בית פורומים עצור כאן חושבים

הפקולטה למדעי השטויות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2005 20:37 לינק ישיר 
הפקולטה למדעי השטויות

http://www.inn.co.il/news.php?id=110226

ניסוי שביצעו סטודנטים במסצ'וסטס הוכיח את רמת הבדיקה והרצינות הנמוכה בה מתייחסת האקדמיה שם לעבודות אקדמיות. גיבוב שטויות שהוגש כעבודה אקדמית זומן להצגה בוועידה מכובדת.

שלושת הסטודנטים, הלומדים במכון הטכנולוגי של המדינה יצרו מאמרים בהם הוחלפו מילים מרכזיות על ידי תוכנת מחשב, וכך נוצרו מאמרים "אקדמאיים" חסרי פשר הנשמעים כגיבוב הבלים. כמו כן הלביש המחשב למאמר ה"מדעי" גרפים וטבלאות עמוסי פרטים ובלתי ברורים בעליל.

את מאמרי הגיבוב שבישל המחשב הגישו לוועידה אקדמית בפלורידה. אחד מהם נדחה על ידי חברי הוועידה, אולם מאמר אחר התקבל לוועידה העולמית ה-9 למערכתיות, קיברנטיות ואינפורמטיקה.

על פי דיווח של סוכנות הידיעות איי.פי. המאמר שהתקבל נקרא "שותל: המתודולוגיה לאיחוד אופייני של נקודות גישה ועודף", שם אקדמי לכל הדעות של מאמר שנפתח במילים העמוקות הבאות: "חוקרים לא יביעו כל ספק בכך שללא רשתות פעילות לא הייתה מתבצעת לעולם הדמיית שעוני לאמפרט..."

על מנת להמתיק את גלולת הבושה פרסמה הוועידה הבהרה מיד עם היוודע דבר הניסוי שביצעו בהם עצמם הסטודנטים. בהבהרה קבעה הוועדה כי המאמר אושר על תקן הקיים לאישור מאמר שלא נבדק. יצויין כי הזמנת המאמר ומחבריו להציגו בוועידה ה-9 למערכתיות, קיברנטיות ואינפורמטיקה בוטלה.
(ש)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2005 14:20 לינק ישיר 

אבהו, תודה רבה. הדפסתי, ואני צופה הרבה נחת בחג הקרב ובא.
אגב, כדאי לשים לב לכך שזה פורסם כמאמר בסוציולוגיה של המדע. קשה לי לראות כתב עת פיסיקלי שיצליחו להכניס אליו מאמר מסוג זה בתחום הפיסיקה עצמו. כדאי לנסות, וכמעט יאן לי ספק שייכשלו (זה לא יעבור רפרי).
וזה קשור לנקודה הקודמת בדבריי למייציץ ובהודעה שלפני כן.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2005 14:05 לינק ישיר 

מייציץ,
דומני (אולי זו רק דעה קדומה שלי) שב'מדעי' הרוח אין שום דבר קשה שלא ניתן להסבירו בשפה יחסית מובנת, וללא הסתמכות על הרבה ידע מוקדם ואזוטרי. משא"כ במדעי הטבע (לפחות בפיסיקה).
אני גם מכיר כמה מאמרים וכמה עבודות מהזן הנ"ל, ויודע מהיכרות אישית שאין בהם מאומה מעבר לאוסף מילים. בפיסיקה, בה דווקא יש לי רקע מקצועי, איני מכיר תופעה של ואקום עד כדי כך קיצוני.
קשה להגדיר ולהוכיח כאן משהו, וזה בהחלט שווה מחקר. לכן חשובים ה'ניסיונות' הללו בסוציולוגיה של המדע. למרבה האבסורד, זהו חלק מן המחקר האמפירי בתחומים אלו.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2005 12:40 לינק ישיר 

מציץ,

לכאורה לא צריכה להיות בעיה, כי גם בנושאים אזוטריים אפשר למצוא מומחה שיוכל להעריך אם יש ממש בדברים. תפקידם של עורכי כתבי העט ומארגני הכנסים הוא למצוא את המומחה המתאים לכל מאמר, ואכן חלק מהמאמרים המפוברקים נדחו. ראינו בפרשת הפרופסור דיקר שעורך כתב העט שאליו הוגש ה"מחקר" פנו לאוניברסיטת ת"א וסיפרו על חשד לפיברוק.

לדעתי הבעיה היא ההתרחבות המהירה של המדע. יש עכשיו הרבה יותר מדענים והדעת נותנת שבמצב זה יש יותר מקום לשרלטנות. אני לא מכיר ישיבות, אבל השמועות אומרות שגם בהן יש עכשיו יותר למדנים שאינם ראויים לשם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 22:45 לינק ישיר 

מיכי

כבר הספקתי להתרשם שלעתים תלמידים מתקדמים עוסקים בנושאים כל כך איזטוריים שגם אנשים מלומדים לא ידעו להבחין בהם בין גיבובי דברים לבין דברים שיש בהם ממש. האם לא יתכן שגם במדעי הרוח קיים תופעה דומה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 22:39 לינק ישיר 

המציץ מתייחס לתרמית של סוקאל, והערך שלה לא היה אקדמי בלבד. הביטאון המדעי (או "המדעי") שבו פורסם המאמר ייחד את אותו גליון לסוציולוגיה של המדע. המאמר של סוקאל לא הכיל "שטויות רנדומאליות" אלא אוסף מאורגן היטב של אבסורדים שבו שובצו גם ציטטות מדבריהם של חכמי הפוסטמודרניזם וביניהם עורכי אותו כתב עט. סוקאל התיימר לטעון שם שחוקי המדע, ובהם גם משפטים מתימטיים ואף ערכו של הקבוע פַּי, תלויים בנסיבות חברתיות. זו טענה פוסטמדרניסטית ידועה. המאמר פורסם והתפתחה שערוריה שזכתה להדים. אחד האלמנטים המבדרים של הפרשה הזו היה הדרך שבה הגיבו עורכי אותו בטאון כאשר התברר להם שהם נפלו קורבן לתרמית.

לבעלי רקע מדעי הרי קישור למאמר. כדאי להחזיק חזק את הכיסא.
http://snipurl.com/6slo

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 22:09 לינק ישיר 

מייציץ,
גם אני שמעתי על המקרה הזה, אולם דומני שיש לו רק ערך אקדמי. כמעט כל מאמר מהזן הנ"ל (גם אם הוא נעשה באופן האקדמי הרגיל) עונה לתיאור של גיבוב רנדומלי של מילים חסרות משמעות ופשר.
הניסוי ההוא רק רצה להצביע על התופעה, אולם דוגמאות למכביר ניתן למצוא כמעט בכל מאמר מהזן הנ"ל.

סיפור מקביל, שהוא בבחינת אגדה אורבנית (ולכן הגם ששמעתי אותו על אנשים ספציפיים, אני מניח שהוא לא התרחש דווקא אצלם) מספר על סטודנט לתואר שני (וגם הפעם בפיסיקה) שהכניס באמצע עבודת התזה שלו את כיפה אדומה, ובסוף את המשפט בן האלמוות: "מי שהגיע עד כאן יקבל פחית קוקה קולה". בהרצאתו בה היה אמור להגן על ה'תיזה' הוא שאל את חברי ועדת הבחינה ושאר השומעים למי מגיעה פחית קולה, ולא נענה.

דומני כי ההבדל בין המקרים הוא שבמאמר פוסטמודרני מצוי גם אם יהיה ניסיון לקרוא, אין סיכוי להבין. אולם במאמר בפיסיקה בד"כ אין ניסיון לקרוא כי זה קשה וספציפי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 21:43 לינק ישיר 

התעלול של גיבוב שטויות ע"י מילים חסרות פשר,מצוי בכל מקום.להבהיל את השומע,לעורר בו חוסר ביטחון,האדרת הדובר,ויצירת שכנוע ללא סיבה אמיתית.

הרב אברהם קורמן,באחד מספריו,מביא מכמה כתבי מדענים ופילוסופים,לא רבים,שיצאו נגד התופעה של השתמשות במילים לאטיניות חסרות פשר מוכר,או אף ברות פשר אך ללא הקשר,כדי לסבך וליצור "חכמה" מדומה,לדברים שבעיקרם הם פשוטים בתכלית.וזאת כדי למנוע מאחרים מלחלוק עליהם או כדי לא לחשוף את בורותם לעיני כל.

זה נכון לא רק לגבי כתיבה.בספרות או בהודעות אינטרנט.אלא אף בדיבור ובהרצאה.

ולא רק בחכמת חולין,אלא פשה הנגע גם בקרב מרביצי תורה.עד ש"כל חכם המובן פחות מחבירו -גדול מחבירו".

(ועל התמימים והישרים שביניהם ראיתי באחד האחרונים: שבדרך כלל דיבור או כתיבה, קשיי ההבנה,מעיד על המדבר.מי שדעתו נהירה לו,יבטא בצורה ברורה את דעתו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 21:34 לינק ישיר 

מצו"נ,

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 21:30 לינק ישיר 

אמשלום

איני זוכר את כל הפרטים ודומני שקיימים לינקים באינטרנט למאמר. עיקרו של הסיפור בפיזיקאי ששלח מאמר לכתב עת פ"מ עם הכותרת המבטיחה "על ההרמונויטיקה הטרנספורמטיבית של הגרוויטציה הקוואנטית" ובו גיבוב רנדומלי של מלים ומשפטים שנועדו להוכיח כביכול שהמדע המתקדם מקבל ומיישם את התובנות האחרונות של הפ"מ. הכת"ע פירסם את המאמר והיה ששון ושמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 21:07 לינק ישיר 

מייציץ,

איני יודעת במה מדובר, אנא ממך - ספר, תאר ופרט.

איה הלינק המופלא שהביא מואדיב לאתר הכותב מאמרים פ"מ בשניה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2005 20:49 לינק ישיר 

האם זו תגובתם של הפוסטמודרניסטים לתעלול הידוע שנעשה להם לפני כמה שנים על ידי פיזיקאי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפקולטה למדעי השטויות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext