בית פורומים עצור כאן חושבים

היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2004 14:05 לינק ישיר 
היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)
מצורף קובץ

מתוך "לחושבי שמו"

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2012 18:07 לינק ישיר 

דרכן של נשים שיוצרות ניסים לא הכרחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 14:25 לינק ישיר 

איני מבין איך התעלמת מדברי "היא שיחתי" בשם אשתו!!!
ודפחח"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:55 לינק ישיר 

אין ספק שהעצלן הדרום אמריקני הטרופי ושוכן העצים עבר מאלסקה ליערות ברזיל,(ושכח להשאיר אוכלוסיות בדרך) דרך ערבות צפון אמריקה ומדבריות מכסיקו.

אם השתנות הזיתים והאנשים קרתה כה מהר גם זה יכול להיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:24 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 05:32 לינק ישיר 

טרוקנינוס כתב:
והרעיונות שהוא כותב שם בהתחלה בעניין הגיאומטריה הלא-אוקלידית... 

הרב היקר: פרופ' מריו ליביו בספרו האם אלוקים מתמטיקאי ? מביא את אותו טענה של ר' גדליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 11:35 לינק ישיר 

אדלאידע

אני מאד מצטער לשמוע שאתה חושב שאני כופר בכל התורה כולה. מדובר בעלילה שפלה של גורמים אינטרסנטיים.
האם אתה מכיר משיהו שכופר בכל התורה מצד אחד ומאמין בביאת המשיח מצד שני? לי זה נראה ממש תרתי דסתרי.
דוקא אותם גורמים אינטרסנטיים (שלא אנקוב בשמם אך ודאי אתה יודע למי אני מתכוין...) שלא מוכנים לקבל את האפשרות שהנה כבר בא המשיח, הם שבעומק ליבם לא מאמינים באמת להבטחות הנביאים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 02:07 לינק ישיר 

למי אתה כותב? איזו תמונה?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 01:09 לינק ישיר 

מדוע אתה שם תמונה של נתן העזתי הידוע ככופר בתורה כולה?
האם אתה סבור שדברייך יקבלו תוקף כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 13:53 לינק ישיר 

אקטואליה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857741,00.html

על פי הרשקוביץ', "ראוי לעיין גם בספרו של הרב יצחק שילת "בתורתו של ר' גדליה" (מדברי תורתו של הגאון ר' גדליהו נדל, תלמידו של החזון איש) המראה  כי כבר רבי עובדיה ספורנו (שחי יותר מ-300 שנה לפני דרווין) מוכיח מן הפסוקים כי בריאת האדם בצלם אלקים זהו סופו של תהליך ארוך, שראשיתו ביצור לא שכלי, השייך לקטיגוריה של בעלי החיים, ההולך ומתקדם עד שניתן לו השכל האנושי, ובמקביל גם הצורה הפיסיולוגית של האדם המוכרת לנו. הוא מאשר כי ההוכחות של דרווין, ושל חוקרי המאובנים, לקיומם של שלבים קודמים כאלה, נראות משכנעות, אלא שהטעות של דרווין היא בראייה הכללית של הדברים, המתחמקת מן השאלה איך נוצרו השינויים. הוא מסיק כי עם ההכרה ברצון האלוקי הפועל בטבע - אין שום צורך לשלול את תיאור המאורעות כפי הטענות המדעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2008 13:55 לינק ישיר 

ראיתי לינקים ונזכרתי בסיפורים. [ניתן היה לצרף ללינק הראשון עוד שני לינקים לאשכולות של שנרב_נ.]

פעם שמעתי בביהכ"נ איך אב מסביר לבנו את הכתוב בהפטרה על חכמת שלמה שהציע לחתוך את התינוק לשניים. שאל הבן את האב: "מה החכמה הגדולה? גם אני הייתי יכול לחשוב על התכסיס הזה!"

מספרים [ואולי הובא כבר בפורום] על הרב אברמסקי שהיה רב בלונדון ונתן שיעור בבהירות רבה עד שדבריו בפירוש הרמב"ם היו בהירים למדי. לאחר השיעור ניגש אחד משומעיו ואמר: [ביידיש] "איני מבין מה חידש הרב הלא דבריו מפורשים ברמב"ם עצמו!" ענה הרי"א: "א דאנק פארין קומפלימענט" [תודה על המחמאה].

בלמדי בישיבה קטנה מסכת ביצה בסוגיא ד"הכנה דרבה" למדנו מדברי הרב אבמרסקי בחזון יחזקאל [על התוספתא] שביאר דברי תוספות שם בטוטו"ד וטענתי למג"ש שאיני מבין איך אפשר ללמוד אחרת, ענה לי "אשריך" וקרא לבחור משיעור אחר לשמוע ממנו איך הם למדו את התוס' והוכיח לי איך אפשר ללמוד אחרת.

וז"ל סמדיה באשכול על מו"ר: "... כל שיטותיו, ביאוריו והשקפותיו, הם תוצר סינון של שיטות הרבה הרווחות ביהדות. החל מהתלמוד וכלה בחסידות. כל האמרות שהוצגו... תוכל למצאם בכתבי הקודש, בגמרא, בספרי מחשבה, בספרי קבלה וחסידות. ... הייחודיות היא, עקביות."

היוצא מכל זה שגישה מיוחדת ללימוד אינה נמדדת לפי השוני ההלכתי המיידי באותה סוגיא הנלמדת [כמו שהתפעל דוזר מהחזו"א בלינק הראשון] אלא בכלל הגישה ללימוד [שהוזכרה בלינק השני] שמחדדת ומשפרת את כלל ההבנה בחיים, בתורה ובמטרותיה כך שההשלכות ניכרות כמעט בכל סוגיא. בפועל תלויה גישה זו בזיהוי ההקדמות ללימוד לפני הלימוד ללא שום "טאבו" ואזכיר בקצרה כמה נקודות קצרות ומלבד שהזמן קצר האריכות היא אך למותר ודי לחב"ר.

א. זיהוי השקפת הלומד על קבלתו את התורה בתור מה הוא מקבלה ובזה כל אחד לפי רמתו [ע"ש],
ב. זיהוי משמעות דברי התורה שבכתב עד כמה שאפשר לעמוד עליה מקריאה טבעית,
ג. זיהוי דרכי החיבור בין [א' וב'] הדרך ארץ הקודמת לתורה, לתורה [שזה עיקר תושבע"פ לענ"ד],
ד. זיהוי דרכי החיבור בין דברי התורה שבכתב לפרשנותה שבע"פ [ע"פ הדרך ארץ],
ה. לאחר כל זיהוי חדש הנוגע לסוגיא, להתחילה שוב מראשה לחוות איך משתלב ומתמזג הזיוהי הדש עם שאר חלקיה,
ו. לראות ולחוות בכל פרט את יסודותיו הראשוניים-עקרוניים האמורים עד שנהיית החוויה עקבית ותמידית באופן טבעי.

כל אלה וכנראה עוד שהשמטתי מעמיקים את הבסיס ומרחיבים את האופק בכל סוגיא וסוגיא [ואולי אחר ת"ב אספיק להביא דוגמא ספציפית מ"בתורתו"] עד שדבריה מובנים בכזו פשטות שטבעי שישאל הלומד הצעיר "מה החידוש?"

גם בעקבות אשכול הפרידה שאלו באשכול ובאישי כזאת: "מה חידש ר"ג?" עד שנוכחתי שהדרך הטובה להשיב על כך היא בבקשה מהשואל להציג איך שהוא ניגש לכל סוגיא שהיא ואח"כ להציג "זה לעומת זה" איך היה ר"ג ניגש, כאשר עשה המג"ש שלי בהקשר החזו"י לביצה. ניסיון כזה נעשה במקצת וניתן להוסיף עליו באשכול שפתח אריק123.

כבר נאמר באשכול אחר שני יסודות בתכלית החכמה "להזכיר את הידוע" כדברי הרמח"ל בהקדמתו למסילת ישרים ו"לסדר את הגן מבלבול" כדבריו בהקדמתו לדרך השם ואוסיף ציטוט משיר-תפילה ביידיש הנוגע לדברים:

שמור את מחשבתי חופשיה ממידע מיותר של אין קץ פרטים ותן לי כנפיים להגיע לעיקר.

תוספת ציטוט ממכתב מו"ר:

"ישנה דרגה שלומדים איך להיות ממוקדים בעקרונות יסוד באופן קבוע כך שהמחלוקות בין השיטות אינן נתפסות אלא כפרטים משניים במסגרת העקרונות האלה. כך למד ר"ג וזו היתה גדלותו המחשבתית. ברמה זו לא מרפים מלימוד כל נושא עד שחווים בעוצמה את העקרונות היסודיים שמשם יש גישה קלה מהירה וישירה לכל הפרטים גם אם הפרטים עדיין לא ברורים במלואם נתפסת חשיבותם לעקרונות. [לא נעסוק כאן בדרגה הבאה שהיא ההגעה ברמת בהירות כזו מתוך המיקוד בעקרונות שניתן אף לחדש חידושים מפליאים בהבנת כוונת התורה.]"

לפ"ז אין זה פלא שמי שאינו ממוקד בעקרונות שיעבור על ספר ולא ישים לב לגדלות הדברים שבו כי הרי אינו ממוקד בעקרונות המופיעים שם וחושבם ל"טעמים" ו"ציצים ופרחים". זה מצוי בכל סוגי הספרים שיש בהם מסר עמוק ומוצאים את ההבדל בקוראי סיפורי ר"נ מברסלב. יתר על כן, כאשר נמסרים דברים ממי שממוקד בעקרונות, אין לראות בכל קטע המבאר נידון אחד[כגון "קבוע"] כרעיון נפרד, אלא את כל הדברים כמקשה אחת הנובעת מאותם העקרנות הבסיסיים. כך גם מצטמצמות המחלוקות שהן אך בדרגות ולא במבט העקרוני על הדברים כפי שנתבאר באשכול על הקרבנות ועוד.

תוקן על ידי עצכח ב- 07/01/2009 15:23:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 12:54 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=611098&whichpage=5#R_3

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2422374&whichpage=2#R_9

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 16:46 לינק ישיר 

CHOUTENG
יפה
רג"נ לימד לא מעט. אולי ניתן להביא דוגמא לשיעור כזה מהחל ועד כלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 16:37 לינק ישיר 

איפה הב"י ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 11:39 לינק ישיר 

בעלבעמיו:

בסוגיא דמיטב יש ג' סוגי קרקעות, עידית, בינונית וזיבורית עם ג' בעלי חוב, ניזקין, לווה וכתובת אשה. ישנם גם אפשרות לחמשה סוגי קרקעות, עידית בינונית זיבורית במזיק כשהזיבורית של המזיק שוה לעידית של הניזק. ישנם גם אפשרות שלמזיק יש רק ב' סוגי קרקעות או רק אחד. אם נצרף כל האפשרויות יצאו עשרות אפשרויות.

כשלמדנו יחד סוגיא זו, היה עובר כל אפשרות ובודק אם מגוון הסברות שהוזכרו בגמרא מתאימות או לא.

ספרן:

נדמה לי שהבית יוסף עצמו מזכיר שהוא למד סוגיא אחת ב 720 אופנים.

טרוקנינוס:

יהי לך אשר לך. אני דוקא מאד התפעלתי על הגישה שלו לרוב, למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 16:53 לינק ישיר 

צורת התנהגותו של אדם שלא התמחה בפיזיקה, אינה אינסטינקט אלא שכלית פשוטה.
אדם מחשב ומחשב ומגיע למסקנה בלתי מלומדת. בעל חיים אינו עושה זאת.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext