הרב של גן החיות התנכ"י כתב ספר שלם על חיות בראי חז"ל וכדומה, בו הוא נוגע באבולוציה וכדומה.
ספרו זכה לכמה הסכמות ביניהם מר' שמואל קמינצקי מפילדלפיה אחיו של ר' נתן קמינצקי.
דברי ר' נתן סליפקין לא מצאו חן בעיני כמה רבנים שאסרו את הספר.
בין הרבנים שיצאו נגד הספר הוא ר' משה שפירא. והנה היות שאני מכיר ר' משה שפירא מקרוב מאד, הרי אני נכנע מול גאונותו המדהימה. ומכל מקום אספר סיפור אחד שהיה לי אתו. שאלתי אותו האם הא שאמרו חז"ל שכינים באים מן העיפוש נאמר לפי ידיעתם בימים ההם אבל לפי המדע כיום יהיה נכון לומר שכינים נולדים מזכר ונקבה? והוא ענה לי ששאלה זה בא מן העיפוש. ואז פירש לי שהא דאמרינן בא מן העיפוש פירושו שחז"ל ידעו ברוח קדשם שכינה צריכה עוד משהו חיצוני חוץ מן אבא ואמא כדי לפרות ולרבות ועל כן מותר להורגו בשבת. (ולפי דבריו יהיה מותר להרוג יתוש גם שהרי אין הוא יכול לפרות ולרבות מבלי דם אדם או בהמה.) סיפור זה יעיד כמאה עדים על גישת ר' משה לדברי חז"ל.
האם יש למישהו עוד פרטים בנוגע לספר ומה שנכתב בו והביקורת עליו?
כל מה שכתבתי הוא מפי השמועה כי עדיין לא ראיתי את הספר.
ואני הקטן תמה איך יתכנו לאחר החרם של מצוקי ארץ על לימוד לע"ז שת"ח יר"ש יהיה בקי בשפה זו
נשלח ב-8/2/2011 08:03
נראה שיכולים אחרים, אף הם "תלמידי חכמים נאמנים ויראי שמים הבקיאים היטב בשפה זו", להעיד את היפך האמור במכתב, אלא שהללו חסרים את הלהט ואינם באים בד"כ לעורר ולהעיד, או שמבינים שהציבור הרחב אינו בשל לחיות עם אמיתות שהן חדשות עבורו.
נשלח ב-8/2/2011 03:27
נשלח ב-26/11/2010 00:17
האם למתנגדי הר' סליפיקין יש הסבר טוב למשנה במסכת בכורות פרק ד משנה ד. רבי טרפון פסק שבהמה שניטם האם (הרחם) שלה היא טריפה. רבי טרפון עצמו חזר בו לאחר ש"תודוס הרופא" אמר לו שאין פרה וחזירה יוצאת ממצרים לפני שעוקרים ממנה את הרחם.
נשלח ב-26/11/2010 00:15
יש אלפים ברשת על אותו סגנון
נשלח ב-25/11/2010 23:49
פוגמישו, באמת? לא נהנית מהסרטון? קשה לי להאמין.
נשלח ב-25/11/2010 23:46
הסרטון הוא בלבול שכל אחד גדול, שניזון מחוסר ידיעות של הציבור להתמודד עם גישות של הכופרים שחוזרים על אותם טענות (אפשר לספור אותם על יד אחת) כמו תקליט שבור... היינו שמים פה את הרב יעקב סגל (ראו ערך בדפים הקודמים) כמה ימים, הוא היה שופך שפכטל של מקורות וטיעונים שהיו גורמים בראש ובראשונה לקחת את הדברים ברצינות, ולא לעשות מהם ליצנות...
נשלח ב-25/11/2010 21:39
כדאי שתצפה בעצמך, מובטחני שתרווה נחת (הסרט הוא קצר).
נשלח ב-25/11/2010 21:35
סוסרטי,
אל נא באפך. צפית בסרטון ביוטיוב שהביא ספרן? אם לא כדאי לך להקדיש לכך דקות אחדות. ראה יש דרכים נוספות להגחיך את מי שראויים לכך, ולאו דווקא בדרך שאתה הולך בה.
כדי להסיר חשד מליבך, אינני מכיר את הרב סליפקין, אבל את הרב סגל הנ"ל מכיר אני גם מכיר.
כיוון שאני מניח שההגדרה שלו כ"תלמיד חכם, מוכשר ובקיא
נפלא" מתבססת על המכתב שקראת, אבקשך לקבל ממני מעט לשון הרע, ולהאמין לי
מידע אישי שכל הידע מתבסס על מקורות שמצא למענו הרב בטש (אליו "מופנה"
המכתב), ועיון קל במקורות שהוא מביא ילמד מה רבה מידת הסילוף שלו.
כמובן שאינני חפץ להשחיר את פניו של הרב סגל בעיניך, אלא להסיר מעט מן
החשד שלך כלפי הרב סליפקין, ולהמליץ לך על עיון חלקי במקורות שהביא
(היהודיים, ויותר מהם - המדעיים) ועל הצצה בספרו של סליפקין, שילמד אותך
על גודל הלשון הרע שקיבלת על הרב סליפקין.
נשלח ב-21/8/2008 15:42
נישטאיך
הגדרתך לחז"ל היא רחבה מאד,
שכן שטות זו של שינים מופיעה אך לפני כ300 שנה אצל בעל מדרש תלפיות,
[ או אולי כוונתך בכלל לרב זילברשטיין............]
נשלח ב-21/8/2008 14:14
זריחת עץ
<"האם ר"ח קנייבסקי לא כותב באחד מספריו שחז"ל יכלו לטעות בענייני מדע ? כך שמעתי, אבל לא ראיתי את המקור">
לא רק שחז"ל יכלו לטעות בענייני מדע. חז"ל שיחיו יכלו לטעות במספר השיניים שיש לגוי: