לפני כחודש נסעתי בקו 280 מב"ב.היות והיה יום חם והמושבים הקדמיים נוחים הרבה יותר ,התישבתי בספסל השלישי,לפתע נגש גבר חסידי העונה לתאור "צדיק" והחל לבקש ממני לעבור אחורה, כמובן שלא התיחסתי ואז הוא החל להתקרב לעברי נעמד ליד המושב והחל לצעוק,ולקלל,"תעברי אחורה חסרת צניעות,פריצקה,הילדים שלך יהיו חולים וכד.." דברתי בטלפון בעניני עבודה,כשהנ"ל מקלל ונצמד לכסאי יותר ויותר .עד כדי כך שנאלצתי לסיים את השיחה .לאחר מס' דקות שוב נכנסה שיחה והפעם הנ"ל נצמד ממש והחל לצעוק "חסרת צניעות מה את מדברת בפלפון,פריצקה,וחסם את המעבר.
כשירדתי בתחנה באלעד .הוא ירד איתי . והחל לצעוק ,"הפרוצה הזאת גרה בשכונה שלי?" המשכתי ללכת במורד הרחוב כשלפתע גיליתי שהוא עוקב אחרי .וכל פעם שהסתובבתי הוא עבר צד.התחלתי לרוץ ואז הוא נכנס לחניה נרגעתי ,כשלפתע ראיתי שהוא יוצא מסמטה אחרת.ראיתי זוג שנעצר והם עקבו המומים אחרי הענין.המשכתי לטוס.והוא גם התחיל לרוץ.לפתע הוא נכנס לבנין נרגעתי ואז ראיתי אותו יוצא שוב!!!רצתי הסטרית לגן של בני.
לאחר שבוע נסעתי שוב באוטובוס.ושוב הוא עלה ,חילק פשקוולים בענין המהדרין,בקשתי מהנהג שישיג לי את שמו .והנהג אמר לי שיש עליו תלונות רבות,בקיצור.
כל היודע פרטים על האיש שעונה לתיאור הנ"ל :חסיד עם פאות מסולסלות ארוכות,שער שחור.נמוך ושמן,עם תיק שחור.ופעיל רציני בעניין המהדרין.נוסע בקו 280 מב"ב ,בשעה 1:30 כל יום.וגר באזור יונתן בן עוזיאל
בבקשה לפנות אלי באישי,דחוף!!!
נשלח ב-2/9/2004 21:34
מרנן ורבנן=תושב לשעבר
אתם בהחלט צודקים.
כח היא כת מסוכנת.
אתמול לפנות בוקר, בערך ב-3, ראיתי ארבעה מהם יוצאים מהמטה ושק גדול בידם. נו מה זה יכול להיות? בטח תעמולת בחירות, מודעות שלטים. אך לא.
בשקט-בשקט הם רצו-אצו למגרש הריק הסמוך והחלו אוספים קרטונים ועצים מכל הבא ליד. אט-אט הכינו מדורה והעלו אש להבה. או-אז כשהאש פשטה ועלתה מאליה, פתחו את השק והוציאו ממנו חתולת-חמד (ג'ינג'ית, למי שמתעקש) והופ... השליכו אותה אל הלהבות היוקדות והמיתמרות. לא הספקתי לבלוע את רוקי, והנה עוד חתולה מובלת אל המוקד. ספרתי שם לא-פחות מארבע חתולות. עוד לא נתקררה דעתם, והנה חברם מהמטה (חסיד, מה זה חסיד) אץ-רץ לעומתם ושקית של זול למהדרין בידו. ואני ניצב משתומם מה מכילה שקית זו? ובכן היו בה שני דברים. לאט-לאט שלף מתוכה יונה תמה וחמודה ומסרה לחברו. הלה לקח אותה בשאט נפש והפריח אותה לתוככי המדורה. הדבר השני בשקית היה יין אדום. מה חושב מתנגד תמים שכמוני, הנה עכשיו הכת הזו תשב ותשתה "לחיים" (לחיי מי? לחיי ארבעה חתולים+יונה?) אך לא. הקרבתי את עיני וגיליתי שכתוב שם דם! הקרבתי את חוטמי והרחתי. חד משמעי כן זה דם! דם ילדינו. ללא-ספק.
אסור להצביע להם. הם מסוכנים. הם בדיוק כמו
היהודונים שותי-דם-הילדים האלה שהיו במגנצא ובטולדו, בפראג ובוילנא.
נשלח ב-2/9/2004 20:29
מרנן
אתה בהחלט צודק. - כח הם קיצונים מאוד - אסור להצביע עבורם.
נשלח ב-2/9/2004 20:24
נושא קווי המהדרין החולניים נידון כאן בהרחבה לפני כשלשה חודשים, בתקופה שבה הליכה נפרדת של הפלג החסידי נראתה כחלום באספמיא.
וראו זה פלא.
איש מהגולשים החסידיים דפורום ק"ק אלעד, לא מצא לנכון "להגן" על נפגעות ההטרדות המניות באוטובוסים.
אדרבה "כל" גולשי הפורום החסידים, הגנו בחירוף נפש על חבריהם "הקנאים"...
בהנחה שהקיצונים והקנאים שבין החסידים, אינם נמנים על גולשי הפורום, הרי שהדבר מעיד כאלף עדים על נטיית הלב של כלל הציבור החסידי בכל הנוגע לכפיה החסידית החולנית...
השורה התחתונה שלי,
במצב הנתון חסידות ויז'ניץ "שווה" מנדט בכל מקרה.
הציבור החסידי בעיר עלול לצבור "כוח", על כל המשתמע מכך, רק אם אנו, הציבור השפוי, נשתטה ונצביע "כח"...
"כח" חזקה - הוי אומר - החסידים מרימים ראש!
אני רחוק מלהיות איש "שי", ואין לי כל כוונה להצביע לרשימה זו, אך יחד עם זאת, סיעת "שי", מעבר לתחושת הקבס שהיא מעוררת בי, לא מפחידה אותי!
"כח", כן!!!
רק לא כח!
כדי שנוכל לחיות כאן.
נשלח ב-2/9/2004 13:41
זה לא ממש מעניין אותי שהרב דיבר עם הבחור לכל חטא יש את עונשו.וגם לו מגיע....
וכמובן שמחיצה וגם 2 אוטובוסים נפרדים לא יעזרו.
כי הבעיתיות היא ברעיון!!!!ורעיון ההפרדה בנסיעה באוטובוס ציבורי,הוא חולני,ומגיע ממחשבות כחולות,ומסטיות !!!!!!!
בנסוף לכך נסעתי 4 פעמים לברכפלד,אחד המקומות הפאנטים ביותר בציבור החרדי,שם אין את ההסדר הנ"ל .בכל פעם שנסעתי התיישבתי בספסל הראשון,וגם נשים נוספות עשו כך ואת אף אחד זה לא עניין .אנשים עלו לאוטובוס,שלמו התיישבו היכן שרצו ,בצורה שפויה ביותר,ותאמין לי שהיו שם מספיק צדיקים!!!
תוקן על ידי - ליידי_1 - 02/09/2004 13:47:10
נשלח ב-2/9/2004 13:28
ליידי_1
בעיקבות תלונות רבות - הרב כבר דיבר עם הבחור. אז אל תקחי את זה אישית.
בכל מקרה ברגע שתהיה מחיצה - כולם יהיו מרוצים - ולא יהיו עוד חיכוחים - תרתי משמע.
נשלח ב-2/9/2004 12:18
לכל אלו שמסתפקים באמיתותו של המקרה:
אני מבטיחה!!!שברגע שיהיה לי את פרטיו האישיים של הרודף הסוטה,אני אפרסם אותם כאן ובכל מקום בצירוף תמונתו.
להלן פרטיו האישיים שוב:
גבר כבן שלולשים,שער שחור,קצת נמוך,שמן,בעל חזות חסידית ,משקפי פלסטיק,מחזיק תמיד בתיק שחור,נוסע כל יום בשעה 1:30 מב"ב בקו 280,פעיל רציני בעניין המהדרין,לעיתים אך מחלק חומרים בנושא.
כל היודע פרטים על הל"ז מתבקש לפנות אלי בהקדם!!
תוקן על ידי - ליידי_1 - 02/09/2004 12:24:39
נשלח ב-2/9/2004 11:43
אני לא מבין, אם גם נציגים של שי וגם נציגים של כח תומכים בסטיה החולנית הזאת שאתם מתארים, למה אתם מצביעים למי מהם ?
אישית אני חושב שהרשימה היחידה שטובה לאלעד, קרי הרשימה היחידה שתומכת בכלל הפשוט 'חייה ותן לחיות' כלומר כל אחד לפי מנהגיו ולפי רצונו, הרשימה הזאת היא 'עד'.
ולכן לפי דעתי כל אלה שרוצים שהעיר תשאר שפויה, ולא תהפך לקרית ספר #2, צריכים לשים 'עד' בקלפי.
אבל גם אלה שלא מסוגלים נפשית לעשות זאת, למה אתם פשוט לא מצביעים ? או שמים פתק לבן ? הרי אתם לא מסכימים עם ההתנהגות של הרשימות שאתם מצביעים עבורם ??
נשלח ב-2/9/2004 11:16
פאג'ינג חבובי .
המקרה לא היה?? אתה מוזמן לעלות לאוטובוס ולראות כל יום מחדש!!!!
נשלח ב-2/9/2004 09:31
הנה לך, מרנן ורבנן!
כעת הדובר הוא אחד מאנשי שלומנו מעדות ליטא, הוא לא מסתפק בספסלים הראשונים, הוא רוצה מחיצה, כך שהנושא של מהדרין אפילו לא פונקציה.
אנא! זכור נא מי העמיד מתנבים בנושא המהדרין!
אל תעשה שימוש חורג בזכרון החורג שלך!
נשלח ב-2/9/2004 09:20
חברה
אל דאגה אחרי הבחירות נושא ההפרדה יהיה רשמי וחוקי תהיה מחיצה בתוך האוטובוס נשים יעלו מאחורה וגברים מקדימה - וכל הבעיות יפתרו.
נשלח ב-2/9/2004 09:08
אגב
ברור הרי לכולם שמקרה זה לא היה ולא נברא, כמו גם מחצית הניקים בשירשור זה שנוצרו ע"י אנשי ש"י החוששים ממפלגת כח, התופסת לאט לאט נתח גדול מכלל מצביעי אלעד, כך שהם מנסים להפחיד אותנו בסיפורי האימה.
לא שאני בעד קווי המהדרין - ממש ממש לא, לפי דעתי זו סטיה מדרגה ראשונה, אך רמת ההשמצות העולה...קצת מגעילה אותי.
מחר נצח כהן יביא את ביבי, וביביהו, כמו שרק הוא יודע - ילמד אותנו איך מפחידים את הציבור.
אז רק לא כח? מצויין,
אבל לא לשכוח - גם לא ש"י.
נשלח ב-2/9/2004 09:07
נשלח ב-2/9/2004 09:01
וכמון לא לשכוח
רק לא שי
כדי שנוכל לחיות כאן...
נשלח ב-2/9/2004 08:10
איש חסיד,
מדוע לא נשמע קולכם כשבריונים חסידיים תקפו נשים צנועות וחסודות, שכל חטאן היה רצונן לשבת באוטובוס בניחותא לאחר יום עבודה מפרך?
מדוע לא הוקעתם את אותם קנאים שהשפילו נשים, לעיני עם ועדה, בברבריות הגובלת בסטיה?
איך זה שמעולם לא שמענו ולו על חסיד אחד שישב באוטובוס "בשעת מעשה" וקם, פנה לחבירו וגער בו "די, הפסק".
אדרבה, במצבים שכאלו (כך סיפרה לי אשתי שחוותה זאת על בשרה...) יושבים, צמודים זה לזה, החבר'ה מהשטיבעל, ובמקרה הטוב, הם מתרווחים על מושבי הספסלים הקידמיים, כשהם מתבוננים בסקרנות ומחייכים בהנאה מתחת לשפמם, לנוכח התנהגות חברם, המתעלל הסוטה...
במקרה הרע, הם עוד קמים ומסייעים לו...
חלילה לי מלהשמיץ את כלל הציבור החסידי בעיר, אך העובדות מדברות בעד עצמן.
איש חסיד ידידי, חדל קשקשת ברשת!
"בשעת מעשה" לא ראינו, לא את גבירר, לא את רובין ולא את מי מחבריהם, נלחם לצידנו, כתף אל כתף, מול אותם "קנאים קיצוניים (כדבריך).
כולכם, ללא יוצא מן הכלל, עמדתם (נכון יותר לומר "ישבתם"...) וגיביתם, מי בהסכמה ומי בהסכמה שבשתיקה, מהלך מחליא, שיסודו, כפיית דעת מיעוט קנאי, על הרוב הדומם והשפוי.
מתן כוח ל"כח", יתפרש ציבורית, כנתינת לגיטימציה למעשים שכאלו.
שכן, אם אנשים, שאינם נמנים על שורות הפלג החסידי, יתמכו ברשימה חסידית נטו.
הוי אומר - מהלכי כפיה חסידית כפי שחווינו על בשרנו בשנים האחרונות אינם מפריעים לאיש.
הציבור החסידי, שרבניו כולם עמדו, בגדול, מאחורי הסדרת קווי המהדרין, יחוש שמעתה ואילך הוא רשאי לעשות ככל העולה על רוחו שכן "לית דין ולית דיין".
אדרבה, יחשבו בליבם אותם חסידים, הנה, "נכנסנו" בציבור הליטאי, ואנשיו בתגובה עוד "ליקקו" לנו (החסידים), והצביעו לרשימה חסידית טהורה.
לכן, כל מי שגורלה של העיר יקר לו,
כל איש ואישה, שמתנגדים לכפיה החסידית הברברית,
חייבים, להצביע ולהשפיע.