בס"ד
לתושבי נתניה והשרון
שיעור בנושא פנימיות-התורה ע"פ דרכו של רבנו בעל הסולם
מפי הרב ר' צורי ג'רבי שליט"א
השיעור של הרב ר' צורי ג'רבי שליט"א מתקיים בעז"ה בימי שלישי בשעה 21:00 בביהכ"נ 'יד הגיבורים', ברח' החלוצים (ליד התחנה המרכזית ), נתניה.הכניסה חופשית.
פורסם בקישור הבא:
http://www.bareket57.com/?page=111387903
נשלח ב-17/6/2005 13:44
בס"ד
חובה קיומית! לימוד פנימיות התורה והזוהר הקודש!
חובה על כל יהודי המקיים מצוות התורה ושומר את דברי התורה ללמוד פנימיות התורה הזוהר הקדוש וקבלת האריז"ל ואת פירושי המהרי"ל אשלג זצוקלל"הה, זוהי חובה קיומית!! וההכרחית!! החובה היא ללמוד בכל בתי המדרש והישיבות בכל אתר ואתר ובכל ישוב וישוב להתכנס וללמוד פנימיות התורה וקבלת האריז"ל ופירוש הסולם על הזוה"ק מפי איש אלוקי נורא וקדוש רבי יהודה לייב הלוי אשלג בכל אתר ואתר. זהו הכרח קיומי וחיוני להצלת ישראל וישועת עוסקי התורה וגאולת עמנו, ולהגברת מעלת ישראל בעולם כפי המבואר בהקדמה לספר הזוהר אות סז' מפי מורינו ורבינו איש אלוקי מרן בעל הסולם. וכבר דיברו בות בספה"ק אודות החיוב ההכרחי וזה אפשרי בדורינו ע"י ספרי הרב אשלג זוצקלל"הה ולא ע"י אחר ורק בזכות זה נגאל ואין ראוי להתרשל!
נכתב ע"י: פנימיות התורה לעם
פורסם בבימת-הקהל בקישור הבא:
http://www.ladaat.net/old/bima.php?did=332
נשלח ב-14/6/2005 14:10
פתיחת שיעורים בפנימיות-התורה
בס"ד
אני מודיע בזאת על פתיחת שיעורים בנושא פנימיות התורה בנתניה בביהכנ"ס "עץ חיים" בשיכון ותיקים רח' שרה מלכין .
כל המעוניין מוזמן הערב לבא לביהכ"נ עץ חיים.
בברכת התורה .
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=
נשלח ב-28/4/2005 21:19
בס"ד:הודעה מעורבא_פרח:
שי יקר.מועדים לשמחה,
מעל 100 הודעות ב4 ימים חילך לאורייתא!
מיהו רבך הרב ג'רבי תוכל לכתוב לי אודותיו?
ביקר.
תגובתי להודעתו :
בס"ד
מו"ר מתעסק כבר למעלה מעשר-שנים בפנימיות-התורה ומסביר את פרשיות-התורה בצורה יחודית ויש לו חידושים שכתב בעצמו אתה מוזמן לשיעור שלו ביום שלישי הבא אי"ה בשעה 21:00 בביהכ"נ "יד הגיבורים" בנתניה רח' החלוצים ליד תחנה מרכזית.הכניסה חופשית השיעור פתוח גם לנשים.
בברכת מועדים לשמחה.הצ' שי בוארון
נשלח ב-21/4/2005 04:53
בס"ד:מי שמוציא דבה שי בוארון יום ה',י"ב ניסן ה'תשס"ה
על חכמת-הקבלה הוא מוציא על משה רבנו וגורם שלא ישתדלון בה עתיד ליתן את הדין וגורם עניות וביזה והרג ואבדן בעולם כמבואר בתיקונים תיקון ל' ואוי להםלבריותמעלבונה של תורה שאינםרוציםלהשתדל בחכמת-הקבלה כמבואר באריכות בהקדמת הרה"ק מוהרח"ו זצ"ל לספר "עץ-חיים".עש"ה.
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumList.asp?fid=29
נשלח ב-21/4/2005 04:47
בס"ד:שי בוארוןיום ה',י"ב ניסן ה'תשס"ה
עניין פנימיות-התורה חכמת-הקבלה היא תורת הסוד ופנימיות-התורה היא תורה עתיקת-יומין עברה מדור לדור
החל מס' יצירה הקדמון המיוחס לאברהם אבינו ויש מייחסים אותו לר' עקיבא עד לס' הבהיר לתנא ר' נחוניה בן הקנה וספר הזהר לרשב"י כתבי הרמב"ם אגרת-תימן וספר "מורה הנבוכים " ,כתבי הרמב"ן ורבנו יוסף ג'יקטיליא והרמ"ק ורבנו האר"י והרמח"ל והגר"א ורבנו ישראל הבעש"ט זצ"ל עד לדורנו זה רבנו האר"י אשלג המקובל האחרון.
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumList.asp?fid=29
תגובת סטאר781
אני מעוניין לתת שיעורים בפנימיות-התורה באיזור עמנואל קרני-שומרון קדומים מי שמעוניין שיפנה אליי דרך האתר והפורום החרדים והאינטרנט וגם דרך הפורום הזה.
בברכת שבוע טוב ומבורך
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=8525&smsMsg=
נשלח ב-16/4/2005 21:39
תגובת נחמה זכית,ממש זכית
בס"ד:
עכשיו שהסברת לי,הבנתי,ושמחה אטטה את ליבי, שיש כמוני עד אנשים שקשורים לאר"י הקדוש, זוהי זכות, וגם שמחת נפש ונשמה מיוחדים.
הייתי מאד רוצה ללמוד,השאלה היא מהו המקום הקרוב ביותר לדרום ירושלים.פרט לכך,האתר שאותו פרסמת?נכון ?
ואם תוכל, בבקשה, לפרסם כאן מדי פעם, מקוה שגם ברקת57 תהנה זה.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3238412&CommunaId=8525 אז בכל זאת תבורך לימים טובים שבת שלום נחמה
נשלח ב-15/4/2005 00:49
בס"ד 2 הערות בעניין עולם העשיה על ההרצאה של ר' זמיר כהן
בסרט חידת-החיים באתר הידברות
עולם העשיה הוא רוחני! רק מה שמחת לעולם העשיה הוא עולם הגופות והעוה"ז כידוע מכתבי רבנו האר"י זת"ל
בברכה הצ' שי בוארון.
עוד ביאור בדברי רבנו האר"י זת"ל בעניין עולם העשיה
הסביר רבנו האר"י אשלג זת"ל שכל הקבלה עוסקת מעל הזמן והמקום,בחינה ד' היא המלכות או עולם העשיה,ר"ל שחכמת-הקבלה עוסקת בעולמות הרוחניים.
פורסם בקישור הבא:
http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=723
תוקן על ידי - shay98 - 15/04/2005 0:51:46
נשלח ב-14/4/2005 22:01
בס"ד:זכינו בחסדי שמים להתגלות נשמת רבנו האר"י זלה"ה בדורנו אשר התעברה בי ,אמר לי צדיק נסתר שיש בי ניצוץ מהאר"י ז"ל אני מאד אוהב את תורת רבנו האר"י ז"ל ומפרסם אותה בכל הזדמנות שיש לי,יודע אני שכדי להבין אתתורת הסוד צריכים לעיבור נשמה והקב"ה זיכני להבין מעט מזעיר בפנימיות-התורה ולהפיצה ברבים .את מוזמנת להתכתב איתי בנושא.והייתי רותה לתת שיעורים בנושא פנימיות-התורה לקבוצה מצומצמת קרוב לאיזור המגורים.
הצ'סטאר78
פורסם בקישור הבא:
תוקן על ידי - star78 - 14/04/2005 22:03:11
נשלח ב-14/4/2005 21:54
בס"ד תגובת יהודיה1 :
לא זו היתה הכוונה
בס"ד, שלום וברכה רבה לך, לא זו היתה שאלתי, שאלתי היתה, במה מתבטא התקשרות נשמתך עם האר"י הקדוש ? אני למשל מרגישה קרבה כאילו בן משפחה קרוב (ה' ישמור אותי - מה קדושה ) ואני מרגישה כמו שנשמתי מתחברת עם הרב הקדוש , וטוב לי לשמוע עליו וכל דבר שכרוך בקדושתו. על האר"י אני קראת וקראתי די הרבה, וזה ברור שעד לא מספיק לי. אגב אודה לך שוב על תשובתך, כמובן אם לא אכפת לך, שאלתי בתחילת המסר הזה. בכל אופן, גם תודה על כתובת האתר שמסרת לי יישר כח.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/addmsgCommuna.asp?Communaid=8525&msgid=3230351
ביקור בציון האר"י ז"ל|יהודיה1
בס"ד,
לאלישבע,יקרה,
ביחס לביקור בציון האר"י ז"ל, גם אנו , כלומר משפחתי, בעלי והילדים, כל שנה בבין הזמנים, נוסעים לצפון, ומבקרים בקברי צדיקים, ותמיד אני מדברת ביני לבין קוני (קונך) ואומרת : "ריבונו של עולם סייע לי לבקר בקיברי הצדיקים שרוצים לאבוא עם משפחתי לבקרם" ובאופן קבוע זה האר"י ז"ל, הרשבי, רבי יהודה בן ... נו שכחתי, עמוקה מרון טבריה, ועוד.
אבל אצל האר"י היו תקופות שהיינו בטוחים שלא יצא לנו, וברגע האחרון, איך שההשגחה הביאה אותנו לאליו.
ותמיד,בית הכנסת פתוח,ליד הציון משהו מתפלל, או משהו מיוחד.
וההרגשה מיוחדת , קדושה אילאית ועד הרבה מן הדברים האלה, שלא לדבר על כך שתמיד בתקופה זו, לפתע אנו מחפשים את הספר המספר עליו וקוראים וקוראים ולא שובעים.
משהו....
ובכן, כך הדבר.
בברכה ויישר כח
ותבורכי מפי עליון
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-14/4/2005 20:11
בס"ד נשמת רבנו האר"י זלה"הו star781 ו 20:09 | 14/04
לשאלתך על נשמת רבנו האר"י זלה"ה הוא חיבר ע"י תלמידו הנאמן הרה"ק
מוהרח"ו זצ"ל את כתבי האר"י ז"ל שמונה שערים וביאר את דברי ספר הזהר הק'
המיוחס לרשב"י קדוש ישראל ,היה בו ניצוץ משה כמובא בשם הגדולים להרב המופלא חיד"א זצ"ל וכתב השל"ה שגדול יום בו ניתנה תורת האר"י ז"ל כיום מתן תורת משה.ורבנו האר"י היה מזמין כל יום את נשמת מוהרח"ו ללמדו קבלה והיה מסרב כי חשב שהוא מקובל גדול יום אחד נתקל בקושיא במאמר בספר הזהר וניסה לפרשו ולא הצליח ,עד שהוצרך לחפש מי שיבאר לו את המאמר ושמע על רבנו האר"י לוריא שהוא חכם ומקובל גדול והלך עליו קבלו רבנו האר"י והכיר בו שהוא מוהרח"ו ושאלו על המאמר בזהר ופירש לו כמה וכמה פירושים,ואמר לו עד כאןתחום שבת והוציאו מביתו,ואז רבנו חיים יצא כשועל לפני האר"י ובכה ולבש שק וביקש מה' שרבנו האר"י ילמדו את חכמת-הקבלה .ואח"כ חזר אל רבנו האר"י וענה לו דע לא הייתי צריך לקבל אותך אך מכיון שעשית תשובה לא אמנע מלגלות לך שום סוד ובכל לילה הייתי מזמין את נשמתך ולא באת.
כל הסיפור מובא בשלמותו בס' שבחי האר"י הנדמ"ח .ואני מפרסם את דברי רבנו האר"י וחכמתו בפורום 'החרדים והאינטרנט' בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=13043 את מוזמנת להצטרף לשם וכן לשיעורים בנושא פנימיות-התורה
שמתקיימים בימי שלישי אי"ה בביהכ"נ 'יד הגיבורים' ברח' החלוצים נתניה ליד התחנה מרכזית ע"י ר' צורי ג'רבי שליט"א.ואשמח אם תצטרפי.בברכה סטאר.
פורסם בקישור הבא:
נשלח ב-14/4/2005 19:48
רציתי לשאול אם אפשר -אם תוכל להרחיב בבקשה ביחס לנשמתו של הארי ז"ל,איך אתה יכול להסביר או להרחיב בנושא.
זה פשוט מאד מענין אותי, אני אוהבת לשמוע בייחס לצדיק זה עד ועד ואף פעם אינני שבעה לדעת עליו.
ואיך אתה מפיץ את התורה של האר"י? אודה לך אם תרחיב.
פורסם בקישור הבא:
www.tapuz.co.il/Communa/viewMsgCommuna.asp?msgid=3228297&CommunaId=8525