בית פורומים עצור כאן חושבים

ההרחקה הראויה בין המינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2002 10:11 לינק ישיר 
ההרחקה הראויה בין המינים

נושא זה הוא מאד מרכזי בחברה ככל שהיא יותר דתית!

ישנה בעיה כי בנושא הזה הרחקת יתר מזיקה כמו שהרחקה מועטה מדי. גם לו נמצא את מינון שהוא מדוייק לאדם אחד, זה לא פתרון לזולתו. גם לאותו האדם זה יכול להשתנות מזמן לזמן ובפרט כאשר הוא מתבגר נפשית וגופנית.

נקודת מוצא לקביעה, היא מצבם המוסרי של בני האדם, אם כדי להתעסק במין, הם צריכים ל"רדת" ממצבם הסטנדרטי של התעסקות בחכמה, או ששם הם "נמצאים". יש גם הבדל בין אלה שהקשר הוא יותר ביטוי הרמונלי של התאמת אישיות מאשר ביטוי הורמונלי. (כאן יש הבדל כללי בין המינים)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 10:23 לינק ישיר 

לרבי יהושוע, לא רק שהיו מחליפים את המנעול, היו גם מגרשים אותו מהעיר

שבת דף קכז:

תנו רבנן: פעם אחת הוצרך דבר אחד לתלמידי חכמים אצל מטרוניתא אחת, שכל גדולי רומי מצויין אצלה. אמרו: מי ילך? - אמר להם רבי יהושע: אני אלך. הלך רבי יהושע ותלמידיו, כיון שהגיע לפתח ביתה חלץ תפיליו ברחוק ארבע אמות, ונכנס ונעל הדלת בפניהן. אחר שיצא ירד וטבל, ושנה לתלמידיו. ואמר (להן) +מסורת הש"ס: [להם]+ בשעה שחלצתי תפילין במה חשדתוני? - אמרנו: כסבור רבי לא יכנסו דברי קדושה במקום טומאה. - בשעה שנעלתי במה חשדתוני? - אמרנו: שמא דבר מלכות יש בינו לבינה. - בשעה שירדתי וטבלתי במה חשדתוני? - אמרנו: שמא ניתזה צינורא מפיה על בגדיו של רבי. - אמר להם: העבודה, כך היה. ואתם, כשם שדנתוני לזכות - המקום ידין אתכם לזכות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 10:03 לינק ישיר 

יענטע כתב:
ישנו סיפור בתלמוד מנחות מ"ד על אחד שנסע למרחקים ל'פגוש' זונה יקרה (במחיר וכפי שמתברר בהמשך הסיפור, יקרה תרתי משמע) שלפי דברי אותו אדם היא היתה היפה בנשים. כשהגיע וכו' טפחו לו הציציות על הפנים והתחרט וחזר את כל הדרך. חלק זה של הסיפור מוכיח את עוצמתו של היצר הזה מחד ולעומתו את חוסר הרציונליות שבו לעומת הערך המוסרי שכנגד, שעל ידי טפיחת ציצית היה מוכן להוריד לטמיון את כל השקעתו (למרות שזה היה 'רק' איסור דרבנן) לסיפור יש המשך. היא שאלה אותו 'מה קרה?' והוא הסביר על מצות ציצית המשמשת תזכורת. היא ביקשה ממנה את הפרטים שלו. היא חילקה שני שליש מנכסיה למלכות ולעניים (לכזו שבאים אליה ממרחקים, כנראה לא היה סכום פעוט ואגב מעניין למה 'חילקה' למלכות) ולקחה אתה את השליש הנותר ואת המצעים שהכינה אז לתלמיד. הגיעה לבית המדרש בו למד וביקשה מהרב (שלדעה אחת זה היה התנא רבי מאיר) שיגייר אותה. הוא אמנם הוציא ממנה שזה היה מכיון ש'נתנה עיניה' באותו תלמיד אבל הוא כנראה הבין שמה שמשך אותה זה היה האידיאל של אותו התלמיד (או כפי שפירשו ש'ראה שסופה לעשות לשם שמים') וגיירה וברך אותה 'לכי זכי במקחך'. חז"ל מסיימים את הסיפור באמרם 'אותן מצעות שהציעה לו באיסור הציעה לו בהיתר, זה מתן שכרו (על מצות ציצית) בעולם הזה ולעוה"ב איני יודע כמה'. תארו לעצמכם סיפור כזה בימינו. לא רק שאפילו העיתונים והפורומים הפחות 'זולים' היו עושים מזה 'מטעמים', אבל הרב היה זורק אותה לכל הרוחות ואת התלמיד היה שולח מאחורי הרי חושך שח"ו לא יזכה במקחו ויקח שכרו בעולם הזה. ואם הרב הזה לא היה עושה כן, הוא היה יוצא למחרת מביתו והיה מוצא גרפיטי ופטשקווילים מכל עבר וכשהיה מגיע לישיבה היה נוכח שהחליפו לו את המנעול! אז נחשב הרב הזה לגדול הדור (גם לגירסה שזה היה ר' חייא)

באחד מהגליונות האחרונים של תכלת - לצערי האתר שלהם אינו זמין כעת - עידו חברוני כתב מאמר נאה על הספור הזה. הוא השווה בין התשובה שציפה ר' מאיר מאותה זונה, שלא תבעה ממנה אי הנאה ברכושה שצברה ולא פרישות מוחלטת, לבין ספורים מקבילים בנצרות, שהזונה נתבעה לשריפת כל רכושה ולפרישות ועינויים עד סוף חייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 08:47 לינק ישיר 

לחיצת יד לאשה – היתר בירושלמי?
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1091117

הרת"ד בדף השבועי -

"הבעיה אינה ביצר המיני עצמו אלא באופן הפרשנות שלנו אותו"
http://www.bac.org.il/ContentPage.aspx?id=253

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 05/01/2009 9:17:18

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2003 13:07 לינק ישיר 

שתי גישות בישראל וכפי שנהגו האדמורי"ם לומר לחסידיהם ביום שמחת לבם.

"עד היום היית בחור היה עסק הנשים עבורך אמבטיה רותחת שאין להיכנס בה. מעתה יש להיכנס אבל לדעת להיזהר מלהיכוות"

לפי תיאור זה נראה כאילו השלב השני קשה מהשלב הראשון. לאמיתו אם מתבוננים בעצמנו ובמה שקורה מסביבנו נלמד לדעת שזה תלוי בהתבגרות.

כל שאדם בימי רתיחת הנעורים אין לו דרכים לשליטה על מחשבותיו המתרוצצות. לכן אז אין ברירה אלא להציג בפניו את התחום כאמבטיה רותחת. אבל כאשר הוא מתבגר שכלית ומוכשר חינוכית להתמודד עם מחשבותיו תהיה מלאכה זו הרבה יותר קלה מאשר להשלים עם שלט מלאכותי המכריז "עצור כאן אמבטיה רותחת".

וכך בתחום ההשקפה. כל שאין מוכנות להתמודד עם השקפות חיים בצורה יסודית אין לנער מקום בפורום כזה. משהתבגר צריך להחליף את השלט "סכנה כאן חושבים" לשלט חדש "עצור כאן חושבים"!

לשבח הכותבים כאן ייאמר שהצליחו לכתוב בצורה כזאת שהנער לא יבין את המהפכני שבדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2003 12:56 לינק ישיר 

בהמשך לכאן ובעקבות האשכול על ריקודי הורה, חושבני שחשובה ההדגשה הפשוטה שהתבהרה לי בשיחה מעמיקה בנושא!

ישנם שלושה דרכים ישרים בנושא [וגם בנושא התיור "לא תתורו" הפילוסופי למחקר יסודות הדעת והדת]:
א. להתרחק מזירת ההתמודדות ובכלל לא להיכנס לאיזור של ניסיון, החיסרון בכך הוא אי התקדמות הנפש ובומרנג של הרהורים מתוך פרישות,
ב. להתקרב לזירה אבל במוח לשים כל מתח התמודדות בצד. מי שמסוגל לכך אכן נמצא בדרגה טובה יותר מהדרגה הקודמת, אך החשש הוא הזמינות לכישלון וכן עדיין יש חיסרון שלא הפך את נטייתו לגמרי אלא ניטרלה "בצד",
ג. להתקרב לפי מסוגלות להתמודד לבטל לגמרי את הנטייה מכוח הכרה שכלית שכל שהוא שלילי הוא בעצם הבל ["לכתחילה אריבער" - ביטוי חבד"י מאדמו"ר הרש"ב על דרכי ההתמודדות עם בעיות וזו אומרת "לעבור מלמעלה לכתחילה".]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2003 09:44 לינק ישיר 

degelltd,

אשתדל להסביר לך בקצרה את הנקודה העקרונית.

מאחר [כל זמן] והאדם להוט ליחסים גם לכאלה שאינם מדוייקים מוסרית, הרי כל קירוב נפש בין בני המינים שיש בו אך קירוב מעט לאפשרות, יש בו נקודה שלילה.

החכמה היא לדעת כללית איך למדוד לעומת זה, את הנזק מהאלטרנטיבה -הסגירות- ואז ניתן יהיה להכריע. אבל בינתיים קשה לבוז למחמירים בנושאים אלו כל שאינם משתגעים או מעוררים הרהורים מתוך פרישות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2003 16:07 לינק ישיר 

דגלט

לגבי עצם העיקרון והגבול, דיברו כבר הרבה כאן באשכול הזה שהעיקרון הוא זיקת התקשורת לאינטימיות והגבול אן משתנה מאדם לאדם.

בנוגע לתחלופת הניקים, זה אמור להיות כך לפי העיקרון שעל הגברים הענין יותר חמור.
לכן לגבר רק מותר כאשר הוא יודע שממולו גבר בין אם הוא שולח או מקבל את ההודעה.

לאשה כאשר ממולה גבר זה תלוי אם היא מתכוונת להיתול או ליותר מכך. כמובן שאינני נותן כאן פסק הלכתי אלא דן לפי העיקרון אבל להלכה למעשה, צריך להיכנס לראש של כל אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2003 15:56 לינק ישיר 

היתה לי שיחה וירטואלית עם גבר דתי. בשלב מסוים אמרתי לו 'לא הבנתותי חמודי'. אז הוא עצר את השיחה ואמר שזה לא ראוי שאדבר אליו ככה -זאת אומרת שאומר לו מילת חיבה- גם אם אני מדברת ככה לכל אדם, בנים ובנות מכל הגילים. הוא הסביר לי על רגל אחת את הנורמות של הדתיים-חרדים המניחות שכל חיבוב מתקשר לזנות!
הוא אמר שגם וירטואלי זה לא טוב.
הבנתי אותו מתמטית אבל רגשית לא מתחבר אלי.

שאלתי את אחד ממשתתפי הפורום והוא הפנה אותי לאשכול הזה.

אני שואלת מה העיקרון ומה הגבול?
עוד שאלה התעוררה.
נגיד אם אני נכנסת בניק של גבר ואומרת לאשה חמודה ולאיש חמוד או שגבר נכנס בניק של אשה ואומר ככה לאיש או לאישה, בכל הצורות האלו זה אסור לכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2002 16:22 לינק ישיר 

למיימוני, בענין הפלגשות,
האם מה שהיום נראה כתורה ואנו אומרים שזו תורה, האם זו באמת התורה.
חידה קצרה. מה המשותף בין אברהם אבינו, דוד המלך, כלב בן יפונה ורחבעם בן שלמה?
לא יודעים אנא קיראו את ההמשך.
למה דברים אמורים? תמיד אומרים מתי יגיעו מעשיי למעשי אבותיי אברהם, יצחק ויעקב.
אז בוא נבחן את מעשיהם של אבותינו, בתנ"ך.
לאברהם אבינו היו פלגשים מלבד הגר, כפי שכתוב (בראשית פרק כה ו) "ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנת וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם".
יעקב מתחתן עם שתי אחיות ולוקח את שפחותיהן כנראה לפלגשות, שהרי השפחות בלהה וזלפה אינן בכלל אימהות האומה.
לגדעון בן יואש השופט מוזכר שהיו נשים רבות ופלגש בעיר שכם.
לשאול המלך הנזיר והצדיק גם מוזכרת לפחות פלגש אחת שאחר כך דוד המלך לוקח לו לאשה. (רצפה בת איה).
לדוד המלך יש לפחות עשר פלגשים, בסיפור העגום שהן נעשו אלמנות חיות לאחר שבנו אבשלום בא עליהן.
וגם בסיפור של פלגש בגבעה המפורסם, רואים שהבעיה איננה שיש לו פלגש, שזה נראה חוקי לגמרי ותקני לגמרי, אלא שאנשים זרים אונסים אותה. לפי דברי הימים גם לכלב בן יפונה היתה פלגש. וגם לאשריאל מבני מנשה. ולא הזכרתי את ששים הפלגשים של רחבעם המלך, ולא ראינו שמישהו בחז"ל ביקרוהו אותו על כך, ונראה שרחבעם עשה כדין שהרי הקפיד לא לשאת יותר מ18 נשים. בדיוק לפי פרשנות חז"ל על "לא ירבה לו נשים".

הרמב"ם נכנס קצת לדוחק בענין זה, שהרי מוסד הפלגשות הוא כנראה מוסד ידוע, ולכן לשיטתו אומר שפלגש הותרה רק למלך ולא לפשוט העם, אבל זה לא ברור לגמרי מנין לעשות כזאת חלוקה, ואולי להפך למלך יש הגבלות שאין על שאר בני אדם כפי שכתוב "ולא ירבה לו נשים". האם איסור פלגש לאדם רגיל קשור לזה הוא בעקבות אריסטו שרואה בחוש המישוש חרפה? אני חושב שזו שאלה שצריכה להשאל.
ובכל אופן יש שיטות שהביא הרמ"א בשו"ע שפלגש מותרת.
וגם נראה שההתיחסות של השו"ע שהוא לא שולל את הרעיון על הסף, ומקבל את העובדה שיכולה להיות פלגש למישהו.
"פילגש מיוחדת לאיש שרוצה לינשא לאחר, צריכה להמתין." (שולחן ערוך אבן העזר סימן יג סעיף ז)
"מי שהיתה לו פלגש ולא הועד שקדשה, מותרת בקרוביו. אבל אם יש עדים שאמרה האשה: קדשני בפני שני עדים, נאסרה לקרוביו. אבל אם אמרה: קדשני, סתם, ולא אמרה: בפני שני עדים, אין בדבורה כלום." (שולחן ערוך אבן העזר סימן טו סעיף ל)
"אין האשה נחשבת אשת איש אלא על ידי קדושין שנתקדשה כראוי, אבל אם בא עליה דרך זנות, שלא לשם קדושין, אינו כלום. ואפילו בא עליה לשם אישות בינו לבינה, אינה נחשבת כאשתו, ואפילו אם ייחדה לו, אלא אדרבא כופין אותו להוציאה מביתו.
הגה: דבודאי בושה היא מלטבול, ובא עליה בנדתה (טור). אבל אם מייחד אליו אשה וטובלת אליו, יש אומרים שמותר והוא פלגש האמורה בתורה (הראב"ד וקצת מפרשים). וי"א שאסור, ולוקין על זה משום לא תהיה קדשה (דברים כג, יח) (הרמב"ם והרא"ש והטור)". (שולחן ערוך אבן העזר סימן כו סעיף א)

אם כן, לפי הראב"ד, קשר בין איש לאשה יכול להיות גם ללא קידושין וכתובה, וזהו בעצם דומה למוסד החברות לחיים של החילונים. והרמ"א מחליט לא להכריע בעניין אלא להביא את שתי הגישות, וכך הוא גם מבין שהשו"ע יכול להבין.

בקשר לענין הצעירות, אני מקווה שאתה מבוגר ממני, אבל אני לא חושב שזהו המצב. אני טוען שלא צריך לקבל כמובן מאליו את מה שלימדונו רבותינו. צריך גם עליהם מבט מבקר. לחזור אל המקורות שוב ושוב, עם ניסיון החיים שלנו, לחזור אל עצמיותנו, לחזור אל התנ"ך ולבדוק שוב ושוב באופן ביקורתי ואמיתי, שחף מדעות קדומות שהלעיטו אותנו בהם את כל אשר למדנו.

ולכל היתר, אתם קובעים גם דברים באופן נחרץ. ואני חושב שהחיים הם לא תוכנית כבקשתך והם אינם בצבעי שחור ולבן אלא מרובי גוונים. ברור שאם היה אפשרי להגשים את האידאל בחיי הכלל ובחיי הפרט, אז מה טוב. אבל השאלה היא מה עושים כאשר החיים אינם אידאלים ואידילים, אבל על כך בפעם אחרת.

תוקן על ידי - efibrk - 9/2/2002 12:42:21 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2002 12:43 לינק ישיר 

אצת ים

את מבלבלת בין שני מושגים
אינסטניקט, שהוא יצר השרדות שקיים אצל כל בעל חי.מהזוחלים העופות ועד לבני האדם

אינטואיציה, אין לכל בעל חי, והיא מיחדת רק את האדם,אינטואיציה אינה חוש שנולדים איתו, ישנם בני אדם עם אינטואיציות חזקות, ולעומתם ישנם בני אדם עם אינטואיציות חלשות, לכן הטיעון שצריך לסמוך על האינטואיציות לכלל בני האדם בקשר למידת ההרחקה הוא מוטעה,מכיוון שאינטואיציה זה דבר שהאדם מפתח. וישנן ההלכות שעליהן מתבססים שהם מכוונות את האדם להתמצעות

שנה טובה

תוקן על ידי - איקה - 9/1/2002 1:16:31 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2002 05:47 לינק ישיר 

משתתפים יקרים,

בהודעות האחרונות, התבטאה הבעיה של הקביעה המשפטית של הנישואין מול ההתקרבות השרירותית שבין זכר ונקבה.

ראוי לשלב נתון נוסף לבירור הנושא. הוא דרך בחירת הפרטנר הזוגי. נישואין פגיים [טרם זמנם premature בלע"ז] המתקייימים טרם הכירו והשלימו לדעת אם אכן מתאימים הם בדעותיהם ובמידותיהם, גורמים לחורבן ביתם עם או בלי התפרקותו ולהרהורים על כדאיות מוסד הנישואים.

שמעתי טענה מדתיים שייתכן שראוי לחיות במצב פלגשות לפני שקובעים נישואין! אם כי אין סיכוי לדבר כזה בחוגים החרדים, בחינת הרעיון תוכל להועיל למציאת פיתרון.

אם כי כמה דקות ל"סליחות" אפתח אשכול בנושא החשוב הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2002 03:22 לינק ישיר 

שלום לכולם,
בראשית אני רוצה לענות לאיקה על מה שאמרה לי לפני דפים אחדים.
ודאי שיש אינטואיציות מולדות. מה לדעתך יקרה לשני תינוקות זכר ונקבה שישרדו לבדם על אי בודד. האם לדעתך יהיה להם דור נוסף? לדעתי ודאי שכן.

אפי היקר,

ומה לדעתך דינה של אישה שטרם קיבלה את גיטה, אך חיה בנפרד מבעלה השנוא מזה 3 שנים. האם לדעתך תוכל לקשור קשר אינטימי עם גבר אחר, שלא "הורס את הריקמה האינטימית שנבנתה בעמל רב"?
לטקס הקידושין והנישואין ביהדות, אין רק מסר סימלי, אלא זהו אקט הלכתי-משפטי. שיש ממנו חזרה בשתי דרכים: בגט ובמיתת אחד משני בני הזוג.
האקט המשפטי הזה, נועד להפוך את שני בני הזוג ליחידה משפחתית אחת, שבין השאר המשמעות היא לחיות יחד חיי אישות.

אכן, לא תמיד הדברים מתגלגלים כפי שהיינו רוצים שיתגלגלו. אולם המצב המשפטי לפי ברומטר האהבה שבין בני הזוג. המצב המשפטי פועל באופן בינארי: כן/לא. אם הם נשואים הריהם נשואים 100% גם אם מפלס הרגשות ביניהם עומד על 0%.

ולכן, מעבר לכך שצריך להגיע לנישואין, כשבאמת אוהבים ורוצים להתחתן ודוקא עם בן/בת הזוג הספציפי, הרי שהנישואים הם מערכת יחסים משפטית, בתוכה יש מקום מסודר ליחסי האישות, ולא זו בלבד, אלא שיחסים אלה מעצימים את האהבה בין בני הזוג, ומהווים דבק מאין כמוהו לבנין הבית.

יחסי האישות בין לא נשואים, גם אם הם אוהבים, הם כמו לשפוך דבק ללא לבנים. לנפח בלון עם חור בקצהו.
כוונתי שהם בזבוז אנרגיה קינטית לשוא. אין תכלית ואין תוחלת ליחסים כאלה.

ספוטנטיות אינה הכל בחיים. תאר לך שאתה מתחתן ומגלה שאשתך חיכתה לך. שנים ארוכות. אתה היחיד בעולמה. איזו הרגשה נפלאה זו? ולהפך? זה דבר שהולכים איתו כל החיים!!

כל טוב לכולם ושנה טובה.

אם אין אני לי מי לי
וכשאני לעצמי מה אני
ואם לא עכשיו אימתי
[:-)]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2002 01:58 לינק ישיר 

מיימוני,

בדבריך אין שום צליל של התנשאות, להיפך הדרך שלך היא הדרך שבדרך כלל מבטאה את השאיפה לדרך הממוצעת בין שתי הקצוות, שלפי דעת חכמינו היא הדרך הנכונה והבטוחה כדי שאדם יוכל לשמור על צלמו,זאת אמנם דרך עם הרבה התלבטויות וחשבון נפש, והיא לא קלה, שהרי על המידות יש לעמול באופן מתמיד כל החיים.

שנה טובה לך ולכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2002 00:19 לינק ישיר 

אפי

מה נעשה שהתורה הגדירה כאיסור קשר בין איש ואשה שלא לפי כללי הקדושה המקובלים שלנו?

בוא וננסה לזהות מה בדיוק עומד מאחורי הטענה ש"קשר בין איש לאשה" אינו פסול.
לדעתי, זה מתחיל משני גורמים. הגיל - והתרבות שמסביב.
בתרבות המערבית, אנו לומדים להעריך את הספונטניות, את הרגש, את גיל הנעורים, ואת ה*אהבה* בין נער לנערה. זה המסר שמלווה את ארה"ב מזה עשרות שנים. צא וראה - בעצם, אל תראה - את כל הסרטים שיצאו מבית היוצר של הוליווד. וזו רק דוגמא פעוטה.
על כך נאמר: מה יראה הנער ולא יחטא? ההורמונים פועלים, החברה מסביב משגרת מסר. אז למה לא? מה יכול להיות חשוב יותר?

וכל זה טעות. מפני שלא זו דרכה של תורה. אבל כדי להבין זאת, צריך להשקיע, וצריך כמובן פתיחות כדי להקשיב ולהשקיע.

החיים שלנו נמשכים מהרגע שנולדנו עד לרגע המוות. הם כוללים את תקופת הינקות והילדות, וגם את תקופת הנעורים. אבל יש אחריה תקופות נוספות.
כיון שכולנו עברנו את התקופה הזו, ואנו זוכרים אותה, אנו יודעים במה מדובר. אנו גם יודעים שיש חיים אחריה.
מה שאני בא לומר הוא שהמבט שלך נראה לי אופייני יותר לגיל צעיר, ולמי שלא למד להבין את צורת החיים המקודשים שהתורה מלמדת אותנו.

אין בדברי אלו כדי להצדיק נסיעה נפרדת באוטובוסים, או חומרות שונות שקיימות בציבור החרדי. אבל יש מרחק רב בסקאלה בין הטאליבאן מצד אחד לבין הוליווד מצד שני, והתורה מלמדת אותנו: קדושים תהיו.

אני חושש שדברי ייראו מתנשאים, בלתי מתחשבים בתחושות קיומיות אותנטיות. זה לא כך. התחושות שאתה מתייחס אליהן הן אמיתיות מאד, אבל אדם אינו רק התחושה שלו ברגע נתון. אדם הוא גם פוטנציאל של קדושה. קדושה שצריך להתחנך אליה, בעבודה אינסופית, במשך כל החיים. זה דבר יקר לא פחות ולמעשה הרבה יותר מאשר האידיאלים של הוליווד.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2002 23:56 לינק ישיר 

למי שלא הבין אותי נכון, אני מאמין שנישואין היא הדרך האידאלית של קשר בין גבר לאשה. שעצם הטקס יוצר זיקה נפשית ורוחנית בין הגבר לאשה שרק גט יכול לנתק.
אני רק טענתי שאי אפשר לזלזל ולפסול מכל וכל קשר אהבה בין גבר לאשה, אשר חסר את הקידושין ולומר שהוא לא רק לא כלום אלא אף חטא ועבירה.

[:-)] הפרוטוקולים של צעירי ציון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההרחקה הראויה בין המינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext