בית פורומים עצור כאן חושבים

לוויית האפיפיור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2005 01:51 לינק ישיר 
לוויית האפיפיור

בספר "נפש הרב" מביא הרב שכטר את פסק ההלכה של הריד"ס על איסור צפייה בלייות קנדי באמצעות הטלוויזיה, עם נימוקו שהיות שע"פ הכנסייה הקתולית, גם מי שצופה בלווייה דרך הטלוויזיה נחשב כמי שהשתתף בלוויה, הרי זה כאילו נוכח בכיסייה.

האם חל אותו איסור בצפיה באינטרנט?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2005 21:29 לינק ישיר 

סמדיה, הזכרת לי את הבדיחה על הפולניה שאמרה לבן שלה לקחת את החתול החוצה משירותים, כי הוא שותה מים מהאסלה. "המים האלה מאוד קרים, הוא יצטנן!", אמרה, בלי לציין מתי יצא לה לבדוק את זה.......

ולעניננו,

כדי לעבור ממש על איסור ע"ז צריך שיהא בדבר שהוא מעין עבודה במקדש, להבדיל, או שדרכו בכך (ר' רמב"ם להלן). יודע אני שאין צריך להוכיח שאין בעבודת ביהמ"ק חלק הכולל צפיה בטלויזיה, או צפיה בכלל. משער אני, ואיני מתכוון להוכיח, שאין ממש עקרון דתי שונה בנצרות הקתולית (רלוונטי כמובן רק לדור האחרון. אני בטוח שאת הלוויה של יש"ו לא הקרינו בטלויזיה). אם מישהו יודע על משהו אחר, שיביא מקורות. מצחיק אותי, שהמקור היחיד ממנו נלמד על עקרון דתי נוצרי יהיה שו"ת...

הלכות עבודה זרה פרק ג:
"ב עבודות הרבה קבעו עובדי עבודה זרה, לכל צלם וצלם ולכל צורה וצורה, ועבודת זה אינה כעבודת זה--כגון פעור, שעבודתו שיפעור אדם עצמו לו; ומרקוליס, שעבודתו שיזרוק לו אבנים, או יסקל מלפניו אבנים. והרבה עבודות כגון אלו, תיקנו לשאר צלמים.

ג לפיכך הפוער עצמו למרקוליס, או שזרק אבן לפעור--פטור: עד שיעבוד אותו דרך עבודתו, שנאמר "איכה יעבדו הגויים האלה את אלוהיהם, ואעשה כן, גם אני" (דברים יב,ל).

ד ומפני זה העניין, צריכין בית דין לידע דרכי העבודות, שאין סוקלין עובד עבודה זרה, עד שיידעו שזו היא דרך עבודתה. [ג] ואזהרה של עבודות אלו וכיוצא בהן, הוא שכתוב "ולא תועבדם" (שמות כ,ד; שמות כג,כד; דברים ה,ח).

ה במה דברים אמורים, בשאר עבודות חוץ ממשתחווה וזובח ומקטר ומנסך; אבל העובד באחת מארבע עבודות אלו, לאחד מכל מיני עבודה זרה--חייב, ואף על פי שאין דרך עבודתו בכך. כיצד: הרי שניסך לפעור או שזבח למרקוליס--חייב, שנאמר "זובח לאלוהים, יוחרם" (שמות כב,יט).

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2005 19:44 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1337317

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2005 17:42 לינק ישיר 

יש לומר, דלשיטתו איסורי עבודה זרה והמסתעף החלים על כל השתתפות בעבודה ואביזריהו, אינם מוגדרים על ידי העובד אלא על ידי בעלי העבודה זרה.

המשתתף על ידי צפיה, על אף שאינו נחשב למשתתף מעשית, כיון שמבחינת הלכות הכנסיה נחשב הוא למשתתף, הרי שחל עליו האיסור.

ועוד יש לומר, שישנו איסור הנאה מנוי עבודה זרה המצוי בכנסיות (היופי הרב שבקתדרלות), בהסתכלות גרידא, גם אם הנוי עצמו אינו נעבד (ע"ז נ"א:). ומה לי אם משתתף בגופו או דרך המסך.

השכן,

צפייה בספורט וחדשות כשתיית מים נקיים מהאסלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2005 12:03 לינק ישיר 

שאלת תם:

האם לשיטתו מותר לצפות בטלויזיה בכלל? חדשות? דאלאס? תוכניות חינוכיות?

(האם איסור חל על איסור....)

ולמען הווארט:

עד עתה שמעתי שאסור לצפות בטלויזיה משום גילוי עריות (צניעות) ושפיכות דמים (לשון הרע). עכשיו למדתי שגם עבודה זרה יש כאן...

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2005 22:35 לינק ישיר 

ברוך הבא אל הפורום!

יש לעיין במקור כדי לראות טעמו של הגרי"ד.

אמנם, נטית ליבי היא לחשוד שמא רצה להרחיק את הציבור מהערצה יתרה לקנדי, ואין כאן איסור ממש. קשה להבין כיצד צפיה בלויה תחשב להשתתפות בלויה או בטכס עצמם, וכל שכן כביקור בכנסיה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2005 20:44 לינק ישיר 

השאלה צריכה להשאל בפורום של הכנסיה לכאורה ...
(למרות שלא מובן לי למה זה תלוי בגדרי הכנסיה דוקא)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוויית האפיפיור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext