אודות דברי רב חסדא ש "שוק באשה ערווה", ישנה מחלוקת האם הכוונה לקטע שמעל הברך או מתחת לברך.
נראה לי שממה שנאמר בשמשון (שופטים פרק טו פס' ח) "ויך אותם שוק על ירך" יש להוכיח כי שוק הכוונה לקטע שמתחת לברך.
אני מצרף תמונה להמחשה:
נשלח ב-26/6/2006 23:35
Shiksse, עברית באותיות לועזיות אמור להיות יותר משכנע?
נשלח ב-14/6/2006 20:03
barur yotse midivre ha mishna berura she shok ze rak meal ha berech, ve en shum siba ba olam she mi sherotsa lo tuchal lismoch al ha posek ha gadol hanal, rak mi she rotsa le hachmir kedaat ha chazon ish yechola aval hi lo yechola le hachriach et darka al nashim acherot, ki gam hen nitlot be ilan gadol.
נשלח ב-14/6/2006 19:56
en hevdel ben erva le kriat shema, ma sheasur le kriat shema ze asur le lerva vetu lo.
נשלח ב-1/4/2005 03:48
בס"ד
נראים לי יותר דברי החזו"א בביאור דברי הגמ'.
מפשטות הלשון יש לדייק כדברי החזו"א.
בנוסף יש לומר שדברי המשנ"ב מדברים לענין ק"ש
ולא לעניין שמותר ללכת ללא כיסוי הרגליים.
תוקן על ידי - shay98 - 01/04/2005 3:54:13
נשלח ב-29/3/2005 21:23
סליחה.
מה שנהגו חלק מבנות ישראל זה משהוא אחר, אבל האם אתה מסכים עם הזיהוי שלי כדעת החזון איש ?
נשלח ב-29/3/2005 11:17
באבא תור יקר,
חבל שאתה מתעצבן עלי, כי כלל לא התכוונתי לדבריך, אלא לדברי מי שבא אחריך.
מפשטות המ"ב מדובר עד הברך. על זה סמכו רבים, ו"מנהג אירופה" ששי מציין, הוא מנהג מקובל אצל נשים רבות יר"ש.
קלף - את המ"ב העתקתי מפרוייקט השו"ת. מעיון נוסף בתקליטור השו"ת - ברור ששבט הלוי וגם יביע אומר חולקים על דעתו.
נשלח ב-29/3/2005 02:42
בס"ד מפשטות לשון הגמרא יש מקום לומר שיש לכסות עד הקרסול,דברי המשנ"ב נראה לי שמדברים לפי מנהג אירופה
שהיו נוהגים ללכת ללא גרביים והבא"ח(הלכות ש"א פרשת בא) מזכיר מנהג זה וכתב שאין לסמוך על מנהג זה ואסור לקרות קריאת שמע כנגד רגל מגולה כי מפרש ששוק באשה ערוה ויש לכסותו.
נשלח ב-28/3/2005 14:04
האם יש משנה ברורה באינטרנט?
נשלח ב-28/3/2005 14:01
מהשרוול ?! על מה אתה מדבר ?
אני ציינתי למחלוקת הזאת בין החזון איש למ"ב למעלה.
ממה שכתבתי נראה כדעת החזון איש, אתה יכול לסתור את דברי ? יש לך השגות עניניות ? [ציטוט מהמשנה ברורה לא נחשב]
אני מדבר על הפשט בגמרא, לא על פסק ההלכה, לסוגיא הנ"ל יש מקבילה בירושלמי ושם מופיע רק עניין קול באשה ערווה.
נשלח ב-28/3/2005 13:43
להלכה לא קובעים הלכות מ"השרוול" (תרתי משמע) - אלא מהלכה פסוקה.
דווקא מהמ"ב, משמע שהחלק מתחת הברך אינו צריך כיסוי, וע"ז סומכות רבות מבנות ישראל.
משנה ברורה סימן עה
(ב) לכסותו - אבל פניה וידיה כפי המנהג שדרך להיות מגולה באותו מקום בפרסות רגל עד השוק [והוא עד המקום שנקרא קניא בל"א] במקום שדרכן לילך יחף מותר לקרות כנגדו שכיון שרגיל בהן אינו בא לידי הרהור ובמקום שדרכן לכסות שיעורן טפח כמו שאר גוף האשה אבל זרועותיה ושוקה אפילו רגילין לילך מגולה כדרך הפרוצות אסור:
תוקן על ידי - מאירקה99 - 28/03/2005 13:54:40
נשלח ב-24/3/2005 22:43
בס"ד להלכה גם מה שמתחת לברך אשה חיבת לכסות ולא מועיל
גרביון ,אלא צריך חצאית ארוכה עד הקרסול ,ובטח שלא מועיל
גרביון שקוף אינו נקרא כסוי.