|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:47 |
|
| |
בס"ד:
אחדות במחנה ונעמוד יחד בפרץ.
אלפים רבים השתתפו הערב בכינוס ארגוני הימין שנערך בבנייני האומה בירושלים.למעלה מ-7,000 פעילי ימין התכנסו הערב בבנייני האומה ירושלים במפגן ענק, תחת הכותרת "מי לה' אלי".בכנס השתתפו פעילים רבים ורבנים כמו הרב דב ליאור ומשה לוינגר.
למעלה מ-7,000 פעילי ימין התכנסו אמש בבנייני האומה ירושלים במפגן ענק, תחת הכותרת "מי לה' אלי". הכנס אורגן ביוזמת רבני חב"ד מ"המטה להצלת העם והארץ'' והשתתפו בו פעילים רבים ורבנים כמו הרב דב ליאור והרב משה לוינגר, הרב שלום וולפא יו"ר המטה להצלת העם והארץ, הרב ישראל אריאל, הרב גינצבורג, הרב שמואל יניב ועוד, בין הפעילים נראו אליקים העצני, אל"מ במיל, גדעון אלטשולר, נעם לבנת וברוך מרזל.
במקום היו דוכנים רבים שנשאו דפים וסטיקרים הכוללים קריאה לסירוב פקודה. גם אל"מ גדעון אלטשולר, שהיה ראש המטה של אריק שרון במלחמת יום הכיפורים, קרא בכינוס לסרב פקודה לעקירת יישובים והזכיר ששבועת החיילים היא להגן על מדינת ישראל ועל אזרחיה, ולא להחריב אותה.
בתחילת הכינוס קרעו רבנים את בגדיהם, ביניהם הרב אקסלרוד מחיפה, שישב כל הערב עם שק על ראשו כסמל לגירוש המתוכנן בגוש קטיף ובצפון השומרון.
במהלך הערב הוענקו תעודות הוקרה לאלה שקראו לסרבנות. גם "הסרבן", סמ"ר יוסי פילנט, קיבל תעודת הוקרה על כך שהתנגד לפינוי וריצה 28 יום במעצר. הוא התקבל במחיאות כפים סוערות.
את הכנס הנחה דובר היישוב היהודי בחברון נועם ארנון. הוא אמר למשתתפים: "נמצאים כאן אנשים שלא מוכנים למסור את נפשם לידי צר ואויב, אנחנו לא בוכים ומפנים,אנחנו לא מפנים.אנחנו לא נציית לשום פקודה של הרס וחורבן.אנחנו לא מפקירים את מדינת ישראל וצה"ל לידי פוליטיקאים מושחתים ואנחנו לא רוצים משאל עם שייתן לגיטימציה לחורבן".
הרב דוד דודקביץ',הרב של יצהר אמר:"כשיש אנשים חלשים, שחזונם מתבלבל עם טובות הנאה פרטיות,הם מוכנים בהתחלה לפגוע בתורת ישראל ולהפוך אותם לזהב וכסף ולאחר מכן מוכנים אותם אנשים חוטאים ומחטיאים אפילו לשלוח יד באחיהם.
"שופכים את דמו של הציבור הזה. מנסים להגלות אותו,לשים אותו במעצר אבל אנחנו שמבטאים אחדות גדולה במחנה נעמוד יחד בפרץ".הרב דודקביץ' קרא לנוכחים לצאת החוצה ולפעול, לעמוד בערים ולהפגין בצמתים,לבוא להתגורר ביישובים ביהודה,שומרון וגוש קטיף ולהשתתף בהסברה."המאבק הוא על התורה,העם והארץ.לא נשב בצד בשעה גורלית זאת",אמר הרב דודקביץ'.
הרב וולפא,ממארגני הכנס,הזכיר את רש"י הראשון של בראשית שארץ ישראל נתנה לנו מאת בורא עולם ולאף אחד אין את הזכות לוותר עליה.הוא הדגיש כי תכנית החורבן מסכנת את מיליוני היהודים החיים בארץ ישראל,וכי תכנית העקירה יכולה להביא לשואה.והזכיר את אזהרתו של הרבי מלובביץ' כי כל וויתור על שטחים יגרור אחריו שפיכות דמים וסכנה גדולה למיליוני היהודים החיים בארץ ישראל.
הרב שמואל יניב,נציג מטות ערים,אמר כי מתנועת חב"ד לומדים כולם מהי מסירות נפש,היום לא עת לדיבורים אלא למעשים.ללכת במסירות נפש בדרכם של אבותינו אברהם ויצחק, בדרך של נחשון בן עמינדב,מרדכי ואסתר,בני החשמונאים, ובזכות מסירות הנפש נזכה לגאולה שלמה.
הרב שמואל חפר מזקני רבני חב"ד,סיפר שבזמן אלטלנה,היה נער צעיר כבן 17 שהתגייס לפלוגה של ההגנה,וכשקיבל פקודה ללכת ולהשתתף בירי על אלטלנה,בא לפני המפקד ואמר לו: אני מסרב פקודה,ובשום אופן לא אירה על יהודים.הרב חפר הזכיר את הבטחתו של שרון לפני כ-8 שנים לרבני חב"ד שלעולם לא יתן ידו למסירת חלקים מארץ ישראל לשלטון זר.
בכנס השתתף גם בנו של הרב עובדיה יוסף,הרב יעקב יוסף, הרב יוסף עלה לדוכן הנואמים ואמר כי משום שהוא לא מרגיש טוב,בנו יונתן יוסף יקריא את הדברים.ובנו הקריא מתוך הכתב נאום חריף נגד הממשלה,שבתחילה פגעה בתורת ישראל והרסה כל חלקה טובה, ועתה היא רוצה להרוס את ארץ ישראל. הוא אמר:לא נאפשר לה לעשות זאת.רוב העם נגד מהלך זה.
אליקים העצני,דיבר על חוסר הלגיטימציה לתכנית החורבן והגירוש של הממשלה.מעשיה מנוגדים לחוק יסוד זכויות האזרח לכבוד האדם ולחירותו.הוא קרא למאבק עממי,לצאת לרחוב, רק העם מסוגל לעצור את החורבן.צריך להגיע למצב ששרון יאמר לבוש:"אני רוצה אבל לא יכול",הוא אמר שצריך להיות מוכן להיכנס לכלא,והוא מוכן להיות הראשון שייכנס לכלא.דבריו התקבלו במחיאות כפים סוערות.
בכנס כאמור נתנו תעודות הוקרה לקצינים במ.ל.שהודיעו כי יסרבו פקודה ולא ישתתפו בפשע של גירוש יהודים מבתיהם. בין המקבלים את התעודות הוקרה,החייל יוסי פילנט, ד"ר דוד מטר,בעלה של נדיה מטר,בעז העצני מראשי מטה 'חומת מגן'.
במהלך הערב נשמעו גם ניגונים של חב"ד,הרב גינצבורג פתח בניגון שקשור לרבי הריי"צ ואמר כי "עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע" מתוך הצרה תבוא ישועה.הוא הזכיר את דברי הבעל שם טוב,כי צרה אפשר להפוך לצהר.מול העזות מצח של הממשלה,יש להפעיל עזות מצח של קדושה,להתנתק מתרבות ההתבוללות שמקיפה אותנו.ובעזרת ה' יהיה דידן נצח,
והצרות יתהפכו לטובה.
פורסם בקישור הבא:
http://www.a7.org/news.php?id=104583
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:47 |
|
| |
בס"ד
"אין היתר הלכתי לפנות ללא דין תורה".
לרב שאול בר אילן, ראש כולל 'טל אורות' בכפר דרום מאוד כואב שהקצינים שמעוניינים לציית לפקודת הפינוי מתעטפים בעובדה שיש להם פסק של הרב אבינר כאשר מדובר בפסיקת יחיד שלא נערך עליה דין תורה.
הרב שלמה אבינר,רב הישוב בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים, אמר ל'ידיעות אחרונות' שביום פינוי גוש קטיף צריכים התושבים לצאת מביתם ללא עימות עם הכוחות המפנים.בערוץ 7 התראיין בתגובה הרב שאול בר אילן,ראש כולל 'טל אורות' בכפר דרום והתייחס לדברי הרב אבינר.
"מי אמר שצה"ל יתפרק אם כל סרבני הפקודה יסרבו?",שאל הרב בר אילן,"נגיד שאנשים יסרבו לפקודה ובגלל זה יהיו מחר שמאלנים שלא ירצו לבוא לצבא,הם יהיו כ-5,000,אבל אם חלילה יצייתו לפקודה ויגרשו את היהודים מחבל קטיף ומעוד מקומות,אז מי שלא ירצה לבוא לצבא יהיו 10,000 ו-20,000 כך שמספר החיילים שישתמטו משירות צבאי יהיה גדול יותר אם יצייתו לפקודה מאשר אם ישמעו לה".
לדעת הרב בר אילן צריך לחלק את סוגיית הציות לפקודת הפינוי לשני חלקים,הציות של החיילים והציות המתיישבים אותם רוצים לפנות.
"מה חטאו תושבי גוש קטיף שאותו קצין דתי יבוא לגרש אותם כי הוא שאל את הרב אבינר ולא את הרב דב ליאור?", שאל הרב בר אילן. "המשפט עשה לך רב נאמר על דברים שבין אדם למקום, אם יש לך שניצל בין השיניים אם לאכול אותו או לא, אבל אם אני אוכל שניצל, אתה לא יכול לשאול רב שיגיד שהשניצל טרף ולהוציא לי את השניצל מבין השיניים".
הרב בר אילן אמר שאם אדם רוצה להוציא ממון מחברו, הוא צריך לפנות לדין תורה. "אתה בא להוציא ממני ממון, במקרה שלנו בא קצין בצבא, ואני טוען שהממון מוצא לא בצדק, במקרה שלנו אני תושב כפר דרום ושנינו נלך לדין תורה".
לדעת הרב,כל מי שטוען שצריך לציית לפקודת הפינוי כי צריך לציית לחוקי המדינה ועוד טענות שונות צריך לטעון אותן במסגרת של דין תורה. "לא יתכן שאנשים יעקפו את התורה וילכו מהצד, אם אתה חושב שהטענות שלך אמיתיות נקבע מעמד מוסכם, תושבי גוש קטיף יבחרו מישהו מצידם, נניח הרב ליאור, הקצינים שרוצים לציית לפקודה יבחרו מישהו מצידם, נניח הרב אבינר, שני הרבנים יבחרו מישהו שלישי ויוכל להיערך פה בירור, כל צד יוכל להגיד את כל טענותיו וכך, אני בטוח שדעת תורה תצא לאמיתה".
"מה שלי מאוד כואב זה שכאילו הקצינים שמעוניינים לציית לפקודת הפינוי מתעטפים בעובדה שיש להם פסק של הרב אבינר והם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם, אבל זה לא תקין שדיני ממונות ייפסקו על ידי אדם אחד בלי שהצד השני הסכים לזה ובלי ששאלו אותו".
http://www.a7.org/news.php3?id=104574
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:48 |
|
| |
בס"ד
יישר כח למארגנים לכנס המחאה הגדול נגד תכנית ה'היתנתקות' מעם ישראל תורת ישראל ארץ ישראל כפי שהזהיר הרבי מלובביץ זת"ל נגד הדיבורים עם אויבי ישראל ומסירת חלקי מולדת לאויבי ישראל!הקמת מדינת טרור לערבים היה לא תהיה.וכמבואר בדברי מרן ש"ע (סימן שכ"ט ס"ו)בדין עיירות הסמוכות שצרו עליהם גוים שאפילו באו על עסקי תבן וקש יוצאין עליהם בכלי זין ומחללין את השבת.עש"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:49 |
|
| |
בס"ד המאבק הנחרץ ימשך ללא פשרות
דובר מועצת חוף עזה, ערן שטרנברג, מבהיר "עמדת סגן ראש המועצה מר איציק איליה, שהוצג כתומך בהגדלת הפיצויים תמורת שקט, הינה שקר וכזב והדברים לא נאמרו כלל".
במועצה אזורית חוף עזה מבהירים כי המאבק הנחרץ בתוכנית הגירוש והעקירה של שרון ימשך ללא פשרות, וכי עמדה זו משותפת לרובם המוחלט של התושבים.
דובר חוף מועצת חוף עזה, ערן שטרנברג, אמר כי "עמדת סגן ראש המועצה מר איציק איליה, שהוצג כתומך בהגדלת הפיצויים תמורת שקט, הינה שקר וכזב והדברים לא נאמרו כלל".
עוד מסר הדובר התנצלות בשם סגן ראש המועצה. במועצה אומרים כי איליה "מביע צער עמוק ומתנצל בפני התושבים על כך שפעולה, שנבעה מתוך אהבת המקום ודאגה עמוקה לעתיד המתיישבים, קיבלה פירוש ציני ומכוער ובעתיד ימנע מפעולות כפגישות עם העוקרים העלולות להתפרש כפוגעות במאבק".
באתר קטיף נט דווח הבוקר כי בגוש קטיף חלוקות הדעות בדבר פגישתו של איציק איליה עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה. המתנגדים דורשים מאיליה(כצ"ל)להתפטר מתפקידו ואילו תושבים אחרים מביעים שמחה על שסוף סוף קם אדם מהמערכת ומנסה לדאוג להם.
איציק איליה השיב לדורשי התפטרותו כי הוא מאמין במה שהוא עושה וכי הוא חושב שיש לחשוב ולתכנן היום את היום שאחרי הגרוש.
הכתבה פורסמה בקישור הבא:
http://www.a7.org/news.php3?id=106557
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:50 |
|
| |
תגובתי שי בוארון-מטה המאבק לצדק חברתי עמנואל :
בס"ד 'מי לה' אליי' ע"י לימוד סודות-התורה!
אני קורא למאבק נחרץ ובלתי מתפשר עם מסירות-נפש,ורק ע"י לימוד פנימיות וסודות-התורה נעצור את גזירת-הגירוש ארץ ישראל שייכת לעם ישראל ולא לבני ישמעאל ! ונזכה לגאולה השלימה במהרה בימינו אמן . הקב"ה נתן לנו את הארץ אנחנו לא לקחנו חובת-השעה לעסוק בחכמת האמת והזוהר שע"י זה אנו יוצאים מן הגלות ברחמים.
פורסם בקישור הבא:
http://www.a7.org/news.php3?id=106557
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:52 |
|
| |
מכתב הרב מאיר מאזוז שליט"א
הבזקי אש התורה –מכתב הרב מאיר מאזוז.
בס"ד יב' אדר א' ה'תשס"ה
בעת צרה היא ליעקב וממנה יוושע במהרה בימינו אמן.
מכתב שנשלח לתושבי הגוש ע"י הרב הגאון הרב מאיר מזוז ראש ישיבת כסא רחמים
לכבוד אחינו החברים אנשי גאולתינו תושבי גוש קטיף והסביבה השם עליהם יחיו!
על חודש זה נאמר: "בך בטחו אבותינו,בטחו ותפלטמו – אליך זעקו ונמלטו,בך בטחו ולא בושו".
אחרי שנתמצו כל הדרכים וכל ההשתדלויות, בהפגנות ומחאות וכינוסים למיניהם, נותרה הדרך העתיקה של אבותינו הקדושים שמעולם לא הכזיבה, לזעוק אל ה' בחזקה, ואפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם לא ימנע עצמו מן הרחמים.
היה היה פעם ועידה משולשת של אסד ימ"ש, ויבל"ח אהוד ברק וקלינטון, להחזיר את רמת הגולן – מה יצא ממנה? והיה לאב"ק (אסד, ברק, קלינטון).
כל החיים שלנו בארץ ישראל זה 57 שנים, רצופי תלאות ומלומדי ניסים. הדור שלנו ראה ניסים ונפלאות כפי שלא ראו אבותינו במשך אלפיים שנה – מהחורבן ועד היום. ונתקיים בנו הכתוב: ונחת שולחנך מלא דש"ן = דור שכולו ניסים. אל תתיאשו!
עוד חמישה חודשים ויותר, לשבעה עשר בתמוז. הגזירות יתבטלו מלמעלה,
"מה שרואים משם (מלמעלה) לא רואים מכאן"!
ובחודש זה שנאמר בו "ונהפוך הוא" יתהפכו להם כל הצרות והגזירות לישועות ונחמות. וגזירה עבידא דבטלא (כתובות ג') הושיע את עמך וברך את נחלתך (= גוש קטיף) ורעם ונשאם עד העולם.
בברכה רבה ובבשורות טובות
מאיר מאזוז נאמ"ן ס"ט
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:54 |
|
| |
בס"ד ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה
לאחר שעשינו את כל פעולות המחאה הנדרשות וכמ"ש הרב מאיר מאזוז שליט"א במכתבו הנ"ל,נשאר לנו רק לזעוק אל ה' ית' שיושיע אותנו .
'ויזעקו אל ה' בצר להם ממצוקותיהם יושיעם' .
'ועת צרה היא ליעקב וממנה יוושע'.
הקב"ה הוא יושיע אותנו ויקויים בנו מקרא שכתוב
'ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם '.
הצ' שי בוארון-מטה המאבק לצדק חברתי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:55 |
|
| |
הגיע הזמן לפעול אחדות ישראל אמיתית!
בס"ד
לענ"ד הפיתרון לבעיית תכנית ה'היתנתקות' נעוץ בשינוי דרך חשיבה אין לי ספק כי הקב"ה נתן לנו את הארץ הזאת,אבל עלינו לזכור כי ארץ ישראל נקנית ביסורין כפי שאמר ר' שמעון בן יוחאי ע"ה וחלילה וחס אסור להגיע למצב של מלחמת אחים היו לא תהיה,עלינו לזכור כי כוחנו באחדותנו והרס"ג אמר ש"אין אומתנו אומה אלא בתורתה" ,והגיע הזמן שנחזור כולנו ונתחבר לשורשי האבות ה'היתנתקות' היא רק סימפטום של פריקת עול מלכות שמים ודומה לחטא המרגלים במדבר סיני שהוציאו את דבת הארץ ועלינו לתקן חטא זה ע"י ידיעת ה' והכרתו שזוהי חובת השעה כמ"ש רבנו הרמב"ם "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי" .
ה'היתנתקות' מרמזת לנו כי עלינו להחליט להתנתק מהרע לטוב ולבחור בחיים כמ"ש "ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך ".וזהו מה שרומזים לנו מן השמים בתכנית ה'היתנתקות' מן הקליפות ולעלות לתיבה שהיא בגימטריא קטנה י"ב וכן גוש בגימטריא קטנה י"ב כנגד שנים עשר שבטי י"ה שעלינו להתאחד ולפעול למען קירוב גאולת ישראל מתוך אחדות אמיתית כמ"ש "ויחן שם ישראל " כאיש אחד בלב אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2005 22:56 |
|
| |
הגיע הזמן לפעול אחדות ישראל אמיתית!
בס"ד
לענ"ד הפיתרון לבעיית תכנית ה'היתנתקות' נעוץ בשינוי דרך חשיבה אין לי ספק כי הקב"ה נתן לנו את הארץ הזאת,אבל עלינו לזכור כי ארץ ישראל נקנית ביסורין כפי שאמר ר' שמעון בן יוחאי ע"ה וחלילה וחס אסור להגיע למצב של מלחמת אחים היו לא תהיה,עלינו לזכור כי כוחנו באחדותנו והרס"ג אמר ש"אין אומתנו אומה אלא בתורתה" ,והגיע הזמן שנחזור כולנו ונתחבר לשורשי האבות ה'היתנתקות' היא רק סימפטום של פריקת עול מלכות שמים ודומה לחטא המרגלים במדבר סיני שהוציאו את דבת הארץ ועלינו לתקן חטא זה ע"י ידיעת ה' והכרתו שזוהי חובת השעה כמ"ש רבנו הרמב"ם "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי" .
ה'היתנתקות' מרמזת לנו כי עלינו להחליט להתנתק מהרע לטוב ולבחור בחיים כמ"ש "ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך ".וזהו מה שרומזים לנו מן השמים בתכנית ה'היתנתקות' מן הקליפות ולעלות לתיבה שהיא בגימטריא קטנה י"ב וכן גוש בגימטריא קטנה י"ב כנגד שנים עשר שבטי י"ה שעלינו להתאחד ולפעול למען קירוב גאולת ישראל מתוך אחדות אמיתית כמ"ש "ויחן שם ישראל " כאיש אחד בלב אחד.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1432108
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 08:54 |
|
| |
מותר לוותר על רצועת עזה להציל חיי אדם !
תגובת:מטה המאבק לצדק חברתי
בס"ד
ידידי הנכבד על רצועת עזה מותר לוותר ע"מ להציל חיי-אדם !
כל מה שעושה הקב"ה עושה לטובה! כי שמעתי שעוד מעט יגיע שטפון לרצועת עזה הצונמי יהיה כאין ואפס לעומת מה שיהיה ברצועת עזה.החשוב הוא המאבק על ירושלים שהיא הלב של ארץ ישראל.
http://www.yesha.org.il/index.asp?section=forum
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 08:55 |
|
| |
בס"ד:
סליחה? להיפרד מגוש קטיף? על מה ומדוע? Bulli
אני מתנגד בתוקף למה שאתה אומר, דבריך בלתי מבוססים לחלוטין,
דבריך נובעים ממקום של חולשה וגלותיות.
ואם אתה מזכיר את חשיבותה של ירושלים,אני מסכים איתך.
אך כל ארץ ישראל היא ירושלים,לפיכך,אין מוסרים אפילו גרגר מארץ ישראל.
האם אתה באת לכאן על מנת להחליש את מתיישבי גוש קטיף וצפון השומרון בתגובותיך החלשלושות?
הבט,ותראה איזה ציבור נפלא וחזק הוא זה, צא ולמד ממנו מהיא אהבת
ארץ ישראל,ותפסיק לדבר כאן דברי כפירה,בבקשה-תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 08:58 |
|
| |
בס"ד:
צדק חברתי: אני מסכים עם דברי בולי בנושא!
שבתאי הירשברג י-ם
כבר דיברנו בעבר על אמונה, זוכר? טענת שיש בך אמונה, זוכר?
אולי איבדת שוב את האמונה?
אם כן זה חבל,מאחר ואנחנו לא איבדנו אפילו גרם אחד של אמונה.
אני מציע,שקול שוב בקפדנות את תגובותיך,די הגזמת הפעם.
איני רוצה להפעיל את השכל -אבל האמונה עובדת שעות נוספות-ואתה יודע מה? היא זו גם שתנצח,ובענק!
לוותר על חלק מארץ ישראל?
איזו מחשבת זדון עלתה בראשך?
האם ביקרת בכלל בגוש קטיף?-אם לא,אז אני ממליץ לך
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 09:00 |
|
| |
ידידי הנכבד שבתאי לא איבדתי את האמונה כלל!
מטה המאבק לצדק חברתי
בס"ד
הקרב על ארץ ישראל מתחיל בראשי העם דיינים הערב רב אשר בגללם מחלקים את ארץ ישראל,אני מדבר מתוך אמונה לא מתוך חולשה גם ר´ יוחנן בן זכאי היה מתון ואמר תנו לי את יבנה וחכמיה ובר כוכבא הלך בכוחניות והפסיד במרד ור´ עקיבא נרצח על קידוש ה´ וסרקו את בשרו במסרקות של ברזל.די להתלהמות ארץ ישראל נקנית ביסורין.
|
|
|
|
|