אלעד: ראש המועצה, הרב צבי כהן הוציא צו הריסה מינהלי לחברת "סלקום" על הצבת אנטנה סלולארית בעיר ללא היתר
ראש המועצה המקומית אלעד, הרב צבי כהן חתם השבוע על צו הריסה מינהלי לחברת "סלקום" על הצבת אנטנה סלולארית ללא היתר בנייה כחוק, בעיר. המדובר באנטנה ענקית שהציבה "סלקום" ברחוב רבן יוחנן בן זכאי סמוך לבנייני מגורים. עפ"י החוק צו זה יהיה ניתן לביצוע בתוך 24 שעות ממועד הדבקתו על הקיר החיצוני של המבנה. הרב כהן אמר כי לא יסכים בשום אופן לבנייה בלתי חוקית בתחום שיפוטה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שהוא עומד בראשה וכי "אם חברת סלקום לא תסיר את האנטנה מהמקום בטווח המיידי תסיר אותה המועצה. לא אסכים, בשום תנאי, לבנייה בלתי חוקית בעיר".
בצו ההריסה שניתן לחברת סלקום נכתב עוד כי צו ההריסה המנהלי ניתן עפ"י חוק התכנון והבנייה תשכ"ה-1965 וכי הוא ניתן לאחר עיון בדו"ח המפקח ובעקבות קבלת תצהיר חתום ע"י מהנדס הועדה המקומית לתכנון ובנייה אלעד.
מפורום החברות הסלולריות נמסר בתגובה כי "אתר השידור הנ"ל קיבל את כל האישורים הנדרשים מהמשרד לאיכות הסביבה המבטיחים את פעילותו הבטוחה. כל אתרי השידור המוקמים בישראל עומדים בתקנים המחמירים שאומצו ע"י ארגון הבריאות העולמי ופועלים בהתאם לדרישות המשרד לאיכות הסביבה".
דוברת הפורום, רונית אקשטיין הוסיפה כי "האתר הנ"ל הוקם בהתאם לדרישה של תושבים במקום לשיפור הקליטה בטלפונים סלולריים. הסרת האתר תפגע ביכולתם של התושבים במקום להשתמש בטלפונים סלולריים. עם זאת ראוי לציין, כי כל המומחים בנושא מסכימים, שעל מנת להפחית את עוצמת השידור הן של אנטנה סלולרית והן של טלפון סלולרי יש להקטין את המרחק בין האנטנה לטלפון. לפיכך, בניגוד לחשש הציבור, ריבוי אנטנות סלולריות מפחית את עוצמות השידור".
במועצה המקומית אלעד אומרים כי אין בכוונת ראש המועצה ואנשי מחלקת ההנדסה להיכנס כלל לפרטי תקני השידור, הקליטה והקרינה, וכי התייחסותה של המועצה היא אך ורק לכך שהקמת האנטנה נעשתה בלא היתר בניה כחוק. "את הבניה הבלתי חוקית הזו לא נאפשר" – אומרים במועצה.
בתצלום: הצבת האנטנה ע"י "סלקום", ללא היתר
נשלח ב-5/12/2004 08:59
יש תמונות אבל אתה צריך לבקש את רשותי בשביל לפרסם אותם דובר קטן שלי...
נשלח ב-1/12/2004 14:41
"רב העיר" ו"הגרש"ז" וה"מרנן ורבנן" והמסתתרים תחת שמות כאלה ואחרים
יש להוריד את הכובע ולומר 3 פעמים - סליחה טעינו והטעינו
יש למישהו תמונות מהמחזה?
נשלח ב-1/12/2004 11:25
בשעה טובה הבוקר הוסרה האנטנה מהנוף
נשלח ב-1/12/2004 02:46
אל דאגה, "רב העיר" , לפי מיטב ידיעתי הם, סלקום, התחייבו בפני צביקה כהן שיסירו בעצמם את האנטנה עד יום רביעי בחצות,(היום)
נשלח ב-30/11/2004 00:03
ועדיין האנטנה על תילה עומדת.
נשלח ב-27/11/2004 20:21
הוי כמה אתם נהדרים: הגרש"ז וה"עובד מועצה"...
אבל אתם חייבים להבין שזהו זה. איןןןןןןן קריספל. זהו. אל תפחדו. הוא הלך... זהו... תשתחררו...
כתבתי כבר באחד האשכולות. התופעה הזו מוכרת ממשטרים מסויימים. אנשים לא יכלו להשתחחרר. אבל לאט לאט הסבירו להם והמחישו להם שזהו זה הם משוחררים
יש חופש תנועה וחופש דיבור...
אז הנה גם אתם תשתחררו. תיפסו אויר. שחררו אנחת רווחה..
הנה אני בטוח שהקלתי עליכם
וכן.. שיהי' לנו שבוע טובבבבבב ומקסים
נשלח ב-26/11/2004 12:40
בהכל הרב אשם. נקודה.
נשלח ב-26/11/2004 12:36
קוראכפיית.
חוץ מלהבטיח, שבזה הוא מומחה מספר 1.
אולי תן לי דוגמה לדבר אחד שצביקה כהן גם ביצע?
חוץ מלהעביד את עובדי המועצה בתליית דגלים...
לא לא לא תנתקו אותי
לא תנתקו אותי כל כך מהר...
נשלח ב-26/11/2004 07:40
אדוני הדובר,
למה אתה לא עונה על השאלה???
נשלח ב-25/11/2004 20:20
אדוני הדובר, למה אתה לא קורא לינקים? כל הסיפור מההתחלה ועד הסוף מסופר בלינק שהביא מרנן ולכן אין טעם שאני יענה למי שבעצמו לא קורא את מה שעונים לו אחרים...
אני לא חושב שצורי היה צדיק אבל גם צביקה הוא לא בדיוק אחד מל"ו...
נשלח ב-25/11/2004 15:47
כבוד הגרש"ז
למה אתה לא עונה על השאלה:
מהיכן היה להם האומץ והתעוזה להציב אנטנה כזו בצהרי היום במרכז העיר?
מישהו עצם עיין?
מישהו קיבל "הסבר" כלשהו מהם?
הלווווווו
נשלח ב-25/11/2004 12:58
מעניין...אמממ בינתיים גם הצו של האיש שאתה מדברר לא בוצע
נשלח ב-25/11/2004 11:33
אתה יודע, מרנן ורבנן...
יש צווים לפרסום... ויש צווים לביצוע...
מעניין באמת מאיפה היה להם האומץ לשים אנטנה באמצע היום אמ... ללא היתר?