| נשלח ב-20/12/2004 15:11 |
|
| |
קקטוסו לנו מהעיניים
"קקטוס הזהב": לא תהיה קטגוריה נפרדת של פרסומות למגזר הרוסי, הערבי והחרדי; מפרסמים: יש צורך בשיפוט נפרד לתחום זה
בסוף השבוע האחרון דנה ועדת הקריאייטיב של תחרות "קקטוס הזהב" בבקשת המשרדים המגזריים לפתיחה של קטגוריה חדשה, אשר בה יתחרו העבודות המגזריות ובה ייבחרו העבודות הטובות בפרסום לשלושת המגזרים: רוסי, ערבי וחרדי.
אך ועדת הקריאייטיב של תחרות ה"קקטוס" - תחרות הפרסום שנערכת אחת לשנה - החליטה כי אין הצדקה לייזום קטגורית שיפוט נפרדת לטובת המגזרים הדמוגרפיים, וכי הקמפיינים הללו יישפטו בתוך הקטגוריות הכלליות. (למשל - קמפיין למוצר מזון שפונה למגזר הרוסי יתמודד בתחום הקמפיינים הכללים למזון ומשקאות, א.צ)
הצעת המשרדים המגזריים היתה שהתחומים לא יחולקו לפי קטגוריות, כמקובל, אלא לפי המדיה העיקרית בתחום. לדוגמה: במגזר הרוסי ייבחר הקמפיין הטוב בטלוויזיה, במגזר הערבי - ייבחר קמפיין שילוט החוצות, שכן זוהי המדיה העיקרית בפנייה למגזר זה, ובמגזר החרדי - מודעות בעיתונות.
לאור ערעור משרד הפרסום מגזרים על הפסיקה, הוסכם כי הנושא יעלה ביום רביעי הקרוב לוועדת הקקטוס העליונה בה חברים גם מפרסמים, בנוסף על הפרסומאים.
רן גוראון, סמנכ"ל השיווק של ברק: "אני מאמין שיש צורך בקטגוריה נפרדת למגזרים בתחרות 'קקטוס הזהב'. ברור לי שלהפקות מקור בשפה הרוסית, למשל, אין כמעט סיכוי מעשי לזכות בפרס מאחר ששופטי המגזר הכללי פוגשים בהם לראשונה בעת השיפוט - כיוון שהם משודרים בערוצים אותם הם אינם רואים. יש מחסום פסיכולוגי - מחסום ההיכרות עם החומר".
אבי זייתן, מנהל תקשורת שיווקית בסלקום: "צריכה להיות במה ייעודית וקטגוריה נפרדת לקמפיינים הנעשים בשפות השונות ומיועדים לפלח של כ-50% מהאוכלוסייה, בתוך 'קקטוס הזהב'. הסיטואציה שבה סרט דובר רוסית או מודעה בשפה הערבית יצליחו לחצות את מחסום הסטיגמות, ולזכות בקטגוריה כללית, היא חסרת סיכוי מלכתחילה".
(TheMarker)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2004 10:57 |
|
| |
עכשיו זה סופי.
סופית: הפרסום המגזרי לא יזכה לקטגוריה נפרדת בתחרות קקטוס הזהב
ועדת ההקטוס החליטה שמשרדי הפרסום המגזריים יתמודדו בקטגוריות הכלליות
הפרסום המגזרי לא יקבל קטגוריה נפרדת בתחרות קקטוס הזהב - כך החליטה ועדת הקקטוס המשותפת לפרסומאים ומפרסמים.
כזכור, בשבוע שעבר פנו נציגי הפרסום המגזרי בבקשה להקצות קטגוריה חדשה ונפרדת לפרסום המגזרי, אולם לאחר דיון נוסף של הועדה הרעיון נפסל. מנכ"ל איגוד המפרסמים, תלמה בירו, אמרה כי מי שמבקש לפתוח קטגוריה נפרדת למגזרים רק מנציח את הבעיה שעימה מבקשים אנשי המגזרים להתמודד והופכת אותם לגטו בתוך ענף הפרסום: "אנו חושבים שהפרסום המגזרי הוא יצירתי ואיכותי מאוד ולכן אך טבעי הוא שיתמודד בתחרות כבכל פרסום. מעבר לכך התרשמנו שהמגזרים אינם מדברים בקול אחד".
לדברי מנכ"ל איגוד חברות הפרסום, יגאל בראון, בסיס הבקשה של פרסומאי המגזרים בעייתי: "אילו היינו פותחים קטגוריה נפרדת למגזרים, שבה יתמודדו יחד עבודות למגזר הרוסי מול עבודות לחרדים מול עבודות למגזר הערבי, הבעיה רק היתה מחריפה. ומה עם הצורך לבחור חבר שופטים רחב ומקצועי המבין את שלוש השפות המגזריות?".
לדברי צבי לוין, יו"ר ועדת הקקטוס מצד חברות הפרסום, "בכל התחרויות בעולם מתמודד הפרסום מישראל שנעשה בעברית, בכבוד רב מול פרסום שנעשה באנגלית או בשפות אחרות והדבר אינו מונע מאיתנו לזכות בפרסים - כשהקריאייטיב הוא טוב. לקריאייטיב טוב אין שפה. מאותה סיבה ישראל אינה דורשת שתיפתח קטגוריה ייחודית לפרסום מהמזרח התיכון בתחרויות בינלאומיות".
כזכור, נציגים הפרסום המגזרי אמרו, כי במידה שבקשתם תדחה, הם ישקלו ליצור תחרות קריאייטיב נפרדת ולא יתמודדו במסגרת הקקטוס.
(ICE)
"לקריאייטיב טוב אין שפה", אומר צבי לוין. אז לך תסביר לו מה קריאטיבי במודעה הנפלאה של סלקום (פרסום גל) "אין לדבר ביותר מ-61 אג'!". או מה קריאטיבי בקמפיין המעולה של "הילת שוהם" (מימד).
נכון, קריאטיב טוב הוא בכל שפה, אבל הוא מתבסס על עולם התוכן הפנימי של הצרכן. ואין מה להתחיל להשוות בין שיינקנאי מצוי לחסיד סאטמר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 19:03 |
|
| |
חד ומיוחד מה קורה עם פסטרנק? או שפסטרנק מה קורה עם חד ומיוחד או שחד......
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2004 09:37 |
|
| |
תגידו,
עוד לא נמאס לכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 17:37 |
|
| |
חד ומיוחד! האם זה באמת חשוב מי היה בגל ומי פוטר נו באמת כולנו היינו שם שנאמר "היינו שם" ואם אתה עוד שם אז....גם יומך יגיע ובאמת בוא לא נתעסק בזוטות, אלא בתחתית שלהם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 16:10 |
|
| |
בדולח,
לא צריך להסביר הרבה כשאפשר לומר במילה אחת: קנאה.
מעבר לכך, לא אמרתי אף פעם שפיטרו אותך משם.
רק דיברתי על הרושם. אם זה מוטעה, אז בסדר. (וגם אם לא).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 14:13 |
|
| |
בני גל מתעצבן גם בNRG:
"קוץ בערוגת הפרסום הישראלית"
מנכ"ל משרד הפרסום גל BSD במתקפה חריפה נגד החלטת ועדת 'קקטוס הזהב'; היום צפויה הוועדה להחליט אם ליצור קטגוריה חדשה שתעסוק במגזרים
עירית יוסילביץ'
22/12/2004 11:08
"זהו ביטוי עלוב של גזענות ופרימיטיביות. פשוט קוץ בערוגת הפרסום הישראלית", אומר בני גל, מנכ"ל משרד הפרסום גל BSD - המתמחה במגזר החרדי. זאת בתגובה להחלטת ועדת הקריאייטיב של תחרות הפרסום הישראלית "קקטוס הזהב", שלא לאפשר קיום קטגוריה נפרדת למגזרים החרדי, הרוסי והערבי בתחרות.
גל קורא למפרסמים חברי ועדת הקקטוס "לצאת מהארון", ולהבהיר אחת ולתמיד לאותם "מתחסדים מקרב הפרסומאים", כי פלחי השוק המגזריים הפכו זה מכבר פקטור מרכזי בכוח הקנייה בישראל.
"נפח הפרסום המגזרי עולה בהתמדה, הכלים המקצועיים משתכללים והקריאטיביות חוגגת. העולם השיווקי הכללי מאמץ בחדווה יותר ויותר טקטיקות שיווקיות מעולם השיווק המגזרי. עבודות שפסגת היצירתיות שלהן אינה עולה מעל לגובה המותניים מוזמנות לתחרות בחדווה, אבל אותנו הם מנסים לטאטא מתחת לשטיח הלגיטימיות המקצועית", אומר גל.
יצוין, כי היום צפויה ועדת הקקטוס להחליט סופית אם ליצור קטגוריה חדשה שתעסוק במגזרים אלו.
http://www.nrg.co.il/online/16/ART/841/975.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 13:33 |
|
| |
חמודי, יש לך בעיה עם ההרגשה כנראה...
לפני יומיים כתבתי "כל הכבוד" לפרסום גל על המודעה ל 012 קווי זהב. אפילו אני פתחתי את האשכול בנושא! אז מה, לפני יומיים חשבת שאני כן עובד בגל?
בשבוע שעבר כתבתי נגד מודעת "מנה חמה" של אסם, של פרסום אפיקים - אז גם חשבת שיש לי משהו נגדם, כי אולי פיטרו אותי משם?
וב"קקטוס הזהב שלנו" כתבתי שלדעתי מודעת "סוגת" של בולטון היא הטובה ביותר לדעתי - אז עכשיו אתה מרגיש שאני עובד שם?
כזכור, הפורום הזה נועד כדי שכל אחד יחווה דעה על המתרחש בעולם הפרסום החרדי.
ומה לעשות? פעם הדעה היא בעד ופעם הדעה היא נגד.
אז אל תתן להרגשות שלך להטעות את עצמך. ואולי כדאי שתלמד לחיות עם ביקורת. זה הכל ברוח טובה, ובגדר של "ביקורת בונה".
ולסיום - עוד דבר קטן:
באשכול שעוסק במודעה המדוברת, אין אף אחד שכותב מילה טובה עליה. כולם מותחים שם ביקורת קשה, ואפילו יש פניה ישירות אל בני גל. אז מה? כולם פוטרו מגל? כולם מקנאים? כולם שונאים? או שאולי המודעה הזו באמת מפוקששת?
(ומשיחות אישיות שניהלתי - אני יודע שגם כמה וכמה מעובדי פרסום גל חושבים שזו מודעה איומה).
תוקן על ידי - בדולח - 22/12/2004 13:42:34
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 13:00 |
|
| |
בשפה שאתה מדבר וכותב, אפילו אם תרצה לעבוד אצלו, אתה בספק, כך אני משער מבלי שאני מכיר אותו ו"לא דיברתי איתו כמה פעמים"...
אני חוזר, בהחלט מאמין שלא עבדת אצלו, מה לעשות שזו ההרגשה שאתה נותן למשתתפי הפורום,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 12:54 |
|
| |
לא עבדתי בגל, ולא פיטרו אותי מגל.
נהפוך הוא . אני מלא הערכה אליהם - בכלל, ואל בני גל בפרט (פגשתי אותו מספר פעמים בהזדמנויות שונות).
ודווקא בגלל זה המודעה ההיא כ"כ חורגת בחובבנותה.
אגב, אם תבדוק טוב תראה שאני גם מפרגן לגל, כשמגיע להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 12:45 |
|
| |
בדולח,
לא צריך לעבוד בגל כדי להרגיש את הקנאה או יותר נכון את השנאה שלך לגל.
אני לא יודע אם פיטרו אותך פעם משם, אבל לאנשי הפורום אתה נותן הרגשה כזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 12:42 |
|
| |
נראה לכם שיש סיכוי לשינוי ההחלטה? אני חושב שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 12:05 |
|
| |
על מה בני גל נלחם? הוא רוצה להגיש לתחרות את המודעה המהוללת של חלב סויה עמיד של תנובה ???...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 11:29 |
|
| |
נדמה לי כי ארטמגדון דיבר בנושא לפני כמה ימים. מה זה אומר? האם בני גל מבקר בחדרי חרדים? האם ייתכן כי שניהם מסכימים באותו נושא? האם אנו עדים לתחילתה של ידידות מופלאה? תחשבו על זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 11:23 |
|
| |
בני גל מתעצבן.
עדיף מאוחר: גם בני גל יוצא נגד ועדת הקקטוס
זאת בעקבות ההחלטה שלא ליצור קטגוריה נפרדת בתחרות למגזר החרדי, רוסי וערבי
בעקבות החלטת ועדת הקקטוס שלא ליצור קטגוריה חדשה למגזר החרדי, רוסי וערבי בתחרות קקטוס הזהב, יוצא כעת גם בני גל, מנכ"ל משרד הפרסום החרדי, גל BSD, כנגד ההחלטה.
"ביטוי עלוב של גזענות ופרימיטיביות. פשוט קוץ בערוגת הפרסום הישראלית" - כך מכנה גל את החלטת הועדה. הוא קורא למפרסמים חברי ועדת הקקטוס "לצאת מהארון", ולהבהיר אחת ולתמיד לאותם מתחסדים מקרב הפרסומאים, כי פלחי השוק המגזריים הפכו זה מכבר פקטור מרכזי בכוח הקנייה בישראל.
"נפח הפרסום המגזרי עולה בהתמדה, הכלים המקצועיים משתכללים והקריאטיביות חוגגת. העולם השיווקי הכללי מאמץ בחדווה יותר ויותר טקטיקות שיווקיות מעולם השיווק המגזרי. עבודות שפסגת היצירתיות שלהן אינה עולה מעל לגובה המותניים מוזמנות לתחרות בחדווה, אבל אותנו הם מנסים לטאטא מתחת לשטיח הלגיטימיות המקצועית".
יצוין, כי היום תתכנס הערכאה העליונה של ועדת הקקטוס, בשיתוף עם איגוד המפרסמים כדי לקבל החלטה סופית בנוגע ליצירת קטגוריה חדשה שתעסוק במגזרים אלו.
(ICE)
http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=76068&catId=1
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 15:27 |
|
| |
איך אומרים קקטוס ברוסית? לא אומרים
ועדת הקקטוס סירבה לפתוח קטגוריה חדשה בתחרות שתיוחד לפרסום המגזרי; קטגוריית המדיה האלטרנטיבית תחל לפעול החל מהתחרות הבאה
משרדי הפרסום המגזריים אומרי כי יפעלו ליצירת תחרות קקטוס משלהם, במידה וועדת הקקטוס של איגוד חברות הפרסום לא יקצו קטגוריה חדשה שתכלול פרסום רוסי, ערבי וחרדי.
המשרדים המגזריים פנו לוועדת הקקטוס בהצעה לפתיחת קטגוריה חדשה, שתתבסס על המדיה העיקרית בתחום. כמו כן הציעו המשרדים כי חבר השופטים ימונה הן מתחום המגזרים (כחמישה אנשי תקשורת ושיווק מכל מגזר אשר ינקדו רק את המגזר שלהם) וחמישה אנשי קריאייטיב מובילים מהמגזר הכללי אשר ינקדו את כל העבודות המגזריות.
על-פי החלטת הוועדה, אין הצדקה ליזום קטגורית שיפוט נפרדת לטובת המגזרים הדמוגרפיים, וכי הקמפיינים הללו יישפטו בתוך הקטגוריות הכלליות.
צבי לוין, יו"ר ועדת הקקטוס, אומר בנושא לאייס: "המשרדים המגזריים יוכלו להשתתף בועדה, במידה ויתרגמו את העבודות שלהם לעברית ויתחרו כך בקטגוריות הכלליות. החלטנו לא להקצות קטגוריה ספציפית לטובת העיניין" עוד הוסיף לוין: "התחרות עוסקת בתעשיית הפרסום בארץ וכיוון שהם רואים עצמם חלק מהתעשייה, אז שישתתפו תחת התנאים של התחרות ולא בקטגוריות חדשות".
לאור ערעור משרד הפרסום מגזרים על הפסיקה הוסכם כי הנושא יעלה לועדת הקקטוס העליונה בה חברים גם מפרסמים. בענף הפרסום ברוסית מתייחסים לתשובתו של לוין כ"תמוהה", זאת לאחר שהמשרדים במגזר 'הואשמו' בעבר בכך שהם מבצעים אדפטציות לקמפיינים בעברית, ועד שהבשילה ההכרה בקרב המפרסמים לקריאייטיב מקורי רוסי - מבקש מהם לוין לתרגם את הקמפיינים בחזרה לעברית...
משרדי הפרסום המגזריים מקבלים גם תמיכה מצד המפרסמים: רן גוראון, סמנכ"ל השיווק ב- 013 ברק: "אני חושב שחייבת להיות קטגוריה נפרדת למגזרים בתחרות קקטוס הזהב. ברור לי שלהפקות מקור בשפה הרוסית, למשל, אין כמעט סיכוי מעשי לזכות בפרס מאחר ששופטי המגזר הכללי, פוגשים בהם לראשונה בעת השיפוט - כיוון שהם משודרים בערוצים אותם הם אינם רואים".
מצטרף אליו אבי זייתן, מנהל תקשורת שיווקית בסלקום: "צריכה להיות במה ייעודית וקטגוריה נפרדת לקמפיינים הנעשים בשפות השונות ומיועדות לפלח של כ- 50% מהאוכלוסייה, בתוך קקטוס הזהב. בתחרויות בעולם, להבדיל מהתחרות הישראלית בהם פרסומות ה-MULTY LANGUOGE מקובלות, אין בעייה לסרטים מכל העולם לזכות בפרסים. אבל בארץ, סיטואציה שבה סרט דובר רוסית או מודעה בשפה הערבית יצליחו לחצות את מחסום הסטיגמות, ולזכות בקטגוריה כללית, היא חסרת סיכוי מלכתחילה. אגב, בקאן אולי כן, אבל כאן לא!"
נועם מנלה, מנכ"ל שותף ב"מגזרים" מציע אלטרנטיבה במידה וההצעה לא תתקבל, לדבריו: "בימים אלו פתחנו במגעים לגיבוש תחרות אלטרנטיבית שתעניק במה ראויה ותחשוף את כל אנשי המקצוע לעבודות קריאייטיב נפלאות הנעשות בתחום ולהתקדמות האדירה שהתרחשה בתחום המגזרים בשנים האחרונות".
עם זאת, קטגוריה חדשה שהתקבלה בועדה ותחל לפעול כבר מהתחרות הבאה היא מדיות אלטרנטיבות. הקטגוריה החדשה תכלול כל פרסום על מדיה שלא קשור לטלוויזיה, רדיו, עיתונות, שילוט חוצות ואינטרנט. הקטגוריה באה בעקבות הצעתו של סמנכ"ל הקריאייטיב בגיתם, אסי שביט. "אני חושב שקטגוריה כזו היא התפתחות בתחרות. הקטגוריה תתפוס תאוצה ועם הזמן היא תהיה אחת הקטגוריות העמוסות יותר בתחרות", מסביר שביט לאייס.
(ICE)
http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=75994&catId=1
 |
|
|
|
|
|