| נשלח ב-22/10/2004 01:40 |
|
| |
הגבלת כתיבה בפורום למורשים (הודעת ניהול)
חברים נכבדים,
בתקופה האחרונה אנו עדים להצטרפות רבים וטובים אל שורות בית מדרשנו הוירטואלי. אך אליה וקוץ בה. לצד הברכה הנובעת מהתרחבות זו, קצב חילוף האשכולות הפך לכמעט בלתי נסבל. יהיו תוכן ורמת אשכולות הפורום אשר יהיו, הקצב התזזיתי הנוכחי יביא במהרה למצב של איבוד שליטה וכאוס מוחלט (שכן עד עתה, גם במיאמי ביץ הרחוקה ידי הייתה על השלטר!!!). ולדמוקרטים שביניכם, צר לי להודיעכם שכל פורום ללא ניהול סופו לאבד את מיקודו ואת מאפייניו. הבקיאים בתולדות פורום בח''ח יודעים היטב שהסיבה העיקרית להתדרדרותו היא קצב חילוף החומרים הגבוה בו הוא מתאפיין ואשר מונע אפשרות דיון רציני וממצה.
כמו כן, לצד האיכות של רוב הכותבים החדשים אנו עדים להודעות לא מעטות שאין מקומם בפורום זה הן בשל עסקם בנושאים זרים כגון פוליטיקע והן בשל אי הלימותן עם כללי השיח ההוגן הנוהגים בפורומינו. ומספרי הצנזורה עובדים שעות נוספות כפי שלא עבדו בעבר.
בשמעי את כל הקורות את פורומינו, הוצאתי את ארנקי הדל המכיל מעט עודף מרווחי תקופת הזוהר שלי במשחקי בינגו הנפוצים בעירנו יצ'ו, והפלגתי בספינה רעועה לישיבת הנהלת הפורום במרתף ביהמ'ד לדרמן בה הוחלט ברוב קולות להגביל את הכתיבה בפורום לכותבים מורשים.
כל משתתפי הפורום הנוכחים והקבועים יקבלו הרשאת כתיבה. מבחינה טכנית, איסוף והזנת שמות משתתפי הפורום הנוכחים מהווה משימה טכנית לא קלה, וע''כ תהליך הרישום יארוך זמן מה. בשביל להקל על ההנהלה את המשימה, אבקש מחברי הפורום לשלוח אל תיבת הניהול של עצכח את שמם כמו את מספר המנוי שלהם בהייד פארק (ניתן לראות ע'י הצמדת העכבר לשם המופיע ליד ההודעות).
לאחר איסוף שמות ומספרי החברים והזנתם, הכתיבה בפורום תוגבל לכותבים מורשים.
בשלב ראשון, הרשאת כתיבה תינתן לכל מבקש לתקופת ניסיון.
החותם בדמע
געצעל בן בריינע
----
ואם בתוכניות עסקינן, הריני לגלות טפח מתוכניות העתיד.
כוונתינו לעגן שליש מאשכולות העמוד הראשון לשם דיון בהודעות המופיעות באתרא קדישא של פורומינו הלא הוא פורום מחשבות. כמו כן, חלק נוסף של העמוד הראשון יעוגן ויוקדש לדיונים ארוכים וממצים מהסוג של אשכולו של ר' מיקי על שדים ורוחות, ואשר בשל אופיים הדינמי אין מקומם באתר מחשבות. הפועל היוצא של צעד זה הוא הגבלת השטח המוקדש לקוויקיס, אשר לפי הקצב הנוכחי וכמות המשתתפים יהיה בעל תוחלת קצרים של יום (וע''כ רמת הצנזורה וההקפדה על חוקת הפורום תועלה).
המסקנה המתבקשת: לכתוב מאמרים לאתר מחשבות!!!
נשמח לשמוע את הערותיכם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2004 00:27 |
|
| |
לכל חברי עצ כח
כמשתתפת שאינה קבועה אולם קוראת קבועה של הפורום. אני חושבת שגישתו של גראוצו מרקס היא הנכונה אני לא מוכנה להיכנס למועדון שמוכן לקבל אותי. ובנושא רבן גמלאל וסגירת בית המדרש, מי שהחליט מי יכל להיכנס או לא היה שומר הסף, מה שקוראים בלע"ז דורמן. לדעתי תמיד יש בבית המדרש חידוש ואם נפסיד כותב אחד שיכל להביא רעיון או שאלה חשובה הרווח כולו בסוף יהיה הפסד.
על כן מצתרפת אני לכל החברות והחברים הקוראים להשאיר את הפורופ פתוח לכולם וברירה הטיבעית תשאיר את האשכולות הטובים והרעים ילכו בדרך כל בשר.
מים
אני שומרת על זכותי לשנות את דעתי בכל עת
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2004 09:49 |
|
| |
לדעתי אתם עושים עבודה טובה (חוץ מכאשר אתם מצנזרים אותי, כמובן) בלי ההתרברבות המיותרת הזו!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 13:52 |
|
| |
גם וגם
תודה
ומה עושים בפיירפוקס?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 12:47 |
|
| |
גם אני הקט מצטרף למוחים כנגד סגירת השערים. מעצמי אני יודע שכאשר אני נדרש לפנות למאן דהוא כדי לקבל אישור כתיבה, לא פעם אני "מוחל טובות" ומוותר על הטורח; חבל שנפסיד כך כותבים טובים. אם ישנם ניקים שיש צורך לחסום (ולטעמי, מדובר במקרים נדירים ביותר) ניתן לחסום גם מבלי סגירת הפורום; ממילא איני משוכנע בתועלת שבדבר, שהרי קל להיכנס בניק אחר. לגבי עיגון אשכולות חשובים, בהחלט יש לכך מקום; מצד שני, אשכולות חשובים בד"כ מושכים קהל (כדוגמת אשכול האזוטריקה של מיכי), וממילא הם נשארים במקום כבוד בדף הראשון. מה שנחוץ יותר, אולי, הוא הגדרה מהודקת יותר של תחומי הדיון הרלבנטיים לפורום וגבולותיהם, שתעוגן בחוקת הפורום ותאפשר להימנע מגלישה לאשכולות שמקומם אינם כאן.
מיימוני,
דומני שאת בעיית הצלמיות (איקונים בלעז) ניתן לפתור בעזרת Tools->Internet Options-> Delete files, ויתכן שלאחר מכן יש צורך לסגור ולפתוח את הדפדפן. במדה והדבר אינו מועיל נסה את פורום התמיכה של הייד פארק, השאלה בד"כ מופיעה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 12:10 |
|
| |
מיימוני,
היו שם נרות שחורים? שופרות?
המחיר של הפתיחות הוא סובלנות לדברים שאנו חושבים שהם שטויות.
תוקן על ידי - אריק123 - 24/10/2004 12:46:46
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:44 |
|
| |
אחרי שוטו הרשה לעצמו למתוח ביקורת על ההחלטה, אף אני מרים קול נגדה.
כשדיברנו, במרתף של לדרמן כזכור, בנושא הזה, אולי האפלולית של הנרות האפילה יותר מדי.
גם אני סבור שראוי להשאיר את התר הכתיבה המלא בתוקפו.
ושחרית (ואריק)
אצבע ירוקה מונפת (אין לי איקונים)
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:37 |
|
| |
לא, אריק,
זו לא סטיה,
אדרבה, לענ"ד זה לבו של העניין!
גם עתה יש לא מעט אנשים (וראה זה פלא - בעיקר נשים) שעוקבים בעניין אחרי המתרחש בפורום, אבל נמנעים להגיב, בדיוק מתוך מה שהעלה הוורט היפה שלך.
הפעולה המצערת של ההנהלה תרחיק את אלה עוד יותר. נמצאנו שרויים עם אלה שאינם נבוכים ואינם מרסנים את עצמם ומפסידים מפניניהם של הביישנים (והביישניות!).
אני קוראת למנהלינו היקרים והאהובים לחזור בהם מן היוזמה החדשה ולחדש ימינו כקדם.
תוקן על ידי - שחרית - 24/10/2004 11:41:56
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:32 |
|
| |
שחרית,
אני חייב לסטות אך יש וורט חסידי נפלא בנושא תוכו כברו ואיני זוכר מי אמרו.
בימי ר"ג נכנסו לבית המדרש דווקא אלו שאין תוכם כברם, כי אלו שתוכם כברם אף פעם אינם בטוחים שתוכם כברם ולכן נשארו בחוץ, אולם בימי ראב"ע גם אלו שתוכם כברם נכנסו לבית המדרש, ודפח"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:23 |
|
| |
אריק,
לולא מסתפינא מרודפי האיקונים הייתי שולחת לך אייקון ירוק ומחייך.
כך או כך, לדעתי השאלה היא לא האם נכנס מי שאין תוכו כברו, אלא מי המחליט בשאלה הזו (כן כן, השאלה היא שאלת הסמכות, ולא שאר ירקות).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:18 |
|
| |
כזכור ר"ג מנע ממי שאין תוכו כברו להכנס לבית המדרש, וכזכור ראב"ע שנה את התקנה.
כמי אנחנו פוסקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:06 |
|
| |
ווטו,
יישרכויח, אבל השאלה היא אם יש מקום לדון כשהשוחט כבר שחט (סליחה על הדימוי המעודן).
ומתוך תקווה שאפשר לשנות את רוע הגזירה -
לדעתי החלטה להגביל את הכותבים ואת הכתיבה תגרום לנו להפסיד את כל העולמות: מחד, הדבר יכניס אווירה לא נעימה של מי בפנים ומי בחוץ (מבחן, זה ש"בסוף" כולם יקבלו זכות כתיבה, לא יפתור את הדבר), ומאידך, למנוע פעולות סאבוטז' של חורשי רעה או של כתיבה ברמה נמוכה וכו' לא יהיה אפשר למנוע.
השוו את הדבר ליחסים בין אנשים - כאשר יש צורך למסד ולקבוע גדרים וגבולות לידידות בין חברים, על מה הדבר מעיד?
אני חשה באופן עמוק שהכיוון הזה הוא בבחינת אקומול - מטפל בסימפטומים ולא בבעיה.
מבחן, התרעומת על העדר הדמוקרטיה הייתה על התהליך ולא על תוצאותיו. חלקנו דרים פה כבר יותר משנתיים וחצי, היה ראוי לקיים דיון ציבורי בנדון.
שלכם הדואבת,
שחרית
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 11:00 |
|
| |
אין לי דעה בנושא וכמי שמכיר את עבודת השמירה אני מאד סקפטי לגבי ההשלכות. כן למרות שיש לשמור על הרמה וכו', אני רואה חיסרון [אולי לא מספיק ומצדיק] בהגבלה קבועה של חושבים מלהתבטאות. אך בהחלט נראה ראוי שיהיה דיון ציבורי על הנושא טרם יישומו.
אשכול זה הוא אכן המקום לדיון!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 03:43 |
|
| |
שחרית
אין כאן חוסר דמוקרטיה, כולם יקבלו זמן ויכולת לכתוב.
ר"צ
ראה דברי ד"ר הלפרין, כשצריך לירשם יעשה זאת יותר מי שחשוב לו, וגם כך יכולת הביקורת על המשתתפים החדשים ממוקד ומוגדר.
ד"ר הלפרין
אכן יש כנראה דרך ישירה יותר, אבל זו ארוכה מאד. ההנהלה אינה מקבלת משכורת, אילו כך היה אכן ניתן היה לשמור על רמת ואיכות הפורום ללא התקנה החדשה.
ולכלל הקובלים על צנזורה
בס"ד התקבלו נהלים מוגדרים ומחמירים יותר (לטובת הכותבים) בחבר ההנהלה, שזה אומר יותר בהירות לכותב ולציבור אודות מחיקות, ותוך כדי הדברים אני מהרהר אולי כדאי לעשות אשכול מיוחד לנושא זה, שם ינמקו וידונו המוחקים עם הנמחקים, וקרוב הדבר ששמונים אחוז מהבעיה תיפתר...
ושוב...
הכל נעשה אך ורק לטובת הפורום וכותביו (ההנהלה "עייפה" מזמן).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2004 03:25 |
|
| |
תוקן על ידי - עצכח - 24/10/2004 10:35:04
|
|
|
|