"דג בבל"
מה עושה הדג הזה באוזן שלי?
הוא מתרגם למענך.זה דג בבל. חפש את זה בספר אם מתחשק לך.
הוא הדף לעברו את "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" והתכרבל בתנוחה עוברית,בהכניו עצמו לקפיצה...
דג בבל-הוא דג קטן,צהוב ועלוקתי וכפי הנראה הוא גם הדבר המוזר ביותר בגלקסיה.הוא ניזון מאנרגיית הגלים שהוא קולט,לא ממוחו של נושאו,כי אם ממוחותיהם של מי שסובבים אותו.הוא סופג את כל התדירויות המנטאליות,התת-הכרתיות מאנרגיית גלי מוח זו וניזון ממנה.אחר כך הוא מפריש למוחו של נושאו מטריצות טלאפאתיות הנבנות מהרכבת תדירות המחשבה ההכרתיות על אותות עצביים,הנקלטים ממרכז הדיבור של המוח ששידרם.התוצאה המעשית של כל זה היא שאם תתקע דג בבל באוזנך,תוכל מייד להבין כל מה שנאמר לך בכל שפה, מכל משפחה דקדוקית שהיא.תבניות הדיבור שאתה שומע למעשה,הן תוצאות אפנון של מטריצות גלי המוח שהוזנו לתוך מוחך על ידי דג הבבל שלך.
כיוון שזהו צירוף מקרים בלתי מובן באופן מוזר כל כך שמשהו שימושי באופן מבלבל את המוח כל כך התפתח באופן מקרי לחלוטין כל כך, בחרו כמה הוגים לראות בכך הוכחה סופית ונחרצת לאי קיומו של אלוקים.
הטיעון נשמע כמו:"אני מסרב להוכיח שאני קיים" אמר אלוקים "שכן הוכחה נוגדת אמונה,ובלי אמונה אין אני ולא כלום."
אבל אמר האדם.דג הבבל תוקע אותך, לא? לא מתקבל על הדעת שהתפתח במקרה.זה מוכיח שאתה קיים,ולפיכך,על פי טיעוניך שלך,אינך קיים. מ.ש.ל.
אוה,אמר אלוקים על זה לא חשבתי.ובו במקום מתפוגג בעננת היגיון.
אה,זה היה קל,אומר האדם ובתור הדרן,ממשיך ומוכיח ששחור הוא לבן,ונהרג במעבר החצייה הקרוב.
"מרביתם של גדולי התיאולוגים טעונים כי טיעונים אלו אינם אלא הולכת שולל ופתפותי ביצים,אבל זה לא הפריע לאולון קולופיד לעשות הון קטן בהשתמשו בכך כנושא המרכזי בספרו רב המכר ובכן, זה סוגר עניין עם אלוקים.
[מתוך-מדריך הטרמפיסט לגלקסיה. -דוגלס אדאמס]
 |
|
|