בית פורומים אחרדים-אלעד

האם המועצה משלמת לעיתונים בכדי שיפחידו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2005 00:38 לינק ישיר 
האם המועצה משלמת לעיתונים בכדי שיפחידו?

משום מה לאחרונה התגייסו כל העיתונים שיוצאים לאור באלעד למסע הפחדות בנושא הגדר והשמירה.

ועכשיו הגדיל לעשות עיתון מפתח העיר שהקדיש חצי מעמוד השער לנושא!

בכתבה מובאות טענות שכביכול מאז שהופסקה השמירה גדל מס' הפריצות לרכב.

כל אחד זוכר את הכתבות על הפריצות האחרונות שאירעו בשבתות, על שריפת המועדון ועוד שכל אלו התרחשו בזמן שהשמירה היתה קיימת כביכול..

חשוב להבהיר, אני אישית בעד שמירה הדוקה על העיר, אבל לא יתכן ששמים גדר ששוה מליונים וכשנכנסים ערבים ושבחי"ם דרך שוחה שהם חופרים מתחת לגדר הקב"ט אומר ש"אין מה לעשות, נתפוס אותם כאן הם יחפרו שם" (כמו שפורסם בעבר בקוראים אלעד כולל תמונת הבור שנחפר ע"י הפולשים הערבים)

מעיון בכתבה עולה כי התשלום נצרך אך ורק למוקדן ולסייר, וכי את תחזוקת הגדר הממשלה משלמת, חשבון פשוט מגלה כי קיימים בעיר לפחות כ 5000 בתי אב, כפול 20 שקלים לכל בית אב לחודש יוצא בדיוק 100,000 שזה משכורת די נחמדה עבור שני אנשים לחודש...

מה שמדאיג במיוחד זה שחברי המועצה אינם יודעים חשבון פשוט, כשבאותן שורות במפתח העיר כתוב שתקציב השמירה הוא 50,000 ש"ח בחודש עבור שני העובדים.

עוד דבר מציק במיוחד הוא ביטול המוקדן שעונה לטלפונים במוקד 108 העירני, קחו לדוגמה כל עירייה מתוקנת שיש בה מוקד עירוני והתושבים לא משלמים אגרת שמירה והמוקד העירוני עובד יופי!!! מוקד עירוני הוא שירות בסיסי לתושב ללא קשר לאגרת השמירה!! האם זאת עוד דרך של ראש המועצה להלך אימים על התושבים???

האם ראש המועצה רוצה "לסגור קופה" על חשבון אגרת השמירה האומללה שלנו?

ודבר אחרון: כיצד ניתן לדבר על שמירה כשבישוב שלנו אין שירות אמבולנס נורמלי!! יש באלעד כל יום כמה מקרים של תושבים שזקוקים לאמבולנס ואין באלעד, תמיד צריך לחכות דקות ארוכות עד שיגיע מהישוב המתוקן הסמוך. האם גם אמבולנס קשור לאגרת השמירה?
האם פיקוח נפש יומיומי ממשי לא משפיע על ראש המועצה אלא רק אגרות שיכולות "לסגור חורים" בתקציב??

ושוב, לי אין בעיה לשלם כל שידרש על שמירה, אבל שלא יעבדו עלינו וימכרו לנו סיפורים! גדר לא שוה כלום אם אין שומר בפתח, ואם האגרה לא כוללת שומר היא לא שוה כלום!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2005 00:40 לינק ישיר 

כל מילה פצצה!

הרב בן דוד תמיד אומר פוליטיקה = כסף!!! ולא יותר מזה.

כל הבטלנים שבשוק הפרטי אף אחד לא משפריץ לכיוון שלהם חושבים שבזה שהם יהיו אנשים פוליטיים הם יוכלו לחגוג ברכבי פאר על חשבון משלם המיסים.

מושחתים לטבריה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2005 21:57 לינק ישיר 

העובדה שהמועצה יכלה להרשות לעצמה לבטל את השמירה כ"עונש" לתושבים על שלא גבתה מהם את האגרה רק מעידה על כך שהשמירה הזו לא כל-כך נחוצה.

הלא אם היינו במצב שבו השמירה היתה מונעת סכנת חיים, איש לא היה מעלה בדעתו (כך אני מקוה, לפחות) להפסיק את השמירה בגלל שהאגרה לא אושרה. הרי כל התקציב בנוי על סדר עדיפויות: לדברים החשובים תמיד יש כסף ולדברים שאינם חשובים אף פעם לא נשאר. אין ספק בכך שיש בתקציב המועצה כמה סעיפים פחות חשובים משמירה והצלת חיים. אם בכל זאת כאשר אין כסף מוותרים קודם כל על השמירה, כנראה שזה באמת לוקסוס מיותר.

ועוד דבר. כפי שכבר עשו כאן חשבון, אגרת השמירה מסתכמת ב-100 אלף ש"ח לחודש. אבל הסייר והמוקדן משתכרים שכר מינימום. זה אומר שאת הסייר והמוקדן יכלה המועצה לממן בקלות גם בלי אגרה, אבל אגרת השמירה נועדה לממן פונקציות אחרות: עוזרים בכירים, רכבי שרד, ארוחות שחיתות וכדו'.

אני אישית מתנגד ל"אגרת השמירה" כשם שאני מתנגד ל"אגרת השפ"פ" וכל דרך עקיפה שממציאים היושבים על השיבר כדי לדחוף עוד יד לכיסי התושבים. יש להם הכנסות, שיקבעו מה ניתן לעשות איתן ושיפעלו בהתאם. בלתי אפשרי שעבור כל שירות שאמור להיות מובן-מאליו ידרשו מאיתנו מס/אגרה/היטל. אם ניתן לזה לעבור, הם יתחילו לדרוש מאיתנו אגרת תאורת רחוב, אגרת תחזוקת כבישים, אגרת פינוי אשפה, אגרת הקמת כיכר, אגרת הקמת גדר, ואין לדבר סוף.
מישהו שם למעלה כנראה חושב שכספי הארנונה נועדו לממן מנגנון של עובדים ויועצים ועוזרים ומזכירות ונהגים וכו', והכסף שנשאר מיועד לשרת את תושבי העיר. כדאי להזכיר לו שהסדר הוא הפוך. גם כך הארנונה גבוהה דיה. שיסתדרו עם מה שיש להם בלי להתבכיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 10:40 לינק ישיר 

אם בכפר סבא גובים אגרת שמירה אין כל סיבה שלא יגבו את זה כאן אם באמת זה יתן תמורה.

הבעיה היא לא באגרת שמירה השאלה אם התושבים מקבלים תמורה נאותה עבור הארנונה שהם משלמים?
האם יש מבנים למוסדות ציבור?
האם יש מבנים למוסדות לימוד?

ככה עושים כשרוצים להסיט את תשומת הלב מהעיקר נתפסים לעניינים שעושים כותרות אבל על הלחם מה יהיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 01:28 לינק ישיר 

צורם ידידי נסחפת קצת רחוק באשכול ההאשמות הזה, כי אתה

יודע בדיוק כמו כולם שהמועצה לא משלמת כלום לאף

עיתון,וגביית האגרה זה לא 20 ש"ח כפול 5000 כי לא כולם

משלמים ויש הנחות וכו' וגם ההוצאות הם לא רק ה50,000

ש"ח אלא הרבה יותר,בקיצור נסחפת קצת,אבל לא נורא מותר

לך מידי פעם.

ולגבי האמבולנס אני מסכים איתך שצריך

פה שירותי אמבולנס לפינויים דחופים השאלה של איזה

חברה...ובאיזה מחיר...וחבל שעדיין לא מטפלים בנושא ברצינות הראויה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2005 01:13 לינק ישיר 

20+20+ארנונה+צריכה משותפת מטורפת+ביוב.

הכל מצטבר בסוף לחצי משכורת של אברך.

ועל מה?

מה המועצה הזאת נותנת?

גורנישט!

(לא לראש המועצה אלא לתושבים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 01:06 לינק ישיר 

תעשה טובה, 20 שקל לא ימוטט שום אברך.

אבל צריך הגינות ואמינות, אי אפשר לעבוד על התושבים בעינים ולמנוע מהם זכויות בסיסיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2005 01:03 לינק ישיר 

דרך אגב, אני מאמין שזה אחד מהסיבות שהרב גרוסמן והרב מלכה לא נותנים אישור לגבייה של האגרת שמירה.

כנראה שגם הם יודעים חשבון והם עשו את החשבון שלך והבינו שהכסף הזה לא באמת הולך לשמירה.

ואם ככה למה למוטט את האברכים?

בשביל שמישהו כאן יוכל לשדרג כל שני וחמישי את הרכב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 00:59 לינק ישיר 

עובדים עלינו בעיניים.

אני דוקא די תמכתי בהתחלה בתקציב אבל לאט לאט אני רואה שהכל חארטה.

שירותים בסיסיים שהיו אצל קריספל כמו מוקד עירוני מאוייש 24 שעות מוזנחים לגמרי.

ובנוסף הקטע של נסיון הסחיטה וההפחדה.

כאילו שהסייר עד היום עשה משהו. כשאני פעם התלוננתי על שבבניקים שתקפו נערה תמימה ברחוב שלנו אמרו לי במוקד מה אנחנו יכולים לעשות? אנחנו לא משטרה!

ועל כזה סייר רוצים לקחת כאן מכל אחד 20 שקל. לא לחודשיים אלא לחודש...

אין גבול לשחיתות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > האם המועצה משלמת לעיתונים בכדי שיפחידו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext