בית פורומים עצור כאן חושבים

אמונה בקדמות העולם-מדברי הגאב"ד שליט"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2005 00:03 לינק ישיר 
אמונה בקדמות העולם-מדברי הגאב"ד שליט"א

http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1290531

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 17:23 לינק ישיר 

שלשום עיינתי בהלברטל על המאירי, והאמת שהופתעתי. הוא הפנה לרמב"ם במורה נבוכים ח"א פע"א "משום כך תמצא שבספרי ההלכה שחיברתי, כל אימת שמזדמן לי לציין עיקרים, אני מתחיל להוכיח את מציאות האלוה. אזי אני מוכיח אותה בטענות המכוונות כלפי הקדמות." ואכן בהלכות יסודי התורה הניסוח הוא שרבש"ע הוא הסבה ולא הבורא הקדמון. צ"ע מהלכות תשובה פ"ג שהגדיר "וכן האומר שאינו לבדו ראשון וצור לכול" כמין, למה כוונתו.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/09/2011 17:23:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 20:05 לינק ישיר 

בעל

המו"נ לא עוסק רק  באלוקות,   לעומת זאת- הכרטיסים המנוקבים, הם   בין היתר מהיסודות לתורת המחשבים .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 17:41 לינק ישיר 

ירוחם
אז נפסיק ללמוד מו"נ?
יש דברים שיש להם ערך ולו כעיסוק בהיסטוריה, ובנקרה דנן אפילו יותר מכך, אבל כרטיסים מנוקבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 17:22 לינק ישיר 

בעל
אתה מנסה להבין דבר, שגם אחרים רצו להבין,  או להבין אותם- שרצו להבין, אבל כאמור הדבר הוא לא בר הבנה.

האם הית רוצה היום להבין וללמוד את השיטה של-  ז'וזף ז'אקארד- בטכניקת הכרטיסים המנוקבים?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 17:11 לינק ישיר 

ירוחם
לא ירדתי לעומק דעתך.
אני מנסה להבין את הרמב"ם ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 17:09 לינק ישיר 

היקום בנוי ממילארדי גלגסיות- בכל גלגסיה יש מיליארדי כוכבים, בגלגסיה שלנו- הנקראת שביל החלב- יש גם מיליארד כוכבים.

בין מילארד הכוכבים  שוכן לבטח, הכוכב שלנו- שאנו קוראים לו -ארץ. בארץ שלנו חיים 7 מיליארד אנשים, ובישראל 7 מיליון.

ולאחר שהודעתיך כל זאת. אתה מעלה בדעתך את האפשרות, שבדיוק אתה- או אני, נוכל להבין אפילו במיקרון של המיקרון- את מהותו של הבורא שברא כל אלה??

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 17:02 לינק ישיר 

אה"נ אולם הוא זקוק לקדמות העולם לצורך הנסים וכפי שבאר בח"ב פכ"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 16:59 לינק ישיר 

משיקול זה הרמב"ם היה אמור גם להעדיף את קדמות העולם שהרי אז יהיה לו ראיה שאין לו תחילה כפי שמביא ראיה שאין לו קץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 16:34 לינק ישיר 

ומקדמות העולם לנצחיות העולם.
ידועה דעת הרמב"ם במורה שהעולם הוא נצחי. עלתה בדעתי מחשבה מדוע זה היה חשוב כ"כ לרמב"ם ואודה לחכמי הפורום אם יחוו את דעתם.
הרמב"ם הוכיח שהקב"ה אינו גוף בהלכות יסודי התורה:

א,ז  ואלוהינו ברוך שמו, הואיל וכוחו אין לו קץ ואינו פוסק, שהרי הגלגל סובב תמיד, אין כוחו כוח גוף.  והואיל ואינו גוף, לא יארעו מאורעות הגופות כדי שיהא נחלק ונפרד מאחר; לפיכך אי אפשר שיהיה אלא אחד.  וידיעת דבר זה--מצות עשה, שנאמר "ה' אלוהינו, ה' אחד" (דברים ו,ד).

אילו העולם היה סופי הוכחה זו של הרמב"ם היתה נופלת ולכן נקודה זו של נצחיות העולם היתה כ"כ חשובה למרות שבחז"ל מצאמו דעות שונות.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/05/2009 16:31:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 15:24 לינק ישיר 

צענע

האמת שכל הדברים האלה מסביב, למה אלוקים עשה, עושה- ויעשה, ובעיקר כל הסברים שאת רוצה להסביר, ושאחרים הסבירו.

כדברי מיכה. נמאס בעיני- ומאוס בעיני -ונפשי קצה בהם ומהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 13:42 לינק ישיר 

לירוחם

עצם זה שכתוב שהקב"ה הסתכל לא מביך אותך?האם הקב"ה מסתכל?
 אם אתה חושב שהסבר העניין הוא שהקב"ה היה זקוק לתורה כאל ספר הוראות אז זה באמת מביך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 13:07 לינק ישיר 

מיכה
נמאס? ממה? שאלוקים צריך ספר הוראות לברא את העולם,, זה מצחיק אותי , ונבוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 13:02 לינק ישיר 

ירוחם

אני מבין שכבר נמאס לך מהנושא של "אסתכל באורייתא וברא עלמא"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 03:35 לינק ישיר 

במו"נ ח"ב פכ"ה מסיק הרמב"ם שהאמונה בחידוש העולם לא עקרונית ולא אינהרנטית ליהדות, ואת עמדתו של אריסטו הוא דוחה מפאת אי התאמתה לניסיות המצויה בתורה-לאמור:השתלשלות הבריאה ה"בראשיתית"בגירסתה הפשטנית, כלל איננה מטרידתו,ויכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 16:56 לינק ישיר 

איך ניתן לומר זאת ברמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אמונה בקדמות העולם-מדברי הגאב"ד שליט"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext