בשנת תשס"ד הייתי שם. ורק מי שהיה שם יוכל להבין מדוע לא יצא מראשי הניגון הללובאי:
דער רבי ר' מיילעך. אוי אוי אוי. דער רבי ר' מיילעך. אוי אוי אוי. דער רבי ר' מיילעך פון ליז'נסק. זכר צדיק לברכה.
אוי פועלט אויס אלעס גוטס.
מישהו זוכר הניגון הזה?
נשלח ב-23/12/2004 23:14
אם אני זוכר הניגון הזה?. הנגיון נכנס בעצמותי!.
אם יהי לי פנאי אעתיק כאן המפה מליז'נסק שנחלק חינם לכל המשתתפים מאת הכנסת אורחים דליז'נסק.
גם יש לי כמה הערות מה לומר על שירותם של ההכנסת אורחים (חסידי לעלוב).
גם אני מצפה בכליון עינים על היום הגדול כ"א אדר. מי שלא היה בליז'נסק לא יבין את זה!
נשלח ב-24/12/2004 18:22
והנה רגשות לבבי מ"שבת בליז'נסק"
הנהירה לליז'נסק מתגבר מידי שנה בשנה באופן הבלתי מובנת לעיני השכל, מכל קצוי העולם טסים לליז'נסק ביום היאצ"ט כ"א אדר. כח המושך השורר בקרב לב היהודי לדורות הקודמים באים לידי ביטוי בנסיעה לליז'נסק.
מגלגלין זכות ע"י זכאי ה"ה חסידי לעלוב שמידי שנה בשנה מצליחים לשפר השירות להציבור הרחב. עד שמרגישים בלליז'נסק כמו בבית!.
אני הייתי בין אלפי יהודים ששבתו בליז'נסק בשנה שעברה שנת תשס"ד על שב"ק קודם יום היאצ"ט. והביטוי אשרי עין ראתה כל אלה לא יתאר אפילו מקצת מן המקצת ממה שהעין רואה!. מי שלא היה שם לא יצליח בשום אופן לדמות לעצמו המראה הנחמד הלז!. מאמר חז"ל "אם אבן הוא נימוח ואם ברזל הוא מתפוצץ" הוא מליצה נכונה על הבכיות הבוקעים רקיעים.
הנה כמה דברים הצריכים תיקון בליז'נסק:
הבנין הגדול שהשתמשו בה בשנת תשס"א היה טוב יותר מהשאטער שהשתמשו בה בשנת תשס"ד. חסידי לעלוב הסבירו לי שהבעלי בתים מהבנין ההוא אינם רוצים לשמוע מלשכרו פעם שנית אחר שנעשה שם חורבן גדול... אולי בשנה זו ימצאו שיטה ישרה האיך לפתותם. ומצד אחרת להסביר להאורחים גודל האחריות המוטל על כל אחד להניח המקום כמו שהיה.
(בחדרי השינה טוב להדביק מודעה שאסור לדבר כלל אחר שעה....., שזה מפריע השינה).
צריכים לסדר ענין הניגונים אצל הסעודות, ולא שעל כל שולחן ינגנו ניגון אחרת. בשנה שעברה היה קצת בושה לראות האיך "בעלזא" ו"ויזניץ" מנסים להראות למי שיש יותר כח לנגן, בחורי בעלזא "הראו" כי הם נצחו (!...). אולי יהיה עצה טובה לסדר שכל קבוצה של חסידים ינגנו ניגון אחרת.
בשנת תשס"ד לא היה די ספרי תורות לכל המנינים, עד שמנין סאטמאר התאחד עם מנין וויז'ניץ והיו לאחדים..., אולם שרר שם צפיפות נורא ואיום (עד שהתפרצה גם למחלוקת פרטי בין שתי אנשים, למי שזוכר...).
לפתוח הדלת של חדר האכילה רק אחר שעה 12:00 בשב"ק בבוקר לא נחשב לעצה טובה....
(בשב"ק אצל סעודת בוקר שימח בניגונים הבה"ח א.ד. שליט"א, והיה מעין עולם הבא. מישהו זוכר איך קפץ "אמר רבי עקיבא אשריכם ישראל!!"?).
בהבדלה לא היה די בשמים.
ענין התערובות אצל הציון צריך תיקון גדול. ואסור להניחו על המצב שהיה בשנת תשס"ד. איני יכול להמליץ על עצה נכונה, אבל המצב היה לא טוב!. מכניסה מיוחדת לנשים אין מה לדבר, זה ממש הכרחי. דיברתי רק מבפנים בהאוהל.
עוד ענין שדחוף מאוד לתקנו: לא להניח העיתונים לבוא בפנים האוהל, זה ממש מפריע מלהתפלל כראוי!. אל תאמינו לי, עיתונאי אחד שעמד ממש ליד הציון דחף אותי בידים במענה בפיו "שהוא עמד שם מקודם"!!!!!!. הזאת נעמי?.... מה היה רבי ר' אלימלך אומר לעובדה זו?. הגוי הטמא הזה הוא קודם על הרשימה מהיהודי שבא לשפוך לבו לאבינו שבשמים?.
מדוע לא יכולים להסביר להעיתונאים שהם יכולים לצלם הכל, אבל רק מחוץ להאוהל. האוהל הוא קטן מאוד מלהכיל כל האנשים, ודי בהדחיפות האי-נורמלי השורר בתוך האוהל, ולא מעוננים כלל באנשים מיותרים....
חוץ מזה אין מה להגיד, השירות שם הוא ברמה גבוה מאוד!.
נשלח ב-24/12/2004 18:27
אני מנסה להעלות פה תמונות מליז'סק וזה לא עובד.
מישה יודע למה?
נשלח ב-24/12/2004 19:23
הייתי בליזענסק מספר פעמים, אבל לא ביומא דהילולא,
ההרגש שם הוא נורא, ובפרט כשאומרים תפלת הרבי ר' אלימלך זי"ע
נשלח ב-12/2/2006 22:41
שלום לכם, אני מחפש את הניגון הזה בביצוע ילד הפלא אהרן הלוי (לא הביצוע שהופיע בתוך 'ועינינו תראינה' לר' יוסי גיל). מישהו יכול להעלות אותו או לשלוח לי בפרטי, אשמח.
תודה תודה תודה
נשלח ב-24/7/2006 10:48
לא זכיתי להיות בליזענסק
נשלח ב-31/12/2006 14:40
אכן כן.. ההרגשה אצל הרב'ה של כל הרב'ס זה משהו נפלא בכל פעם מחדש.. אוטוטו מגיע ומתקרב היום....
אינגערמאן(????) חבל חבל חבל.. אל תפספס את החוויה הזו.. המקום מלא מפה לפה כבר עומדים ברחבה (איפה שהשביל) מרוב שבאים אנשים.. מה גם שיוצאות טיסות מכל העולם!! אין אין זו חוויה של קדושה.. ביחוד ששרים בציון כולם ביחד..
תפוס יוזמה וסע השנה.. ממליצה בחום!!!!
דוידי(אחלה ניק איך הגעת לזה..?) גם אתה לא תפספס תסע פשוט לך תקנה כרטיס תרגיש מזה.. יש אפילו מסלולים ליום אחד.. אתה יוצא יום קודם בלילה טסים מגיעים לפולין וזוכים להגיע לקברי צדיקים קדושים וטהורים וכמובן שגם לר' אלימלך (שזו המטרה)..
אין אין מה לדבר ולשכנע, ידוע הדבר שמי שמגיע לצדיק עליו לדעת כי הצדיק "הזמין" אותו אליו... ולכן הוא זכה להגיע ולהתוודעות אליו.. אז אם אתם כבר שמעתם עליו, ויש לכם את ההרגשה הזו בלב של להיות שם.. לחוות מזה.. (שזו מעלה ענקית שלא כל אחד זוכה להרגשיה) אז קדימה...(והדבר מדובר על כל צדיק...) יה"ר שכל יהודי יזכה להגיע לר' אלימלך ולהשתטח על ציונו הק'....
אולי זה גם המקום לומר שר' אלימלך הבטיח שכל מי שיגיע לציונו יזכה שלא ימות בלא תשובה..
אה ועוד סיפור שאני לא כ"כ זוכרת.. מי שזוכר מוזמן לתקני אם טעיתי, אז ככה:
מסופר שתקופה לאחר פטירתו ,פעם אחת הנאצים הנוראים פתחו את ציונו הק' של ר' אלימלך במחשבה שח"ו יהודים מטמינים שם ממון, הם פתחו את ציונו הק' והחלו לברוח מהמקום עם צעקות.. כשהגעו היהודים למקום הם הזדעזעו מהמראות וסיפרו שעוד זקנו של ר' אלימלך היה לח מהמקוווה.....
קדושת הצדיק.. דבר שלא יאמן... רק שנזכה.. ויה"ר שזכותו תגן עלנו...