עיר חרדית אמיתית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 13:41 לינק ישיר 

אני בעד!

נמאס מהשבאב המפריע מידי שבת למנוחתנו, פורץ לרכבינו ומטריד את בנותינו.

אני מסופק אם "חיסולים ממוקדים" של משמרת הצניעות ימגרו לחלוטין את התופעה, אך אם יתייחסו רבני העיר לנושא ברצינות (אינשאללה), היא לכל הפחות תתגמד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2004 13:02 לינק ישיר 

Fajing
ע"פ הכתיבה שלך ברור שגם אתה מפדלניק שמנסה להתחזות לחרדי.
ובדיוק בשביל אנשים כמוך צריך משמרת צניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 11:53 לינק ישיר 

נו נו,

חבורת הסוטים הגיעה לאלעד.

מה שאני לא מבין - לא יותר קל לשבת מול האינטרנט?
בשביל מה לחפש בחורות ברחובות ונשים באוטובוס ?

אחחח, חיוך של הנאה נסוך על שפתיי, המחשבה שאחד מהם

ייפול לי לידיים...

^^^^אבקש לכתוב בשפה נאותה, כיאה לחרדים. תודה^^^^

תוקן על ידי - צורםדוידוב - 18/08/2004 13:35:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2004 11:31 לינק ישיר 

תיקון טעויות!
א. משמרת הצניעות פועלת בעידודם של שני רבני העיר.
ב. אחרי הבחירות משמרת הצניעות תפעל מטעם המועצה והעבודים שם יקבלו משכורת מבמועצה כמעיין שיטור קהילתי - שהיו קפופים לרבני העיר ובפיקוחו של הרב גרוסמן. הנושא הוא בעידודם של כל גדולי התורה - וזהו אחד מהנושאים שנסגרו עם צביקה כהן לפני הבחירות.
ג. המשמרת תטפל בנושא צניעות, ישיבה באוטובוסים, שבבניקים ועוד'.
ד.רוב תושבי העיר רוצים משמרת כזאת.
אין לכם מה לדאוג משמרת כזאת תשה רק טוב לעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2004 21:06 לינק ישיר 

כעת מובן מה "דודנית" חיפשה כאן כ"כ הרבה...

אחלה כתבה, אובייקטיבית, וכתובה בטוב טעם!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > חרדים מאלעד מתנגדים למשמרת הצניעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext