* "עונת המלפפונים" בעיצומה, אך באלעד - "כפר" ללא הפסקה, ממשיכים השפים הרבניים והפוליטיים בהכנת "סלטים" למיניהם, גם בעונה זו... *
* אין חדש תחת השמש - התסריטים אומנם שונים,
אך השחקנים לעולם לא מתחלפים... *
כמו בתסריט ידוע מראש, נחתם אמש, לרווחת ("ולתחבורת"...) כולם, בלשכת ראש המועצה, ההסכם הקואליציוני עם סיעת "כח".
מי שניצח, במידה רבה, על המלאכה, הוא יעקב אשר, היועץ ו"האח הגדול", שסגר את הקצוות ויישב את ההדורים בין הרבסט לאנשי "כח".
במקביל, בצעד נוסף, שגם הוא לא הפתיע איש, הוחלט על מינויו גרוסמן ג'וניור לסגן ראש המועצה ללא שכר, תואר נטול סמכויות,
תכף לאחר חתימת ההסכם עלו "חתני השמחה" יחד עם ראש המועצה, לביתו של המרא כדי "לחגוג" את האירוע.
המרא, שלדברי נעריו אינו שוכח לעיין ולהזכר מידי יום ב"הסכם החתום" מלפני הבחירות המצוי תחת ידו, ובו "מובטח" מינויו של אחיינו למשרת מם-מם בשכר ומחזיק תיק חינוך, הסכים בלית ברירה לבלוע את "הצפרדע" המכובדת יותר, וקיבל בסבר פנים את ראש המועצה.
אך כדרכו בקודש לא השכיל המרא להתעלות מעל תככי הפוליטיקה הקטנונית, ודאג (כך לדברי נעריו), להבהיר, בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים להרבסט המם-מם, שחפץ גם הוא לעלות לביתו, כי הוא עדיין מהווה מבחינתו של המרא "פרסונה נון גרטה"...
הרבסט אשר מאז "נאום הלחם" של נציג התימנים חלה, בישיבת המועצה הראשונה, לא חווה השפלה שכזו, נאלץ, בלית ברירה, להדיר את רגליו מהאירוע.
* ברדק בבד"צ *
כאילו לא די למרא בחזיתות המאבק הרבות שהוא מנהל, קפץ עליו לאחרונה גם רוגזו של אחרון נאמניו עד לא מכבר, הגר"ש כהן, רב קהילת הסב"ת.
הרב שמואל כהן, כרב הקהילה הספרדית-משוכנזת, ער לתחושת ההשפלה של בני קהילתו החשים כאותו כושי שעשה את שלו, ומתבקש, לאחר סיום העבודה, ללכת...
במטרה לרומם את קרנם של בני הקהילה ולו בעיני עצמם... יזם הגר"ש כהן מהלך של הקמת בד"צ לבני קהילת בני התורה הספרדים בעיר.
נערי המרא, ששמעו מכלי שני על המהלך נזעקו.
מבחינתם, קהילת הסב"ת מהווה את מעוז התמיכה האחרון של המרא והקמת בית דין שכזה כמוה כעירעור יסודות קיומו של הבד"צ האשכנזי המקומי, שאושיותיו רעועות גם כך.
כל נסיונותיו של הגר"ש כהן להפיס את דעתם של המרא ונעריו לא הועילו והמרא שנכנס בשלב מאוחר לתמונה, הטיל ווטו על הקמת הבד"צ.
* הבולדוזר *
מי שצופה מן הצד בלעג וממשיך ליזום במרץ, הוא "הבולדוזר" המקומי, אברימי פכטר.
פכטר, שאינו שוקט לרגע על שמריו, הכריז על פתיחתו של כולל נוסף בבית מדרשו בו תינתן מילגה מכובדת של כ-500 $
וכך בעוד הללו עסוקים במריבות קטנוניות על תארים חסרי משמעות, חצה פכטר את "מחסום המאה" אברכים, אשר כלכלתם מונחת על כתפיו.
בין קפיצה לקפיצה (לנתב"ג 2000 כמובן...) אירח "הבולדוזר" בבית מדרשו את צביקה כהן, בראשית השבוע שעבר.
כהן שעמד נפעם מול המחזה של עשרות אברכים היושבים בצפיפות ועוסקים בתורה, הבטיח על אתר ל"בולדוזר" לאשרר בהקדם הבירוקרטי האפשרי, את הרחבת בית המדרש.
מקורבי פכטר, אף מספרים (או שמא "מפנטזים"...) על "רומן" של ממש, שנרקם בינו לבין ראש המועצה, בחסות פטרונם של השניים הגר"ש אוירבעך שליט"א.
לדבריהם, הבטיח צביקה לבחון בחיוב את בקשתו של פכטר לקבלת מתחם לבניה ברח' ר"ע.
פכטר, שבידיו הבטחה מאחד מהנדיבים הידועים ארה"ב, לקבלת כמליון דולר עבור בניית מבנה לכולל, ברגע שיהא תחת ידו שטח המיועד לכך, מתכנן להקים במקום קומפלקס רחב ידיים בו יוקם בנוסף לבית מדרש מפואר, גם מקווה טהרה שישרת חינם אין כסף את אברכי האיזור.
אם תצא אל הפועל תוכנית גרנדיוזית זו (וחזקה על "הבולדוזר" שבמוקדם או במאוחר היא תצא!) יפרוס פכטר את חסותו גם על אברכי רובע D בעיר, שגם כך אינם מוחזקים כ"חסידים נלהבים" של המרא.
* מועדון ללא חזון *
ובעוד "הגדולים" עסוקים במריבות משלהם,
ממשיכים "נוער השוליים" המקומי והוריהם, ליפול בין הכסאות.
ראש המועצה שנראה מלכתחילה כמי שמעמיד את פתרון הנושא הכאוב בראש מעייניו, עושה רושם של מי שנואש מחיפוש אחר פתרון למצוקה.
"וועדת ההיגוי" שעל הקמתה הכריז בפתאוס ראש המועצה, מתבררת אט אט כעוד 'כסת"ח' אחד גדול.
שרגא, מנהל המועדנית, שלטענת רבים העוסקים בתחום, לא הוכיח את עצמו משך שנות פעילותו ואשר מהווה בעיני רבים מהורי הנערים אישיות שנויה במחלוקת, מונה לתפקיד מתאם הפעילות לפתרון מצוקת בני הנוער בעיר.
הרב חייט, שפעל זה שנים ללא כל מימון ועשה גדולות ונצורות בקרב בני הנוער בעיר והכל בתיאום עם מומחים בעלי שם בתחום ובהכוונת גדולי התורה, כמו גם רכזי "יד אליעזר" המקומיים, נוטרלו הלכה למעשה מכל השפעה,
לתוגתם של הורים רבים החשים כי ילדיהם, בהעדר יד מקצועית מכוונת, שנוטרלה משום מה ע"י המועצה, מתדרדרים והולכים.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 07/12/2004 18:21:42
נשלח ב-21/3/2005 07:22
כל הכבוד לפכטר.
בנין מדהים ורחב ידיים.
שמעתי שהוא הולך לפתוח עוד כולל. רק בזכות אנשים כאלה אברכים ממשיכים לבוא לעיר.
אני אישית גם שמחתי לראות שהרב בסוף הגיע.
לדעתי את כל המריבות יוצרים נערי המרא ואני מקוה שזה סימן את זה שלאט לאט הרב עוזב אותם ומתחבר יותר לציבור.
נשלח ב-21/3/2005 01:19
לא יעזור כלום פכטר הרים ארוע שלא היה כמהו בשום מקום שפו לפכטר ושות'
נשלח ב-20/3/2005 18:26
אומרים שהקשרים בין מורינו ורבינו הגאון הצדיק הרב אליעזר בן דוד שליט"א ובין הרב אברהם פכטר מתהדקים.
רק לפני תקופה קצרה היו בכוילל שמועות על זה שהרב נפתלי בר זאב ראש הכוילל של הגה"צ הרב יוסף בן דוד והרב אברהם פכטר נסעו ביחד לארה"ב והרב פכטר הביא כתובות לרב בר זאב שאסף לכוילל שלו אצל הרב בן דוד וראש הכוילל של הגה"צ אליעזר בן דוד הרב בר זאב שליט"א הביא כתובות של תורמים מהרב בן דוד לפכטר.
ועוד אומרים שיכול להיות שהגה"צ הרב אליעזר ידבר היום בערב באירוע בהיכל התורה.
וכל זה מגיע על הרקע של יחסים לא טובים עם אנשים שמתיימרים לייצג את המרא דאתרא ששמים רגליים למשכן החדש והמפואר של מורינו ראש הכוילל הגאון האדיר הרב יוסף בשכונת חפציבה.
כבר העבירו ריהוט והכל מוכן אבל אנחנו נאלצים להשאר תקועים בבן קיסמא רק בגלל שהעיניים של כמה אנשים רעי לב צרות בהצלחה של גדול מרביצי התורה בעירינו מורינו הרב יוסף שליט"א.
חופש-חירות-ניקיון כפיים!!!
נלחמים בשחיתות באלעד!!!
נשלח ב-18/3/2005 10:20
לוחם! מה עם תמונה של האוטו?
"הנה ימים באים נאום ה''"
נשלח ב-17/3/2005 09:04
בסוף כולם ישלימו ורק כאן ימשיכו לריב.
לא פכטר ולא הרב הם הבעיה של העיר הזאת.
הבעיה היא איך נותנים לטברייני מגושם לעשות כאן מה שהוא רוצה????????????
חופש-חירות-ניקיון כפיים!!!
נלחמים בשחיתות באלעד!!!
נשלח ב-16/3/2005 07:48
אני מאלה שחושבים שהמרא לא מתאים.
אבל מה לעשות שגם פכטר עם המבט הסהרורי בעיניים לא ,עושה לי את זה".
מה שכן, אני מסכים שהאיש ראוי להערכה.
כשהמרא יעשה פרומיל ממה שהוא עשה תהיה לו זכות דיבור.
עד אז שיישב בשקט.
נשלח ב-15/3/2005 18:03
זורח,
נערי המרא יכולים לספר עד מחר כיצד המרא "לא סופר" את אברימי.
המציאות בשטח היא שאברימי, שסופר ועוד איך (לא את המרא כמובן, אלא ירוקים, והרבה...) מהווה כיום את הכוח הליטאי החזק ביותר בעיר.
יתכן, כדבריך, שמדובר באגוצנטריות לשמה, יתכן גם שלא.
תכל'ס בשטח, את למעלה ממאת האברכים שמשלשלים זוזים לכיסם, מידי חודש בחודשו, אין זה מעניין כלל ועיקר מהם המניעים שהביאו את כותב הש'יק לחתום על ההמחאה...
ואני, אגב, ממש לא מאלו שאומרים בכל בוקר "אנא פכטר הושיעה נא".
אך למרות זאת, בניגוד אליך, הרי שלי אין כל בעיה לאחל "פכטר, הצליחה!" (ונניח לרגע ל"נא" הבעייתי...) שכן, יש לי את מלוא ההערכה לאיש-מעש שכזה, ויהיו מניעיו אשר יהיו.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 15/03/2005 18:16:16
נשלח ב-15/3/2005 16:41
אכן אדוננו מורינו ורבינו פכטר....
אנא פכטר הושיעה נא.
אנא פכטר הצליחה נא.
וכו'.....
מה זה הקישקושים האלה...
סך הכל מדובר באדם נמרץ שמוכן לדרוס כל אחד למען השגת מטרותיו, ואגב הרב גרוסמן כבר מזמן שלא סופר את פכטר.
גם כל הקישקושים בפורום על כן יזמין לא יזמין, הרי אחת למספר חודשים מתקיים אירוע אצל פכטר תמיד הרב מגיע ובדרך כלל הוא גם מדבר.
נשלח ב-15/3/2005 13:04
פכטר לא פרייער הוא עוד יראה לרב גרוסמן מי הבעל הבית כאן בעיר.
הוא הקים כאן כוללים למאות אברכים בזמן שהרב פתח כולל לבקושי עשרה אברכים והוא נותן להם רק 1000 ש"ח ליום שלם.
יש מי שמדבר ויש מי שעושה!
הנה תראו תוך זמן קצר של שלוש חודשים פכטר הרים בניין.
הרי רק בסוף 2004 הוא קיבל את האישורים מצביקה וכבר בשבוע הבא הוא עורך את טכס חנוכת הבית.
ומה עשה המרא בינתיים?
מה הוא תרם לעיר?
מה הוא תרם לאברכים?
מה הוא תרם לקהילות?
מישהו יכול לענות לי???
משהו אחד שהמרא עשה... אחד... קטן...
(חוץ מבלגנים ופוליטיקות........)
פכטר היום הוא השולט בעיר וכל השאר לידו אפסים מאופסים.
תראו מה זה מסירות של בן אדם.
יומיים אחרי הלידה של הבת שלו פכטר כבר היה בחו"ל ואסף כספים לאברכים. זה בן אדם עם חזון ולא עוד פוליטקאי ונער שוליים מרא...
הרב גרוסמן יכול לקפוץ עד השמיים. גדולי הדור כולם עומדים מאחורי אדם אחד ויחיד בעיר.
!!!!!!!!!!!!! פ כ ט ר !!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-31/12/2004 11:22
מזל טוב!
נשלח ב-31/12/2004 07:18
חברה בסך הכל פכטר צוחק על כולם הוא עושה מה שהוא מאמין שזה להחזיק תורה (אתם יודעים חרדים וכל זה.....) וכן,הוא דואג לבית הכנסת מקבל את זכות החזקת התורה. (גם אני מאמין בזה) ובין היתר קופץ לנתב"ג 2000 לעשות עוד קצת כסף לכולל, OK שבת שלום לכולם ומזל טוב על הבת (לא אל תדאגו אני לא תושב עירכם, מישהו אמר לי באישי)
נשלח ב-27/12/2004 23:04
איפה טרבלסי גר ומתי מתקיים השיעור?
אני צריך אישורים להרחבת מרפסת...
נשלח ב-27/12/2004 20:41
מסתבר, כי "סיועו הנדיב" של ראש המועצה התאפשר, רק לאחר שפכטר וכמה ממקורביו, עלו בליל שישי האחרון, לביתו של טרבלסי, בשעה שבמקום התקיים שיעור תורני, אותו כיבדו בנוכחותם, ראש המועצה ו"קומץ ידידים"... (טאובר-"הנגיד", וכדו'...)
החיוכים והפירגונים נשפכו כמים, וצביקה, ברגע של עת רצון, נענה לבקשתו של "הבולדוזר" והודיע על מתן האישורים.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 27/12/2004 21:16:06
נשלח ב-24/12/2004 16:00
וואלה "גיוועלד" עדיין פה...
היינו בטוחים ש.... נו טופ, לא חשופ...
נשלח ב-24/12/2004 14:57
ידידי הדובר,
לתומי חשבתי כי חזקה על "בעל מקצוע" שכמותך שידע להבחין בפירגון שבין השורות.
ואם בכל זאת לא היו הדברים ברורים דיים.
אז, שאפו הן ל"בולדוזר", על המעש הברוך, והן לצביקה על קיצור הליכי הבירוקרטיה המסורבלת.