בית פורומים עצור כאן חושבים

רחב הזונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2004 10:22 לינק ישיר 
רחב הזונה

אתמול יום רביעי בערב הלכתי להופעה של להקה דתית בפאב ... שברחוב יפו ירושלים. אפשר לדבר הרבה על הלהקה עצמה ועל סוג האנשים שהגיעו להופעה, ברצוני להתרכז על הפאב עצמו.

הפאב נמצא בקומה שנייה וכוללת שני חדרים, מטבח ועוד חדר גדול שנקרא לו סלון. הסלון הוא בגודל של בערך עשר מטר אורך על חמש רוחב. ליד הקירות נמצאים כסאות ושולחנות. אפשר לשבת ולהזמין אוכל ושתייה ממלצרית שעוברת משולחן לשולחן. במרכז הסלון ממוקם בר בנוי מעץ בצורת מלבן חמש מטרים על שתים. בתוך המלבן יש מלצר ומלצרית ומסביב כסאות. אנשים מתיישבים על הכסאות ומזמינים שתייה וכדומה.

המלצרים שעובדים בתוך הבר יש להם שני תפקידים. התפקיד הראשון זה כמובן לשרת את הלקוחות. התפקיד השני שלא יורד בחשיבותו הוא להיות אוזן קשבת לכל אלו שיושבים מסביב. התבוננתי במלצרית נקרא לה שפרה איך היא עברה בין כסא לכסא, עם זה מחליפה חיוך ומילה טובה, ועם השני מתכופפת להקשיב לאיזה שהוא סוד שהלה חייב לספר לה. וככה עברה לה הערב. לעומת זאת, המלצרית השנייה שאקרא לה פועה עברה בין השולחנות לבשה הבעה פרקטית כמעט חמורה. עברה בין השולחנות הגישה את האוכל וכמעט לא החליפה מילה עם המסובבים ועם המתיישבים. קצת תמהתי על פועה שלא מצליחה להיות נינוחה ורגועה. החלטתי שהיא סטודנטית שמפרנסת את עצמה במלצרות ושהיא היתה מעדיפה להיות רחוקה מאד מהמקום הזה.

ככל שהתקדמה הערב שמתי לב איך שהבעתה של שפרה משתנה בין גברא לגברא. בעוד שכשהיא היתה מדברת עם הגברים היתה מגיבה כראוי למילים שלהם, מקשיבה, מתרכזת, מחייכת ועונה, בעת שהפסיקה יכולתה לראות עייפות ואולי אפילו מרירות. חשבתי, מה זה עושה לאשה שבאמת אין לה את הכוח או הרצון להיות פסיכולוגית לגברים זרים אין ספור, ורק עושה זאת מתוך הצורך להתפרנס. הגברים שיושבים מסביב לא מהססים לפנות אליה על כל דבר שולי, וחילוף כמה מילים עם אשה שהם לא יראו שוב חייב להיות שולי. האם ההכרח לחשוף ולתת יום יום למשך כמה שעות לא שוחק את נשמתה של המלצרית? ככל ששמתי לב יותר לשפרה אז יותר הבנתי את פועה. פועה רואה את עצמה כעובדת לא מטפלת ולא מאהבת. היא אינה צריכה להקשיב ולא לחשוף את נשמתה. יש לה חיים משלו והם לא צריכים להיות עניין של כל מיני זרים אחרים.

האם הדינמיקה המתווצרת בין המבלה והמלצרית לא דומה לחוויית הזנות בזעיר אנפין. הזונה חושפת את החלק הכי אינטימי שלה לא מרצון של שיתוף ואינטימיות אלא בשביל כסף. וגם כאן המלצרית מחלקת חום וקשב ותשומת לב, לא מתוך טוב לבה אלא מתוך הצורך להתפרנס.

יש מחלוקת בחז"ל ברחב הזונה אם היא היתה זונה ממש או שזונה מלשון מזונות שהיה לה מלון והיא היתה מאכילה ומשקה את האורחים. אחרי מה שראיתי אתמול בערב, אני יכול להבין ששני הפשטים היינו הך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 18:01 לינק ישיר 

אמשלום,

יהודה הודה על האמת שעמדה על הפרק באותו הזמן, והיא: שכל העיר מרננת על כך שתמר פרוצה/הרה ואין לה גבר=בעל,היא מועמדת להוצאה להורג בשריפה. הוא הודה שהעובר שבבטן תמר ממנו, כמובן שהמציאות אליה 'נקלע' יהודה גרם לו להכיר בזה שצדקה בה'הכל' על חוסר הצדק בעניין היבום,וכל העוול שנגרם לה,ולכן על אף שיכול היה להכחיש בקלות ולצאת 'זכאי' העדיף להודות על האמת. והעובדה היא שנזקק ל'שירותי קדשה' על זה אין ויכוח

כי ריב לה' עם עמו, ועם ישראל יתווכח - מיכה ו, ב
וכשתיפול הקנאה ובקשת השררה –
יתאוו כל בני ישראל לו לבדו –
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם

תוקן על ידי - riv - 03/01/2005 18:58:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 16:59 לינק ישיר 

ריב,

אני תמיד הבנתי את ה"צדקה ממני" כהודאה באשמה של דחית הנישואין לשֵלה, ואי דאגה לייבומה של תמר, עד כדי כך, שנאלצה להתחפש לזונה ולרמות אותו. כלומר, יהודה מודה בכך שלא עשה כראוי בעניין הייבום, ולא על כך שנצרך לשירותי קדשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 11:56 לינק ישיר 

מואדיב,

נראה לי שיש לך אי הבנה קלה, או רק שנדמה לי , תקן אותי...

ההודעה של יהודה "צדקה ממני" היא היא ה'פומבי' המילה שאתה טרחת להדגיש, מפני שגם אם היה לוחש על אוזנה - היה זה בבחינת פומבי- גדולתו היא בזה שלקח אחריות על מעשהו."מעשה הזנות" שבו התבייש. זהו הפומבי.פירסום האמת על עצמו - הוא יהודה הגדול נזקק ל'קדשה' בשעת דוחקו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 09:20 לינק ישיר 

.

גדולתו של יהודה היא בהודאתו "צדקה ממני" - הודאה שנעשתה קבל עם ועדה, וזו היא כוונת האומר שקידש שם שמיים בפומבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 23:32 לינק ישיר 

מיימוני

הבנתי, אתה טוען שיש להפריד בין המעשה עצמו, לבין התוצאה, ובין ההודאה.

ואני אומרת, אין הפרדה, יש מעשה ולקיחת אחריות עליו. המין אין בו שום רע לכשעצמו, על אחת כמה וכמה לפני 'איסורי ערווה" - אין צדיק שלא יחטא, ומעשהו של יהודה היה 'אנושי' במלוא מובן המילה, בני אדם אינם מלאכים,וכולם נכשלים בלי יוצא מן הכלל, ולכן אימרתם ב"אבות" נכונה ותקפה לכל הזמנים - "אל תאמן בעצמך עד יום מותך", ואדם צריך להתגבר כארי לקיים במיוחד את השמעיות, שכל העברות והמצוות נמצאים בחלק המתעורר של האדם..אין כוחות משיכה מעבר לכוחותיו של אדם, ולא מדובר בשדים שתוקפים אותו, ו"כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו" כך שאין להתפלא גם על גדויילים לכל אורך התולדות..

הגדולה של יהודה היתה בזה שהודה לא מתוך אין ברירה על שנתפס על חם, וכל עניין ה'זנות' וכשלונו כביכול לא היה נודע,ק"ו שלא היו מגנים אותו אם לא היה מודה, ההודאה היתה תלויה רק בו, מפני שתמר החליטה כך! שהיא לא תלבין את פניו שלו מלכתחילה, רק היא והוא ידעו על הסימן ה'מטה' שנשאר אצלה...

אדם מועד למעידות, השאלה מה הוא עושה איתן?

תוקן על ידי - riv - 02/01/2005 23:52:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 23:16 לינק ישיר 

ריב

נראה לי שהיתה לך אי הבנה קלה בדברי מוציא לאור.

יש כאן שלושה ענינים.

א. מטרתה של תמר - לשם שמים.

ב. כשלונו של יהודה, הזדקקותו למעשה שאינו מתאים לו. כדברי מוציא לאור, עקב כוחות משיכה מעבר לשליטתו (סמיילי).

ג. הודאתו של יהודה, שהיא המעשה המופלא שמייחסים לו.

כאשר המקורות משבחים את יהודה, זה לא על החלק השני, אלא על החלק השלישי. לא על כך שממנו התעברה תמר, אלא על כך שהודה בכך שהוא זה שהיה אחראי לכך.

ופשוט.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 22:03 לינק ישיר 

מויצי

בשום מקום לא נאמר שמעשהו של יהודה היה ראוי וטוב? אתה בטוח? בשום מקום?

ומה זה ?

במסכת סוטה:

"יוסף שקדש ש"ש בסתר זכה והוסיפו לו אות אחת משמו של הקב"ה דכתיב עדות ביהוסף שמו.
יהודה שקדש ש"ש בפרהסיה זכה ונקרא כולו על שמו של הקב"ה כיון שהודה ואמר צדקה ממני"

שהוא קידש שם שמיים ברבים, ונמצא במעלה יותר גבוהה מיוסף שקידש שם שמיים בסתר.
באומרו: צדקה היא ממני.(= מעוברת ממני)

יהודה יכול היה להכחיש ולמנוע את אי הנעימות, ובכל זאת העדיף להודות על האמת, ובכך קידש שם שמיים ברבים

בסוטה – "רבי שמעון בן יוחאי: נוח לו לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים מנלן מתמר, הכר נא – בהכר בישרוהו ...."

תמר- רש"י מפרש היתה בתו של שם, שנודע בחוכמתו בתורה, ובודאי לימד בניו ובנותיו את "שבע המצוות" – היא לא היתה סתם פרוצה
הטעם , והיוקרה בחייה של האישה שחיה באותו עולם גברי , היה המשכיות.
בתור אישה ששני אחים להם היתה נשואה - מתו, היא נחשבה לאישה קטלנית,ולכן לא היה סיכוי שתקבל את האח השלישי. -
משום כך החליטה על המעשה אותו עשתה.
איך עשתה תמר את אותו המעשה הוא זה שהקנה לה את היתרון שבחסרון, והעלה אותה לדרגת ראויה שממנה יצאו מלכים ונביאים. כפי שמובא בגמרא בסוטה
"משום דכסתה פניה חשבה לזונה א"ר אלעזר שכסתה פניה בבית חמיה דא"ר שמואל בר נחמני א"ר יונתן כל כלה שהיא צנועה בבית חמיה זוכה ויוצאין ממנה מלכים ונביאים. זאת אומרת שהמידה הטובה שהיתה בה זיכתה אותה על אף מעשה הזנות. תמר לקחה סיכון שידונו אותה לשרפה כי היא בת לכוהן, ובכל זאת לא הלבינה פני יהודה ברבים –

ומה נאמר על "שותפה" יהודה למעשה הזנות?

"יוסף שקדש ש"ש בסתר זכה והוסיפו לו אות אחת משמו של הקב"ה דכתיב עדות ביהוסף שמו.
יהודה שקדש ש"ש בפרהסיה זכה ונקרא כולו על שמו של הקב"ה כיון שהודה ואמר צדקה ממני" ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 21:31 לינק ישיר 

בשום מקום לא נאמר שמעשהו של יהודה היה ראוי וטוב.
להיפך, ישנה אריכות על כך בגמרא ובמדרש, וכ"כ הדבר נראה חמור, עד שהכריעו חז"ל שמלאך דחפו אליה.
(כלומר, לפי השיטה המיימונית, התגברו עליו כוחות אדירים שלא הצליח לעמוד כנגדם)
וגם המשך הסיפור מעיד על כך, שהיתה כאן כוונה מאת מתכנן הסיבות כולן.
בוודאי אין בכך לגיטימציה כל שהיא.

לגופו של ויכוח, קראתי בתשומת לב את דברי ריב ווולוז'ין, ולענ"ד אין כלל מחלוקת, וכ"א כותב מזווית אחרת, הגדרה אחרת ומילים אחרות.
הרמב"ם מגדיר את חילוקי הזמנים, שקודם מתן תורה היה אדם פוגש אשה בשוק וכו' ומשמע שאין בכך פגם מוסרי כל עוד שני הצדדים רוצים באמת.
השאלה יכולה להישאל, אחר מתן תורה, שהגבילה התורה את הדבר לחופה וקידושין, איך ההתיחסות צריכה להיות לזה - האם הוא בגדר "חוק", או שהפך ל"משפט" כלומר התקדמות של התרבות והמוסר האנושי.
והבוחר יבחר.

לענ"ד, רוב ההתייחסות הפוגעת של אנשים בעולם, בכל הדורות, נגד הזנות, נבעה בעיקר מחמת צרכים חינוכיים, וכמובן גם בגלל אופי מכוער. עצוב לדמיין אנשים שהביטוי משמש בפיהם להבעת גועל וסלידה ובכ"ז משתמשים בשירותים אלו. מה שמזכיר את אותם נוצרים שלחמו בתופעות של חוסר צניעות ובעצמם היו נגועים בהן יותר מהאחרים (תופעה המוזכרת בחז"ל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 19:50 לינק ישיר 

וולוז'ין,

כנראה שנשמטה ממך הגמרא בסנהדרין איך כל חטא בת שבע התחיל מזה שה' גילה לדוד במה הוא מנסה אותו, ב'ערווה' – ועוד עיין הקדמת הזוהר – דף ח' ע"א ע"ב : תפיסת הזהר את חטא דוד בבת שבע.

דוד המלך בשעה שקרה לו אותו מעשה, פחד. באותה שעה עלה דומה ( = המלאך/שטן הממונה על הגיהנום) לפני הקב"ה ואמר לו, רבונו של העולם, כתוב בתורה 'ואיש אשר ינאף את אשת איש' (ויקרא כ) וכתוב 'ואל אשת עמיתך וגו'' דוד שקלקל ברית בערוה, …

את האשכול הזה כבר קראת? אפרופו נורמות 'מקובלות'?

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=685555

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 18:41 לינק ישיר 

ברשותכם נחזור לסיפור של צ'אוטונג הפותח את האשכול

גם וגם,

אכן חבצלת צודקת לא חלקתי על תוכן נכונות העובדות, זאת המציאות אותה 'יצר' העולם הגברי השובניסטי שאליו נקלעו הנשים בעל כורחן לדעתי, והיא איננה רק נחלת מעמד האשה היהודיה, אלא היא בעיה כלל אנושית אוניברסלית. אני גם אינני חולקת על כך שמבנה ביולוגי בהכרח מהותו שהוא שונה מבחינת תפקידיו בחלק אותו לוקח האדם/האיש/אישה באחריות הכוללת. אני חולקת על כך שהשוו או אפילו דימו, בין האמפתיה שגילתה שפרה ללקוחותיה, לבין האמפטיה שגילתה חבצלת כשלקחה אחריות על עתיד חייהם של חבריה לעבודה. אני מתקוממת מעצם הסקת מסקנה על הסיבה מהתוצאה. וזו טעות עליה 'בוכה' הרמב"ם, בבחינת 'בכיית המשורר' בהקדמה למשנה, מסכת אבות, בשמונה פרקים פ"א, כאשר הוא מנתח את מקור טעותם של הפילוסופים הטועים בהנחת היסודות המוטעות שלהם, בדבר הסקת מסקנה על הסיבה מתוך התוצאה, והוא מתעכב שם ומסביר במשל ה'אור' שתוצאת האור, סיבותיה שונות, שכן גם נר יאיר, גם הירח מאיר, וגם השמש מאירה – האור קיים בשלושת המקרים אבל בדרגות בהירות שונות. זה לא אותו האור. שום דבר לא השתנה, עד היום אותם טעויות נפוצות גם אצל אלה הנחשבים 'חושבים', גם אחרי 900 שנה מאז 'גילה' לנו הרמב"ם את מקור הטעות.

כל סטודנט טירון מתחיל במנהל עסקים לומד שאפשר לתת לעובד אותו מעסיקים שני דברים: יחס וכסף, אם אתה מצליח לשלב בין שניהם בצורה מאוזנת, שהעובד יהיה מרוצה - הצלחת בגדול!~ ככה שאם התגמול הכספי אינו מספיק כדי שירגיש מרוצה, אזי צריך המעסיק לחשוב שהפיצוי הוא 'יחס' – העובד צריך להיות מרוצה, זה הבסיס לניהול מוצלח. ומתוך שלא לשמה תבוא לו לשמה - ותהיה לו ברכת ה'. – המשימה הקשה ביותר מניסיון מוכח, בתור מעסיקה ומפרנסת של כשלושים עובדים במשך כמה שנים טובות בתקופה מסוימת בחיי – היה לתמוך בעובדים 'נפשית' שירגישו בעבודה טוב בנשמה –לחזק אותם כדי שיוכלו להמשיך לתרום למרות השחיקה הטבעית, והצרות שפוקדות הן את ה'עסק' והן את חייו הפרטיים של העובד.

כל ההקדמה הזו למה? מפני ענוונותה של חברתי החבצלת, היא לקחה את הסיפור ה'ענקי' שלה – וסיפרה אותו בהשוואה אסוציטיבית לסיפור ה'קטן' של שפרה ה'נחמודת' – אינני יודעת כמה אפשר לסמוך על שיפוטו של צ'אוטונג את שיפרה, אבל למרבית הצער, אני מכירה וראיתי המון שיפרות כאלה שהוא מתאר, אחרות – שעושות את נפשן וגופן כלי בידיהן לעשות כסף – זונות תרבותיות סטייליסטיות, הן כבר לא עומדות בצמתים ומחכות ללקוחות, הן גם זנחו את הסרסורים, ואינן דופקות להם חשבון, הן לא צריכות כוח במובן הפיזי -הן עובדות בשיטת 'עד בית הלקוח' מתחילות בפאב וגומרות בבית הלקוח. < יש לציין שמלכתחילה אני מקצינה בכוונה > וברור שהגדרת הזנות היא לאו דווקא באקט החדירה המינית, במובן הרחב שלו. החדירה היא לנפש כל מהות שאיננה ניתנת למסחור, זה חילול הקודש – זוהי ההזנייה. וזה יכול לבוא לידי ביטוי גם כשלוקחים רגש אמוני עמוק – והופכים אותו לסיסמת קדושה כשהיא בעצם מהווה חיפוי למימוש 'ערכים עליונים' שמהווים בבחינת הצדקה למימוש בכל האמצעים והדרכים, זו זנות! שאליה לא התכוונה התורה.

אם תשאלו אותי, חבצלת לא תהיה נחמדה לאנשים שישבו סביב לשולחן, תגיש להם אוכל, ותשמע את הצרות שלהם?! אפילו את פועה היא לא תצליח להחליף, אפילו לא לזמן קצר. ואיזה אחריות מגלה אותה שפרה כשהיא מגלה תמיכה ואמפתיה ל'שיכור' שמבקש עוד בקבוק בירה? היא מגלה אמפטיה לצורך ריגוש נפשי של אדם , שמחר כבר לא יזכור אפילו איך היא נראת! וכמו כן גם היא לא תזכור איך נראה זה ש'נתן' לה. 'סטוץ' קוראים לזה בשפת הסלנג.

מה נשאר אצלך חבצלת מאותה תמיכה שסיפקת? לא רק שיזכרו כל החיים איך את נראת, אלא, שבעיניי רבים תחשב לך ל'צדקה' – נתת מכוחותיך הנפשיים לאנשים אחרים שהרגשת כלפיהם אחריות, כדי שלא יתמוטטו – הם לא באו אצלך כי רצו לספק איזה צורך 'ריגושי' רגעי – הם באו כי עמד להחרב עליהם עולמם.וזוהי משמעותו העמוקה של תיקון ישוב עולם, שחבצלת לוקחת בו חלק, אף שאינה מודעת לכך. כמה שעות שבועיות את מקדישה מזמנך היקר שלך ושל ביתך למען הקהילה? למען בית הכנסת, ברב צניעותך אף אחד אינו יודע שאת משמשת כיושבת ראש שלו?

את בתור דירקטורית בחברה גילית אחריות מנהיגותית כשלקחת אחריות על אנשים אלה, חברייך לעבודה.
ואם אני אספר לך את אותו מקרה בהפוך, בסיפור שלי, בצעירותי, שהיינו חבורה של נשים שבאנו ל"עובד הסוציאלי" ואותו כינינו "ברוך הגבר", הוא תמך ב'מוסד' שלם נפשית. אולי היה אנדרוגינוס?

ההבדל בין שפרה לחבצלת הוא מהותי – שפרה פוליטיקאית שעושה כסף.
וחבצלת היא מנהיגה מבחינת התכונות נפשיות שרכשה על ידי קניית דעת. והכל בזכות ולא בחסד. ואם נחזור להקדשה שלי באשכול על בריסק, אני אסתכן ואומר שחבצלת היא מאותם צדיקים שחי למען עירו …ואת בדרך למעלה בעליה…– לרמה איגרא וזו מעלה בעיניי. המצב אצל שיפרה, הפוך לדעתי היא בירידה במדרון חלקלק שסופו מי ישורנו? ונקודת הפתיחה שלה נחשבת לחיסרון בעיניי.אחורה היא הולכת..לבירא עמיקתא

על משמעות האחריות הקולקטיבית במשך חוכמה פרשת ויחי:

"העניין, שהאדם, יש אחד שחי לעצמו{גם זה טוב}, ויש שחי לבני ביתו, ו*יש שחי לעירו*, ויש שחי לכל העולם, ועל זה נאמר(משלי י/כה) "וצדיק יסוד עולם". ויעקב אבינו, לא בעירו לבד היה חי, ולא בארץ גושן לבד, רק בכל ארץ מצרים...ולכן רבינו הקדוש קרי: אנפשיה (ירושלמי כתובות יב,ג) "וחייא יהודה י"ז שנה בציפורי", - היינו שמענוונותו הקטין כבודו שאינו חי רק בציפורי. אבל האמת שר' חנינא צווח (ירושלמי כלאיים ט,ד) :אי לכם עוברות שבארץ ישראל, וד"וק.."

את כמובן חבצלת תוכלי לומר לי שהרצתי כאן את השקפתי, ולא את רוח היהדות, ואני על זה אומר, שזוהי האמת ולא תוכלי להכחיש אותה, ועל כן היא יהדות מפני שיהדות משמעותה העמוקה ה'אמת'.

ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם.

תוקן על ידי - riv - 01/01/2005 19:17:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 18:10 לינק ישיר 

הפירוש שלך (גם של מפרשים אחרים) שרב היתחתן ליום
הוא מאולץ מאד ואינו מוכרח כלל מהטקסט התלמודי

בשביל להגיע למיצוי אשאל:
אשה עשירה רווקה,שפויה שניאותה לקיים יחסים בעד שכר
מה לדעתך לא מוסרי?
(להבדיל מעבדות שהתרבות שלנו לא סובלת עבדות((בסגנון של עבד כנעני))מטעמי מוסר אע"פ שבעבר היה זה מקובל ונורמטיבי)

דוד ובת שבע ,
משם ראי' ההיפך שהרי טענת הנביא על דוד היה כבשת הרש
חטאו היה הגזל והעוול
ולא נאמר מלה על שהוא השקיף וחמד ובכלל איך מלך בישראל מתעסק בכאלה

קעלעמער
יכולתי להביא עוד דוגמאות ואתה ודאי בקיא בהם
(הנה שם האשכול רחב שלפי חז"ל היתחתן איתה יהושע)
אך לענ"ד הצנועין מושכין ידיהן ודי בזה
גוט וואך

תוקן על ידי - vhalozin - 01/01/2005 18:16:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 20:16 לינק ישיר 

ולוזין.

הדוגמאות שהבאת מראות בעיקר דבר אחד, את היחס לגברים שהלכו לזונות , ולא את היחס לזונות עצמן. ואיכמ"ל

כמו גם שטרי המחילה שנרכשו מאפיפיור לא יכולות להצביע על מעמד החטא בנצרות שטופח לממדים נוראים, אלא לערך הכסף בעיני אפיפיורים.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

תוקן על ידי - קעלעמר - 31/12/2004 20:34:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 15:49 לינק ישיר 

וולוז'ין, בכבוד נתווכח

אני אינני חולקת עליך ש'מקובל', מאז ומעולם מקובל מהסיבות שאותם ציינתי. אדרבא, אני אומרת ש'מקובל' גם היום ושום דבר לא השתנה - לך לאיזור בורסת היהלומים באחד מלילות השבוע...לך תדע את מי תמצא שם מחפש אחר "קדשה", עולם כמנהגו נוהג. תמיד יהיו כאלה שהנסיבות הביאו אותם למעוד..וזה לא סוף העולם, תמיד אפשר לחזור. ולא מדובר בתרבות, מדובר בתורה, ולא צריך לחפש בתרבויות אחרות, לשלנו לא חסר.

עכשיו לעניין יהודה, יהודה לא עבר מבית לבית וחיפש "קדשה"! זה כמו היום שאם תייר 'חרדי' בא לבקר מפורו פארק ניו יורק לישראל והוא אינו יכול להתגבר על יצרו, ישאל את ה'חברה' שלו, אלה שגרים בישראל איפה נמצאות ה"קדשות", הוא ימצא משתפי פעולה, ק"ו אם הם ידידיו. מה לא עושים בשביל חבר ב"צרה"?

עצם העובדה שיהודה לא שאל בעצמו, אלא שלח את העדולמי מדברת בעד עצמה.

ואל תגזים שזה כמו ה'לשלם במכולת' - אין היום כאלה שהולכים לזונות? תמצא אחד שיודה!

יהודה הודה! וזו גדולתו, אמר: "צדקה, ממני" (= העובר)

יהודה התבייש מאוד במעשהו, מאידך גיסא, גילה אומץ רב כשהודה על האמת, בזה הוא לא התבייש! ועל כך שובח יהודה בגמרא בברכות, שבהתנהגותו זו אפילו עבר את 'מעלתו' של יוסף הצדיק, ובשל מעשה זה זכה שממנו תשתלשל המלכות!

לעשות כולם עושים, השאלה היא כמה מודים!

שבת שלום ומענג

תוקן על ידי - riv - 31/12/2004 16:08:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 15:36 לינק ישיר 

וולוז'ין,

א. מה זאת אומרת הכיצד ניתן לגנותה? עיקר דברי הנביאים והמנהיגים הדתיים בכל דור הוא בגינוי הנורמות המגונות, דוקא בגלל שהן נורמות. אם היו המעשים הקלוקלים נחלת מעטים, לא היה בהם עניין למחנכים וגדולי הדור. גם חילול שבת, אלימות, זילות חיי הנישואין וכו' הן נורמות. האם לא ניתן לנו לגנותם?

ב. רב לא חיפש זונה, הוא חיפש אשה לשאתה ללילה אחד. זהו הבדל גדול ומשמעותי (וראה שוב את הסיפור במנחות). גם מעשה זה ראוי לבדיקה ולביקורת, אבל הוא לא עוסק בזנות (לפחות לא בהגדרתה הפשוטה, שניתנה ע"י מואדיב לעיל. מאידך, הוא פותח פתח לדיון משמעותי בהגדרה הרחבה יותר של זנות, שנראה לי כי אליה כיוון צ'אוט בפתיחת האשכול, ועל כך יש עוד לדון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 15:20 לינק ישיר 

ועם ריב יתווכח

הדוגמה מיהודה זה לא רק עצם המעשה אלא מ"וישאל את אנשי מקומה איה הקדשה" וגו'
יהודה לא התבייש לשלוח את רעהו העדולמי לברר איפה תמר וגם 'רעהו' לא התבייש לשאול את אנשי המקום איה הקדשה
זה היה כמו ששכחתי לשלם באיזה מכולת ואני שואל איפה האדם שאני צריך לשלם לו

גם הדוגמה מרב, תארי לך גדול בישראל עומד מול קהל מאות ודורש בתורה ואח"ז לפני כל הקהל "מכרז מאן בעי לי ליומא"
האין זו דוגמה מוחצת שהיו תרבויות שהאקט המיני לא היה יותר משאר צרכי הגוף כמו אכילה ושינה
והרי כאילו רב מכריז איפה יש מקום לישון

אמשלום
אם הנורמה מאפשרת (ולא רק בדיעבד) פעילות מסויימת הכיצד ניתן לגנותה?

(ריב, הרמב"ם בגלל חוש המישוש חרפה לא היה אוכל במסעדה
האם זה מגונה בעיניך או בעיני החברה לאכול במסעדה?)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רחב הזונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext