בית פורומים עצור כאן חושבים

נשיאת שתי נשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2005 17:57 לינק ישיר 
נשיאת שתי נשים

תוך כדי לימוד מסכת קידושין בסוגיית התקדשי לי לחציי, התלבטתי מאוד מהם הסיבות שבגללן לגבר מותר להתחתן עם שתי נשים ולאישה מותר רק גבר אחד. מדוע לגבר לא הותר ליצור קשר רק עם אישה אחת בלבד.

נראה שצורת הקשר שהגבר יוצר עם אשתו היא שונה מצורת הקשר שהאישה יוצרת כלפי בעלה, ולכן אצל הבעל שתי נשים הן אפשריות בעוד שהאישה יוצרת סוג קשר שונה.

אמנם, היום יש את חדר"ג (שנידון כבר רבות בפורום) אבל אני איני מעוניין להבין את החרם אלא את המצב הקודם לחרם.על איזה הבדל בין גברים ונשים הוא מצביע?

יטען הטוען שהיום אין להבדל זה רלונטיות בעקבות החרם. נדמה לי שלהבדל זה יש עדיין משמעות משתי סיבות: ראשית, אם ההבדל קשור להבדל בזיקה ייתכן שמשהו מההבדל הזה קיים גם היום.

שנית, גם היום יש הבדל הלכתי פשוט בין גברים ונשים - גבר שהתחתן אינו אסור על נשים אחרות, ועל אישה רובץ איסור אשת איש במגע עם אדם זר.

מצאתי מעט מאוד מקורות שניסו להסביר את ההבדל הזה ואני אשמח אם מישהו יוכל לשתף אותי בהתיחסויות לנושא.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 17:17 לינק ישיר 

בטל הטעם בטלה הגזרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 17:01 לינק ישיר 

רבי מאיר שמחה מדווינסק, נתן בזה הסבר הגיוני מאד, אשה אשר נשואה לשני גברים כאשר תלד לא נדע של מי הילד, ומדוע שאדם ירצה לגדל ולהחזיק ילד שאינו שלו, ופעמים להפך יבואו לריב של מי הילד כבסיפור בנך המת ובני החי. א'קיצור ילד שיש ספק בזהותו, זה תרשים מוצלח להרבה צרות ומצב בלתי נסבל, הן לגבי הילד והן לגבי ההורים.
ואם תרצו בדורנו דור הDNA התגברו  על הבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 16:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 15:04 לינק ישיר 

נראה לי שהשקפת התורה על האשה אינה כחלק אינטגרלי מהמשפחה אלא כעזר לבעל לגדל את ילדיו ולכן הבעל קונה אותה וכמו שהוא קנה אותה הוא יכול לקנות עוד כמה כיאי"ז ברית הדדית אלא קניה.
כך גם נראה מתשלומי אונס הזולים ומשלמים את זה לאביה שהפסיד כסף בכך שאינו יכול למוכרה ביוקר.
כך גם רואים מדיני ירושה משפחת אם אינה קרויה משפחה והבעל יורש את אשתו אבל האשה אינה יורשת את בעלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 14:36 לינק ישיר 

שכן
אתה בכלל לא תופס את הפוינטה, לא כולם מתחתנים אם אשה שניה, סתם רק בשביל הכיף כביכול.

את בעיות הפרנסה של הלומדים או שוהים בכוילל אתה מכיר? אשה אחת משכורת אחת,
 קשה כך לגמור את החודש, אשה שניה הכנסה נוספת, וכיב'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 14:06 לינק ישיר 

קיבלתי במייל:

האם אתה בשל לאישה שנייה?

אופצייה חדשה ומרתקת נחתה השבוע על נשואי המגזר: ביגמיה. רגע לפני שאתם מתלהבים אריאל שנבל מציע שתשקלו שנית

אריאל שנבל

י"ב תמוז תשע"א, 14/07/2011 09:52

השבוע נוסף לאוצר האפשרויות הבלום של הגבר הדתי הנשוי - שהסתכם עד כה ב"תפזר את הילדים", "תאסוף את הילדים", "תעשה כביסה צבעונית" ו"אל תישאר לשיעור אחרי התפילה" – אפשרות חדשה ומרגשת: ביגמיה. מודעה שהתפרסמה באחד מעלוני השבת ושקראה לגברברי המגזר לשאת אישה שנייה, תפסה במהלך הימים הבאים תאוצה, דיונים תורניים משוכללים בהשתתפות מיטב הרבנים, אפילו קיבלה אייטם בחמש עם רפי רשף, ובהחלט אפשר לסכם בסיפוק ולומר שאנחנו לגמרי בעניינים. אבל רגע לפני שאתם שוברים עוד כוס (הפעם לפחות לא בשטיפת כלים, גם ברכה) מחובתנו להעלות כמה סיטואציות אפשריות בעסקי הביגמיה. נא קראו בעיון לפני השימוש.

1. אתה בדייט. המקום שקט, האווירה נחמדה, נראה לך שאולי הפעם זה זה. פתאום אשתך מתקשרת. אתה חייב לענות. "כן מאמי, ברור שאני לא חוזר הביתה בלי חלב". הבחורה שמולך עושה פרצוף נעלב ואומרת: "אתה לא צריך לתכנן עם חברים שלך את השיחות המטופשות האלה באמצע הדייט. אני מכירה את זה מגיל 22. אם לא בא לך אתה יכול פשוט לקום וללכת. מאמי עאלק".

2. אתה מאוהב. היא מאוהבת. החלטתם להודיע להורים. אבל רגע, מה עם ההורים של אשתך הראשונה? אתם מחליטים להתקשר קודם אליהם. ברכות המזל-טוב והקולולו משתנות מהר מאוד לשאלות חקירתיות: מה היא עושה בחיים? עורכת-דין, איזה יופי, בדיוק כמו חמוטל! יהיו להן הרבה נושאי שיחה משותפים בבית, זה נחמד. איזה תואר יש לה, שני? אה, רק ראשון. ואתם בטוחים שנכון שיהיו בבית שתי עורכות-דין, האחת רק עם תואר-ראשון והאחת עם תואר שני? נו, בעצם מה אנחנו מתערבים, העיקר שיהיה במזל-טוב.

3. רגע לפני החופה. אשתך לעתיד בלבן, מצטלמת עם האורחים. אשתך בהווה נותנת הוראות אחרונות לרב המלצרים. פתאום היא נחפזת אליך, לוקחת אותך לצד ולוחשת: "ושלא תעז לשים עניבה בחופה. אם בחתונה שלנו לא התאים לך עניבה, אין מצב שהפעם פתאום יבוא לך. גם ככה עשית לי בושות לפני כל החברים שלך שהתבלבלת בשמות האחיינים החדשים שלך. בפעם האלף: ממנה יש לך אחיין ירדן בן וממני ירדן בת. אני ממש מתביישת להסתובב לידך ככה בחתונה שלך. תסדר כבר את החולצה. בעצם אל תסדר. שאשתך תטפל בך.

4. אתם בירח דבש בדרום אמריקה. אתה רוצה להתחיל כבר את הטרק. היא רוצה להיכנס קודם לסניף הענק של זארה. היא, לעומת זאת, רוצה להיכנס קודם לפול-אנד-בר. הן מתחילות לריב: זה הכל בגלל הבעל שלך, חסר סבלנות כזה לא ראיתי בחיים שלי. בעל שלי? שכחת מי היה אתו מתחת לחופה רק לפני שבועיים, אה? אתה מתחיל לחשוב ברצינות להתחתן עם עוד גבר.

5. יום אחרי פורים. חבר שואל אותך איפה אתם בסדר. פעם זה היה פשוט – שנה אצל ההורים שלי, שנה אצל ההורים שלה. מאז שיש לך אישה שנייה, הטבלה כבר נהייתה מורכבת ואתה לא זוכר. בלהתחתן אתה אולי מוכשר, אבל בחשיבה מתמטית לא כל כך. הבעיה היא שעוד מעט תתקשר אחת מהן ותשאל אותך את אותה שאלה, ואז חסר לך שבמקרה מדובר בתור שלה השנה. אתה מתקשר להורים שלך כדי לנסות ולחלץ מהם את התשובה, אבל אז עונה לך האישה השניה של אבא שלך, שלא סובלת אותך.

6. אתה נוסע לסופר לקניות. הטלפון מצלצל. היא על הקו. מכיוון שכבר מדובר על שלוש שנים אחרי הנישואין, השיחה לא מתחילה ב"היי חמוד" או "מה שלומך", אלא ב"תקנה שלוש כרישות". אין בעיה, אתה חושב לעצמך, שלוש כרישות קטן עלי. אחרי חמש דקות מתקשרת השנייה: "תקנה שלוש לוף". אין שום בעיה, אתה ממשיך לפזם לך את השיר המתנגן ברדיו, "ככה באו לי צרות טובות", שלוש כרישות ושלוש לוף". מה הבעיה. רק כשתגיע לסופר תגלה שמדובר באותו מוצר בדיוק. מה עושים? קונים רק שלוש כרישות/לוף או שש? למי להתקשר קודם לברר? ואולי הן בכלל נמצאות יחד ומדובר במבחן? מה אני עושה עכשיו? למה קראתי את המודעה הזאת "שבת בשבתו" לפני חמש שנים, למה?

7. אתה בן 89. יושב שבעה על אשתך. המנחמים זורמים בזה אחר זה לבית הקטן. פתאום אשתך יוצאת מהמטבח עם עוגת תפוחים. אתה אומר: "איזו אישה יש לי, תאמינו לי זאת הנחמה הכי גדולה". שלושה מנחמים חילונים, שלא קראו אף פעם "שבת בשבתו", חוטפים התקפת לב.

הטור המלא יתפרסם במוסף מוצ"ש של מקור ראשון

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2009 17:05 לינק ישיר 

מאיהשואלת: שאלה לגבי ביגמיה

שלום,
אני מקווה שאני במקום הנכון.
קראתי כתבה על ביגמיה והסיבות לאיסור ריבוי נשים בישראל. את ההסבר הפלילי והחברתי שמובא בכתבה הבנתי אבל ההסבר ההלכתי דתי קצת פחות ברור שם.
אני מתנגדת לריבוי נשים (או בעלים) אבל מסקרן אותי מה ההסבר הדתי לכך.
אשמח לתשובה
מאיה

קישור לכתבה באתר מאקו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2005 11:32 לינק ישיר 

מעונין לציין דברי התוספות יבמות ס"א ע"ב ד"ה פנוי הבא על הפנויה שלא לשם אישות עשאה זונה. לאו דוקא נקט פנוי דכל שכן נשוי שמזנה על אשתו דחשובה זונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2005 10:30 לינק ישיר 

וכבר לימדונו רבותינו שבבני ברק התירו חרם דרבינו גרשום לשאת שתי נשים מפני שהיום אי אפשר לחיות ממשכורת אחת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2005 00:47 לינק ישיר 

בס"ד צריך שיותר נשים צריך להתיר אין שום חדר"ג
אמר רבא נושא אדם כמה נשים שהוא רוצה ואין שום מניעה הלכתית זהו חד וחלק וגם חוק הביגמיה זוהי המצאה של הערב רב ע"מ להחטיא את עם ישראל בברכה סטאר78 כתב ראשי פורום החרדים האינטרנט והסקס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2005 21:39 לינק ישיר 

מופול,

נזיפתך בסיפא אינה ראויה לדיון הזה, שכולו (בינתיים) נסוב על נושא האשכול, ומנסה לבררו מכל צדדיו.

גם השאלה ששאלתי אני נוגעת לעצם העניין, וניסחה זאת היטב כי-שרית.

הערת אגב,
אתה מודה, שאישה נוספת בבית היא אכן גרימת צער לאישה, וטוען שאין בכך כדי לפרק את התא המשפחתי. על כך כבר אמרו חכמינו: "לחיים ניתנה ולא לצער".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2005 20:24 לינק ישיר 

אמשלום..
אולי לא הייתי ברור כל כך.
מות אם הוקבל לענין צער ,ואפילו צער עמוק.
ובודאי שכל ענין הכנסת אשה נוספת לבית מצער צער רב את האשה. איו חולק על כך. ואין מי שאומר שאשה תחפוץ להכניס צרתה לביתה.
וכבר בזמן חז"ל כונתה בשם צרה.
כל הדיון וכל ההסבר הנ"ל היה לענין ניתוח עצם הקשר בין גבר לאשה, כלומר, שלענין עצם הקשר לא מפריע לבעל להתיחס לאשתו באופן הראוי אם תהיה לו אשה נוספת בעוד שלאשה יקשה הדבר להתיחס לבעלה באופן שלם אם יהיה לה גבר נוסף.

דבר נוסף אמשלום אין הדבר קשור להתנשאות חס וחלילה וההשואה איננה בכלל במקום.
אם לאשה מפריע שבעלה מעשן או מנבל את פיו עם חבר מרעיו או חובב מושבע של כדורגל ואפילו זה מאד מצער אותה.
או אפילו אם הוא עובד במקום ללמוד תורה או עובד במקום ללמוד כל אשה לפי ענינה והשקפת עולמה.
אלו דברים שיכולים מאד להכאיב לה אבל לא פוגעים בקשר האישי בין הבעל לאשתו ליחסים בינהם. ודאי שאנו רוצים ושואפים לקשר מלא ומושלם שכל אחד לא יצער ולו בקצת את אשתו אולם גבר שלא אכפת לו מהתנגדותה של אשתו להנ"ל עדיין יכול להיות בעל טוב אולי לא מושלם אבל בעל טוב ועדין הקשר יכול להיות בריא.
לא כתוב בשום מקום שגרימת צער כל שהוא לאשה זו עילה לגירושין ולביטול התא המשפחתי.
(כמובן שהיום הדבר יוצר עלבון נוראי שלא מאפשר חיים תקינים אך שוב לא מצד עצם הקשר הזוגי.
וזו הנקודה שבאתי להבהיר.
עד כאן.
וחבל שאנשים לא התיחסו לעצם הדיון אלא לפרטים בשוליו.
ציפיתי להתיחסות מעמיקה יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2005 18:10 לינק ישיר 

"ואין מביאים ראיה ממקרים חריגים וממילא אין כלל שום קושי בכך שבאפריקה אן אי שם ישנם תופעות של אמזונות.
(אין מביאים ראיה מן השוטים)"

1. אני מבקשת מהקהל הקדוש להמנע מהצהרות גזעוניות כזו הנ"ל
2. רוצים דוגמאות מאלפי התרבויות שבעולם? אין בעיה. יש.
אבל דוקא בחרתי בזה, כי הצידים חיים אורח חיים הכי טבעי שבעולם. (וגם כי דבריה של ניסה מתמצתים יפה את הנקודה במשפט אחד)
3. מה דעתך על הציטוט השני? איך מסבירים את זה, שהאשה זקוקה לאיומים נוראים כל כך, רק כדי שתתנהג בהתאם לטבעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2005 16:53 לינק ישיר 

נדמה לי שברור לכולם שגם המביעים אעמדה התומכת בנשיאת שתי נשים אינם מתכוונים לעשות זאת בעצמם.

אני לא אעשה זאת לא רק בגלל שאני חושש מאשתי שתחיה אלא בגלל שהרעיון כשלעצמו מזעזע אותי.

חמרות זאת אני חושב שיש הבדל עצום בין סוג ההתמסרות של גברים לזו של נשים.

תוקן על ידי - שומע_כעונה - 31/01/2005 17:01:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2005 16:21 לינק ישיר 

מופול,

אם זה דומה בעיניך למות אם, הסבר נא לי את השלמות בעניין?
אם הדבר יעציב ויפגע באישה, מדוע אתה מניח שזה טבעה לרצות בכך? האין זו סתירה מסויימת?
האין דבריך מתנשאים מעט, באמרך שאתה יודע מה נכון וטוב לאישה שאיתך, למרות שהיא מתנגדת לכך בתוקף? (יש שיראו בכך יחס של הורים לילדיהם, ולא יחס שבין אישה ואישהּ).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נשיאת שתי נשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext