| נשלח ב-22/8/2004 13:21 |
|
| |
סלקצי-ה בחיידר "קהילות יעקב"....
אם עד היו הם הסתפקו בכך שהם לא קיבלו חלק מסויים מאוכלוסית העיר לחיידר, הרי שהשנה הם עברו את הגבול!
ילדים שכבר לומדים במוסד הזה שנתיים ושלוש גילו לפתע בתחילת שנת הלימודים כי השם של ילדם לא מופיע ברשימת התלמידים לשנת הלימודים הקרובה!
ולשאלתם את הנהלת החיידר, מדוע לאחר שבנם כבר לומד בחיידר הם מוצאים לנכון להוציאו?
הם נענו בתשובות שמזכירות משטרים אפלים!
חלקם לאחר השתדלות מרובה הושפלו והוצרכו לחתום על כל מיני מסמכים... וד"ל..
וחלקם נענו כי אין על מה לדבר! והושבו לביתם בבושת פנים!
שערעוריה!
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
תוקן עקב שגיאת כתיב
תוקן על ידי - בן_תיירה - 22/08/2004 13:24:48
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2004 01:31 |
|
| |
מטורף מה שקורה בעיר הזאת.
איך אמר רביץ בראיון לקול העיר? עיר הנידחת!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 12:01 |
|
| |
וטינופת כמוך היא בדיוק הסיבה שאיני רוצה כי ילדיי ילמדו
עם ילדיך.
תמשיכו לחנך לגזענות, לבטלנות, ולפשיטת יד.
הרבה לא ייצא מכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 10:56 |
|
| |
לכל יפי הנפש.
האם לא הייתם עושים הכל שהבן שלכם יקבל את החינוך הכי טוב שאפשר? אם היה לכם אפשרות להוציא מבית הספר תלמדים שיכולים להזיק לילדים שלכם לא הייתם עושים זאת?
כשזה מגיע לילדים שלכם אתם שוכחים הכל הכן עושים זאת אז למה אתם באים בתלונות אלנו שאנו מוצאים ילדים שאינם מתאימים.
לצערי הרב רוב הילדים שאינם מתאמים הם ספרדים. אבל אנחנו לא מוצאים את הילדי כי הם ספרדים אנחנו מוצאים אותם כי הם לא מתאמים ואנו חוששים לעתיד ילדנו.
אתם חושבים שיש דרך אחרת? תקימו בית ספר אחר ושהילדים שלכם ילמדו איתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 09:48 |
|
| |
צפלין
נתינת דוגמאות קיצוניות היא דרך להמחשת דברים.
ובקשר לגרוסמן - אולי באמת היה שהוא לא היה
מתקבל לחיידר...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 09:30 |
|
| |
נולדתם באלעד? המצב הגרוע הזה בא מבני ברק ומירושלים! מבתי ספר לבנות וישיבות לבנים!!! עם מקומם בגיהנום של כל מנהלי בתי הספר והישיבות/ חדרים, אף אחד לא היה רוצה להחליף, לא חלבן ולא פקיד ולא שום אב עובד אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 09:01 |
|
| |
אני לא חושב שההשוואה של אבא עובד למחלל שבת הגיוני,וכפי ששמעתי בשם הרב גרוסמן שליט"א "אבא שלי היה חלבן,אז מה? לא היו מקבלים אותי לחיידר? מה היה יוצא ממני" מה נומר על מילים אלו?ושמעתי מאברך חשוב שכאשר הקימו את "דעת זקנים" אמר הרב שטיינמן שליט"א "שלא מקימים חיידר רק לבני אברכים" מה קרה מאז?יש עוד הרבה מה לומר הענין שלא יועילו כל המילים לצערי.
הנה ימים באים נאום ה''
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 08:35 |
|
| |
כבוד הרבי
אתה מוכן שהילדים שלך ילמדו עם ילדים חילונים ?
אגב,
אם חשבת לנסות ולשלוח את הבן שלך לאליאנס או גימנסיה
הרצליה, חבל על הזמן, לא יקבלו אותך שם...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 23:35 |
|
| |
מענין מה יקרה אם לאות מחאה נפסיק לקחת טרמפים כל היום את ה"בני תיירא" השנוררים שרגע לאחר שירדו מרכבינו מלגלגים על "הבעלבות" שעובד למחייתו...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 22:48 |
|
| |
ויש להוסיף בעניין - בפורום נמצאים כמה בוגרים מצטיינים של השיטה המפוארת (מי אמר לשעבר?? ) , ועיון קל בדמותם הוירטואלית (בהנחה שהיא משקפת את האמיתית) מעלה תמונה קשה ועצובה של אדם גזען , עילג ומתלהם , תוצר של חינוך לשנאה , התנשאות ובורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 22:44 |
|
| |
הרבי - קבל
ורציתי להוסיף שמלבד העצלות בה לוקים הרבה מ"אנשי החינוך" , י שנו שיקול הכבוד , דהיינו , החיידר שלנו הוא הכי הכי , הוא של בני תיירה בלבד , הוא נקי מפרנקים ברברים ומבעלי תשובה עבריינים , וכו' ...
ולכן , צריך לחשוב פעמיים
שליחת הילד למקום שבו הערך העליון הוא שנאת חינם , גזענות והתנשאות - אין בה כדי להוסיף לו הרבה יראת שמיים ותורה...
כמובן שאני לא בא להכליל - אבל התופעה קיימת בממדים לא קטנים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 20:27 |
|
| |
הרבי מאלעד!
מדבריך ניכר כי לבך פצוע ושותת...
קרה משהו?
רוצה פסיכולוג?
ולאדון לשעבר, לפני שנתיים ושלוש הם "כן" קיבלו את הילדים הנ"ל למרות שמצבם של ההורים לא השתנה, מצב החיידר כן השתנה!
והוא מקצין דיעותיו מיום ליום רק בגלל התחרות שיש בשוק...
קמו לו מתחרים ולכן הוא מודאג... מה עושים?
זורקים כמה ילדים, קמה רעש ומהומה... והנה קהילות יעקב חזר לתחרות! הוא הרי זרק את הילדים של ההוא וההוא...
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 17:32 |
|
| |
yossi28
לא רוצים לא אותך ולא את התרומות שלך. ולגבי הילדים - ההורים אשמים - מדוע הם דוחפים בכח את הילדים שלהם לבתי ספר שלא מתאים להם!
אני לא מבין מדוע הורים ספרדים דוחפים את הילדים שלהם בכח לגנים של דוברי אידייש?
כל פעם שאנו מפרסמים גן לדןברי אידייש תמיד אבל תמיד יהיו הורים ספרדים שינסו לדחוף בתחבולות שונות את הילדים שלהם.
אני לא מבין למה?
אם אני יראה פרסום של גן לדוברי ערבית אז אני ינסה בכח לרשום את הבן שלי? כל אחד צריך לחפש גן שמתאים לאורך החיים שלו.
אדם צריך לקבל החלטה מהי דרכו האם הוא להיות חרדי ובהתאם לזאת לרשום את ילדיו.
ולא לרשום את ילדין למוסדות שאינם מתאימים לו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 17:15 |
|
| |
עד לפני 20 שנה בכל מקום תורה שלימדו בו תורה קיבלו את התלמיד לפי מה שהוא ואיך שהוא, דאגו להטמיע בו חינוך, והמלמדים היו אנשי תורה אמתיים שכל מהיוותם היתה להביא את הנערים לחינוך על פי תורה אמיתית.
תמיד היו ילדים שהגיעו מבתים לא הכי מתאימים לאווירה, במיוחד פעם עוד הרבה יותר מהיום, היו הורים שלא ידעו לימוד מהו, היו הורים ששלחו את הילד שלהם למקום דתי רק כי האישה רצתה, וכו' וכו' וכו', ואפשר לקרוא על כך רבות בספרי ההיסטוריה.
היתה לכך סיבה, סיבה פשוטה. מקום הלימוד של הילד הוא מקום החינוך שלו, המורים היו מחנכים, הן ידעו לעניש כראוי (למעט מורים בעייתיים) הם השתדלו לעשות הכל בשביל שהילד יהיה מחונך יותר, בשביל זה הם מלמדים.
אך לצערינו התהפכה המגמה.! כיום המורים הם באים ללמד בשביל התמורה הכספית, (מקום טוב להיות בו לנפלטי הכוללים) הם באים ומעבירים את הזמן, הם לא מחנכים, הם לא מנסים לחנך, הם מנסים ללמד את מי שרוצה ללמוד, ומי שלא רוצה ללמוד שיעוף החוצה, מהכיתה, מהתלמוד תורה, ושאבא שלו ינסה להחזיר אותו.
ולכן ורק בגלל זה המצב כיום הוא כזה, שילד שמתקבל לחיידר, רק אם הוא כזה שהסיכוי שיצרכו להשקיע בו קצת יותר בחינוך מילד אחר (שבכלל לא תמיד זה נכון) או קצת יותר בדרך התורה, יהיה אפסי. (שיוכלו להגיד הנה זה החיידר הכי טוב פה יש רק התלמיד של הרב א. ב. ג. )
אז שיהיה ברור, אין היום חינוך, אין מחנכים, יש ילדים מחונכים מהבית, ומי שלא כזה אין מקומו בתלמוד תורה.
רק דבר אחד ברור, הילדים של פעם יצאו מחונכים יותר, יודעים לקבל את השני טוב יותר, הם האברכי כולל האמתיים, הם אלו שבנו עולם של תורה. והם אלו שכשיצאו לעבוד ידעו להאריך את לומדי התורה, הם אלו שבזכותם עלום התורה מתקיים גם בלי תקציבים, הם אלו שדואגים יום יום לפאר ולרומם את מנהלי התתי"ם, והם אלו שהמון המון תלמידים חייבים להם את תלמודם, (מי שלא מכיר את שיטת ישכר וזבולון).
אבל היום קמו אותם אלו שאז כבר לא רצו את האחר, הם רצו רק את התואם להם (ולהבדיל אלף אלפי הבדלות טוהר הגזע) אלו שהלימוד לא בראש מעיינם. אלו שרוצים לעשות כסף מחיידר, אלו שרוצים להביא מחנכים במחירי עלות. אלו שמעניין אותם איך יראה הילד שלכם, בהרבה פחות ממה שמעניין אותם בכמה ניצח באולמפיאדה הישראלי.... ואלו אלו ממש מנהלים את החיידרים, ואלו באם לגדולי הדור ואומרים להם שהילד הזה מקלקל ר"ל את הילדים האחרים, וגדולי הדור אומרים ובצדק מוחלט, "אם הוא מקלקל אחרים אז למה לקבל אותו".
וככה נראה פני הדור.
האם אין זכות לילד שאבא שלו פחות טוב ממנו אבל רוצה שהילד שלו יהיה טוב יותר, ללמוד במקום שהוא חושב שטוב???
האם למחנך, המורה, רבה, יש זכות לקבוע את מי לחנך?
תבדקו את הילדים אחרי כמה חודשים איך הם באמת?
תבדקו את ההשפעה שלהם על האחרים האם היא שללית או חיובית?
תבדקו אם בזכות שהם בחיידר אולי הם מחזקים את הבית?
אל תחטאו בילד
מתי יקום האיש שיחזיר את המקומם של תלמודי התורה, למקום הראוי להם באמת?
תוקן על ידי - הרבי_מאלעד - 22/08/2004 17:26:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 17:06 |
|
| |
לא ברור על מה אתם עושים רעש?
בכל מוסד שמכבד את עצמו, מוצאים תלמדים שאינם מתאמים - אפילו באונברסיטאות. התלמדים אינם מתאמים ולאומת זאת תלמדים יותר מתאמים בקשו להתקבל ולכן הוצאנו אותם מבית הספר.
על מה הרעש? אין פה עניין עדתי. עובדה שאחד מהם לא היה ספרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 16:27 |
|
| |
מי שרואה כאן דמגוגיה (חוץ מיוסי) שיקום,
על איזה דמגוגיה אתה מדבר אני הבאתי משפט שאתה כתבת בתגובה הראשונה שלך לאשכול זה.משפט שחושף את פרצופך האמיתי ואת שנאתך התהומית לחרדים גם אם תכחיש מיליון פעם זה משפט שלך ואם אתה מכחיש אותו עוד מעט תכחיש גם שהניק שלך זה יוסי28
|
|
|
|
|