"לידיעתכם בשנת הלימודים האחרונה נפתחו 3 כיתות א' אשר בכל כיתה ישנם 19 בנות ספרדיות ו-12 בנות אשכנזיות".
על משפט גזעני זה, שנשלח להורי מקצת מתלמידות "בית יעקב" בעיר, לא היססו לחתום שלושה אברכים, אשר אחד מהם, כך מסתבר, הוא קרוב משפחתו של אחד מרבני הקהילות בעיר.
שמו של המרא-דאתרא שורבב גם הוא למסמך הקלון, אך בשיחה שערכתי הבוקר עם מקורביו דחו הם בשאט-נפש את נסיון שירבוב שמו למסע הטרנספר שנערך על גבם של בנות ציבור בני התורה הספרדים בעיר.
לדברי הנערים, מאחורי המהלך של הקמת ביה"ס עומד אחד מרבני בתי הכנסת בעיר (כאמור, קרוב משפחתו של אחד החתומים) החפץ במינויה של אשתו כמנהלת ביה"ס החדש.
הרב האמור - אומרים "נערי המרא" - נגרר אחר הזיותיו של יועץ אחיתופל, שאינו בוחל בכל דרך, ומנסה, על גבו של אותו רב, לכתור לראשו כתרים של מנכ"ל "מוסדות הקהילה".
"הנסיון להוציא ציבור שלם מחוץ למחנה ובדרך בוטה שכזו, לא יסלח". מבהירים בתוקף "נערי המרא".
יצויין כי מקורבי אותו רב דוחים את טענותיהם של "נערי המרא" מכל וכל.
לדבריהם, אין לרבם לא יד ולא רגל בפרשה, למרות שכאמור, את חתימת קרוב משפחתו המתנוססת לדראון לא ניתן להכחיש.
בשולי הדברים, ראוי לציין כי המידע הראשוני על פתיחת ביה"ס החדש הועלה כאן בשבוע שעבר ע"י "רק אמת", אך למרות זאת, לאור התפתחות הדיון באשכול הנ"ל ובעיקר עקב המסמך השערורייתי שהגיע לידי מצאתי לנכון לפרסם זאת באשכול נפרד.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 17/04/2005 15:58:21
נשלח ב-12/8/2005 18:54
אותי מרגיז יותר הרצח אופי שעשו כאן לוינברג.
אני מכיר את הרב וינברג אישית, הוא עזר לנו המון.
הוא יהודי יקר משיכמו ומעלה.
לא נדבק לי עליו או על אשתו איומים בפניה לערכאות.
נשלח ב-12/8/2005 16:46
תוקפים כאן באשכול כל הזמן את צבי הרבסט.
ואני שואל, מה חלקו של ממליה בסיפור?
במה הוא תורם לפתרון הנושא?
במשאלי עם? בסקרים?
זו הדרך לנהל מחלקה כל כך חשובה?
לא הייתי מעלה את הנושא אם לא ששמעתי היום מאחד ההורים משפט שהקפיץ אותי.
ההורה הפגוע טען ש"הרבסט לפחות מטייח, ממליה גם את זה לא עושה"...
נשלח ב-10/8/2005 13:52
השייח,
בהנחה שהנך נמנה על אותם אלו שדי להם ברמיזא,
הרי שיכולת להבין זאת מהדברים שכתבתי בסופה"ש שעבר:
הצורך בנקיטת צעד כה קיצוני מצידה של ויינברג, מעיד כאלף עדים, על "ניצחונה" במשאל. (וד"ל). ס"צ.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 10/08/2005 13:51:39
נשלח ב-10/8/2005 13:42
מרנן,
תוצאות הסקר נוטות בברור לטובת זלזניק.
העבודות מדברות בעד עצמן.
נשלח ב-8/8/2005 01:28
מעניין אם המנהלת התיעצה עם שרה שנירר לפני שהחליטה לתת דוגמה אישית לתלמידותיה ולאיים בפניה לערכאות.
גיואעלד!
נשלח ב-6/8/2005 21:44
הגרשז,
בכל הנוגע לענייני המועצה המקומית ביהמ"ש הוא היחיד שבסמכותו להכריע.
נשלח ב-5/8/2005 14:14
בושה וחרפה.
איך יכול להיות שמנהלת של מוסד חרדי מאיימת לפנות לערכאות?
היא לא שמעה על המושג דין תורה?
נשלח ב-5/8/2005 10:23
* תנו לעם להחליט *
שבוע סוער עבר על תלמידות תיכון בית יעקב והוריהן.
ביוזמת מח' חינוך במועצה המקומית, נערך "משאל" בקרב הורי תלמידות התיכון, שנתבקשו להכריע, מיהי הדמות המועדפת עליהם בהנהלת התיכון בעיר.
בבחירה בין זלזניק לוינברג, העדיפו רבים מההורים שלא להכריע, ובכך להביע את סלידתם משני הדמויות גם יחד.
סלידתם של ההורים מדרך התנהלותם של השניים, לא מנעה משני הצדדים מלהכריז על ניצחונם.
* כן לבג"צ, לא לבד"צ *
בעוד הגב' זלזניק ממשיכה להעמיק את אחיזתה בחצרות הרבנים (ורעיותיהם) כפי שבא לידי ביטוי בגיבוי החד-משמעי שהעניקו לה הגר"נ קרליץ והגר"ח והרבנית קנייבסקי, לא שוקטת הגב' ויינברג על שמריה.
מכתב אזהרה טרם תביעה, נשלח השבוע לראש המועצה ע"י עורך-דינה של ויינברג.
ויינברג, באמצעות עורך-דינה, דורשת מרה"מ במפגיע, לשוב בו לאלתר מהחלטת ביצוע "תכנית החלוקה", שלטענתה של ווינברג, נעשית שלא כחוק.
הצורך בנקיטת צעד כה קיצוני מצידה של ויינברג, מעיד כאלף עדים, על "ניצחונה" במשאל. (וד"ל).
בתוך כך, עושה רושם כי רעיון הקמתו של תיכון נוסף בעיר, יורד, לעת עתה , מסדר היום.
במכתב שנשלח השבוע, ממשרד-החינוך למועצה המקומית, הובהר באופן חד-משמעי, כי אין בכוונת המשרד לאשר הקמתו של תיכון נוסף בעיר.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 05/08/2005 10:27:33
נשלח ב-2/8/2005 23:13
הזכות_לדעת,
אתה בטוח שדברו על המורות?
יותר הגיוני שדיברו על המורות...
נשלח ב-1/8/2005 22:16
בושה וחרפה לכל הגזענות הזאת שהבן שעושה אתזה שידע שהוא זה שמעקב את ביאת המשיח ***********
תוקן על ידי - חרדים_אלעד - 03/08/2005 9:26:01
נשלח ב-1/8/2005 22:04
סקופ:
הערב נצפה ראש מועצת אלעד בפגישה סודית עם מאיר לוריא בבני ברק.
הדיונים קרוב לודאי לא היו על מצב הנקיון בעיר ואפי' לא מצב בתי הכנסת ברובע A .
האם נסגר שם דיל מסויים לגבי אותן בנות מסכנות המשמשות כבנות ערובה במאבק הפוליטי הזה ?
ימים יגידו .
נשלח ב-1/8/2005 21:51
מרנן ,
האדם האחרון המתאים לנהל בית ספר לבנות הוא ולס .
הרי הסיבה שהוא הקים את "דרכי שלום" זה בגלל שלא קיבלו את הילד שלו ל"קהילות יעקב" ,
והרי למה לא קיבלו את הילד של "הרב" ולס לקהילות יעקב הרי הוא אברך ?
והסיבה למי שלא יודע זה צורת הלבוש של נשות "האברכים " שלומדים שם , שבקהילות יעקב לא הסכימו עם צורת לבוש כזאת ,
מה עשה ולס פתח בית ספר ומייד התחיל באותה סלקציה שהפעילו נגדו בקהילות יעקב .
אבל כמובן שהיתה לו בעיה את מי הוא יסנן , וכמובן הוא מייד מצא את הקרבן
אנשים שעובדים
אז לתת לו להקים את הבית ספר לבנות ??? חס וחלילה
אם מקימים בית ספר נוסף זה חייב להיות בית יעקב רגיל
ולא לתת אותו לניהול של אנשים שהוכיחו שאינם רואים אפילו לנהל את ביתם פנימה .
אני מציע לולס שמתיעץ לטענתו בכל דבר עם ר' חזי משקובסקי
(שהיה מג"ש שלי בישיבה ככה שאני מכיר אותו טיפה ) מה יותר גרוע אבא שעובד או שהולך ביום חול בלי כובע וחליפה או אשה שמתלבשת בצורה שתוציא לכל הגברים ברחוב את העינים מה עדיף ? אני חושב שאתם יודעים מה הייתה התשובה שלו.
נשלח ב-1/8/2005 14:19
רונן זה באמת לא במקום. אבל אולי תנחם אותך הבדיחה הבאה:
מנהלי סמינרים מגיעים לבי"ד של מעלה. הם טוענים שמגיע להם גן עדן אבל להפתעתם הם מובלים לחדר המתנה ליד הגהינום.
המומים הם פונים למלאך החבלה הקרוב: מה לא בסדר איתנו? למה לא מקבלים אותנו בגן עדן?
עונה להם הממונה: לא, אתם בסדר גמור, פשוט אין לנו מקום כרגע בגן עדן...
נשלח ב-31/7/2005 15:18
רונן נסחפת :::::::
נשלח ב-31/7/2005 00:48
רונן_77 הודעה זו נמחקה עקב חריגה מהנהלים ובאם תמשיך בסגנון הזה אתה תחסם לאלתר!!