בית פורומים אחרדים-אלעד

אם תלך מי יחבק אותי...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2004 22:58 לינק ישיר 
אם תלך מי יחבק אותי...

* צבי כהן, "מחבק" טברייני ידוע, עומד לקבל מחר את "חיבוק חייו" מהגר"ע יוסף *

* חיבוקים לחוד ומציאות לחוד - שכן בשטח, בוקה ומבולקה במטה "שי" *

"אם תלך מי יחבק אותי" הכריזה הכותרת באחד ממקומוני הצפון בשבוע בו נודע על עזיבתו של צביקה הטברייני לאלעד.

צביקה, שסימלו המסחרי בטבריה, היה החיבוק החם שהעניק לכל בוחר פוטנציאלי שפגש ברחובה של עיר, זנח את מנהגו זה, משהגיע לאלעד, לאחר שהשכיל להבין כי "המחבקים" האלעדיים, נוהגים דרך קבע לסובב סכין בגב תוך כדי...

אך דומה שלמרות הכל, דווקא אלעד "תעניק" לצביקה כהן את חיבוק חייו.
הגר"ע יוסף, לדברי מקורביו מתכונן להעלות על נס בעצרת שתיערך מחר את צביקה כהן, "האיש והאגדה", כפי שלא עשה זאת לאיש - מימי דרעי העליזים.

מקורבי הגר"ע מספרים, כי התרוממות הרוח של מרן ממפגן האחדות המתוכנן, הוי אומר - השתתפותו של הגראי"ל שטיינמן באירוע לצידו, מרקיעה שחקים.

החשש מ"תרגיל" של הרגע האחרון שינטרל את "המוקש" (בעיני רבים מאנשי דגה"ת), וימנע את הפגשתם של שני האישים על אותה בימה, אינו נותן לאנשי בית מרן מנוח.

בתווך, מי שהולך לחטוף ובגדול, הנו ראש המועצה היוצא, שהעלה בשבועות האחרונים את מיפלס הזעם בבית מרן לשיאים שזכורים לאנשי החצר, רק מימי פרשיית "התנזים של דרעי" פטרונו הפוליטי של צוריק, לשעבר. (דיקא...)

מרן, אומרים המקורבים, אף ידאג להזכיר במרומז (והמבין יבין...) את "חטאיו" של ראש המועצה היוצא, מאחר שזה האחרון הכריז מלחמה על הנהגת ש"ס הארצית ובמלחמה כמו במלחמה, נשלפים כל כלי הנשק מהארסנל.

קריספל, שלדברי מקורביו של ישי, פתח במסכת העתירות כנקמה אישית ביו"ר התנועה, שנוא נפשו, לאחר שזה דחה בבוז את בקשתו לזרז, לאחר הבחירות, את הקמתה של "החברה הכלכלית - אלעד" ולדאוג להצבתו בראשה (טענה שקריספל עצמו מכחיש בתוקף), היתדרדר לבור שהוא אינו יודע כיצד יוכל, בהווה ובעתיד, להיחלץ ממנו.

שהרי, מלכתחילה, ידע קריספל, הבקיא בשבילי הפוליטיקה המקומית והארצית, כי אין לו שמץ של סיכוי בקרב על ראשות המועצה, אך קוצר רוחו הנודע עמד לו הפעם לרועץ וטיבעו הנוקמני הובילו לפינה שכמעט בלתי אפשרי להחלץ ממנה.

קריספל, כבר אינו רואה עצמו דה-פקטו כתושב העיירה אותה "הקים בעשר אצבעותיו" וכצעדי הכנה מקדימים שיאפשרו עריקה מהירה לירושלים, תכף במוצאי הבחירות, דאג הוא כבר לפני כחודשיים, לפנות את שוכרי דירתו בשכונת "רמת שלמה" הירושלמית.
גם ילדיו שלמדו בשנה"ל החולפת באלעד, פתחו את השנה החדשה כשהם רשומים בבתי"ס ירושלמיים.

(כאוהד אישי של ראש המועצה היוצא ולמען ההגינות הנאותה, ראוי לציין, כי מקורבי קריספל מכחישים גם שתי את העובדות {לכאורה...} הללו, בתוקף.)

ובינתיים בשטח, לחיבוקי ההנהגה הארצית אין כל אחיזה פוליטית מציאותית.
מטה "שי" מתנהל באנדרלמוסיה מוחלטת והפעילים היחידים שעובדים במלא המרץ הם כרגיל, הפראיירים הנצחיים... אנשי הסב"ת, שחולמים בהקיץ על "הכנסת" הנציג העשירי...

דא עקא, ומעבר להם אין לשום גוף אינטרס "להרים" את הרשימה.
אנשי הרב מלכה, מחד, צועדים בעקבות רבם ומקפידים שלא לבטל תורה "שלא לצורך"... בחודש הרחמים והסליחות...

נערי הרב ואנשי הרבסט מאידך, מרגישים גם כך, איש איש מטעמו, כגופים זרים ברשימה המאוחדת, שלא לדבר על אנשי חסידות ויז'ניץ, שבקושי חשים צורך ללכת ולהצביע ביום הבחירות (וגם אם כן, כלל לא בטוח למי...)
מבחינתם, הלא הם "בפנים על-בטוח" וכל השאר - שיתפוצצו...

מצב עניינים זה אף גרם לתוהו ובוהו בכל הנוגע להיערכות הממוחשבת של מטה הרשימה המאוחדת, והביא, מחוסר תשומת לב נאותה, להישענות על תוכנה "ענתיקה" שמתבססת על נתוני הבחירות האחרונות לכנסת ואינה מעודכנת במצב הבוחרים הנתון, נכון להיום.

בנסיון נואש של הרגע האחרון, ניסו אנשי המטה לגייס לשורותיהם את ה"אנלייזר האלעדי" נפתלי פלס, אך משהתברר להם שהלה שוקד לילות כימים על מחשבי סיעת "כח" היריבה, נאלצו ה"שיניקים" להרים ידיים ולהסתפק בתמיכתו הטכנית של חיים ברנשטיין, "מומחה" ידוע, לענייני קבלת פקסים ושליחתם...

אך למרבה ההפתעה, מי שכן עובד במרץ למען הרשימה (קרי: פועל לטירפוד מהלכיהם של אנשי "כח"), הוא לא אחר מאשר הגר"נ קרליץ, שפעל ללא ליאות בשבועות האחרונים, אצל אדמו"רי החסידויות הקטנות.

הגר"נ, העביר מסר אישי לאדמו"ר מצאנז ולפיו תמיכה פומבית "בחתימת ידו" של האדמו"ר בסיעת "כח", תביא מיידית לפרישתו של הגר"נ מנשיאות פרוייקט "מפעל הש"ס", בן טיפוחיו של האדמו"ר.

כאילו לא די בכך, אף כיתת השבוע הגר"נ את רגליו ועלה ובא לביתו של האדמו"ר מסלונים, ידידו משכבר הימים, בנסיון של הרגע האחרון לדבר על ליבו ולשכנעו שיורה לגבירר חסידו, לפרוש מהרשימה. אך למבוכתם של אנשי בית הגר"נ, לא שהה האדמו"ר בביתו ולאחר המתנה של שעה ארוכה, נאלץ הגר"נ לשוב כלעומת שבא.

מי שכרגיל, לא שוקט על השמרים, הנו אברימי פכטר הבלתי נלאה, שנפגש השבוע במפתיע עם הרב פקשר, רבה של קהילת ויז'ניץ המקומית.
מרגע סיומה של הפגישה, שנמשכה כשעתיים, ממלא פכטר את פיו מים ומסרב לדווח על תוכנה.

פכטר, שאמון על הדלקת ה"נורה האדומה" בבית המרא האשכנזי.
הצליח "להקפיץ, שוב, בפעם המי יודע כמה, את נערי הרב, החוששים שתחת הנהגתו של הפטרון פכטר סגר הרבסט "דיל" עם חיים מאיר כץ על "ברית אינטרסים" משותפת לאחר הבחירות, על גבם של גרוסמן העו"ד והרב...

עו"ד גרוסמן, אגב, יכל לחייך השבוע בסיפוק לאחר שבמהלך הדיון בביהמ"ש העליון פנה אליו השופט ברק בשמו הפרטי, כאילו היה מכרו וחבירו מילדות.

בכלל, עו"ד גרוסמן "חייב" את קידומו יותר מכל לראש המועצה היוצא, לאחר שעל גבו הפוליטי והאישי עשה גרוסמן, במשך חמש השנים האחרונות, את הסטאז' המקצועי שלו...

מזכירות ביהמ"ש העליון, שהתרגלו שוב ושוב לתקתק את השם "עו"ד גרוסמן-קריספל-מ"מ אלעד", נהגו להתלוצץ ולומר כי הסניף הבא של בג"צ יפתח, מטעמי נוחות ונגישות, ב...אלעד...

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2004 19:34 לינק ישיר 

הוא לא התיישב מעצמו. הרב עובדיה הגיע והשאלה הראשונה שלו היתה איפה רבי אליעזר? מרן פאר הדור הרב עובדיה והגאון הצדיק הרב אליעזר בן דוד ידידים טובים (הם בערך באותו גיל) ולכן השאלה הראשונה של מרן היתה איפה רבי אליעזר? ואתם תיראו היום שהרב בן דוד יכריע את הכף ובזכותו היה לשי לפחות 10-11 מנדטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2004 01:06 לינק ישיר 

אחד ממארגני הכנס, הסב הערב את תשומת ליבי לעובדה, כי הרב בן דוד התיישב מעצמו בשורה הראשונה...

מארגני הכנס ייעדו לו, מקום מכובד בשורה השלישית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 18:48 לינק ישיר 

אגב,

שמתם לב לעובדה, שמכל רבני העיר, היחיד שישב ב"שורה הראשונה" לצידם של "מרנן ורבנן", הוא לא אחר מאשר: הרב אליעזר בן דוד...

איפה "לוחם חופש", כשצריך אותו?.?.?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 17:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 15:07 לינק ישיר 

עברתי על תגבוותיכם היש לומר מולמדות ועניניות.
יש לכם או ליהירי שי כלשונו של מרנן טעות בהבנת הציבור הספרדי.
אם היו משאירים את הרב עובדיה לחצות ולאמירת סליחות יחד עם משה חבושה היתם רואים אלפי שסניקים. אם היו מביאים את בני אלבז ודוד יוסף שילהיבו את הקהל אז בכלל אין מה לדבר.
ועוד נקודה זה שהציבור הספרדי אוהב לראות את רבו מרן מככב לבדו, בלי סטארים מתחרים, במיוחד שהם תוצרת מערב.
תחשבו על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2004 14:48 לינק ישיר 

מזל ש...

לא הייתי לא ראיתי לא שמעתי ולא ידעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2004 12:51 לינק ישיר 

איך שזה היה נראה,

החבר'ה עם השופרות, נשארו בבית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 09:23 לינק ישיר 

מה קרה עם השופרות? תקעו או לא תקעו מישהוא יכול לעזור לי?

הנה ימים באים נאום ה''

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2004 01:31 לינק ישיר 

בכל זאת, הרבסט הוא היחיד מבין כל מועמדי הרשימה המאוחדת, שדאג, לכל הפחות בעקיפין, לספרדים הש"סניקים בעיר...

הלא הוא זה שמחד, דחק את רגלי המרא דאתרא האשכנזי, יריבם המר של הש"סניקים המקומיים משכבר הימים. ומאידך, "העיף", את משה כהן הסב"תניק ("אהוב" נוסף...), אל ירכתי "הרשימה המאוחדת" ודאג להציבו במקום העשירי, המשפיל והבלתי ריאלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 01:16 לינק ישיר 

לא!
זה היה גם בשביל צביקה כהן?

תוקן על ידי - סלבודקא26 - 06/09/2004 1:19:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2004 01:12 לינק ישיר 

אגב סלוב'

ראית איזה צ'פחות הביא המרן להרבסט?

אפי' דרעי, בימיו הטובים, לא פינטז על סדרת צ'פחות פובמית שכזו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 00:55 לינק ישיר 

על זה אני עדיין מוכן להתערב:

צורי לא נכנס!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 00:54 לינק ישיר 

מרנן הכנס נא לכאן ותראה!
לפי דעתי דיסק הצפיה יכולה אולי לתת לו מנדט, אבל גם בא לא נשכח שאולי יהיה מנדט בקולות ל"צוריאל" אבל לא באותיות "זך" למועצה, שמה פחות יש לו סיכוי, אבל גם לזה כבר יש טשטוש בקלטת, כי הרב עובדיה תומך ישירות בצורי, ולא בש"ס, (הוא כנראה מחק את זה)!

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1099731

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2004 00:49 לינק ישיר 

בראשית השבוע הערכתי כאן ש-"שי" מחד, תזכה בכ-9 מושבים וקריספל מאידך, ייזרק בבושת פנים ולא יעבור את "אחוז החסימה"...

לנוכח ממדי האירוע הערב, אני מתחיל לחשוש כי בעוד יומיים אאלץ לשוב ו"לאכול" גם את כובע השבת שלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2004 00:42 לינק ישיר 

אבל מה לעשות הם שכחו דבר אחד, צורי קריספל זרע הרבה בתי כנסת באלעד לספרדים בהם נטע אנשים שלו, (דוגמאות מיותרות)........ והם עשו עבודת שטח טובה בעיקר בשבוע האחרון (יודע אני זאת ממקור ראשון, אני הייתי באחד מהדרשות בו דברו נגד המהלך המוסכם שפוגע בציבור הספרדי ורומס את כבודו).

ומסרו לקהל הקדוש שהרב עובדיה אין דעתו ניחא מכל המהלכים האחרונים הנעשים באלעד, וגם אמרו בשמו שאין לו ברירה אלא להגיע לאלעד.

וכעת לנוכח הדרשה הדי "חלשה" נוכחים כל הספרדים לראות שאולי באמת נכון הדבר.

........[\-/]

תוקן על ידי - סלבודקא26 - 06/09/2004 0:46:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > אם תלך מי יחבק אותי...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext