בית פורומים עצור כאן חושבים

אבן מופלאה מהר סיני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2005 10:36 לינק ישיר 
אבן מופלאה מהר סיני

קניתי אתמול בחונת ספרים הנמצאת בסמטה מככר השבת נראה שקוראים לרח' עזר יולדות קופסא ובתוכה אבן המיוחסת להר סיני.

אח"כ עלה בדעתי שמא עבדו עלי האם נראה לכם מציאות כזאת

האבן משורטטת מכל הכיוונים בצורת הסנה האופיני

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2021 07:38 לינק ישיר 

על אמונת הסגולות שבאבנים הטובות בתקופה העתיקה, ראו "תוספתא כפשוטה", סוטה- קידושין , עמד 985.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 12:03 לינק ישיר 

נישטאיך וכולם

כמדומה שידוע הוא, שההרגל של כותבי ספרים בדורות ההם היה ללקט שמועות מעניינות שיכולות להיות אמיתיות, כי למה למנוע דבר טוב מבעליו - מאדם שיכול להפיק ממנו תועלת?

מעתה, אם יש מי שמעיד שיהלום מעיד יהלום, ואין סיבה לשלול דבריו, מדוע לא לפרסם זאת, כי אולי יש מי שיקנה יהלום ויתרבה ממונו?

ואם אבן מסויימת, לפי עדות חכמי הטבע, מועילה ללידה או למניעת זנות, מדוע לא לפרסם זאת?

על מי נלין? על "חכמי הטבע"? אנו איננו מאמינים שמה שכתוב על האבנים הוא נכון, בגלל הנחות היסוד שלנו לגבי העולם. אבל פעם לא חשבו כך. הנחות היסוד שלהם היו שונות. האם הם היו פחות חכמים מסיבה זו. סבורני שלא. היו להם קריטריונים אחרים, והמתודולוגיה שלהם לבחינת מידע היתה פחות מחמירה משלנו.

האם נלין על חכמי ישראל שהעתיקו דבריהם? מדוע? היום, בשעה שעלי לברר נושא מדעי כלשהו, אני פונה לספרי המחקר. אין לי ידע ישיר בתחומי המדע, אז האם אראה פסול בעצמי על שאני פונה אל אלו שנחשבים מומחים, שזכו להערכה כללית על ידיעתם?

הכלל המתודי של להישען על ידע שצברו אחרים עדיין שריר וקיים. הידע או גופי האמונה שנצברו במשך דורות נראים לנו היום, בצדק, טעויות, אך איני סבור שזו סיבה לשים אותם ללעג. אולי להפך. כוונתיהם היו ודאי רצויות ומשובחות. אם יש מקום לביקורת, זה רק כדי להזהיר שלא להאמין שמה שהם ממליצים עליו באמת עובד. ומן הסתם, כדי שלא יחשבו שאמונות אלו הן חלק מהתורה. אם כן - לתקן את השגוי, מצוה היא. אבל כמדומה ששומה עלינו להתבטא בזהירות, ולא לפגוע ברבותינו שהשתדלו לברר האמת עד כמה שידם הגיעה. כי זה כל האדם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 07:44 לינק ישיר 

הובאו כאן דבריהם של ספרים קדושים, בענין אבני סיני.

רבינו בחיי (שמות פרק כח פסוק טו), כותב בדונו באבני החושן:

"דע כי נמצא כתוב בספרי *חכמת הטבע*, כי כל האבנים היקרות שהם עקריות ושרשיות, אינן אלא י"ב, והם אבות לכל שאר האבנים, וכל השאר מיניהם ענפיהן ותולדותיהן".

בהמשך דבריו הוא מסביר, את הקשר שבין השבטים ואבניהם בחושן, וסגולותיהם.

לחלק מהם סגולות מרפא, ולחלק מהם סגולות "סגוליות", ובין הסגוליות:

ומה שנתן אבן אודם לראובן, על שם שהאדימו פניו בחטא...וסגולתו שכל אשה *שנושאתו* אינה מפלת לעולם נפלים".

שמעון היה מפותח על פטדה, היא אבן ירוקה ככרתי בכרכי הים, ... ומה שנתנה האבן הזאת לשמעון, על שם שהוריקו פניו של זמרי בן סלוא, נשיא שבט שמעון, וכן כל מי שחטאו משבט שמעון, בבנות מואב הוריקו פניהם... *וסגולת האבן הזאת* של פטדה, שהיא מקררת את הגוף, וע"כ היא מצויה בארצות כוש, שהם חמים ושטופי זמה, וצריכים אליה לקרר אותם.

הם לא צריכים אבנים, אלא מקלחת קרה.

לוי היה מפותח על ברקת, והוא הקרבונקל"א נקראת ברקת, על שם שנוצצת כברק, ומאירה כנר, וכן תרגום ברקן, *וסגולת האבן הזאת* שהיא מחכימת פתי, ומאירת העינים, מלבד שמשתמשין בעצם גופה, כמו שמשתמשין באור הנר, ואומרים כי אם שוחקין אותה, ומערבים במאכל ובמשתה, או בשאר הסמים יועיל הרבה מאד, להחכים ולפתוח הלב".

אין ספק שהוא יחכים מהר מאוד , לאחר שיקנה את האבנים היקרות, וישתה אותם לאחר שיטחן אותם, ויתברר לו שהוא לא החכים.

יהודה היה מפותח על נפך, והוא מראקד"י ובלשון ערבי זמור"א, ... ונתנה ליהודה על שם שהוריקו פניו במעשה תמר ונתגבר על יצרו, והודה ולא בוש ... *וסגולת האבן שמביאה שינה על האדם*".

דן על לשם, והוא הנקרא אשטפסי"ס, ונמצא בו פרצוף אדם מהופך, על שם שהפכו שבט דן את הקערה על פיה, והפכו לשם לסמל בפסל מיכה.

איזה מסכן, קיבל אבן שלא עושה דבר, ועוד עם פרצוף הפוך.

נפתלי על שבו, והיא נקראת טורקיז"א, והפרשים מתמידים לנושאה, ... *וסגולת האבן הזאת* שהיא מושכת האדם על הרכב, ומצלחת אותו בענין הרכיבה כל ימיו, ולכך נקראת שבו, ועל שהיא מחברת אותו אל הרכב, נתנה לנפתלי שהיא לשון חבור".

גד על אחלמה, והוא הנקרא קרישטא"ל ... *וסגולת האבן הזאת* שמחזקת את הלב, שלא ירך בלכתו למלחמה, ולכך נקראת אחלמה.

יוסף על שהם, והוא נקרא אוניקל"י, וסגולת אבן זה לתת חן לאדם, בעיני כל רואיו, ונקראת שהם, ויש בה אותיות השם, ... *ומי שנושאה בבית המלכות, תועיל הרבה ויצליח, ויהיו דבריו נשמעים*".

הסגולות אינן "עובדות" תמיד.

רבנו בחיי ממשיך: "ראיתי בספר האבנים שחברו הפילוסוף, שהאבנים צריכות טהרה, וידוע מסגולתם שהנושא אותם בטומאה, יתבטל כחם אליו או יחלש, ואם ישוב ויטהר, תחזור האבן לכחה הראשון כבתחלה.

שאלותי:

מה ערך "דתי" יש לדבריו, שאותם הוא מבסס, על "ואמרו", ועל ספר האבנים שחברו הפילוסוף?

האם כל רוכבי הסוסים היו טהורים?

בספר "מדרש תלפיות", (שהובא כמקור ב"יתד", בענין השן הנוספת שבפיו של היהודי), ענף אפוד, (מעמוד סא טור ב), מובאים דברי ספרים שונים אודות סגולות האבנים, והוא מביא את דברי רבנו בחיי, ואת דברי מהר"י קארו פרשת תצווה (?) שבהם הסברים והערות על דברי רבנו בחיי, כשעל אבנו של שמעון הוא כותב בשם "הטבעיים": "שאם תהיה האבן הזאת על אשה ותזנה, תשבר האבן הזאת".

אין ספק שרק אשה פסיכית, משאירה את האבן עליה בשעת מעשה, היא עלולה להשבר, וחבל על האבן וחבל עליה.

שאילותי:

אם האבנים צריכות טהרה, וידוע מסגולתם, שהנושא אותם בטומאה, יתבטל כחם אליו, כדברי הפילוסוף שהביאו רבנו בחיי, כיצד הם עובדים על אשה מזנה, שהיא קדשה ולא קדושה?

האם נשתנו הטבעים?

בהמשך דבריו הוא מביא את הסבריו של "החכם השלם אברהם, בספרו שלטי הגבורים", (חיברו הרופא כמה"ר אברהם *שער אריה* ממנטובה, על ענינים מצורת הבית והקרבנות ועל מלאכת המוזיקא..". החיד"א בשם הגדולים מערכת ספרים)

מקור נוסף שראיתי דן בסגולות האבנים, הוא הספר "באר הגולה", שמחברו "פלאי", שנדפס במגנצא בשנת תרל"ז, ובהקדמת המעתיק נאמר, "שהוא הלך בדרכי הרופא ממנטובה, רבי אברהם בן דוד *פורטא לעאנע* , (תרגומו של "שער אריה"), בספרו שלטי הגיבורים, רק בהבדל, שהמחבר ברר הסולת הנקיה מספר שלטי הגיבורים, והמותר זרה הלאה...".

לפניכם מספר משפטים, מסלתו אשר ברר, (עמוד צו): "היהלום הוא הדיאמנטי... ואמר פראנציסקיס הפילוסוף, שספרה לו אשת חיל נאמנת שהיתה מטרוניתא אחת נקראת איוירנסה, ממשפחת השרים לונסימבורג, שנפלה לה ירושה שני יהלומים, ואמרה שפעמים הרבה בנס גמור ומוחלט, מולידים בזמן מן הזמניםאבנים אחרים טובים בדמותם ובצלמם".

"והטיאופרסטוס היווני, שהיה תלמיד מעולה לאריסטו הגדול שבחכמים, כתב גם הוא, כי האבנים טובות, הם מולידות בדומה, כל עוד שכח אלוקי מתנוסס בו,... וגם פילינאוס הפילוסוף, בעשירי מטבעיים אמר, ... שהאבן הזאת היא הרה, ואם יקישו בה, יכירו כי יש אבן אחרת בקרבה, והיא יולדת אותה במשך שלושה חדשים".

אני מתאר לי את החזיון הבא:

אשה מגיעה הביתה, כשעל כל אצבע מאצבעותיה, טבעת יהלום, וכשבעלה שואל אותה: מאיפה טבעות היהלומים? היא משיבה: היהלום של השכנה, הכניס להריון את היהלום שקנית לי לפני האירוסין.

אין ספק שהבעל יאמין לאשתו, שהרי בספר "באר הגולה", כתוב שישנם יהלומים המולידים יהלומים, ויראה את עצמו כמתחרה לעתיד, של "דה בירס".

סיפרו לי שבבית חולים "עזרה למרפא", בבני ברק, ישנו גמ"ח אבני אודם, לנשים בשמירת הריון, האם ידוע לכם על גמ"ח "ועד משמרת הצניעות" לאבני פטדה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 17:34 לינק ישיר 

אני מודה שברגע של חולשה, גם אני קניתי את האבן הזו. ישיבה מסויימת גייסה כספים באופן הבא: תן הוראת קבע, קבל אבן מהר סיני. לא האמנתי לרגע שהאבן היא באמת מהר סיני המקורי (למרות שזה עשוי להיות נכון, מי יודע). אבל הרעיון להביא הביתה את האבן, להראות לילדים, מצא חן בעיני. והמחיר לא היה יקר מדי. לא עבור הוראת קבע קטנה לשנה, שבסך הכל עוזרת למקום תורה.

האבן נמצאת עדיין בבית, היכן שהוא. הילדים לא התעניינו בה במיוחד. אבל זו היתה קצת אשמתי. במקום לומר להם שזו אבן מהר סיני, סיפרתי להם שזו אבן שמספרים עליה שהיא מהר סיני, וזו דוגמא לאגדה אורבנית (כמובן, לכל אחד לפי כוחו...).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 16:57 לינק ישיר 

ראיתי בחוברת "תערוכת ספריית ליובאוויטש" (תשנ"ד), בין המוצגים שהוצגו אז:
א) תמונת אויר של הר סיני, שרשום עליה בכתב-יד-קודש: הר סיני – אורי ע"ה שני, אשקלון, קיץ תשכ"ו.
ב) אבן מהר סיני, שהרבי רשם בפתק המצורף לו: אד"ר תשנ"ב.

אפשר למצוא זאת גם באתר ספריית חב"ד:
http://www.chabadlibrary.org/exhibit/ex1/exheb1.htm
אמנם באתר לא מופיעות התמונות, ובחוברת הנ"ל ניתנו גם התמונות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2005 16:56 לינק ישיר 

האמת , כשהייתי חילוני. ניסו עלי כל גדולי המחזירים את כוחם ולא הצליחו. כל הפרכות פחמן 14, והוכחות הסדר המופלא, לא הזיזו לי אפילו תא חלוד אחד לכיון החזרה.
גם פפירוס אופיבר לא שבר אותי. ידיעת הזוהר כדוריות כדור-הארץ,לא גרמה לי אפילו למצמץ. עד ששלף אחד מהם את האבן,
מול הוכחה כזו לא יכולתי להשאר חילוני ולהנות מהחיים. משם ואילך הדרך לאור החיים היתה קצרה וברורה. היום אני ב"ה חרדי לכל דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 15:42 לינק ישיר 

עין מגלה עמוקות פר' שמות ד"ה למה הרעותה וכו'

לכן אמר על ההר הזה תעבדון. בנ' יתרה ( ולא תעבדו ). שרומז על נ' שערי בינת התורה, שניתנה ביום נ',

גם איתא בפירוש קראשקאש על מורה נבוכים, שאבנים שעל הר סיני יש בהם דמות סנה מצוייר ע"ש.
וע"ז אמר וזה לך האות, שהראה באצבע על סנה שהוא מצוייר באבנים על הר סיני והוא מופת.
בהוציאך את העם הזה תקבלו התורה על ההר הזה שמצוייר שם דמות סנה.
ומזה הטעם משה קיבל התורה מסיני לפי שבסיני מצוייר שם דמות סנה שיש לו ה' עלין לכן קבלו ה' חומשי תורה, בה' קולות וכן הלוחות היו ה' מול ה' וכו' עיין שם.

רוצו ךקנות נשארו ממש אבנים אחרונים.

אולי את השאר לקחו לזרוק על איזה ח"כ

יחי המלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 14:23 לינק ישיר 

מו"ל, האם יש לך מ"מ בבקשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 13:52 לינק ישיר 

מדובר בתופעה מוכרת שנחקרה כבר עשרות שנים לפחות.

זה סוג של מינרל שקיים בסלע ומחלחל בתוך האבנים.

יש את זה גם בעולם בכל מיני מקומות אבל דומני שאמרו שבהר סיני - ההר המזוהה עם הר סיני - הכמות הרבה יותר גדולה, וגם המינרל מחלחל יותר וככה גם כששוברים לפיסות קטנטנות הדוגמה נשארת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 13:33 לינק ישיר 

כידוע נחלרו חכמים היכן הוא הר סיני, עכשיו אנחנו יכולים לפשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 12:40 לינק ישיר 

גם אני ראיתי את האבנים האלה. השאלה היא מי נתגלה למי בחלום הלילה וגילה לו היכן הר סיני, ועל מה ולמה יצא משפטו שהצורה השחורה היא סנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 12:05 לינק ישיר 

גם לי יש אבן כזה ששילמתי עליו חמשים ש"ח. האם מישהו יודע אם אבנים כאלו נמצאים במקומות אחרים, או שזו תופעה גיאולוגית מיוחדת במינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 11:19 לינק ישיר 

הר בסיני או הר סיני?

כשלא כך הדבר, אוכלים יותר מאשר את הכובע...

תוקן על ידי - נישטאיך - 06/01/2005 11:22:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 11:02 לינק ישיר 

זה מה שיפה לפעמים בעודף ריאליזים, יוצאים קטנים.

לא יכול להיות שכך וכך, ובסוף כשמתברר שכך הדבר, אין מנוס אלא לאכול את הכובע...

עודף ריאליזים, זה סוג של חוסר ריאליזם. למה לא יתכן שקיים סוג של מחצב שקיימת בו תופעה של התחמצנות בצורה הזו. שיתכן ונובעת ממבנה מסויים של הגביש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 10:53 לינק ישיר 

אתה עובד עלינו! אדם לא יכול להיות כ"כ מטומטם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבן מופלאה מהר סיני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext