| נשלח ב-23/3/2005 22:27 |
|
| |
מכתב פתוח למיימוני
מיימוני שלום רב.
ראיתי את פנייתך לירון ידען באשכול על דעת אמת.
צרמה לי מאד צורת הפנייה שלך אליו – "ברוך הבא לפורום".
לדעתי, גם לסובלנות ולפתיחות יש גבולות.
הפורום הזה, בשונה מ"דעת אמת", מצהיר שכוונתו לאפשר דיון הגון וישר בעיקרי האמונה, תוך הפנמת העיקרון, שלהיות יהודי אין פירושו לסגור את השכל על מנעול ובריח ולהאמין באמונות טפלות שדים ורוחות ושאר מרעין בישין.
ארגון דעת אמת, בראשון ירון ידען מטרתו הפוכה בדיוק.
ירון ידען, המוכר לי אישית, עוד מימיו בכולל ברכסים, ואחר כך בטבריה, הינו אדם פסול בתכלית, האדם הזה, רתם את האמונות הטפלות שאכן קיימות בציבור החרדי, למאבק בעיקרי האמונה, הוא אינו בוחל בשום אמצעי כדי להסית ולהדיח נערים תמימים שאינם יודעים להבחין בין תכלת לקלא אילן, ומסוגל לפגוע אף בידידיו הקרובים ביותר כדי להשיג את מטרותיו.
לדעתי, אדם כזה אין מקומו כאן. וכל שכן שאין לתת לו במה נוספת גם כאן. נתינת פתחון פה לאדם מתועב כמותו הינה חציית קו אדום שראוי להוועץ עם רוב משתתפי הפורום לפני שעושים אותה.
כולי תקווה, שמנהלי הפורום יתעשתו ויבטלו את הדיון שנועד למחר עם ירון ידען.
מיימוני. אני מאד מעריך את הכבוד שבו אתה מקבל כל מי שבא לפורום. ואת אוירת הסובלנות הנושבת מתגובותיך, ברם, דומני שבנושא זה אין מקום לסובלנות. אדם שאין מטרתו לדיון אמיתי, אלא למסיון שפל, אינו ראוי לבמה בבית מדרש זה.
תוקן כדי לאפשר שיחזור האשכול לאחר התייעצות בין וטו למיימוני.
תוקן על ידי - עצכח - 29/03/2005 13:21:12
(קעלעמר)
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 29/03/2005 19:02:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 06:39 |
|
| |
מרק עוונות? זה קשור לבישול אולי? כי אני לא ממש חובל אוכל
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 06:24 |
|
| |
הפורום ההוא ספוג באמונה תמימה. והוא מועיל למַרֵק העונות.
נדמה לי שיש שם תמונות של רבנים אבל איני בטוח.
אתה עובר על הרבה הלכות ,נו.. רק מחזק את דברי.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 30/03/2005 6:50:15
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 06:17 |
|
| |
בוקר טוב,
מה לי ולפורום ההוא בדיוק? אם כבר תפנה אותי לפורום עם תמונות.(או שיש שם כבר)
אני עובר על הרבה הלכות,לא רק כאן.תודה על הדאגה למצבי הרוחני.
אנא קעלעמר,אני מבין את תשוקתך לראות בו "סימנים" של..אין כאן סימנים ואין כאן נפט.הכל מדמיונך הבריא.אבל עדיין דמיון.
ותודה על תשובתך העניינית.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 06:05 |
|
| |
לב
חושבני שאתה צודק וסכנת רב_צעיר גדולה משל ירון ידען. וסכנת רבים אחרים גדולה עוד יותר, ועל כן בשביל שלא תדרדר רח"ל (כפי שכבר נראו סימנים באשכולות אחרים.)
עליך לעזוב לתקופה ארוכה . וכתשובת המשקל לבלות ימים רבים בפורום "החרדים והאינטרנט".
בנוסף שאתה הרי יודע שאתה עובר על הלכות בכל יום שהנך כאן. ראה לעיל מה כתב לי המשתתף ההוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 05:53 |
|
| |
בכבודי לא מחיתם,בכבוד בשר ודם מחיתם(נדרים)
הנחתם כבוד המקום ואתם עסוקים בכבוד בשר ודם.
"רב צעיר" שליט"א,אינו מאמין שהתורה משמים.אינו מאמין שניתנה כולה מאת הקב"ה בסיני. ולא עוד,אלא שלא ביזיתי אותו,חלילה,לא פגעתי בכבודו כהוא זה,רק הבעתי דעתי האמיתית כי אין הבדל בינו לבין ירון ידען נ"י.
ואדרבה,רואה אני סכנה בו,עשרת מונים מאשר בירון ידען,הלה ידוע בחוסר האובייקטיביות שלו,ואילו האחר מצטייר כחוקר אובייקטיבי שסכנתו חמורה לאין שיעור.גם אם מטרתו לבנות את בית המקדש,לעת עתה דעותיו שוות לירון ידען (לפחות מבחינת הדין).אלו העובדות.
יבקש התנצלות מבורא עולם.ואבקש סליחה,אנשק עפרות רגליו קבל עם ועדה, מכל אדם ואף מנכרי.ואעשה זאת בשמחה.
"דעותיו חריגות"?? נו נו...הלוואי וחובותי היו זוכות לכזו מידת מיזעור.מחומרא שאין למעלה ממנה,עשיתם קוונט בלתי נראה.
דרך אגב,מה דינו של האומר שהתורה הנמצאת איתנו אינה מן השמים,או שאין היא התורה הניתנת בסיני.? תזכירו לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 03:47 |
|
| |
נעל,
גדר?
פרץ!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 03:45 |
|
| |
"גן נעול, אחי, גן נעול"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 03:43 |
|
| |
כמאמר המשורר: "על נעול שהוא פתוח"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2005 03:38 |
|
| |
אוקיי.
אחרי שהעמדה, המסבירה שלא ניתן בפורום זה לפתוח אשכולות פשקווילים ורכילאיים, הובהרה. מצידי ניתן להשאיר אשכול זה פתוח שבו ישפכו מררתם כל מאן דבעי.
וכך יהיה יותר קל לנהל אשכול דיון עם ידען נקי מהשמצות ומחאות.
לב
לטעמי אתה צריך לבקש סליחה מרב צעיר, (אני לא מצפה ממך להרבה.)השמצת אחד מעמודי התוך של הפורום (וראה מה כתב עליו מימוני), ומצידי, רב צעיר אחד בעבור אלף לבבות.
תוקן על ידי - קעלעמר - 30/03/2005 3:54:00
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 18:05 |
|
| |
הרשה לי ווטו יקר לסכם משלי.
1] אשכול זה טוב שלא היה בא לעולם ,ומשבא לעולם, טוב היה אילו לא היו נותנים להשמיץ אדם חי בצורה טבלואידית צהובה. (כשיש 'דיון' האם בכלל יהיה לו יכולת תגובה.)
2]רגישותו של פותח האשכול לדברים שהצנעה יפה להם ידועה,ראה דבריו של רודף שלום לעיל.
3]ועכשיו לענין הלעוס והחבוט הזה, את דעתי בטאתי כמה וכמה פעמים באשכול הפורימי "דעת אמת" (גם אני חוזר על עצמי..) שכאן בפורום מדברים עם ניק ותו לא. ורק תבין, זה יתחיל עם ירון ידען ואז כולם ימחאו כף, אבל זה יעבור לכל אדם שדעותיו שונות . ובודאי תשאל מנין לי. וראה איזה פלא, הנה ממה שכותב לי משתתף (כותב הרבה לאחרונה) באישי:
הוא:
"תחילה, תודיע לי מה כוונותיך ומהי תפיסתך לגבי הנבואה. והאם כבודו (אחר המחילה) בכלל יהודי דתי או רפורמי או אתיאיסט וכדומה.."
אני:
"אני גינג'י, בודהיסט בסגנון מלזי, נוצרי פרסבטריאני מעדת הקווקער, אני שיעי עם תפיסות סוניות. אני רפורמי עם דעות נטורי קרתאיות, ואני חרדי ליטאי ממרוקו שמשלב בין קליבך, ברסלב, ונוברדוק.
אה..כן.. אני קעלעמר.
מה זה חשוב? תחילה תודיע לי מה זה חשוב ומשם נתקדם."
הוא:
סליחה אם נפגעת חלילה
פשוט יש הלכות עם מי מותר לדבר ועם מי לא. אם אתה רפורמי לא אתווכח איתך. (למשל)ולא תפסיד מכך הרבה.
אני:
אם כך במחילה נעצור כאן. ומה לך אם כן בפורום? שהרי ידוע לך שכאן יש גם רפורמים, אתאיסטים,ואפילו שנו ופרשו.
אתה מצמצם את יכולת הדיבור שלך מאד.
(אגב, משתתף זה בעד דיון עם ירון ידען, והבהרה! הוא הסכים שאצטטו.)
4] ידוע לך גם שפנה אחד מהכותבים כאן לניק (ניק יקר וחשוב. ולולא ניק זה לא היה מתפרסם דברי אלוהים חיים בעולם.וד"ל) והזהירו לא לכתוב כאן כי הוא "רשע" ואם יסרב יפרסם שמו.
5]כמובן שהנחתי, והסכימו מימוני וג"ס וגם אתה. שירון ידען לא יקבל יחס מיוחד ואשכולו יראה ככל אשכול אחר,
אבל אמוציות הקנאים הגדולים לדבר השם ,(שכמובן לפגוע בזולתם נחשב בעיניהם כעפרא דארעה) לא ירגעו לעולם. והיום זה ירון ומחר זה רב_צעיר ומחרתים יהיו הרפורמים.
ובעיזר השם אולי נתיר למזרחניקים החובשים כיפה סרוגה שחורה לעלות מפעם לפעם איזה שאלה (בכל זאת חייבים לשמור על חזות ליברלית.) לא לפני שיכריזו כמובן שגדוילי ישראל החרדים אמת ותורתם אמת.
6] אצטט את ג"ס "אלא לחזור בפעם המיליון על מטרת הפורום - והיא יצירת פלטפורמה לקיום דיון מכובד ללא משוא פנים בכל נושא מנושאי הדיון דנן. הפורום הזה אינו מקדם אג'נדה כל שהיא מלבד תרבות שיח."
7] עייפתי!
~~~~~~~~~~~
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 16:25 |
|
| |
לסיכום טרם הנעילה מחדש, אבהיר;
צודק מי שמחק את האשכול כי אין מקום ל"מכתבים גלויים" פוליטיים, אך בכל זאת הוא נפתח מחדש למען תת למיימוני הזדמנות להשיב על שנטען נגדו בדיעבד במסגרת הפורום על ידי מספר כותבים ברבים והוא עדיין לא ראה את האשכול כלל.
שוב ושוב. אין כאן פחד אינטלקטואלי משום טענה כי הרי לכך נוסד הפורום וכן אין שום פחד לומר "איני יודע". כן אין פחד לדון עם כל ניק ללא התחשבות מי העומד מאחריו. הנקודה היא רק הבעיה שיש בדיון המטעה להשוות מגמה הבאה לקדם למגמה הבאה להרוס. לכן גם אם ישנם היכולים להתעלם מהטוען, רבים מהכותבים הרציניים מפריעה להם האסוסיאציה של הדיונים שלנו עם טענות הבאות להרוס, גם אם יוצא שטענות אלה מנוסחות כמו שאלות שנשאלות כאן על מנת לבנות.
שוטנג, הלא כבר כתב מיימוני "אני מסכים שאפשר שטעיתי."
ועם מי שהיה בעולם השינה בשעה שנפתח האשכול, הסליחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 15:56 |
|
| |
אני לא מאמין שאפשר להפריד בין הדעה ובין מי שאומרה. כל דעה באשר היא כחומר ביד היוצר. הסגנון, המילים, מה שלא נאמר וכל מה שכתוב בין השורות מצטרפים ביחד ליצור דעה מגובשת ומגמתית. חזקה היא על חברי הפורום שמגמתם היא חיפוש האמת, ועל כן אין למונעם מכל כתיבה באשר היא. חזקה על ירון ידען שמגמתו היא הריסת הדת, ועל כן אין ליתנו להופיע פה בפורום.
ולמיימוני אומר שוב, כל דבר יש לו גבול. אהבה יש לו גבול וכן לשנאה יש גבול. מי שאינו יודע לשנוא גם לאהוב הוא לא יודע. ג'ון לנון ששר על עולם שיש בו רק אהבה לא הצליח להסתדר עם חברי הלהקה שלו. הטוב לב הזה לקבל כל אדם באשר הוא ולא משנה מה הן מעשיו אינו טוב לב אלא יצר הרע. שלמה קרליבך שאהב את כולם לא הצליח למצוא בת זוג לחיים. חזור בך חזור בך חזור בך! אני אומר את כל זה מתוך הערכה אליך ולמעשיך. ובזה אשים קנצי למילין ובל"נ לא אדבר שוב על נושא זה.
חבצל_ת:
אני לא חושב שאף אחד מהחברים מפחד/דואג שירון ידען יחזיר אותם בשאלה. אני עצמי הייתי מנוי על קונטרס דעת אמת ויש לי אותם עדיין בבית שלי. הנידון הוא האם לתת במה לאחד שהקדיש חייו לעקור את הדת מישראל ועי"ז לעשות את העולם למקום רע יותר ומושחת יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 15:12 |
|
| |
אני עוקבת כאן אחרי הדיונים בנושא ירון ידען בשבוע האחרון, ומתקשה להבין על מה המהומה. בינתיים האדון לא בא לפרט את טענותיו באזנינו בצורה מסודרת, כפי שהוזמן, כנראה מפני שזיהה שאת קהל היעד שלו לא ימצא פה. אם יחפוץ לכתוב כאן – והוא יוכל לעשות זאת בחסות כל ניק שיבחר – אין דרך למנוע בעדו אלא במקרים קיצוניים מאד. אבל בינתיים, מבעד להררי הדיונים על הדיון איתו, נשיאים ורוח וגשם אין.
אולם מצאתי שבעד תילי המילים ניכר אופיים של האנשים כאן. מאלו הפוחדים שמא יצלח ביד ידען להעבירנו (אופס, סליחה, להעבירם) על דתם, דרך אילו שאינם מפחדים (ובצדק, לע"ד), ועד למיימוני, איש נדיר וטוב, חף מכל התלהמות, שזכה והוא נושא אשכול זה, ושהסברת הפנים שלו, אדיבותו המושרשת ונכונותו להקשיב תמיד, שוב הוכיחו עצמם. העדרותו של הפחד מידען כאן היא, מין הסתם, לפחות אחת הסיבות שלא הרים את הכפפה שהושלכה לעברו. סיבה אחרת היא שכאן הרעיון הוא לקיים דיונים ולא התנצחויות (וזה כמעט מצליח רוב הזמן..).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 14:39 |
|
| |
האם הרמב"ם היה מיסב לסעודה עם אריסטו?
|
|
|
|