בית פורומים החרדים והאינטרנט

חכמת סופרים תסרח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2005 01:57 לינק ישיר 
חכמת סופרים תסרח

בס"ד
בדור של ימות המשיח נאמר 'חכמת סופרים תסרח'
ויראי חטא ימאסו אשר הוא סוד רעיא מהימנא
פנימיות התורה התורה נעשית חלל.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 13:54 לינק ישיר 

בס"ד
על זה אמרו רז"ל מס' סנהדרין (דף צ"ז ע"ב) בית הועד יהיה לזנות.ומפרש רש"י "מקום ששם מתועדים ת"ח".כלומר(כצ"ל) שבזמן ימות-המשיח זה יהיה המצב.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1233192

תוקן על ידי - shay98 - 28/04/2005 14:48:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2005 14:45 לינק ישיר 

דעות הרבה יש לכל אחד ואחד מבני אדם, וזו משונה מזו ורחוקה ממנה ביותר...ויש בין כל דעה ודעה הרחוקה ממנה בקצה האחר דעות בינוניות...שני קצוות הרחוקות זו מזו שבכל דעה ודעה אינן דרך טובה, ואין ראוי לו לאדם ללכת בהן...הדרך הישרה היא מידה בינונית שבכל דעה ודעה מכל דעות שיש לאדם, והיא הדעה שהיא רחוקה משני הקצוות ריחוק שווה ואינה קרובה לא לזו ולא לזו, ולפיכך ציוו חכמים הראשונים שיהא אדם שם דעותיו תמיד ומשער אותן ומכווין אותן בדרך האמצעית, כדי שיהא שלם" (רמב"ם רפ"א מהל´ דעות)
דברי הרמב"ם אלו נישאו ונישאים בפי דורות של "משגיחים" צדקניים מגלגלים עיניהם לשמים,מול צאן מרעיתם הפוערים לעומתם עיני עגל, ולא ידעו ולא חשבו הרועים והצאן הפתיות, כי כל אלו הדברים העתיק הרמב"ם אות באות מה"אתיקה", ספרו של הפילוסוף היווני אריסטו, אותו העריץ כפסגת שלימות האדם. אבל חרדונים אלו שמעו מהמשגיח על אריסטו בהקשרים אחרים לגמרי:במעשייה על אריסטו שנתפס אוכל ארנבת חיה, או על כך שבסוף ימיו התגייר והודה שכל החכמה היא אצלנו היהודים...נו, רבותי. לפעמים טימטומם של החרדים כה בהמי, עד שהדברים מדברים בעד עצמם ולא נותר לי מה להוסיף. באמת, לא התכוונתי לכך כלל. הרי מצד שני,"קבל את האמת ממי שאמרה", ועלינו להיות מאושרים בחלקנו על ששמנו בין היראים לדבר ד´,וכך הגענו להכיר ולשמוע רעיונות קדושים אלו על שביל הזהב והמידה האמצעית, יהא מקורם אשר יהא. אוי! אשרי הזוכה לינוק ממקור טהור כתורתנו הק´!! דברי תורה הם שיצילו האדם מכל צרה ומבוכה שתתרגש עליו, וכפי שיוכיח הסיפור שלפניכם, אשר בדידי הווה עובדא!!
וזאת למודעי,כי אנוכי מיום עומדי על דעתי, אינני קונה לעולם חליפות תפורות מוכנות מקונפקציה,אלא תופרן במיוחד אצל חייט,במדוייק לפי גיזרתי.רבותי,הרי אין להשוות בין הדברים! כל מי שתפר פעם אצל חייט,לעולם לא ירצה לחזור לקונפקציה. ודבר זה, מאבי היקר למדתי, הוא מהשרידים בדור השפל הזה שעדיין מבין משהו בביגוד, ואף אחד לא ימכור לו טינופת! כמובן,גם התפירה כולה היא על חשבון אבא היקר והטוב.קודם אני נוסע לתל-אביב לקנות בד בצבע אשר תאווה נפשי, ואח"כ מביאנו אל החייט- ולמרות שמדובר בעסק יקר ביותר:ז´קט עם שלושה זוגות מכנסיים, כמו שאני אוהב, עולים בצירוף הבד למעלה מ4000 ש"ח,סכום שניתן לקנות בו שלוש או ארבע חליפות מעולות מקונפקציה!!עם כל זה, בעומדי לאחר מכן מול המראה ובהביטי אל החליפה המונחת על גיזרתי המרהיבה,אין מי שלא יסכים עימי שזה שווה כל שקל!! ורבים, עיניהם תצאנה מחוריהן וימותו מקנאה!! והארכתי בכל זה לא להתפאר ח"ו, אלא כדי שתבינו המשך סיפורי. כי החייט הלזה, חייט צמרת הוא!! חד בדרא!!אולמרט תופר אצלו,ועוד רבים ומפורסמים!!
עדיין זוכר אני את היום ההוא כאילו היה אתמול, עת אשר באתי אל החייט לראשונה כדי לתפור חליפה.ביראת כבוד ניצב אני שם מתוח על עומדי, בעוד החייט, סרט מידה בידו האחת וסרגל ארוך בידו השניה,מקיפני מכל צדדי, נוטל מידות בכובד ראש ובדיקדוק עצום- וכי קלה היא בעיניכם?!כל החליפות שלו יוצאות תמיד טיפ-טופ,בי נשבעתי!כך מקיף הוא בסרט את החזה,את המותניים,מודד אורך השרוולים...והנה, כבר עבר לפלג התחתון, מודד בדיוק אורך המכנס,שואל אם אני רוצה מאנז´טים...הו, הנה טיפס בחזרה קצת למעלה.וכו' (צינזרתי את הלשון סטאר 78)
ואז,באותם רגעים איומים,בעודי ניצב שם,זיעתי נוטפת ושתיקה מעיקה רובצת על החדר, צפו בראשי מאי שם דברים קדושים...אם תערכנה כפז, וכמטמונים תבקשנה..."הדרך הישרה היא מידה בינונית"..."לפיכך ציוו חכמים שיהא אדם שם דעותיו תמיד ומשער אותן בדרך האמצעית"...האין זה המשגיח, מקריא ב"שמועס" בהתלהבות מתוך הרמב"ם הפתוח?!.."הממ..."- גימגמתי לעבר החייט- "כרגיל,באמצע!!" לא ידעתי אפילו אם תשובתי זו תתקבל.הרי הוא הציע רק שתי אופציות- ימין ושמאל.אולי אין אף אדם בעולם ששם באמצע,ואני סוטה חסר תקדים שבעוד רגע ירים אלי החייט עיניים משתוממות ויאמר: "מה?!מה פירוש באמצע?!לא יתכן. תגיד לי ברצינות, בימין או בשמאל?" כן,כך פירפר ליבי בקירבי באותו רגע, לא מעט. אולם, על הרמב"ם שמתי מבטחי.וכי מה יכלתי לעשות?! ואכן, הרמב"ם לא איכזב."טוב מאד"-נשמע קולו של החייט, האם באמת זורח מאושר? "אתה מבין"- אמר בחביבות נונשלנטית-"זה נחוץ לי כדי לדעת איך לתכנן את המכנסיים".
ומישהו עוד פיקפק מה יוצא לו לאדם מלימוד תורה, חוץ מלחדד את המוח?! הא,אפיקורסים,"מאי אהנו לן רבנן", הא?!...
פורסם בבלוג ניצבה שגל ימינך בקישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=294489
תגובתי לדבריו פורסמה שם :
בס"ד כיום ס' מורה הנבוכים הוא ספר יסודי.
,ותפסיק כבר עם כל התמונות התועבה ,יש לך דברים יפים
ותמונות לא צנועות בבלוג שלך.אף אחד לא חולק על גדולתו
של רבנו הרמב"ם,ואדרבה אני לומד בס' מורה הנבוכים ספר פילוסופי עמוק מאד ויסודי,אגב הוא לא מקבל את כל מה שאמר
אריסטו כהלכה למשה מסיני ,אלא רק היכן שאינו סותר את פינות דתנו כמבואר בפתיחה למורה הנבוכים וע"ע שם בח"ג (פט"ז) שדחה את דבריהם בעניין השגחת ה' על בריותיו. ודו"ק .

תוקן על ידי - shay98 - 29/03/2005 20:04:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2005 03:15 לינק ישיר 

בס"ד
לבקש משיח בן דוד ואת הגאולה עכשיו!
'בקשו את ה' אלדיכם ואת דוד מלכם' כמ"ש רבנו הרמח"ל
שלא תהיה אצלכם כאבידה שאינה מתבקשת רק כאבידה
המתבקשת.עי' בהקדמת קל"ח פתחי חכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2005 10:34 לינק ישיר 

בס"ד
בהזהר הק' כתוב בפרשת נשא שראשי עמא ודיינא ערב רב
והגמ' במס' שבת דף קל"ט ע"א אמר ר' יוסי בן אלישע
אם ראית שצרות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל
אי בטלי דייני בטלי גזרפטי ' רש"י מפרש רשעים מישראל
שמטים דין בטלי גזרפי נוגשי שוטרי עבודת כוכבים.
עש"ה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > חכמת סופרים תסרח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext