כאמור נחוץ-לי לדעת אלו בתי כנסת נסגרו בחיפה,והיכן מיקומם?מה הן הסיבות לכך,והאם יש תקווה להן?
תודה מראש!
נשלח ב-22/2/2007 21:30
בבית חולים רוטשילד אין מנין כבר כמה שבתות מחפשים מתנדבים!!!
נשלח ב-21/2/2007 01:56
בחליסה!!
בחליסה באיזור ישיבת 'גור' לשעבר וכיום ישיבת דרכי נועם יש כמה וכמה בתי כנסת שנסגרו מחוסר מתפללים. ביהכ"נ של אדמו"ר מטשכויב מתחת לגשר הגיבורים נשברו החלונות כבר לפני כמה שנים. איני יודע מה מצבו כיום
נשלח ב-20/2/2007 15:58
לידיעתכם ביהכנ הגדול לא נסגר בבוקר יש שלשה מנינים קבועים.בשעה 30:6 בבוקר בהשתתפות הרב רוזנטל .בשעה 7:30 עם הרב אבו חצירה ובשעה 8:00
כמו כן מנחה ומעריב בזמן.
ביכנ אהבת תורה עבר לויזניץ
נשלח ב-14/2/2007 22:39
ברח' בן יהודה............נסגר.
נשלח ב-13/2/2007 14:51
בית הכנסת אהבת תורה של הייקים ברחוב מיכאל 1 מתחת לבית הכנסת של פא"י - נסגר לפני כמה שנים. שוב - הסיבה היא מיעוט מתפללים. (נשאר אחד...)
נשלח ב-12/2/2007 09:32
בית הכנסת הגדול ברח' הרצל כולל השטיבלך למטה, סגורים וחבל...........
נשלח ב-11/2/2007 20:08
שלום רב.
האם נישהו יועיל בטובו לענות לי על השאלות בנוגע לישיבת תפארת הכרמל הנטושה(רח,התשבי):
מתי היא נסגרה,ולמה?
האם חולל המבנה,למאט כל המקרים הידועים של חסרי-הבית ואלמנטים אנטיסוציאליים-חילונים אשר התנחלו שם בשנים האחרונות?
האם ישנה היסטוריה למבנה?
תודה רבה מראש
נשלח ב-15/5/2005 21:36
הבתי כנסת הללו נסגרו מחוסר מתפללים פשוטו כמשמעו.
הסיבה לכך היא משום שהאיזור כולו התמעט מחרדים. האיזורים הללו שהיו מיושבים במאות חרדים שהתיישבו בחיפה מיד לאחר השואה ובתי כנסת האלו היו מלאים במתפללים, אולם כאמור כהיום יום אין מי שיתפלל ויתחזק את המקומות האלו.
באשר לישיבה תפארת הכרמל - נדמה לי שהראש ישיבה שלהם ממשיך עד היום לאסוף כספים עבור הישיבה למרות שהיא נסגרה מלפני הרבה שנים.
נשלח ב-2/5/2005 15:04
במדרגות הנביאים יש בית כנסת גדול במבנה מרשים וניכר מבעד לחלונות המנופצים שהיה פעם מפואר מאד.כבר שנים רבות שהוא סגור .סביבתו מאד מוזנחת חבל.
כמו כן נסגרה ישיבת תפארת הכרמל ברח' התשבי 90 הבניין עמד שנים רבות מוזנח ומנופץ ספרים ומזוזות הושלכו לארץ והמקום שימש חסרי בית.נמכר לקבלן אך עקב דרישה למאות אחוזי בניה הענין תקוע עד היום
נשלח ב-10/4/2005 19:58
תודה!בעבר הבתי-כנסת הללו היו רציניים? מה גודלם?
נשלח ב-10/4/2005 19:51
נדמה לי שבית כנסת כרמיה ברחוב יוסף נסגר.
הסיבה שבתי הכנסת נסגרים הם מיעוט מתפללים.
נסגרו גם בתי כנסת באיזור רחוב החלוץ והרצל. איני יודע את שמותיהם.