בית פורומים אחרדים-אלעד

הפסקות החשמל התכופות בעיר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2005 11:05 לינק ישיר 
הפסקות החשמל התכופות בעיר

לאחרונה אנו עדים יותר ויותר להפסקות חשמל לפעמים ארוכות ולפעמים קצרות, בכל אופן קפיצות בחשמל בעיר.

וכמובן מיד בעלי המחשבים נמתחים בהדלקת המחשב לבדוק אם נגרם נזק כלשהוא למחשב או לכל כלי חשמל אחר.

ולכן כדאי לכל אחד מאיתנו לשלוח מכתב לחברת החשמל ולהתריע בפניהם על ההפסקות התכופות ואף לאיים בתביעה על נזק עקיף למכשירי החשמל, ועל הפסד שעות עבודה.

ולכל אלו שתהו איך המחשב היח כבוי הבוקר מתברר כי הייתה הפסקת חשמל יזומה במהלך הלילה בכדי להוריד את עומס החשמל באיזור

מצו"ב קישור לנציב תלונות הציבור בחברת החשמל בו ניתן להתכתב עימם במגוון אפשרויות

http://www.israel-electric.co.il/media/flash/natziv/natziv.asp

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2005 18:58 לינק ישיר 

קוראכפייתי,

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2005 13:48 לינק ישיר 

מרדכי לביא : עכשיו אנחנו רוצים לדבר על מה שקורה באלעד. תושבי אלעד סובלים בשבועות האחרונים מהפסקות חשמל חוזרות ונישנות. ערב טוב לכתבתנו טלי פרקש.
טלי פרקש : ערב טוב.
מרדכי לביא : מה, ימים קשים, חשוכים עוברים על אלעד?
טלי פרקש : אפשר להגיד. הסיפור הוא בעצם כזה: לפני שבועיים וחצי נותקה העיר אלעד מחשמל. שלשום בלילה חזרה התופעה על עצמה. תושבים זועמים התקשרו לחברת החשמל וקיבלו הודעה שהניתוק אירע עקב נפילת קו מתח גבוה. מי בדיוק אחראי על הסיפור הזה? את זה בדיוק אנחנו פה כדי לברר.
מרדכי לביא : וזה קרה אני מבין בפרק זמן לא ארוך במיוחד, נכון?
טלי פרקש : כן. תוך שבועיים וחצי ניתוק שני זה בהחלט משהו שמפריע לתושבים.
מרדכי לביא : כמה זמן בסך הכל הפסקת החשמל?
טלי פרקש : אז זה תלוי באיזה אזור אתה מדבר. היו אזורים שההפסקה הייתה קצרה, היו אזורים שההפסקה הייתה ממושכת מאד. והתושבים פשוט נשארו בלי חשמל. נזכיר שזה חורף ונזכיר שיש תינוקות קטנים שבעצם נשארים ללא חשמל וללא אפשרות לחימום ראוי בשעות האלה.
מרדכי לביא : אני מאד מודה לך טלי פרקש כתבתנו. תישארי איתנו. אנחנו רוצים לפנות כעת לרמי ארזי, מנהל אגף לחזות העיר באלעד. שלום.
רמי ארזי : שלום לכם.
מרדכי לביא : מה קרה?
רמי ארזי : שלום למאזינים.
מרדכי לביא : מה קרה?
רמי ארזי : אני מכיוון שבדקתי את הנושא הזה לעומקו, אני רוצה קודם כל לדבר על המובן הכללי של ההיערכות של נושא החשמל באלעד. כל התשתית באלעד היא תשתית תת קרקעית ויש גיבוי של תחנת טרנספורמציה קרובה מאד באלעד. למעשה אסור ואמור לא להיות הפסקות חשמל בכלל, לאור התשתית החדשה שישנה בישנה ביישוב. אבל מכיוון שהיישוב נמצא בהתפתחות, וישנם קבלנים שעובדים בשטח, שלושת המקרים האחרונים בחודש האחרון קרו בגלל בעיות של חפירות לא מתואמות עם חברת החשמל שקבלנים עשו, פגעו בכבלים של מתח גבוה ולא דיווחו. ולכן לפני כחודש הייתה תקלה ברחוב רבינו ברטנורא ברובע ה'', שמה הייתה חפירה של חברת חפציבה ושם נפגע כבל ולכן היה שמה קצר גדול מאד שחברת החשמל מיד עשתה פעולה על מנת להחזיר את המצב למצב לקדמותו. כנ"ל אותו דבר לפני כשבועיים וחצי וכנ"ל שלשום אותה תצורה חזרה באותו מקום.
מרדכי לביא : אני רוצה רגע להבין מה קורה כאן? איך יכול להיות שבמשך תקופה כל כך קצרה שלושה מקירם של הפסקות חשמל, וזה בגלל חוסר תיאום שבאים מיזמים, קבלנים, ולא משנה מי, חופרים, עושים נזק ועל ידי כך הפסקת חשמל. מה, אין תיאום? אתם לא בודקים מי חופר? מה חופר? מתי?
רמי ארזי : אני אסביר משהו. המועצה המקומית למעשה מפעילה שם פיקוח צמוד באזור. אבל מכיוון שהקבלנים האלה הם קבלנים שהם זכו לפיתוח מיתחם מסויים, כל הנושא של עבודות תשתית באזור שלהם והחפירה באזור שלהם, אם זה לנושא של קירות תומכים ואם זה לתשתיות פנימיות שלהם, מתבצעות חפירות. כמובן כל חפירה כזאת חייבת להתבצע באישור ובתיאום..
מרדכי לביא : והחפירות הללו שבוצעו וגרמו לנזקים הללו בוצעו באישור?
רמי ארזי : הם לא בוצעו בתיאום עם חרת החשמל ולא בוצעו בתיאום עם המועצה המקומית.
מרדכי לביא : כן.
רמי ארזי : ולא עם המפקח של משרד השיכון.
מרדכי לביא : עכשיו יש מישהו שבא, אומרים להם רק נו נו נו או שהם משלמים קנסות ולומדים שבפעם הבאה הם לא יעשו את זה, כי שלושה מקירם זה מלמד על אוזלת יד במידה מסויימת.
רמי ארזי : לא, חברת החשמל בנושא הזה כמו בחברת בזק, אלה חברות שיודעות להגיש תביעות בצורה בלתי רגילה ולקנוס את הנוגעים בדבר. כך גם נעשה נגד חברת דניה סיבוס וחברת חפציבה שהם היו המניעים העיקריים לבעיות האחרונות שהיו באלעד. אני מלווה את אלעד כמעט כשמונה שנים ואין הפסקות חשמל. מכיוון שמדובר פה באזור חדש שניבנה ומוקמות בו תשתיות על תשתיות אחד אחרי השני על מנת לאכלס את המקום, נוצר מצב של בקיעים או קבלנים שעושים דרך קצרה מאד ולא מתאמים את הדברים האלה עד הסוף. וכך קרה פעם..
מרדכי לביא : או קיי. אני רוצה ברשותך לצרף לשיחתנו את יגאל מירב, מנהל אזור פתח-תקווה ומחוז הדרום של חברת החשמל. שלום.
יגאל מירב : ערב טוב.
מרדכי לביא : מה, אתם עסוקים בהכנת תביעות כנגד אותם קבלנים שביצעו את התקלות הללו?
יגאל מירב : אנחנו בין היתר גם עוסקים לא בהגשת תביעות בשלב הראשוני אלא בהגשת דמי הנזק שנגרמו לנו בגין העבודות שלהם, חוסר התיאום שלהם איתנו וכמובן הנזקים בפועל.
מרדכי לביא : איך אתה מסביר את העובדה שבתוך זמן כל כך קצר שלושה מקרים שבהם חופרים ללא תיאום, מה זה אומר? שפשוט לא פוחדים, מקסימום נעשה נזק נשלם. אין קנסות, אין מי שאוכף את העניין?
יגאל מירב : לגבי קנסות אין. בהחלט מה שאתה מנסה לצייר זה בערך המצב. אין חוק שכופה עליהם הגשת תיאומים מולנו. ואין גם הייתי אומר מידע... עונש של הכבדה. אנחנו פועלים במסגרת הנהלים וההוראות שלנו ואנחנו מתקנים את הדרוש. ואם אנחנו יודעים מי גורם הנזק אנחנו מגישים את החשבון. אם החשבון משולם מה טוב, בזה מסתיים הטיפול. אני רוצה רק לקוות שאותו יזם או כאלה שעובדים בסמיכות אליו, מבינים את משמעות הדבר.
מרדכי לביא : איך אתה מסביר באמת את העובדה שבא קבלן ולוקח על עצמו אחריות בסדר גודל כזה?
יגאל מירב : אין לי הסברים. אני, אנחנו מנסים להביא למודעות של קבלנים וקבלני תשתיות למיניהם שיעשו את התיאום מולנו כמו שאמורים לעשות ולקבל..
מרדכי לביא : זה פרוצדורה מסובכת אולי?
יגאל מירב : בבקשה?
מרדכי לביא : זה פרוצדורה מסובכת אולי, עד שפונים אליכם, עד שאתם שולחים תשריטים, עד שמקבלים את הנתונים?
יגאל מירב : לא, מאד לא, מאד לא, מאד לא.
מרדכי לביא : אז למה הם לא עושים את זה? אני פשוט מנסה להבין?
יגאל מירב : השאלה הזו לטעמי לא צריכה להינתן על ידינו. אני יכול רק להצטרף לשאלה.
מרדכי לביא : לא, אבל אתם בוודאי יושבים ושואלים מה קרה שלא פונים אליכם לקבל את התוכניות בצורה מסודרת. מה אתה אומר רמי?
רמי ארזי : ברשותך, אני יכול לחלק את הנושא של התיאומים לשניים. באזור המיושב שהוא כבר התקבל והוא מאוכלס ומבחינת התשתיות הן תשתיות מוכנות, אנחנו מקפידים על ידי טופס תיאומים, מתואם עם חברת החשמל ובזק ואף קבלן לא מבצע שום חפירה במקום שהוא מיושב וגמור תשתיות כי מתבצעות עבודות לאחר מכן. אבל אנחנו לא נותנים אישור לשום קבלן להיכנס ללא תיאומים וחתימות של חברת החשמל ובזק. באתרים שהם אתרים גדולים כמו המיתחם הזה שהוא מיתחם איי, שעדיין הוא לא מיושב, הוא כולו באתר בנייה גדול מאד, יש פיקוח צמוד של משרד השיכון שלמעשה אמור לאכוף את הנושא של האכיפה בתוך המיתחם הזה, ועד שזה עובר לרשות בצורה מסודרת מאד. אבל ברגע שזה עובר לרשות הרשות וגם התושבים יודעים שבכל החלק המיושב שהוא כמעט שמונים אחוז מאלעד, אין בעיות של תקלות. אין דבר כזה. ואני רוצה לשבח את חברת החשמל שהתגובה שלה, המהירות שלה, כולל שלשום, להביא שני גנרטורים לשטח על מנת ל..
מרדכי לביא : כן, התגובה הייתה מהירה, או קיי.
רמי ארזי : הייתה מהירה והייתה טובה.
מרדכי לביא : אני רוצה ברשותכם רק לשאול, אתם יודעים באופן ברור בכל המקרים ובכל האירועים מי הן החברות שאחראיות לחפירות הללו?
רמי ארזי : בשני המקרים האחרונים כן. במקרה האחרון של שלשום הנושא נבדק כרגע על ידי חברת החשמל. יודעים איפה הנקודה שנפגעה. לא יודעים מי בפועל פגע בה.
מרדכי לביא : מי יכול להבטיח לתושבים שאירוע כזה לא יחזור על עצמו בימים הקרובים?
רמי ארזי : תשמע, ביישוב כזה שמתהווה זה אתר בנייה. כסך הכל כללים אתה בודק את כלל האירועים בנושא של חשמל, צריך לבדוק את כל המיכלול הכולל. המיכלול הכולל אומר שתשעים ותשעה אחוז מהשנים שאלעד קיימת אין בעיות חשמל. יש .... במיוחד באזורי בנייה גדולים מאד, וקבלנים שמאד ממהרים על מנת לגמור את העבודות שלהם ואין להם זמן לתאם עם חברת החשמל. קורית תקלה, גם הייתה לנו תקלה אותו דבר כמו בזק, פגעו בעורק של בזק באותו מקום, באותו רחוב, אותו קבלן. וזאת הנקודה הייתה הבעייתית שלמעשה היוותה גם
מרדכי לביא : או קיי.
רמי ארזי : בשבוע שלפני כן וגם עכשיו.
מרדכי לביא : רמי ארזי, מנהל אגף חזות העיר באלעד ויגאל מירב מנהל אזור פתח-תקווה במחוז הדרום של חברת החשמל. תודה רבה לשניכם.
רמי ארזי : אני מודה לך.
יגאל מירב : תודה רבה וערב טוב.
מרדכי לביא : טלי פרקש את מביאה לנו את תגובת חברת
טלי פרקש : דניה סיבוס
מרדכי לביא : דניה סיבוס. המיקרופון שלך סגור. כן.
טלי פרקש : חברת דניה סיבוס
מרדכי לביא : בבקשה, פתוח.
טלי פרקש : שלחה את תגובתה, זו שרמי ארזי הזכיר. התגובה היא כזאת: מכתב הדרישה לתשלום מחברת החשמל בגין נזק לפגיעה בכבל הגיעה למשרדינו ומיד עם קבלתו נבדק הנושא. סכום הנזק שחברת החשמל דרשה הוגש בצורה כוללנית ולא מפורטת. דניה סיבוס פנתה לחברת החשמל בדרישה לגיטימית לפירוט התשלום, ועד למועד זה דניה לא קיבלה התייחסות לא בעל פה ולא בכתב. דניה סיבוס מבקשת לציין כי במכתב של חברת החשמל לא הוזכר שום נושא של תינוק החשמל אלא נזק לפגיעה בכבל בלבד. דניה סיבוס כמובן תבדוק את הנושא לעומקו לאחר קבלת פירוט החישוב לתשלום שחברת החשמל דורשת. עד כאן.
מרדכי לביא : טלי פרקש כתבתנו תודה רבה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > הפסקות החשמל התכופות בעיר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext