| נשלח ב-7/4/2005 16:33 |
|
| |
ארורים הרשעים שאין טובתם שלימה. וצדיקים?
על הרשעים נאמר ארורים הם שאין טובתם שלימה, ומה אפשר לומר על צדיקים שאין טובתם שלימה?
כוונתי לאותם גבאי צדקה שבחרו לחלק את מצרכי החג לנצרכים אנשי ירושלים (ייתכן שזה קיים בעוד מקומות, אך אני מעיד ממראה עיני בירושלים), דווקא בתרועה גדולה ובקול רעש גדול, בסגירת רחובות לכלי רכב, בליווי צוותי צילום כשכל אחד מצולם ומוסרט במצלמות מכל זוית אפשרית ואף מהגג.
האין זה ביזוי תלמידי חכמים והשפלתם? האין זה ניצול מחפיר של מצוקת אנשים מהעילית של המגזר החרדי, הרי מדובר באנשים יראים ושלמים שעקב מצוקתם הכלכלית הדחוק ומחוסר ברירה הם משתפים פעולה ומתבזים בעמידה בתור של שעות על גבי שעות, בשמש הקופחת ברחובה של עיר קבל עם ועדה.
מחזה מביש הוא לראות ראשי ישיבה וראשי כוללים מגידי שיעורים ומלמדי תינוקת של בית רבן עומדים ומתבזים בדחיפות וצעקות ובסחיבת שקי תפוחי אדמה ושאר ירקות לאורך רחוב שלם עד לכביש הראשי הפתוח לכלי רכב.
היש לך חילול כבוד התורה גדול מזה?.
מדוע אין אפשרות לעשות את כל זה בדרך כבוד, שכל נצרך יקבל לביתו את מצרכי החג, בלי כל הביזיון וההשפלה שכופים עליהם לעבור אך ורק כדי לקבל מצרכי מזון לחג?
היכן הם אותם גבאי הצדקה היודעים לתת צדקה בדרך כבוד שמכבד את הנותן ולא מבזה את הלוקח, איפה הם אותם גבאי צדקה שעושים מלאכתם בסתר ואינם מבזים את המקבל אלא ההפך מכבדים אותו, היכן הם אותם גבאי צדקה שבטוב לבם בונים משפחות הרוסות ולא חלילה נבנים על גבם ומחרפתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 14:07 |
|
| |
חבר שלי סיפר כי הוא הלך להביא להורים שלו את הקמחא בהר חוצבים הוא לקח מונית וחשב שזה עניין של רבע שעה גג חצי שעה ידע שזה יעלה יקר אבל מה לא עוןשים לעזור לאבא ולקיים מצוות כיבוד הורים, הוא הגיע לקראת 12 וחיכה עד שהמונה הגיע ל 270 שח (תעריף לילה) וכשראה את גודל הברוך הוא פשוט שיחרר את הנהג והלך לו הביתה. ובדרך הוא פגש כמה וכמה עם סיפור דומה. אז אם זה נקרא לעשות חסד עם אנשים שאין להם רכב משל עצמם ולהתיש אותם שעות רבות בשעות הלילה, וזה עוד עולה להם דמים מרובים לשנע את זה לביתם או לבית הוריהם, אזי עדיף לוותר על חסד מסוג זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 13:20 |
|
| |
תלושי קניה של הרשתות
| מיץ_דשא כתב: |  | אי אפשר להכניס את החג בלי להקפיץ את האשכול מלמפני 17 שנה, מתברר כי התרעומת רק גוברת והולכת, כשאנשים מסכנים שכרו נהגים עם רכבים במאות שח כדי לאסוף את החלוקה ועמדו בתור מעל שלוש שעות והיו אף כאלה שחיכו 5 שעות עד לפנות בוקר ממש. והשאלה הנשאלת וזועקת עד מתי יתעללו בנזקקים ולא ירחמו על עניי ירושלים? |
|
פתרון ראוי וטוב בעיקר למקבלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 13:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2022 18:06 |
|
| |
השנה היתה פאשלה רצינית כי הם לא חשבו מספיק טוב הרעיון היה שהחלוקה תיעשה בשעות הלילה, אז הכבישים ריקים ולא יווצרו פקקים אמרו שמשעה 11 בלילה ועד 4 לפנות בוקר תהיה החלוקה מה שקרה בפועל הוא, אנשים ממש לא חשבו לבוא ב4 בלילה, כי בא להם אז לישון, ולכן כולם הלכו על השעה של 11-12 בלילה, וזה בדיוק מה שאמור לקרות כשמגיעים 10-15 אלף איש לאותו מקום באותו הזמן ולכל אחד יש רכב פרטי. החכם עיניו בראשו. צריך היה לחלק את החלוקה לשלשה לילות לפי סדר א-ב ולהוריד את הלחץ, או לחילופין, אולי הגיע הזמן שהתורם יוסיף עוד 50-100 ש"ח לכל נצרך כדי שמשאיות חלוקה פשוט יגיעו הביתה אגב, היו פרסומים על אפשרות משלוחים ב100 ש"ח עד הבית, אדם פרטי הציע את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2022 12:58 |
|
| |
אי אפשר להכניס את החג בלי להקפיץ את האשכול מלמפני 17 שנה, מתברר כי התרעומת רק גוברת והולכת, כשאנשים מסכנים שכרו נהגים עם רכבים במאות שח כדי לאסוף את החלוקה ועמדו בתור מעל שלוש שעות והיו אף כאלה שחיכו 5 שעות עד לפנות בוקר ממש. והשאלה הנשאלת וזועקת עד מתי יתעללו בנזקקים ולא ירחמו על עניי ירושלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2019 22:06 |
|
| |
אי אפשר להיכנס לחג הפסח מבלי להקפיץ את האשכול הזה מלפני 15 שנה, מסתבר מה שהיה הוא מה שיהיה.
והפעם גם היה שידור חי ובאינטרנט, ובעיצומו של החלוקה נערך סוג של עצרת עם ניגוני עצב ואמירת תהילים וקבלת עול מלכות שמים. אנשים איבדו את הצפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2016 10:19 |
|
| |
| שקוףשקוף כתב: |  | בלי קשר לכל זה, אני לא מבין מה אנשים רודפים כל כך אחרי זה, כל החבילה שמקבלים עולה בממוצע 400 שקל, כך שנשגב מבינתי למה אנשים כל כך מתבזים בשביל זה כשעפ"י רוב משלמים גם באיזור ה100 שקל למשלוח, כך שבשביל 300 שקל מחורבנים אנשים נדחפים ומתבזים עד לקבלת ה"אישור המיוחל", ואח"כ עומדים בשמש הקופחת נחנקים בין הדחיפות ומחסומי הלחץ, מחכים שעה למונית וכו' כל הכאב ראש הזה בשביל 300 שקל??? נשלח מהאנדרואיד שלי________________
אדוני הגביר, אתה מוכן לתת לי 300 ש"ח מ......ם? |
|
חמוד אתה, ציטטת כל מה שהוא אמר חוץ מהמשפט "לכו לעבוד בניקיון בזמן הזה, עוד יישאר לכם עודף לגלידה"... אז אף גביר לא ייתן לך 300 ש"ח סתם כך, אבל אני מכיר מספיק אנשים שישלמו לך 300 ש"ח תמורת עבודות ניקיון של 5 שעות, מעוניין??? אה, הבנתי! לעבוד בניקיון זה לא מכובד- תחזור לעמוד בתור לתפוחי אדמה! ותרים את הפנים ותעשה פרצוף מסכן עם עיניים עצובות בשביל שהתמונה תצא יפה!
תוקן על ידי assafsuf ב- 17/04/2016 10:20:55
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 13:51 |
|
| |
| פרדי_פלברה כתב: |  | בלי קשר לכל זה, אני לא מבין מה אנשים רודפים כל כך אחרי זה, כל החבילה שמקבלים עולה בממוצע 400 שקל, כך שנשגב מבינתי למה אנשים כל כך מתבזים בשביל זה כשעפ"י רוב משלמים גם באיזור ה100 שקל למשלוח, כך שבשביל 300 שקל מחורבנים אנשים נדחפים ומתבזים עד לקבלת ה"אישור המיוחל", ואח"כ עומדים בשמש הקופחת נחנקים בין הדחיפות ומחסומי הלחץ, מחכים שעה למונית וכו' כל הכאב ראש הזה בשביל 300 שקל??? נשלח מהאנדרואיד שלי________________
|
|
אדוני הגביר, אתה מוכן לתת לי 300 ש"ח מ......ם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 09:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 01:40 |
|
| |
כנראה שאין השבע יכול לחוש את הרעב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 01:38 |
|
| |
לדעתי, אפשר לעשות אופציה של קבלת המוצרים במשלוח עד הבית בתשלום על חשבון המקבל, הרבה אנשים יעדיפו לשלם חמישים שקל על המשלוח, כסף שבין כה הם משלמים כשהם סוחבים את זה הביתה, וכך גם יתפרנסו האנשים שיהיו אחראים על המשלוחים, בקשר לתרומות, החלוקה מספיק מפורסמת וגם בלי להביא סרט עדכני כל שנה, האנשים שמחוברים לזה בין כה יתרמו, וזה אפילו יוסיף לו נקודות כשישמעו שהוא שולח את המשלוח הביתה. בלי קשר לכל זה, אני לא מבין מה אנשים רודפים כל כך אחרי זה, כל החבילה שמקבלים עולה בממוצע 400 שקל, כך שנשגב מבינתי למה אנשים כל כך מתבזים בשביל זה כשעפ"י רוב משלמים גם באיזור ה100 שקל למשלוח, כך שבשביל 300 שקל מחורבנים אנשים נדחפים ומתבזים עד לקבלת ה"אישור המיוחל", ואח"כ עומדים בשמש הקופחת נחנקים בין הדחיפות ומחסומי הלחץ, מחכים שעה למונית וכו' כל הכאב ראש הזה בשביל 300 שקל??? לכו תעבדו בניקיון בזמן הזה, תצאו פחות מותשים ויישאר לכם עודף לגלידה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 00:19 |
|
| |
| א_חכם כתב: |  | | אם אתה מתכוון לאותו אירגון שסוגר רחוב שלם בירושלים למטרת חלוקה יש אם אינני טועה רק אחד כזה. והוא של סאטמר.
איך אתה רוצה שיחלקו אלפי משלוחים עד לפתחי הבתים, אתה צריך גם לחשוב עליהם. וצוותי צילום, אני מניח שמדובר בהפקת סרט תדמית כדי להרשים את התורמים בחו"ל, ואם לא התורמים אז מי יממן את העלות הכספית הגבוהה.
|
|
כלל ברזל בביקורת נכונה הוא, אם באופן מעשי היא ניתנת לביצוע. כל עוד לא קם ארגון אחר ומראה שניתן לבצע חלוקה לוגיסטית בהיקפים שכאלה בצורה יפה יותר - אי אפשר לבקר את העושים. באופן תאורטי חייבים לצאת בהנחה שכל הגדלה בעלות של הלוגיסטיקה תבוא בהכרח על חשבון הנצרכים/המצרכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 22:44 |
|
| |
אין עוד חלוקה בצורה כזאת ברחובה של עיר וגם אין חלוקה כל כך גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 03:03 |
|
| |
האם החלוקה של עונג שבת ויו"ט היא החלוקה האחת והיחידה שמחלקת באופן כזה את מוצריה, האין עוד חלוקות בעיר ירושלים או שמדובר בצרי עין שאינם מתכוונים לתועלת הציבור אלא לנגח את העומד בראש ארגון חסד זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 02:19 |
|
| |
זכורני שבכת"ע 'המודיע' לפני כמה שנים במוסף סיפורים לכבוד חג הפסח היה סיפור על יהודי שחזר בתשובה וקיבל עליו עול תורה ומצוות בגגל המחזה של החלוקה.
|
|
|
|
|