בית פורומים אחרדים-אלעד

למה עושים כך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2004 17:40 לינק ישיר 
למה עושים כך

בפרשת השבוע פרשת כי תצא נאמר "לא תעשק שכיר עני ואביון מאחיך או מגרך אשר בארצך בשעריך ביומו תתן שכרו ולא תבוא עליו השמש כי עני הוא ואליו הוא נשא את נפשו ולא יקרא עליך אל ה' והיה בך חטא"

שאלתי מדוע ולמה ראשי כוללים בארץ לא נותנים לאברכים את כספם בזמן מדוע ולמה הם משלמים רק אחרי חצי שנה את המשכורות ורק בחלקים זה בושה וחרפה.

הרי הם מקבלי םמהמדינה רק חלק קטן מהמשכורות של האברכרים אז את החלק שהם טוענים שהם לא מקבלים רק את זה יורידו ואת השאר החלק העיקרי של המשוכרות יחלקו.

האם יש ראש כולל אחד שחסר לו משהו בבית?
הכל יש לו וקונים כל חג בגדים חדשים ומתנות ודברים חדשים הביתה.
וכך מסיים הפסוק והיה בך חטא זהו המצב של כל הראשי כוללים.

ולנושא השני
פסוק הבא כתוב "לא יומתו אבות על בנים ובנים לא יומתו על אבות איש בחטאו יומתו"
וכאן אנו מגיעים לתקנות שישנם לכל בית ספר ולכל ישיבה
אבא או אמא הולכים כך ובגלל זה מטפלים בילדים בושה וחרפה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 18:06 לינק ישיר 

אתה לא מבין, ככול שאתה משתלח בנו - אתה מחזק אותנו - כי תושבי אלעד רוצים לחזק את האברכים בעיר ולהוציא אנשים כמוך - שונאי הדת והרבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 17:40 לינק ישיר 

אני לא יודע מה אתם חושבים אבל דאתרא צודק ולא יעזור שום הסבר.
איך יתכן לעשות כאלה הבדלים בין דם לדם.
אתם ממש עושים כמו שעשו בשואה היטלר עצמו סלקציה בין אנשים הדם שלו יותר טוב הדם של השני הוא פחות טוב.

ולעצם הענין כי האדם הזה הוא קצת יותר מודרני מהשני הרי אתם האברכים שיושבים ולומדים הרי מקבלים את השכר שלכם ויש חלק מאוד גדול מהשכר שלכם שהוא מהאנשים שעובדים.

האנשים שעובדים ומביאים בעמל מאוד קשה את כספם הביתה ומנהלים חיי בית וחיי משפחה טובים כמו שלימדו אותם רבותיהם בישיבות שלמדו ובלילה שכבר הכוחות שלהם לא נמצאים איתם הם הולכים ולומדים ולא משנה מה גמרא משנה משנה ברורה ספר מעשיות של צדיקים.
הם צדיקים ותאמינו שרק בגללם עומד העולם הזה.
הם מחלקים מעשרות לא גוזלים.
חיים בכבוד ונותים גם את הצד של אידישקיט בבית הולכים כמו בני תורה אז מדוע להם עושים את הצרות בגלל שאבא לא אברך ומפרנס את ביתו בכבוד.

ולגבי הכוללים אני יכול לספר לכם על רשימה מאוד ארוכה של ראשי כוללים שחיים בכבוד ובלוקסוס ממש ולאברכים הם לא משלמים זה ממש בושה.
ואתם יודעים מה ראש כולל שלא יכול להחזיק כולל שנה שלמה שיסגור את הכולל.
אלא זה לא מהכבוד שלהם הם צריכים ללכת ברחוב שיקראו להם ראש כולל.
הם צריכים שמזמינים אותם לדבר שיכתבו ראש כולל בכולל של משלם כסף לאברכיו.

תוקן על ידי - תושב1לשעבר - 30/08/2004 17:50:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 16:45 לינק ישיר 

יודעי,

למה אתה צריך ללכת לחניון בנתניה ?

תראה באיזה רכב נסע הרב עובדיה בזמן שלעובדי ש"ס לא שילמו משכורת !

ובאיזה רכב נוסע האדמור מויזניץ בזמן שיש חסידים שאין להם מה לאכול !

ובאיזה רכב נוסע האדמור מ_____ (השלם את החסר) בזמן שלחסידיו וגו'

בקיצור, כמו כל בני האדם, גם הרבנים\אדמורים\באבות וכד' הם בני אדם, וכמו כל בן אדם, גם הם אוהבים את החיים הטובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 16:39 לינק ישיר 

נו אז מה ?
הרבנים צריכים ליסוע ברכבים מפוארים כנאה וכיאה למעמדם

אתה פושע
קורא ידיעות אחרונות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 16:28 לינק ישיר 

אתה מאמין לידעות אחרונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 16:07 לינק ישיר 

אי אפשר לשכוח את התמונה שצילם כתב "ידיעות אחרונות" לפני כשנה בכינוס ראשי הכוללים והמוסדות שנעשה במלון גלי צאנז בנתניה תחת הכותרת של זעקה על גזירות ביבי ובו צולם החניון של המלון ולא היה בו רכב בפחות משווי של 150.000 ש"ח ועד לשווי 420.000 ש"ח עכשיו תעשו חשבון כמה אברכים אפשר להחזיק בסכומים האלו.בושה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 10:20 לינק ישיר 

אני מכיר כמה ראשי כוללים שאין להם בבית מה לאכול. צהם רחוקיםפ מהיכול לחתן ילדים (יהודים טובים אוסבפים לחלקם כסף). כשהם נהיו ראשי כוללים היו זמנים יותר טובים, בנוסף, בתחילה הכל היה נראה ורוד יותר. לאחר זמן כשהתומכים הראשונים הסתלקו והמצב נהיה קצת שחור,הם נשארו בלי כסף לאברכים, אבל גם בני ביתם חיים בצמצום.

יש ראשי כוללים שניתן לבקרם בחריפות על רשלנות ובטלנות, ופשיעה על לקיחת האחריות בדבר שאינם יכולים לעמוד בו. אבל, אני לא מכיר ראשי כוללים שחיים בלוקסוס ןתנאים משופרים (אני שאם יש הם מעטים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2004 09:59 לינק ישיר 

yossi28
אתה פשוט פושע !!!

אנשים עובדים יומם ולילה כדי להשיג תקציבים לישיבות, אני רואה את הרב איך לא ישן כשאין לו מספיק לשלם.

והם משלמים לך שתלמד תורה - ואתה במקום ללמוד זורק אבן לבור שאתה שותה ממנו.

אז פשוט תתבייש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:40 לינק ישיר 

תושב לשעבר גזען? אתה הרבה יותר ממנו. גזען וטיפש נראה אותך מחזיק כולל יום אחד ואחר כך תדבר. כלומניק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 19:36 לינק ישיר 

דאתרא אתה מעלה נושא (בתי"ס) שכבר כתבתי עליו פעמים רבות וכולם קראו לי אנטישמי

ולשאלתך למה לא משלמים לאברכים משכורת בזמן אפילו שהחלק של משרד הדתות עומד בערך על 20 %

יש כמה סיבות

יש ראשי כוללים שבאמת אין להם והם מנסים לשונרר מחברה שיש להם , בעיקר חברה שעובדים או נוסעים לחו"ל ומה לעשות המצב קשה היום בחו"ל, ובישראל יש יותר שנוררים מתורמים

ויש כאלה שמחתנים ילדים אז מה לעשות , הם צריכים לתת דירות
והאברכים ?? שיחכו .
ויש כאלה שדואגים לדירות לילדים כבר שהילדים קטנים
והאברכים ??? מקבלים מהחמישים אחוז מינוס הוצאות מהשנור שזה בערך 25 אחוז מהתרומה
והרי למה פתח אותו ראש כולל , כולל, אם לא לחתן את הילדים ולקנות להם דירות

והאברכים ??? שיחכו

ועכשיו כל הצדקנים תגידו לי שאני מדבר שטויות
הרי כולכם יודעים שזאת האמת אולי לא ב100 % אבל לפחות ב50 % זה המצב
אבל אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם עם המציאות העגומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 17:55 לינק ישיר 

דאתרא היקר!

ההסבר מאוד פשוט!

הכספים שמגעים מהמדינה בקושי מספקים לתשלום החשמל, המים והוצאות שונות - שאר התקציב מגעים ממקורות שונים.

חלק מהישיבות גם מחזירים חובות שנגרמו עקב תשלומים קודמים.

מי שאשם במצב הם אנשים כמו קריספל - שהתחייבו לתמוך בישיבות אך בפועל העבירו רק 10% ממה שהם התחייבו.

אך אל דאגה - ב"ה אחרי הבחירות הדברים ישתנו.

לגבי שאלתך השניה.

כל מוסד רוצה להבטיח הצלחה לתלמדים שלו,ולכן הוא לא יכול לקבל תלמידים שימנעו את ההצלחה ויקלקלו את תלמדיו.

מה לעשות קשה מאוד בראיון ראשוני עם תלמיד לעמוד על טיבו, ולכן פיתחנו כלים אחרים.

מהניסיון שלנו הבית שממנו מגיע התלמיד מאוד משפיע על התלמיד ועל סיכויי הצלחתו.

תלמיד עם טלווזיה בבית - יביא את השפעתה השלילית לכיתה. תלמיד שאביו אברך הוא בדרך כלל תלמיד יותר רגוע ונינוח כמו כן הוא מביא את דרך התורה איתו לכיתה. ולכן באופן טבעי מוסדות שרוצים להצליח בודקים גם ובעיקר בבית הורי התלמיד.

אם נפגעת מזה אנו מבקשים סליחה מראש - אנו לא מתכונים לפגוע אלא רק להבטיח להורים החשובים שלומדים אצלנו הצלחה. בכל מקרה חכם עיניו בראשו - והאב צריך לבחור מסגרת מתאימה לבנו - לא יתכן שאב תימני ירשום את בנו לגן עבור דוברי ידייש. איכן השכל? - ואני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2004 17:45 לינק ישיר 

אכן,

דברים כדורבנות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > למה עושים כך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext