בית פורומים עצור כאן חושבים

פרישה מכיון שונה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2004 03:48 לינק ישיר 
פרישה מכיון שונה!

שלום. קודם כל אתחיל בכך שהיה לי העונג לעקוב אחר הדיונים בפורום זה. השיח המכובד [לעיתים מתדרדר, אבל הלא בני אדם אנו] והמשכיל.

עד היום פרשו בקול רעש גדול אנשים אשר בקורתם היתה על רמתו הדתית הנמוכה- בעיניהם- של הפורום, על ההעזה לבקר את גדולי הדורות,ועל החוצפה לשאול שאלות.
ואילו אני הקטן- שלא תרם תרומה משמעותית אולם בהחלט למד רבות מהפורום- רוצה לפרוש מסיבה אולי הפוכה.
דת עושה לי רע בלב!
ולא כל כשכן דיונים עקרים על דת ומוסר ,שלא להזכיר שכאן בפורום זה נאמרו ע"י רבים וטובים
דברים אשר אדם מוסרי לא יכול לעכלם : קבלת הדברים הנוראים בשם הדת.[הרשימה ידועה לכל ולא צריך למנותה]
ואני שימי בעולם הזה ספורים [70 או 80] רוצה לחיות את החיים הטובים והמוסריים.
אני יוצא לטיול ארוך ברחבי תבל ושם אלמד להכיר ולכבד את השונה ממני ואולי אפילו ללמוד ממנו דבר או שנים.

שוב תודה אישית לכל אחד ואחת מכם .
וסליחה אם פגעתי בכם.
שלכם בענוה
רון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 18:43 לינק ישיר 

הבל ידידי,
תתפלא אבל כבר יצא לי לטייל בעולם.

ואצלי דוקא זה יצר תחושה מאוד חזקה של יחוד שלנו כעם, שלא היתה לפני כן.

לפני כן האמנתי יותר בקלות לאנשים שאמרו שאין הבדל מהותי ביננו לבין עמים אחרים, אחרי כמה טיולים בעולם, הבחנתי והבנתי שזה פשוט לא נכון, ההבדלים בין יהודים לשאינם התחדדו לי מאוד גם מדיבור והתחברות (ברמה מסוימת) עם גוים. אני יודע שיש רבים אחרים שהגיעו למסקנות הפוכות משלי, וזה בהחלט נושא מענין לדון בו...

איך שלא יהיה אני מאחל לך שדרך ראיית האחר תלמד גם על היחוד העצמי שלך כפרט , ואולי גם כחלק ממשפחה חברה , עם וכו'.
נסיעה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 18:13 לינק ישיר 

חבל שאינך מפרש שיחתך במה בדיוק לדעתך לוקה החברה הדתית במיוחד ורק אומר דברים כלליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 16:05 לינק ישיר 

תודה לכם מכובדי.
לא אוכל להמתין לעוד הודעות [השעון מתקתק.]

איש ציפור
אמנם לא אכחד שאני נוסע להנאתי. אבל אחת הפתעות [וההנאות] הכבירות שהיה לי מטיולי בעולם זה לגלות עד כמה אגוצנטריים אנו ,איך הכל נברא לכבודינו, ואין עוד מלבדנו. [ומבחינה זו אתה חייב להצטרף אלי.]

שוטנג

לא החברה הדתית עושה לי רע משום שאיני חי בתוכה .

מה שעושה לי רע זו כפיפה ערכית לצביעות וכו' שיש בדת עצמה.
אין לי מושג אם זה משפר את רמת הערכיות של החברה .
ממסעותי למדתי שכל חברה סגורה ודתית יש בה מאותם מאפינים. [האמיש בצפון אמריקה לדוגמה]

שלמה יקירי

אל תדאג לרגע, שוב אשוב אליך כעת חיה.
עלה והצלח .
אוהבך ומוקירך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 14:56 לינק ישיר 

צאתכם ובואכם לשלום.

אני וכיוצא בי ה'כלואים' בארצנו הקטנה, בסביבתנו ובחברה שלנו, מצאנו לנו מקום להציץ ולהכיר ממנו את העולם השונה, על כל גווניו כפשוטן וכמשמען.

לשם כך אנו רוצים וזקוקים גם לאלו שאינם יכולים לדור בקורה אחת עם דיונים מעין אלו.

אנא, כשתתפנה קפוץ מפעם לפעם לפורומינו, ואם תוכל תוסיף גם רשמים מהעולם החיצון - השונה.

אגב, 'הבל הבלים' נאמר כמדומה דוקא לאחר חיפוש בכל מקרי העולם.

שתצליח בכל אשר תלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 11:25 לינק ישיר 

"הדת עושה לך רע בלב" האם חשבת פעם שאולי זה לא הדת אלא משהו אחר שעושה לך רע בלב. אם כל המגרעות של החברה הדתית, היא עדיין טובה לאין ערוך מכל חברה אחרת מבחינה מוסרית. יש דעות שאולי מקוממים בדת. אבל התנהגות החברה עצמה מוכיחה שהדעות האלו בגדול גורמים לשיפור הרמה המוסרית של החברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 10:25 לינק ישיר 

סע לשלום ושוב לשלום.

נראה שבאמת כדאי שתפתח קצת לעולם ותראה שיש עוד זויות להבין את המציאות.
שה' יהיה בכסלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 08:33 לינק ישיר 

.

צאתך לשלום

ושובך לשלום.

(שומרים לך את הכסא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 03:57 לינק ישיר 

"מיהו החכם? הלומד מכל אדם"

נסיעה טובה, בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרישה מכיון שונה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext