בית פורומים עצור כאן חושבים

האם בעל הסולם היה נביא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2004 01:28 לינק ישיר 
האם בעל הסולם היה נביא?

נדהמתי למצוא את העדות של הנ"ל על עצמו, וז"ל:

ויהי בתוך שני המלחמה בימי הטבח האיום, ואני תפילה, ואבך בכי רב כל הלילה. ויהי כעלות הבוקר והנה אנשי העולם כולו כמו מקובצים בקיבוץ אחד לפני דמיוני, ואיש אחד מרחף ביניהם בראש חרבו על ראשיהם, מצליף כלפי ראשיהם, והראשים פורחים למרום וגויותיהם נופלים לבקעה גדולה מאוד ויהיו לים של עצמות. והנה קול אלי: אני אל שדי המנהיג לכל העולם כולו ברחמים מרובים, שלח ידך ואחוז בהחרב, ותיכף נעלם אותו האיש והבטתי על מקומו ואיננו, והחרב ברשותי לקניני הפרטי. ויאמר ה' אלי: שא רגלך ולך לך ממולדתך אל ארץ חמדה ארץ האבות הקדושים ואעשך שם לחכם גדול ועצום ונברכו בך כל גאוני הארץ, כי אותך בחרתי לצדיק וחכם בכל הדור הזה למען תרפא את שבר האנושי בישועה של קיימא...
...עד שידעתי כי ענה לי ה' ונתן לי מהלכים בין כל הנביאים וחכמי ה'. ויאמר לי ה': קום על רגלך והבט לרוח מזרחית קדמה...

(מתוך "הסולם", פרקי חייהם ומשנתם של האדמורים לבית אשלג מאת הרב א"מ גוטליב)

נזכיר כי אין מדובר כאן ח"ו באדם סהרורי (חשבתי להביא את הקטע בעילום שם ולראות מה התגובות..) אלא באישיות משכמה ומעלה שהיתה בקשרים עם גדולי התקופה כמו האדמורים מגור, החזו"א, הרב קוק, הרב חרל"פ ואחרים.
ובכן?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2004 22:34 לינק ישיר 

השאלה היא אחרת: האם העובדה שבהיותו ער הוא אדם גדול משכמו ומעלה מחייבת שחלומותיו יש בהם משמעות. או שמא עצם העובדה שאדם גדול כזה התייחס ברצינות לחלומותיו, הרי נחתום מעיד על עיסתו.

וידוע מ"ש המפרשים שעיקר נסיון העקידה הי' שאברהם האמין שציווי השם אליו אינו דמיון שלו.

דרך אחרת להסתכל על כל זה היא, שהאדם הגדול לא התכוון למה שאמר באופן מילולי אלא התבטא בצורה פיוטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2004 07:21 לינק ישיר 

שלמה

מקור מעניין מאד! אולם, מצד שני, עד כמה חשיבות יש לייחס לו?

א. האם הקטע אותנטי? מסתבר שכן. אבל כדאי לבדוק את המקורות. סוף סוף, כשלעצמי איני מכיר את הספר, וכבר היו מקרים שבהם סיפורים עברו תהליך של ייפוי, או הומצאו מכל וכל.

ב. האם חלום כזה הופך את בעל החלום לנביא? יש לכולנו חלומות מענינים שכאלו, השאלה היא עד כמה אנו מייחסים להם חשיבות, ואם הם מתאמתים.

ג. האם נסכים שהחלום אמיתי והוא משקף מסר שמיימי - ובכן, מדוע לא? הרי גם על דניאל בעל החלומות המיוחדים אמרו שבעל חלומות היה, ו"איש חמודות" היה, אבל נביא לא היה.

כמדומה שההחלטה אם לראות בחלום גילוי ומסר משמים או חלום המשקף את שאיפותיו של בעליו - שהרי אין אדם רואה אלא מהרהורי ליבו - תהיה תלויה בדעתנו על בעל החלום. אם נראה בו אדם גדול, נניח שהוא גם מסוגל לחלומות. ואם לא, לא.

ואם תרצה, השווה זאת למקורות על חוויות מיוחדות שנאספו בספרו של וויליאם ג'יימס, "החוויה הדתית לסוגיה".

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם בעל הסולם היה נביא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext