בית פורומים החרדים והאינטרנט

מכתב מניצול שואה לאור הרצון להחריב קהילות מגוש קטיף!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2005 21:31 לינק ישיר 
מכתב מניצול שואה לאור הרצון להחריב קהילות מגוש קטיף!

בס"ד מכתב  מניצול שואה לאור הרצון להחריב קהילות מגוש קטיף! מאת שמואל עמנואל.

בשבילי כפר דרום שאלו אותי כמה חברים: "מה אבא שלך אומר על המצב"? אחי שלח לי מכתב שאבא שלי כתב השבוע. המילים חזקות מאד ומרעידות. כדאי לקרוא. ויהי רצון שיתקיים בנו הפסוק: "החודש אשר נהפך להם מיגון לשמחה". הדסה צפלביץ. לח'נתן טל וגברי ברגיל, מזכירי התנועה הקיבוצית ורבקה ונטור, מרכזת מטה התרבות הקיבוצית,שלום וברכה. הריני מאשר בתודה קבלת הזמנתכם לכינוס העולמי של ניצולי השואה לציון שישים שנה לסיום המלחמה, שיתקיים בחודש מאי ב"יד ושם". בשונה מרבים מניצולי שואה אחרים,לא ניסיתי לדחוק או לשכוח את הזכרונות מהימים ההם.לכן מאז שזכיתי לעלות לארץ ישראל ולהקים בית נאמן בקיבוץ שעלבים,דיברתי וכתבתי הרבה על הקורות אותי ואת משפחתי בשנות השואה.גם השתתפתי בטקס לציון 50 שנה לשחרור מחנה ברגן בלזן שנערך שם בשנת 1995. אני מעריך את היוזמה לארגן כינוס עולמי לציון 60 שנה לסיום המלחמה, אבל לצערי לא אוכל להשתתף בכינוס.בשורות אלו אשתדל להסביר מדוע. ההחלטה האומללה לגרש אלפי יהודים מגוש קטיף גרמה לי זעזוע קשה ומשבר עמוק.אמנם צודקים הטוענים שאסור להשוות גירוש זה לגירושים של אז,אבל כיוון שיש כל כך הרבה דברים דומים אינני יכול להכריח את עצמי לא לעשות השוואות בין מה שחויתי אז ובין מה שאני ח"ו עלול לחוות בעוד חצי שנה. אינני מסוגל לשמוע הרצאות על חורבן קהילות אז בשואה בשעה שצה"ל מתארגן ומתאמן לקראת חורבן של כעשרים קהילות קדושות בישראל ואני חושש שהכינוס רק יעצים את הטראומות שעוברות עלי בימים אלה. ועוד.הכינוס ייערך ב-מאי. חודשיים לאחר מכן,י"ג תמוז, מתוכנן גירוש של ביתי וחתני וחמשת ילדיהם מביתם בכפר דרום.באותו היום לפני 62 שנה גורשה משפחתנו בת עשר הנפשות למחנה וסטרבורק ומשם לברגן בלזן. רק ארבע נשארו בחיים.אחת מנכדותי נקראת חנה על שם אימי ז"ל, הי"ד, שמתה ב"רכבת האבודה" ימים אחדים לפני סוף המלחמה. אוי מה היה לנו! בהזמנה כתוב: " הכינוס נועד בראש ובראשונה להביע הוקרה לניצולי השואה על עוז רוחם ויכולתם לשקם את חייהם ועל תרומתם לחברה ולמדינה". חוששני שגירוש יהודים מביתם והפיכתם לפליטים (DISPLACED PERSONS)בארץ ישראל, יערער את השיקום ויפגע בתחושת הבטחון של רבים מניצולי השואה שזכו לשקם את חייהם ולבנות את ביתם במדינת ישראל. לסיכום: כל עוד מרחפת סכנת גירוש על אלפי יהודים אינני מסוגל להשתתף בכינוס לציון 60 שנה לסיום השואה. כפי שאמרה הדסה היא אסתר: "כי איככה אוכל וראיתי ברעה אשר ימצא את עמי ואיככה אוכל וראיתי באבדן מולדתי!" אני מסיים בברכת הצלחה למארגני הכינוס ובזעקת התקווה של מרדכי היהודי: "רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר". שמואל עמנואל. העתק: הנהלת "יד ושם". פורסם באתר ערוץ שבע בקישור הבא: http://www.a7.org/article.php3?id=4009 תוקן על ידי - shay98 - 01/03/2005 0:20:05

תוקן על ידי shay98 ב- 05/05/2008 14:08:19

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2005 18:44 לינק ישיר 

אשת שוטר: האם המפקד של בעלי יבוא לישון אצלי כשבעלי יקום באמצע הלילה מסיוטים?
יפה כהן,שוטרת לשעבר ונשואה בעצמה לשוטר, אינה מוכנה לשלוח את בעלה להינתקות,ולא מסיבות אידיאולוגיות
מאת: עידן יוסף |
"שאלנו את עצמנו כיצד ניראה ביום שאחרי הפינוי? האם נהיה אותה משפחה חמה ואוהבת, או שלבעלי יהיו טראומות מהפינוי"? שאלה זו מציגה יפה כהן, בפורום השוטרים של משטרת ישראל,שוטרת לשעבר ונשואה לשוטר.
"כל הקרנות שוטרים מסוגלות אולי לממן לנו חופשה,להעלות שכר. אבל לא מסוגלות לממן טיפולים פסיכולוגים פוסט טראומטיים בעלות אלפי שקלים",כותבת כהן.
כהן,שבעצמה תומכת בביצוע משימת ההינתקות מוסיפה את חששותיה "אף בנאדם לא יכול להישאר חסין נפשית מכזו עוצמה של רגשות שהולכת להיות שם.זו פעולה מתישה,שאיננו מורגלים בה-לפעול נגד חפים מפשע כשביניהם נשים וילדים רכים.האם המפקד של בעלי יבוא לישון אצלי כשבעלי יקום באמצע הלילה מסיוטים? האם אוכל לשמור את הילדים מכל מיני התפרצויות זעם בלתי מוסברות שעלולות לבוא עלי ועל הילדים?".
להלן המכתב המלא
שלום לכולם.
שמי יפה,בעלי שוטר,וגם אני שוטרת לשעבר.
להגיד ת'אמת,כל מהלך ההינתקות מפחיד אותי מאוד.הקרע בעם וכל מה שעלול להיגזר מכך.
אבל מה לעשות-חייבים.
אבל בכל מחיר?
אני ובעלי כבר החלטנו.הוא לא הולך לפנות.כל מה שיגידו לו הוא יעשה,חוץ מזה.
לא בגלל שהוא סרבן-להפך.
שאלנו את עצמנו כיצד ניראה ביום שאחרי הפינוי? האם נהיה אותה משפחה חמה ואוהבת,או שלבעלי יהיו טראומות מהפינוי.
כל קרנות השוטרים מסוגלות אולי לממן לנו חופשה,להעלות שכר.אבל לא מסוגלות לממן טיפולים פסיכולוגים פוסט טראומטיים בעלות אלפי שקלים.
אף בנאדם לא יכול להישאר חסין נפשית מכזו עוצמה של רגשות שהולכת להיות שם.זו פעולה מתישה,שאיננו מורגלים בה - לפעול נגד חפים מפשע כשביניהם נשים וילדים רכים. האם המפקד של בעלי יבוא לישון אצלי כשבעלי יקום באמצע הלילה מסיוטים? האם אוכל לשמור את הילדים מכל מיני התפרצויות זעם בלתי מוסברות שעלולות לבוא עלי ועל הילדים?
אני לא מוכנה לזה,ויהיה המחיר אשר יהיה.אני מעלה את האפשרות הכי גרועה שבעלי יחטוף על הראש,אבל זה עדיף מכלא לכל החיים בתוך הראש של עצמך.
אצלנו במשפחה-מתנתקים מההינתקות,ושיקפצו כולם.
בשורות טובות לכולנו,לאלו שינתקו,לאלו שינותקו ולאלו שיבחרו להימנע.
www.nfc.co.il/NewsPrintVersion.asp?docId=75776&subjectID=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2005 21:38 לינק ישיר 

בס"ד הגיע הזמן להתעורר מאסון
ה'היתנתקות'! כותרת:
ראש המכשלה ההכריז מלחמה נגד קדשי ישראל השבת התורה וארץ ישראל,שרון מביא אסון גדול שאחריתו מי ישורנו,די להרס היהדות בארץ ישראל ,ותחושת כאילו אנו עומדים לפני שואה חס ושלום ,יש למחות בזעקה גדולה נגד הכוונה להרס הישובים והוצאת המתים מבית הקברות ,מחוייבים אנו מדין תורה למחות ! 'לא תעמוד על דם רעך'. פורום החרדים והאינטרנט
מקיים מחאה נמרצת ע"פ דין תורה וקורא וקורא לכם להצטרף למאבק על צביונה היהודי של מדינת 'ישראל'. בברכת התורה הצ' שי בוארון מטה המאבק לצדק חברתי .
פורסם באתר ערוץ שבע בקישור הבא:
http://www.a7.org/article.php3?id=4009

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > מכתב מניצול שואה לאור הרצון להחריב קהילות מגוש קטיף!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext