בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת מהר"ן ז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2004 01:10 לינק ישיר 
שו"ת מהר"ן ז"ל

התבטא בחריפות נגד "היתר עיסקא"
(גם ידוע לי שהרב השקיע אצל קרוב משפחתי ולא הסכים לשום היתר אלא רק בדין שותף ממש)

גם התבטא נגד הפרוזבול

לשאלה האם להגיד ברכוני לשלום
ענה
"בטח זה הרי כל כך יפה"

אמר שאין במדינת ישראל דין של דינא דמלכותא דינא
(אנני יודע אם מחמת "אהבתו" למדינה אמר כן או שסבר שבכל משטר דמוקרטי אין דינא דמלכותא דינא ובאמת ה"ה בארה"ב וכו)

לשאלה האם "סוף דבר הכל נשמע" הוספה מאוחרת (ולכאו משמע כן מהגמרא שביקשו ליגנוז)ענה:
הרי בלי הפסוק הזה אז קהלת זה סתם פילוסופיה בגרוש ואדרבה כל הספר להביא לפסוק האחרון

אוסיף בעז"ה מפעם לפעם ואבקש משאר מכיריו שיוסיפו אבל רק מה ששמעו באוזניהם ורק מה שהוא אמר בלי תוספות ופירש"י

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 09:30 לינק ישיר 

דגים
כ"כ הרבה שאילות עשית געפילטע פיש
בענין אותו קונטרס רוב שומעי לקחו ראו גם ראו (וגם שמעו שהרי הקונטרס מבוסס על השיעורים)ונדמה לי שמדמת דנא היו חלקים ממנו בעכ"ח
לי יש את הקונטרס שקיבלתי ממנו ואם מי שהוא רוצה אשמח לפקסס
שוב שמעתי שהרב שילת הוציא ספר על הר"ן ושכל הקונטרס כבר בספר מי שהוא יודע איפה קונים?

תוקן על ידי - vhalozin - 07/12/2004 9:36:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 08:20 לינק ישיר 

כבוד תלמידי הר"ן ז"ל. האם הוא היה מקפיד על שמן זית, גם כאשר אינו דולק יפה ויוצר לכלוך ופיח וכו', או שהיה בוחר נרות סטיארין גדולים ויפים שאורם מאיר יפה, ומכובדים יותר. שמעתי עליו שהיה אומר שמאחר והמושג טבילה אינו כתוב בתורה, אלא הפעולה מתבטאת בתורה בלשון 'רחיצה', על כן ההידור החשוב במצוה זו שתהיה המקוה נקיה ומנקה, שזו מטרתה העיקרית של הרחיצה. בדומה לזה שמעתי שאמר שההידור החשוב ביותר במצות תקיעת שופר, הוא שהשופר יהיה עשוי טוב ושקולו יהיה צלול וחזק, שעיקר המצוה בשמיעת קול השופר וציש לדקדק שהשמיעה תהיה מעולה.
שמעתי עוד שהפיוטים הנאמרים בתפילות השבת ('אתה קדשת', 'ישמח משה', 'תכנת/תקנת שבת', 'אתה אחד) לא מצאו חן בעיניו ולא היה אומרם.
מכל הדיונים המרובים כאן אני למד שאיש מהכותבים לא ראה את קובץ פירושיו של הר"ן ז"ל לפרשיות בראשית ונח, שנערכו בידי הרב י' שילת. בזמן מסויים קצר, עקב סכסוך משפחתי היה מישהוא שרצה לפגוע בר"ן ז"ל והעלה בנט את קובץ הפירושים הנ"ל, לכשנודע לי הזדרזתי להורידו. סבורני שעדיין 'לא בא כבושם הזה', בתחומי הכתיבה המקובעת של הדורות האחרונים התחומה בגבולות 'ההשקפה הטהורה' של המשגיחים של הדורות האחרונים. אחד היה שחרג פעם מן הנורמה, בדומה לפירושיו הנ"ל של הר"ן ז"ל (בעיקר בעניין התיאור הכפול של יצירת האדם, ומהותו של אדם הראשון), והוא הרב מ"מ כשר ז"ל, שפרסם בזמנו מאמר ב'סיני' בשם: [זה ספר תולדות אדם].
היו חוגים שהרב כשר נעשה עקב כך בלתי כשר (כך אמרו משם הגרי"ז), אולם לענ"ד אף אחד לא התמודד עם מחציתו של המאמר הנ"ל שעסק בשאלה המקדימה, האם מותר להציע פירושים נועזים, והאם אם מישהו נכשל רח"ל בפירוש לא נכון או לא אמיתי האם נעשה בשל כך אפיקורס? הובאו שם מקורות רבים מראשונים ואחרונים, אולם כרגיל אף אחד אינו מתמודד עם השאלה. בשביל ההשקפה הטהורה, מספיק לצטט אימרה בשם הגר"ח מבריסק: 'נעבאך א אפיקורס איז אויך א אפיקורס' (כמדומה שר"א ווסרמן הי"ד הוא שמסר אימרה זו בשמו, והר"מ שולזינגר עשה מטעמים גדולים מאימרה זו שהפכה אצלו כאילו היתה כתובה בעשרת הדברות. היום שכחו שקביעת דעה ופיסקת הלכה נעשית ממתוך מו"מ הלכתי מקיף ומבוסס ולא בצורת איגרות רועים וכרוזים לצבור.
לפי האימרה הזו, לכאורה ניתן לטעון שרבים מגדולי ישראל שאחזו בדעות שנחשבות בעיננו כיום כדעות פסולות באמונה, ייחשבו ח"ו כאפיקורסים (למשל,הגשמה)???
היום, לא זו בלבד שהדלקה בנרות סטיארין או פאראפין, הס מלהזכיר, והכול מתאמצים להדליק בשמן זית (המקור לכך כמדומה לי היא המלצה של המהר"ל מפרג, שאמר שראוי להדר בשמן זית), אלא שכעת בראש מעייננו השאלה הגדולה שגדולי הדור נזקקו לה, האם שמן זית בעל חומציות גבוהה, שאינו ראוי למאכל רק למאור, אם הוא [כשר] להדלקה ...!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 03:53 לינק ישיר 

קעלעמר,

המסקנה הנכונה אוביקטיבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 03:43 לינק ישיר 

< תחזור על האשכולות בעיון, אני בטוחה שחכם כמוך יגיע למסקנה הנכונה>
התכוונת בודאי הנכונה בעיני.

בכל אופן אני כתבתי את שמך בתגובתי מן הסיבה הפשוטה שלא התיחסתי לדוברים האחרים וכונותיהם [איני בטוח שאת צודקת] אלא לדבריך.
כל שאמרתי שזה לא סתם קבלת דעת הרוב אלא לטעמי יש כאן אמירה -ששמעתיה חזור ושנה מתלמידי תלמידיו- ואותה הדגשתי לעיל.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 03:23 לינק ישיר 

קעלעמר,

אינני מבינה איפה אתה נתקע.

היציאה נגד הפרוזבול היתה 'יציאת מחאה' כפי שהתברר באשכול על הפיקציה ובאשכול זה.

בכל אופן לי אין שום תהיות בעניין שאם אדם מקבל עקרונית את דעת הרוב, וזו הלכה למשה מסיני, אין שום מניעה שיחתום על מסמך. זו לדעתי קנטרנות פרובוקטיבית לשמה שמהולה בטיפשות לטעון כנגדו

והמבין יבין < תחזור על האשכולות בעיון, אני בטוחה שחכם כמוך יגיע למסקנה הנכונה>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 03:16 לינק ישיר 

ריב יקרה

במקרה זה ,זה לא שר"ג עשה פרוזבול לעצמו. אלא לאחרים מדוע היה כל כך דחוף לשבת בבית הדין הזה?
חסרים דיינים?
יש כאן לטעמי אמירה יותר מקבלת דעת הרוב.
יש כאן יסוד השיטה שלא שופכים את התינוק עם המים .וממשיכים לעמוד ברמת הדקלרציה. והגישה הזו, היא עצמה אידאולוגיה ולא רק כורח המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 02:58 לינק ישיר 

רגע רגע

הרי מדובר במקרה בו אדם אינו מסכים לדבר מסוים ואע"פ מכבד את דעת הרוב, ומקבל עליו את החלטותיהם.

האם החתימה שלו מעידה על איזה חוסר יושר אישי?

הצחקתם אותי!

במיוחד מהעבר ודוד 12 שמחפשים... תמשיכו...

אוי תלמידי חכמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:48 לינק ישיר 

ולוזין
ועל זה שמיד שמת את הפרוזבול ששלחתי לך, בעכ"ח

תוקן על ידי - מהעבר - 07/12/2004 1:51:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:48 לינק ישיר 

מהעבר
אולי אתה רוצה לזכות את שאר חכמי הפורום ולהסביר וואס איז שלעכט מיט א שייטעל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:39 לינק ישיר 

מהעבר
נכון שסבור היית
אבל אני סבור שהוא כן התכוון ברצינות ולא כאיזה ווערטיל או רעיון חד פעמי
שיש פרוזבול כולנו רואים -- וזה עובדה
שאני שמעתי ועוד שמעו שהיה נגד -- גם זה אצלי עובדה
אם אתה מאמין לי וזה מהווה אצלך א גרויסע קשיה טול לך תרוצים משלך או שתיקח ממה שאני אומר והוא שלא כל דבר שיש לאדם בקורת מוצדקת מתחייב מזה שינוי (גם יש תיקונים שנזקם קשה יותר מבלעדיהם)
קעלעמער
לא אנני חושב שפחד שהרי אם היה הולך בתלם לא היה יוצא ממנו ר' גדליה ומסתמא היה מידרדר לאיזה 'מרן' או לפחות 'הגאון הגדול' (תלוי מי היה העורך ביתד)וב"ה שזכה להיות ר'גדליה

תוקן על ידי - vhalozin - 07/12/2004 1:46:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:34 לינק ישיר 

חס ושלום להעלות על הדעת דיעה אפיקורסית כזו!
או ששינה דעתו או שלא הובן מלכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:10 לינק ישיר 

אז מה אתה אומר ולוזין יקר, שהוא נכנע לסביבה? נגד מה שהוא האמין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 01:07 לינק ישיר 

אשתי הולכת עם פיאה
אבל משווה אתה ביני לר"ג? אתמהה

(סבור הייתי שתשיב שלא כל פעם "שהתבטא בחריפות" הוא התכווין לעצם העניין, לפעמים אף שדבר צדדי או פרט עיצבן,
היה מתבטא בחריפות , והפרוזבול מוכיח שאף זה כאחד מהם
ובכל זאת על ההקשר
דעתי על פיאה נכרית-- אילו איישר חיילא מבטלינא
דבר שהר"ן לדעתי לא היה אומר על פרוזבול

תוקן על ידי - מהעבר - 07/12/2004 1:14:08

תוקן על ידי - מהעבר - 07/12/2004 1:16:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 00:50 לינק ישיר 

מהעבר
פעם שמעתיך מתבטא "בחריפות" נגד פיאה נכרית
האם אישתך הולכת בגילוי ראש או מתהדרת בקוסטם כשאר נשים צדקניות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2004 00:44 לינק ישיר 

מהתבטא בחריפות נגד
ועד פרוזבול בחתימתו ???????
צ"ע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת מהר"ן ז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext