בית פורומים אחרדים-אלעד

*** סב"ת - ספרדים בלי תכלית... ***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2004 01:39 לינק ישיר 
*** סב"ת - ספרדים בלי תכלית... ***

* מוישה כהן, מנהל סניף "מאוחדת" המקומי, לא שיער בנפשו שהוא אישית יזדקק בדחיפות להנשמה "פוליטית" מלאכותית *

* בטירונות פוליטית מהולה בתמימות "חולנית", דירדר הוא את שולחיו, חברי קהילת הסב"ת, מדחי אל דחי *

* ובתווך, דווקא משפחת בן דוד הבלתי לויאלית, צוחקת כל הדרך אל הקלפי... *

ראשי קהילת הסב"ת שעלו ובאו לביתו של הגר"י עדס בירושלים, לא ידעו היכן לטמון את פניהם מרוב בושה, "הכיצד הגעתם למצב שכזה?" שאל אותם ראש הישיבה. "היתכן שקהילה המונה ברשומות למעלה מחמש מאות משפחות תמחוק את עצמה במודע מהמפה הפוליטית המקומית"? הוסיף הגר"י והקשה ופני הנוכחים חפו.

הגר"י המעורה היטב בהווי קהילת הסב"ת בעיר ואף משמש כנשיא ת"ת "זכרון יעקב", פאר גאוותה של הקהילה, שימש ב"הצלפתו" הביקורתית, כפה, לרבים מבני הקהילה בעיר, המהלכים בקומה שפופה מאז "ליל הסכינים הארוכות" בו נבעט נציגם למקום העשירי המשפיל והבלתי ריאלי.

כהן, שבתחילה עוד האזין ברוב קשב להבטחות "נערי הרב" בדבר התפטרות "קולקטיבית" של שניים מהקודמים לו ברשימה המשותפת ש"יפנו" לו באדיבות את מקומם, הבין במאוחר, כי כלתה אליו הרעה וכי הבטחות "הנערים" מנוערות, כרגיל, מכל תוכן פוליטי ממשי ופנה, בצר לו, לצביקה כהן הש"סניק, שועל טברייני, הבקיא באומנות החכה והדגים...

צביקה, שממש לא הופתע מביקורו של האורח הבלתי קרוא, קידם את מוישה בברכה והשמיע לאוזני בן שיחו, כדרכו, את הדברים שיערבו לאוזניו ורק אותם:
"אני הוא נציגכם האמיתי", שח צביקה למוישה תוך כדי שהוא מרעיף עליו דברי חלקות למכביר.

מוישה, אף התפאר בתום הפגישה באוזני ידידיו, כי צביקה "הבטיח" לו כי ידון בכובד ראש, לאחר הבחירות, במינויו לתפקיד בכיר במועצה המקומית, תפקיד שיהלום את כוחה של קהילת הסב"ת בעיר שמוישה משמש כנציגה.

כ"תנא דמסייע" הביא מוישה, את ידידו ל"הנהגת הסב"ת" הגבאי המסור ר' שלומי קיסוס (גיסו של ישי חזן מנהל הת"ת), הטוען כי צביקה התחייב לו (בע"פ כמובן...) כי "ישקול" בחיוב מימון רטרואקטיבי לת"ת "זכרון יעקב" ולביהכ"נ הסב"תי החדש שנחנך לאחרונה ברובע העילי של העיר.

לשאלת ידידיו, אנשי הסב"ת הנבוכים, מדוע לא עמד על כך שהדברים יועלו ע"ג הכתב או שלפחות ינתנו לסיכומים ערבויות כלשהן, השיב מוישה כי: "צביקה טען שהוא אינו יכול להתחייב מאום, ודאי שלא ע"ג הכתב, שכן יש בכך משום "שוחד בחירות"....

מוישה, שמלכחילה הגיע לפגישה כדי "לעשות שרירים" ולדרוש במפגיע את כבודם האבוד והרמוס של שולחיו, מצא את עצמו בדיעבד, לכוד בחיבוק דב מסורבל של "ידיד" קהילת הסב"ת החדש צביקה כהן, שאמר הכל, אך תכל'ס, לא הבטיח מאום.

מנהל הקופה הטירון, "נכנע ללא תנאי", כדברי אנשיו (המעיזים לומר זאת, רק מאחורי גבו, כמובן...) והצטרף "במלוא הקיטור" לצוות הבכיר של מטה הרשימה ה"מאוחדת" (לא הקופה...), יחד עם כמה מפעילי הסב"ת שנעתרו לתחנוניו והחליטו, למרות הכל, להמשיך ולהעניק למוישה גיבוי פוליטי-קהילתי, לכל הפחות בפומבי, לעת עתה...

וכך מצא השבוע מוישה את עצמו, משוטט ברחובות העיר בשעות הקטנות של הלילה ותולה שלטי חוצות של רשימה לא לו, כאחרון פעילי השטח, כשבתווך, הבוס הכל יכול אברימי פכטר, מתווה ומפקח אישית על מיקומם הגורלי של השלטים (ואיפה צלמנו בן תיירה כשצריך אותו...)

אך מבחינתו של מוישה, הסאה, הוגדשה כליל ביום שלישי האחרון, כאשר נאלץ הוא להקשיב ברחובה של עיר (בחסות קריספל...) להגיגי "ידיד הסב"ת" משכבר הימים צבי הרבסט, שבנאום מלודרמתי וצווחני "ניחמו" כשהצהיר כי תוצאה של פחות מאחד עשר מנדטים תחשב לכישלון...

ובתווך, עומדים כל העת (איזה עומדים - "נוסעים"...) אנשי הרב בן דוד ומחככים את ידיהם בהנאה, הנה, דוקא הם שעשו לרב גרוסמן בבחירות הקודמות "בית-ספר" והביאו לעלייתו של קריספל, על אפו וחמתו של המרא דאתרא הזועם, הצליחו "להשחיל" את נציגם אפרהימי למקום ריאלי ומכובד, שלא לדבר על כך שאף צבי כהן נחשב במשך שנים ל"ידיד המשפחה"...

אבינועם בן דוד, בלהט האופוריה בה הוא שרוי בשבועיים האחרונים, אף הציע לקיים את "עצרת האחדות" המתוכננת ברחבת קריית החינוך של מוסדות "אור האמת", הצעה שנשקלת ע"י אנשי מטה "שי".

וכך, בעוד משפחת בן דוד המורחבת רואה בעיני רוחה את הגר"ע יוסף, הגראי"ל שטיינמן, הגר"ש אוירבעך, הגר"נ קרליץ, האדמו"ר מבעלזא והאדמו"ר מויז'ניץ (או בנו), שכולם, לדברי צביקה כהן, הבטיחו את השתתפותם (ואשרי המאמין...) מצטופפים בצוותא עם הרב אליעזר בן דוד על בימה המוצבת ברחבת קריית החינוך שבבעלותם, עומדים מנגד, אברכי הסב"ת המסכנים, אשר "שכבו על הגדר", מיום הקמתה של העיר, למען הציבור הליטאי ורבניו ועיניהם רואות וכלות...

היאוש שפשה בקרב רבים מאנשי הסב"ת, הוביל רבים מהם למצב של "מיני-אפיקורסות" נגד ההנהגה הליטאית שזרקה אותם לכלבים והוליד במוחם הקודח והמתוסכל של אנשי הסב"ת רעיונות דוגמת זה שהועלה לפני הגר"י עדס, העוסק בחלופה פוליטית של "תמיכה מבחוץ" ברשימת "כח" הכלל חסידית תוך הבטחה (בכתב), לתמורה הולמת שתנתן להם בצידה של התמיכה.

אלא, שדומה שמעייניו של חה"כ פורוש, אשר כפי שכבר כתבתי באשכול סמוך, מעורה עד לפרט האחרון במערכת הבחירות המוניציפאלית ורואה ברשימת "כח", בת טיפוחיו, את מבחנו הפוליטי הגדול מול חסידות ויז'ניץ יריבתו הפנים-אגודאית משכבר הימים, מופנים לכיוונם של אנשי סיעת "יושר", אשר לדברי אחד מעוזריו הבכירים של חבר הכנסת, מחוזרים על ידי הח"כ הירושלמי, מאחורי גבם של כמה מראשי רשימת "כח" בעיר.

למה לא לסגור "דיל" עם הסב"ת, תשאלו?

עליהם, מבין מן הסתם פורוש, ממש אי אפשר לבנות.

שכן, רבני ועסקני דגה"ת ימשיכו לירוק על ראשם והם-הסב"תים, בתגובה, לא רק שישכנעו את עצמם שמדובר בגשם, אלא שאף יבקשו עוד...

תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 27/08/2004 2:39:05

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2004 12:56 לינק ישיר 

לוחם לא הבנת,ל"שעבר" התכוון לומר "פרעק",תבין אותו שרק קללות הוא כותב בלי טעויות.

הנה ימים באים נאום ה''

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 20:30 לינק ישיר 

תושבלשעבר מתחזה. מי אתה שתקרא לגאון הצדיק הרב בן דוד פרענק. של נעליך מעל רגליך. המשפחה הזאת היא מגדולי מקימי התורה בעולם כולו. הרב בן דוד ביחד עם הרב וולבה הם זיקני המשגיחים. והגאון האדיר הרב יוסף נחשב לאחד מראשי הכוללים הטובים בארץ עד כדי כך שמרן הגרש"ז אוירבעך ניסה פעם ללחוץ עליו שישאיר בכולל את בני פישר אחרי שהוא התעסק בין הסדרים בצורכי ציבור והגאון רש"ז התקשר אישית לגאון האדיר הרב יוסף וביקש שישאיר אותו בכולל והוא הסביר לו שבכולל שלו זה לא שייך והגרש"ז אוירבעך קיבל את דעתו ואמר אשריך שזכית להקים כולל של בני עליה.

וגם בעיר הרב יוסף יזרוק את כל העסקנים מהכולל שלו. אומנם הוא מסכים שהם יעבדו לבחירות אבל זה רק בגלל האחדות. אבל את העסקנים הוא יעיף על טיל כי אצל הגאון האדיר הרב יוסף חוץ מתורה אין כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 09:29 לינק ישיר 

ואיי איזה יופי ממש נעים לקרא כאן את הקללות.

-----------------------------

עדכן, החדשות החמות ישירות מהמקוה.

הלו כאן מודיעין?? לא, כאן סקופים ופרשנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 09:27 לינק ישיר 

כולכם פושעים.

דיברתי עם המרא דאתרא אתמול והוא אמר לי שכולכם תהיו בגיהנום, גם הפרענק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 09:25 לינק ישיר 

לוחם חופש!
אני מסכים איתך - הרב בן דוד אדם דגול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 00:32 לינק ישיר 

אתה מדבר על אנשים מתוסכלים? אחרי כל השגעונות שלך שאתה מטיף מוסר לחברי בית הכנסת שלך על גבי הפורום אתה עוד מעיז להתלונן עלי?

תסלח לי אבל מישהו צריך להגיד לך את האמת בפרצוף:

אתה טמבל מושלם. צבוע ומתחסד!!!!!!!!!!!!!!!

ולגבי הטענה שלך. זכותי לכתוב על מי שאני רוצה כל עוד שאני כותב את האמת כפי שהיא נראית לי. אני לא מבין למה זה הופך אותי לנוכל בעיניך. (אני גם לא מאמין שהגאון האדיר ראש כולל אור דוד כינה אותי נוכל.) לא שיש לי ציפיות מטמבל כמוך אבל בכל זאת למינימום של נורמליות אני כן מחכה ממך.

תקפוץ לי. אני מעריך ואוהד את הרב בן דוד ומשפחתו ולכן אני כותב עליהם. אף פעם לא לעגתי להם להיפך. ואם פה ושם הכנסתי קצת הומור אני בטוח שהם קיבלו את זה ברוח טובה.

ולך הגרשז אני מציע ללכת ללמוד קצת בכולל של הגאון האדיר הרב יוסף (לא שאני חושב שאתה מתאים לרמה הגבוהה שם. לידיעתך הכולל של הגאון האדיר הרב יוסף הוא הכולל הכי טוב באלעד גם מבחינת הרמה וגם מבחינת הראש כולל והשיעורים העמוקים שהוא מוסר שאפילו האברכים שלו שהם העידית שבעידית בקושי מצליחים להבין מרוב עמקות, וגם מבחינת המילגה זה הכולל הכי כבד בעיר.)

מה שאני אומר הוא ששבועיים בכולל של הרב יוסף שיודע איך לתפוס אברכים בטלנים כמוך קצר ביחד עם שיחות שבועיות של הגאון הצדיק הרב אליעזר יעשו ממך בן אדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 00:07 לינק ישיר 

גרשזי,

לא נעים, אך כבר בליל ש"ק הבחנתי בצער בכך שככל הנראה...

שכחת לקחת את הכדורים השבוע...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2004 23:28 לינק ישיר 

הנה הדוגמה הכי מסריחה http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1080416&whichpage=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 23:25 לינק ישיר 

דרך הגב שאלתי את הרב יוסף בן דוד ואין לו מושג מי זה הנוכל הזה שקורא לעצמו לוחם חופש וכל הזמן כותב עליו. בטח זה איזה אברך מתוסכל מהכוילל שלו שיודע שרוצים לזרוק אותו...

תוקן על ידי - הגרשז - 29/08/2004 23:35:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 23:18 לינק ישיר 

לוחםחופש מה הקטע שלך. פעם אתה כאילו מסתלבט על הרב בן דוד ומביא את התצוגה של כל המכוניות של הילדים שלו ופעם אתה מפרגן לו אבל תמיד אתה מזכיר אותו. נשמע מוזר ומסריח... הנה כמה דוגמאות סותרות http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1043745 http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1080416 http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1043745 http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1058819

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 20:43 לינק ישיר 

זאת בדיוק הסיבה שהרב בן דוד לא נכנע בבחירות הקודמות ללחצים של הרב גרוסמן וכך הוא הראה להם שהוא לא עוד יס-מאן שאפשר לשחק בו כמו מאריוטינה.

וזה מה שהחבר'ה של משה כהן לא קולטים כמה שהם יתחנפו ככה ידרכו עליהם. כמה שהם יעבדו ככה יבעטו בהם.

רק מה. אני יודע שאין שום סיכוי שהם יפנימו את זה הם יודעים יותר טוב מכולם כמה האשכנזים קרים וחסרי רגש קטן ביותר של הכרת הטוב אבל הם ממשיכים לרדוף להתחנף ולדחוף בכוח את ילדיהם למוסדות שלא רוצים אותם.

זה פשוט תסביך מולד שאין מה לעשות נגדו...

אולי קורס אצל הרב בן דוד ובניו יפטור קצת את הבעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:43 לינק ישיר 

אוי ווי. זה מה שחסר לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:38 לינק ישיר 

הגרשז אני לא מאמין שאני כותב את זה.
אני מסכים עם כל מילה שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:32 לינק ישיר 

ולא שאני חס וחלילה שונא אותם להפך אני אוהב אותם ורבים מהם חברים שלי. אבל הריקודים של המה יפית ורפיסות הקומה הזאת לפני כל פראק והמבורג של רב אשכנזי מוציאה אותי מדעתי. זה מזכיר לי תמיד את מושקה היהודי הגלותי שרוקד לצלילי החליל של הפריץ. איכס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:28 לינק ישיר 

הפעם אני מסכים עם תושב לשעבר. הסב"ת הם חבורה של בכיינים והטעות היתה שבכלל נתנו להם יצוג בבחירות שעברו מאז הם הרימו ראש וכל הזמן נובחים הב הב. תן תן. תן בית כנסת תן תלמוד תורה תן כסף ועוד הם רוצים את זה על חשבון המיכסה של הציבור האשכנזי ובסוף מה הם מצביעים בקלפי? ש"ס. הם לא מסוגלים להתנהג אחרת זה בדם שלהם לשים ש"ס.
הרי הם גורמים לזה שהספרדים מתנגדים שיתנו לאשכנזים. לחסידים הם לא מתנגדים. לליטאים כן. למה? רק בגלל המרביצי שנדבקים אלינו וגורמים לנו נזק. תסתכלו לדוגמה על הבחירות בבני ברק איך המרביצי דפקו את דגל במו"מ רק בגלל שהם היו חייבים לפרסם שהגדוילים הליטאים תומכים בהם.
מה אתם נדבקים. יש לכם מספיק בתי כנסת וישיבות ספרדיות מכובדות.
אני מעריך כל שסניק גאה אבל אני בז לכל המרביצי המתרפסים וטוב שהם חטפו הפעם כמו שצריך שיחמדו לקח.
שיראו איך הרב מלכה והרב בן דוד לא מלקקים לאשכנזים והאשכנזים בגלל זה מכבדים אותם וחוששים מהם אבל הם שכל היום ליקקו לרב גרוסמן נזרקו בסוף לכלבים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > *** סב"ת - ספרדים בלי תכלית... ***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext