| נשלח ב-13/9/2004 13:16 |
|
| |
כיצד מתמנים ראשי הישיבה?
.
בדיחה ליטאית עתיקה שסופרה בפוניבז', טענה כי יתרונה של פוניבז' על חברון נובע מכך שבפוניבז', ראש הישיבה הוא הבוחר את מחליפו, בעוד שבחברון, בתו של ראש הישיבה היא שבחרה את ראש הישיבה הבא, כשעוד היה בחור.
נזכרתי בבדיחה חבוטה זו בשל הודעה שהגיעתני בדוא"ל – והיא מצורפת בהמשך כאן. ומכאן, עלתה בי שאלה:
האם יש דרך אופטימלית להעברת השרביט?
כולם מכירים מקרים בהם ראש ישיבה שכבר איננו במיטבו (מפאת גיל, או מחלה), ממשיך לעמוד בראשה, או את התופעות של "מלחמות החצר" לגבי הירושה, ותופעות אלו אינן חדשות – ראו מה קרה בבגדאד עם מותו של רשב"ע, גאון הישיבה.
ודעתכם?
=============================================
הדוא"ל שהגיעני, אודות ישיבת הר-עציון:
לפני כשנה הודיע הרב עמיטל שליט"א, שעל אף שאין בכוונתו לפרוש מתפקידו כראש הישיבה, בכל זאת הוא מעוניין לפעול לבחירת מי שיחליף אותו בתפקידו בבוא העת. לצורך כך הוקמה ועדה, שהורכבה מנציגי הרמי"ם, בוגרי הישיבה בארץ ובחו"ל ונציגי הנהלת הישיבה. ראשי הישיבה והנהלתה קיבלו את המלצות הועדה, ובחרו ברב יעקב מדן וברב ברוך גיגי כראשי הישיבה. המינוי ייכנס לתוקפו במהלך שנה"ל תשס"ו, ואז ישמשו שני ראשי הישיבה החדשים לצידם של ראשי הישיבה הנוכחיים. בבוא העת, כשיפרוש הרב עמיטל מתפקידו, תעבור הישיבה למודל של שלושה ראשי ישיבה. מודל זה ישמר לטווח הרחוק, וגם בעתיד לקראת פרישת הרב ליכטנשטיין שליט"א מתפקידו, ימונה במקומו ראש ישיבה נוסף, שישמש בתפקידו ביחד עם הרב מדן והרב גיגי.
ווידיאו של השיחה שניתנה השבוע בבית המדרש בעניין זה נמצא באתר:
Medium speed download
http://haretzion.org/videos/RYA-announcement-ms.wmv
(תוקן הקישור)
תוקן על ידי - מואדיב - 13/09/2004 13:22:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 22:11 |
|
| |
כולכם מיזרחוניקעס שלא מבינים מהי מחלוקת אמתית לשם שמים.
|
| נשלח ב-30/10/2008 20:13 |
|
| |
אולי באנגלית. אף פעם לא הבנתי את הדיבור המהיר של החוצניקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 19:20 |
|
| |
משתמשים שם בשפה הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 19:15 |
|
| |
השאלה היא אם תלמיד בישיבה יספר לחברו: "עכשו פגשתי את ראש הישיבה".
החבר: "מי?"
- שלושה ניחושים.
???
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 18:14 |
|
| |
לא הרב מדן, אם זו היתה הכוונה.
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 16:34 |
|
| |
בעל, הבקשה היתה לבוא עם חולצות לבנות. אגב, אני אישית לבשתי חולצה שחורה.
מאיר, איזה ראש ישיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2008 10:41 |
|
| |
מלח
אין לי חולצות בצבע אחר מלבד לבן, אלא אם כן אני מחליט לבא בפיז'מה.
לגבי האוכל, ראשית, ראש הישיבה גם היה בקומת הכניסה בעת הריקודים. ושנית, בישיבות בהם נוהגים להשליך אוכל, טורחים ומביאים אותו מהמחסן, במעלה כמה קומות.
|
|
| נשלח ב-29/10/2008 09:15 |
|
| |
מלח מה רע בחולצה כחולה, לא שבת היום? אם רוצים אפשר להביא את האוכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 23:56 |
|
| |
לבשת חולצה לבנה לכבוד הטקס?
האוכל היה בקומת הכניסה, א"א לזרוק אותו על ראש הישיבה ממרחק כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 21:59 |
|
| |
כעת חזרתי מטקס ההכתרה של הרב משה ליכטנשטיין שליט"א.
נראה לי שמשהו בעייתי אצלם בכל האוירה שם. הם קצת אוטיסטים.
מה, באמת כולם מפרגנים, אפחד לא עושה חשבונות?
דיברתי עם תלמידים והם ממש לא ערכו חשבונות והשוואות ולמה זה כן וזה לא ומזתומרת שבן של הרב נהיה ראששיבה.
הרב האב עצמו, הקדיש כמה דקות מנאומו לנקודה זו, וטען בתוקף שהמינוי אינו משום שהוא בנו, אלא למרות שהוא בנו ולמרות החשש ממה יאמרו.
תכלס', ראיתי שבכל מקום יש אוכל במינוי ראש ישיבה חדש. ההבדל הוא רק אחד: יש מקומות שהאוכל הוא בשביל החוגגים ויש מקומות שהאוכל הוא בשביל לזרוק על הראש ישיבה.
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 21:58 |
|
| |
הייתי היום בהכתרתו הצנועה של ר' משה ליכטנשטיין לראשות ישיבת 'הר עציון'. מה אגיד לכם, היום יותר מיוחד להיות ר"מ בישיבה הנ"ל מאשר להיות ראש הישיבה שם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2008 22:16 |
|
| |
עוד תזכורת קטנה (ולכן גם ההקפצה) הרב שפירא הוא שמינה את הרב ישראלי לכהן לצידו כראש ישיבת 'מרכז הרב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2008 22:34 |
|
| |
ללא ספק היתה מבישה ההודעה במהלך ההלוויה של ר' אברום שהמספיד הבא יהיה ראש ישיבת 'מרכז הרב' הרב הגאון יעקב שפירא שליט"א.
אם יהיה אי מי שירצה למשוך את הדיון דווקא לגבי חילופי הגברא בישיבה זו, אשמח לעזור בכך.
|
|
|
|
|