בית פורומים עצור כאן חושבים

למה אני לא אעמוד דום מחר !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2005 16:53 לינק ישיר 
למה אני לא אעמוד דום מחר !

* לא כי אני חרדית או חרדלית או מה שתבחרו להגדיר כזהות דתית כל שהיא

* לא כי אני מנסה להלך אימים על שילטון הדמוקטיה הניבחר

* לא כי אני לא מזדהה עם זיכרון השואה או הגבורה

* לא כי אני מנסה לזלזל במנהגי מדינה או שילטון

* כי עמידה בת שתי דקות בדומיה מבזה את המתים על קידוש השם .חוסר התנועה במתיחת הגוף מזכירה שיעור התעמלות כפוי מאשר יחס אישי לקדושי השואה וזיכרם .

* כי אני מעדיפה לזכור את כל מתי וקדושי האומה לאורך כל השנים ללא אפליה בין קדושי השואה לבין נירצחי מרד בר כוכבא.

* כי הזיכרון הקולקטיבי שלי מכיל אלפי שנות הסטוריה על קידוש השם והערכים ,וקדושי השואה הינם עוד חוליה במלחמת הזהויות היהודית לדורותיה.

* כי הזמנים והימים שבהם אני זוכרת את מתי העם וקורבנותיו אינם מסתכמים אצלי בדקותיים של קיפאון שרירים כפוי.אני נוהגת לפרוס את זיכרון אחי ואחיותי הי"ד לאורך מעגל השנה ברצף מתמיד של אמירה ותפילה וצדקה, בהם פעיל הלב שלי ושרירי הפה אומרים תפילה זכה .

* כי מאות אלפי תלמידי בית הספר שיקראו לעמוד דקה דומיה יגחכו כמו בכל שנה ולא יצליחו לכבוש את הצחוק שמשתחרר דוקא שצריך לעמוד דום. והמנהלת שושנה תביט בהם במבט מזרה אימים .המבט ששמור למנהלות של דקה דומיה לזכרון קדושי העם .

* כי כשיהודי זוכר עוולות גויים הוא זועק מרה ,בוכה ,מתפלל ,לומד ,מקים מצבות ,משפץ בתי כנסת ,מקים אירגוני חסד ,ומלווה קשישים ניצולים לקופת החולים ללא תשלום אלא רק בשביל החסד.

והדומיה -שמורה לאלו החושבים שדקה של קיפאון חושים תוביל לשינוי פני ההסטוריה הבוגדנית .

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/1/2010 22:31 לינק ישיר 

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3837139,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 09:49 לינק ישיר 

ר"ן מסכת נדרים דף כח עמוד א

מר דדינא דמלכותא דינא מפני שהארץ שלו ויכול לומר להם אם לא תעשו מצותי אגרש אתכם מן הארץ אבל במלכי ישראל לא לפי שא"י כל ישראל שותפין

לענ"ד מה שהר"ן מדגיש כאן, זה את מורשתו של כל יהודי ויהודי בארץ ישראל, כי כל ישראל יש לו חלק בא"י. גמרא ב"ב קי'ז

הר"ו הוא בין הראשונים שנתן משקל כבד מאד- לדין מלך- כפי שהוא כותב - כי אין אפשרות לקיים ממשל רק לפי חוקי התורה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 08:56 לינק ישיר 

.

אבן סינא,

חוששני שהוצאת את דברי הר"ן מהקשרם והעמסת עליו דברים שכלל לא כתב.

אם זכרוני אינו מטעני, דבריו נכתבו בהקשר של מוכס, אם גזלן הוא אם לאו. וכי יעלה על דעתך שחולק הר"ן על משפט המלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2009 23:03 לינק ישיר 

אבל במחילה איפה כאן אתה קורא- גזלנות- בהפקעה לצורך סלילת כביש??? הרי זו משנה מפורשת

בבא בתרא דף צט עמוד ב

מתני'. מי שהיתה דרך הרבים עוברת לתוך שדהו, נטלה ונתן להם מן הצד - מה שנתן נתן, ושלו לא הגיעו. דרך היחיד - ד' אמות; דרך הרבים - שש עשרה אמה;  דרך המלך - אין לה שיעור

רמב"ם הלכות מ לכים פרק ה הלכה ג

ופורץ לעשות לו דרך ואין ממחין בידו, ודרך המלך אין לה שיעור, אלא כפי מה שהוא צריך, אינו מעקם הדרכים מפני כרמו של זה או מפני שדהו של זה, אלא הולך בשוה ועושה מלחמתו.

אתה מעלה בדעתך כי הר"ן היה פוסק נגד משנה מפרשת??? להזכירך במלך יהודי מדובר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2009 22:37 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2009 22:25 לינק ישיר 

איני יודע מהיכן אתה לוקח את הר"I הזה,  גם בהפקעות של מלך יש הלכה מפורשת, כי מלך פורץ  גדר ואין מוחין בידו.

עצתי לך לעיין בהקדמת הר"ן , ותראה כי אתה מדבר דברים ללא כל בסיס.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2009 21:59 לינק ישיר 

ירוחם, רק למשפטך האחרון, יש לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר?

דעת הר"ן היא שאין סמכות לנשל בא"י ישראל מאדמתו, ונישול שכזה הוא דינא דגזלנותא, לא שאין להם כח פיזי לעשות את זה? לשיטתך, למה ללכת עד לגוש קטיף, לך לכל הפקעה לצורך סלילת כביש, אליבא דהר"ן היא גזלנות פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 12:05 לינק ישיר 

רב מיכי

הבאתי את דברי  המשנה הלכות  בעיקר בגלל הפיסקה -אזלת לקרתא הלך בנמוסיא - את מה שהוא הביא מהגמרא ומהש"ע, גם הוא לא יכול לבטל, למרות שפוליטיקה דוחה הלכה אצלו, ואולי גם אצלך,

למשה רבנו היה דין מלך- למרות שלא נמשח בשמן המשחה- ולאחאב היה דין מלך למרות שכן נמשח-, משמן המשחה.

השימוש בסופרלטיב של שמן המשחה כגורם בלעדי למי שהוא מלך ומי לא, מתאים לבית מדרשם של פוסקי הונגרין, לא של כולם.

כל ממשלה חוקית שמושלת כדין, יש לה דין של מלך, הרף מה שכמה מתחכמים מפלפלים אחרת בלי כל יסוד ומקור.( בבקשה אל תביא מקורות אני מכיר אותם, ולמרות זאת אמרתי מה שאמרתי, כי מקור לא בראים)

גאולת ישראל של קום המדינה, היא גאולה שלמה לא פחות מהגאולה הראשונה, שגאל אותנו ממצריים, אלא הרבה יותר.

שם, הרי נאמר בפרוש וגאלתי והצלתי והוצאתי והבאתי, ומה היה מצבם של עם ישראל לאחר הגאולה הזו? מה היה מצבם הרוחני? מה היה מצבם הבטחוני, במשך חמש מאות שנה ויותר? ואחר כך שוב.
מה היה מצבם של עולי בבל לאחר שיבת ציון? בשוב ה' את שיבת ציון!!!

הרי לא צריך משקפים בכדי לראות את ההבדל התהומי, של המצב הרוחני היום- ואז , וגם הכלכלי בטחוני וכד'

כל דברי הבלע והרשע שנאמרים יסודם, בסילוף -,  כמו דבריך המלומדים, על דינא דמלכותא במלכי ישראל, אתה יודע הרי שזו דעת יחיד של הר"ן, ואתה גם יודע כי ההלכה לא נפסקה כר"ן, אלא אתה חוזר על הדעה הזו, כאילו זו ההלכה, כמו האחרים, מכיון שזה משרת את השקפתך הפוסט ציונית.

הר"ן מנמק את  דעתו- כי אין מלך ישראל יכול לגרש יהודי  מאדמתו,- לאחר גוש קטיף גם טענה זו נופלת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 07:17 לינק ישיר 

ירוחם 

מכיוון שחוץ מהכפשה אישית לא היה בתשובתך האחרונה מאומה חדש.
אאלץ להפסיק במקום הזה את הדיון העיניני שהחל לנבוע כאן בקושי רב אבל בכנות מיוחדת.

וכפי שסברתי בתחילה ,מעבר לפרופגנדות קהילתיות ושיוכים מגדריים שניסית להלביש עלי ולא בהצלחה רבה  ברחת מהר מאוד למפלטם של המאוימים רעיונית .משהו בסגנון "אבא שלי יותר חזק"...

יש לך שנה שלמה להביא מסה מסודרת ומגובה היטב. אני במהלך השנה הזו אגייס את הבן השני שלי ושנינו לא נישן טוב בלילה .אתה תחשוב כמה אני פרוטסטנטית בתפיסה הדתית שלי ומתבדלת רעיונית ואני לא אשן כי יהיו לי כבר שני בנים בצבא לגמרי לא בהתבדלות ....

תוקן על ידי - התבהרות - 01/05/2009 7:31:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2009 03:25 לינק ישיר 

נישטאייך

לעולם הוי שומע דעות הרבה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3704409,00.html

ירוחם

"בשיטת מיכה אסכם את הרעיון שלך"

לא קיבלת ממני הסמכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 00:55 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3706870,00.html

חרדי ממודיעין עילית שמייצג את עצמו בלבד מתיימר לדבר בשם החרדים כאילו הם לא עומדים בצפירה בגלל שלא אכפת להם מהנופלים.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 00:39 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לא בטוח (ואני כמובן מתבטא בלשון עדינה) שבעל משנה הלכות התכוין למה שאתה שם בפיו. 'מלך ישראל' כוונתו היא למלך ישראל מבית דוד כדינו. אני לא בטוח (ראה הערה בסוגריים לעיל ) שהוא היה מכנה את ממשלת ישראל דהיום מלכות שמחייבת מדינא דמלכותא. ואם נתבטא בלשון פחות עדינה, המובאה שלך אינה אלא סילוף גמור. במחי יד הפכת את הרבי מאונגוואר לתומך נלהב בציונות, ובשלטון הציוני.
התבהרות אולי אוהבת מקורות ראשוניים, אבל בכל זאת כדאי להביא את המקורות הרלוונטיים.

לדוגמא:

שו"ת משנה הלכות חלק ה סימן קיב

...והוא חידוש גדול דלפי זה נמצא דבכל המדינות הנקראים דמקרטיות לא שייך כלל דינא דמלכותא.

ובמלכי ישראל הקדושים אי שייך דינא דמלכותא דינא הנה ידוע בזה מחלוקת הראשונים ודעת הר"ן דבמלכי ישראל לא שייך האי דינא דמלכותא דינא ושאר ראשונים חולקים והרמב"ן בסה"ת הנ"ל כתב וז"ל ואף מלכי ישראל הקדושים דיני המלך ידועין כמו שכתובין בקבלה על ידי שמואל הנביא ואמרו רבותינו כל האמור בפרשת מלך מלך מותר בו ע"כ מבואר דס"ל דדינא דמלכותא דינא אפילו במלכי ישראל הקדושים ומיהו דוקא לענין מה דמבואר בפרשה ולשאר דברים לא וא"כ כ"ש בשלטוני חלוניים דלא שייך בהוא לומר דינא דמלכותא דינא ומהאי טעמא נראה דעובדי' הי' זן ומפרנס להנביאים בימי אחאב ולא חש ליה לגזל והבן.

ועוד אחד, רק בשבילך:

שו"ת משנה הלכות חלק ו סימן רעז

וגם דינא דמלכותא בזמן הזה במקום שאין מלך אלא מה שקוראים דעמקראטיא צ"ע אי יש בזמן הזה דינא דמלכותא דכבר הבאתי מה שכתב הריב"ש בשם הרשב"א דלא אמרינן דינא דמלכותא אלא היכא דהמשפט הוא למלכות לבד אבל במקום שהמשפטים בבית משפט ויש כח להשופטים לדון כפי שקול דעתם ולפי ההלכות כפי מה שהם מחדשים לפעמים כזה שוב אין כאן דין דדינא דמלכותא דינא כיון דאין זה דין מלכות אלא דין השופטים ועיין משנה הלכות ח"ה סי' קי"ב ולפ"ז במדינה זו שידוע שהשופטים יש להם משפטים בל ידעום ובפרט שיש כאן יותר מזה היינו דזשורי בלע"ז שלוקחים איזה שכורים מהשוק בני אדם שמעולם לא למדו משפט והם מושחתים בטבעם והם החותכין את הדין ע"פ רוב ותלוי בדעתם ודאי כה"ג ליכא למימר דינא דמלכותא דינא ואפילו המלכות כמה פעמים פוסקים איזה דין והבית משפט העליון (סופרים קארט בלע"ז) סותרין אותו א"כ פשוט דאין כאן דין דינא דמלכותא לענין זה לפי שיטת הרשב"א והריב"ש הנ"ל וממילא צ"ע גם לענין קנינים מה דינם אי שייך בהוא דינא דמלכותא כה"ג ואין הזמן גרמא להאריך בזה הפרט.

וברור שעל ה'מלכות' שלנו הוא כלל אינו דן, דפשיטא ליה שאין בה דינא דמלכותא כלל ועיקר.
אין זה אומר שאני מסכים, אבל אם אתה מביא מקור לגבי דינא דמלכותא במלכי ישראל, ראוי להביאו כהלכתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2009 22:09 לינק ישיר 

בשיטת מיכה אסכם את הרעיון שלך. ומה שבעצם את אומרת.

מה שחשוב ונכון לעשות ,זה רק מה שאני וקהילתי חושבים לנכון, ואם כלל ישראל לא חושב ועושה כדעתי, אני לא בכלל ישראל,

שכל משפחה וקהילהתבחר לה את הדעות והמנהגים שלה ויחיו לפי זה. מי צריך מדינה? מי צריך קהילה? מי צריך אנשים שלא חושבים כמותך. מי מתחשב בכלל באנשים שלא כמוני?

אני מאחל לך מכל הלב, התבהרות, בריאות ואושר, ובעיקר שלות נפש, כנראה שדברים אלו מאוד חסרים לך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2009 20:35 לינק ישיר 

]התבהרות

ראי נא, אין לי כל דבר כנגדך אישי,- אחת שבוחרת צבעונים לזיהוי, לא יכולה להיות בעלת נפש שחורה כפי שכתבתי את כמשל.

אבל במשך השנה החולפת, לא זכיתי להנות מהצבעונים היפים, ולא ראיתי השתתפותך בויכוחים ובהחלפת דעות שהיו כאן.

אם תבדוק היטב את עברי כאן תוכל להבחין באשכולות שפתחתי על נושאים שענינו אותו .מה גם שאני סבורה שכל כותב רשאי להופיע באמת רק במקומות הניראים לו .ולמרות שלא אני העליתי את האשכול ברגעים מיוחדים אלו מצאתי לנכון להתייחס ולו מהסיבה הפשוטה שאני קוראת כאן הרגבה דיונים גם אם אין לי מה להגיד בכל נושא .לאט חושבת שראוי לייחס למידת ההשתתפות לי כאן מדד לרצינות או חלילה לליצנות רעיונית מזדמנת

כמו ציון בלוח,  ערב יום הזכרון אני רואה אותך, שוב מביע את הסתיגותך כנגד העמידה בצפירה לזכר חללי צה"ל.

ההסתייגות שלי היא לא כנגד הזיכרון לחללי צהל אלא כנגד האקט החיצוני של פעולת העמידה אשר בו או דרכו מתכנס העם לזכור את חלליו.אני מסתייגת מהאקט הטכני שמאפשר לאנשים רק שתי דקות לזכור לעומק את אנשיו ולהמשיך בחיין אחר כך כאילו לא קרה מאומה .העמידה מסמלת זילות וצער לעומת הוד הקרב ומסירות הנפש.לא מתפרשת אצלי גבורה כנגד עמידה .כפי שאמרה גב' אסולין או דר' אסולין מאוניברסיטת תל אביב מומחית לשכול בערב יום הזיכרון ."זהו אקט חינוכי" מנסים לחנך דרך הרגליים את העם.ככה?בעמידה?ואחרי שעומדים מה עושים ?יושבים צוחקים מדברים ?האם הקולקטיב זוכר יותר כשהוא עומד.האם גבורת השרירים בעמידה מכשירה את הלבבות לזכור את המורשת?והסמיכות ליום העצמאות .מה היא מסמלת זהו גמרנו עם האבל עכשיו מהר מהר למנגלים עד הלילה כולל אלכוהול וסטייקים (אני ממש לא נגד בימים רגילים .טוב בלי אלכוהול אם אפשר)מי שהו זוכר מה היה לפני 24 שעות בטכס ההוא שקראו שם את שירי עמיחי מה קרה לזיכרון טבע במעמקי היום וממש עליו מאירים הזיקוקים?האם מישהו שם חשב שמניה דיפרסיה מדינית עשויה לגרום בלבול רעיוני ברבות הימים .ומה קרה לקדושת החיילים הגיבורים עכשיו מתכנסים להם בצפירה גם חללי פעולות האיבה?אז מי הוא מה ?למי סופדים .מי גיבור מי סתם בעל גורל אכזר?אתה יכול לעשות לי סדר?

הנימוקים- נגד- שאת מעלה, למרות שיש להם איצטלא רוחנית ערכית ודתית, הם לא נכונים ונימוקיך אינן מן הענין.

אני מבינה שאתה חושב שהם לא נכונים .והם לא מן העניין .מצטערת .באמת לא התכוונתי להרע לך .חוץ מלעשות לי טנטרום ולרקוע ברגלים ולומר שהם לא מן העניין אין ממש במשפט הזה מעבר לשיפוטיות הפרטית שלך .סורי שלא קלעתי לדעתך .

מדובר כאן על מדינה, ולא על קהילה או עדה של מאות או אלפי אנשים,   תושבי המדינה מונים היום מעל 7 מיליון אנשים,

דברים כדורבנות .תודה שנתת לי גם מקום בינהם.מקווה שהעדה שלך או הקהילה אליה אתה משתייך גם שייכת לחבורה המאושרת בת 7 מליון האנשים

לא כולם ולא רובם מתקשרים עם השקפתך או שלי -על צורת ביטויי אבל והזכרון. מדינה מציינת את אבלה, בהתאם לרמת  אזרחיה.

רמת אזרחיה? חחח.על פי רעיון זה אנחנו קובעים את דעתה של המדינה .ואם דעתה של המדינה תחליט שלא צריך מבחני כניסה למיכללות אלא כולם לומדים הכל ללא קשר לכלום גם אז תגיד שזו רמתה של המדינה .לשמחתינו המדינה בחלקה לפחות מתנהלת על פי רמת ניבחריה שברובם אתה צודק הם ברמה איומה.את הכללים צריכים לקבוע חכמי המקום ולא המכנה המשותף הנמוך שלה.מדינה מציינת אבלה בהתאם לרצון תושביה מיקומם במפה ההיסטורית ודרך ניהולה .
אתה צודק שהיום רמתה היא באמת לעמוד 2 דקות ואז לחכות חצי יום ולהפריח זיקוקים .צודק זו רמתה כיום מחכים לשינוי ובקרוב...

הדיבורים -על למה אני לא עומדת - למה אני לא מתגיס- למה אני לא משלם מיסים, ולמה אני לא דואג לנקיון הסביבה, ולא תורם לחברה. כולם כולם טעמם ונימוקם איתם-  אבל נדמה לי כי קודם,  אומרים את- הלא. ורק לאחר מכן בונים את הנימוקים נגד.

מה אתה אומר כאן.אין מקום לדיון?מפחדים לשים דברים על השולחן?מפחדים להבין שכמו עדר כבשים אנחנו ניגררים כל שנה יותר נמוך .פעם עוד היה מצעד של כח צבאי .תראו יש לנו מדינה אחר כך מצעדי פיזמונים והיום יש לנו במות בידור עם שירים נהדרים (לפחות זה ..) והמון ג'אנק פוד. בבוקר עושים מנגל.זו עצמאות?
ביום אחר אסור לך לעשות מנגל?זו העצמאות שלך ?

אפשר לעמוד בצפירה-זו אינה חוקת הגויים- נדמה שאין עוד ימי זכרון בעולם שמציינים אותם בצפירה- ואם כן אז מה?

אז מה מה ?אתה עושה כל דבר בציות מוחלט ללא כי החליטו ומה ערך המוסף של זה לנשמה שלך .הזדהות ?קהילה?אתה מרגיש שייך יותר ?קרוב יותר לאומה?משפיע יותר?זוכר יותר?
מה אתה יותר כשאתה עומד?לא הבנתי

הרי זו לא עבודה זרה, אנחנו לא נוסעים במכונית או משתמשים במחשב ובטלפון?,

רק אם זו עבודה זרה אתה מתרגש?אתה לא שם אורחותיך על דבר שאהת עושה?במיוחד על זיכרון של נשמות חיילים.ככה אתה מעביר את זה בכזו קלות ?עומד דום אומר תודה לראש הממשלה שקבע את זה והולך הביתה?סיימת?סוגרים הבסטה והולכים הביתה?מה זה קשור למחשב?מה ניסית להגיד?
איזה רציונל של כשל לוגי ניסית להוכיח כאן?אשמח להבין

חוקת הגויים זה צורת בתי הכנסת האשכנזים, הדומים בדיוק - והועתקו מהכנסיות.

חוקות הגויים זה להוריד את גלביות וללבוש חליפות וכובעים .יש עוד הרבה זה לא הדיון שלנו לא זה מה שעושה לי כל כך רע.

אפשר לעמוד את 2 דקות, ולאחר מכן, אם רוצים, להגיד תהילים ללמוד משניות וכו' כל אחד שיכניס תוכן , אבל כאמור יש גם מנהגי מדינה.

מי קובע את מנהגי המדינה המדינאים?אני?ואם קובעים ללא שיקול תורני שיש לו על מה לעמוד אני מוכרחה לחיות ככה.מיסים אין לי בררה אבל כל השאר?

אל תדאגי למורשת היהודית, יש לנו ב"ה מספיק מזה- ספירת העומר- יז בתמוז שלשת השבועות ט באב י בטבת- צום גדליה.

כל אקט קהילתי חייב קודם כל לשאת אופי מורשתי מובהק.לשאוב ממנו ולשאוף אליו .אחרת לא עשינו פה כלום אחרת אנחנו כמו איטליה או דנמרק לא מסכימה איתך בעליל רוקנת את המדינה היהודית ממטרותיה הראשוניות .

ועוד כהנה וכהנה ימים טובים, יארצעיטים ימי גאולה ושחרור של רבי זה או אחר, אבל משום מה לשואה אין זכר, בערכים היהודיים.

לצערינו כמה  וכמה וכמה שואות חוינו במהלך ההסטוריה שלנו כאן בכל יום אנחנו מזכירים הכל.אשמח לזיכרון איכותי יותר מאשר צפירה עמומה .

המנגל כסימבול בדומה לקרבן הפסח, שבני ישראל הקריבו את אלוהי המצריים, לא מבושל- רק על האש, שהריח יצא למרחוק,

יש לנו חבר שניסה למכור לי את התאוריה של קורבן הפסח.ריחמתי עליו נורא .כשבא לי אני יוצאת לאכול בכל סוג של ריח ואיפה שאני רוצה .בעצם לא בדיוק כי ארץת ישראל עדייו חצויה ומצויה בידי אויבים ואסור לי למשל לערוך מנגל בשטחA .אתמול ערכתי מנגל ריחני במיוחד בסביבות ים המלח מה רבה היתה הפתעתי כשניכנסתי כמעט בטעות עם הרכב לשטח רמאללה.מצאתי שם את השלט הכל כך מוכר שאומר שאסור לי להמשיך לשם כי זו סכנת חיים .אז ישראל עדיין ממש לא משוחררת .רמאללה עדיין שם ואי אפשר לעשות מנגל איפה שממש רוצים .אבל בוא נגיד שבחלק גדול מהארץ אם כי לא ממש גדול לטעמי מותר לעשות מנגל עדיף שיהיה שם נשק דרוך ליד ולא ממש בתוך הוודיות .קרוב יותר למקום יישוב .מה לעשות האויב עדיין שם .אבל הודו לשם כי טוב גם על זה .מי שמחכה ליום העצמאות על מנת לחגוג מצוי בפחד איום ועליו נכמר ליבי .את העצמאות הייתי מעדיפה לחוות בחויה של עצמאות ממש.ללא קשר לקורבן הפסח מכיוון שאין לי שום רגשות אשמה על המנגל אין לי צורך להשוות אותו לקורבן פסח.אגב הרב יוסף קלנר דוגל בתאוריה הזו .חבל לי עליו הוא יכול למנגל ללא התרוץ של הקורבן פשוט שב ומנגל איפה שתרצה בכל יום בשנה .

והמצרים שיתפוצצו, אנחנו כבר לא עבדים אנחנו עושים מה שבא לנו, ושהם יחנקו מהעשן ששורפים להם את האלים. 

בנפול אוייבך......לא רוצה שיתפוצצו.שישבו בשלום במקומם שם ואני פה .אין בי נקמה .

כך- עם ישראל- לאחר שבאלפי שנות גלותו, היה מנוע לצאת לפארקים וליערות, מאיסור ומפחד הגויים, -את אולי לא מודעת לזה אבל כך זה היה!

אמ...אני מניחה שכבודו בן 234 לפחות שכן הוא מודע לכך ואני לא .

בא- העצמאות. ואנחנו עושים עשן ואש איפה שבא לנו, מסתובבים כעם חופשי כרצוננו בכל מקום, מאז יום העצמאות- גם בגלות זה אפשרי.

ראה להלן שטחי A B C .מצטערת אבל לא.נכון שבגוש דן די בטוח .בגליל לא תוכל להסתובב חופשי ללא נשק בלילות או בשומרון או בסביבות ירושלים .משרד החינוך לא מאפשר שום טיול ללא מלווים בנשק רובים מרגמות וקצינ ביטחון.לא מחליפה את חוסר הביטחון הצבאי שלי כאן בשום ביטחון של גלות כלשהיא.

לעם ולמדינה יש טכסים תיאטרלים  ויש חידון תנ"ך ויש טכס פרסי ישראל ויש מנגלים ויש מופעים של אומנים, זה צורת החיים של כל עם בריא,

ראה להלן דעתי שוב בעניין חידון תנכ.מסכימה בכל לב לפחות משהו ערכי אחד ביום העצמאות .לגבי הטכסים התאטרליים .ראית לאחרונה אחד כזה ?מה דעתך?למדנו משהו מהסינים לא?

אבל כאמור כיחידה או כקבוצה את יכולה לציין ולחוג כרצונך, לאחר המנגל, גם אצלי כפרטי דברו בדברי תורה, והיה תוכן רוחני.

למה לא הזמנת ?אם אצלך כבר דיברו מסביב למנגל דברי תורה הרי שהגאולה ממש כאן בפתח .רק חבל שצריך לכונן אותה בשתי דקות משמימות שבהם מסתכם לו האבל הלאומי על אלה שבזכותם יש לנו אפשרות למנגל בצידי הדרכים על כל אי תנועה .

שו"ת משנה הלכות חלק יד סימן קיט ד"ה ב) והנה

היות כי לגור בארץ באנו עלינו לקיים אזלת לקרתא הלך בנמוסיא  , וכתיב בתורתינו הקדושה דבעניני המלכות ובדיני המדינה כל שהוא מילי דמלכותא הרי נצטווינו לשמוע לכל דיניהם ונפסק זה בגמ' ההלכה כשמואל דאמר דינא דמלכותא דינא (גיטין י' ע"ב ב"ק קי"ג ב"ב נ"ד נדרים כ"ח ועיין ח"מ סי' ס"ח ס"ב ברמ"א וסי' שס"ט ס"ו) ובש"ע ח"מ שם שהמבריח מכס ממה שגזר המלך עובר על לא תגזול מפני שהוא גזל מנת המלך בין שהיה מלך ישראל בין שהי' מלך עכו"ם וכן בכל מילי דמלכותא בדבר שיש לו הנאה למלך או שהוא לתקנת בני המדינה ששייך למלכות כגון תיקון דרכים וגשרים ומלחמות וכיוצא בו, ולא זאת אלא שנצטווינו (אבות פ"ג מ"ב) הוי מתפלל בשלמה של מלכות. וכן דעתינו בזה וכן אנו מורין לכל שואלינו.

אין לי זמן להיכנס לתקליטור התורני כבר הייתי מוצאת לך משהו הפוך אבל תודה שחיפשת .מקורות אותנטיים תמיד מועדפים עלי על כל צבר קהילתי עדרי המקדש עוד טכס בחצר המועצה המקומית

ובבניין ציון ננוחם!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/04/2009 12:33:26

[/quote

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2009 17:14 לינק ישיר 

התבהרות

את בחברה טובה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3706870,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה אני לא אעמוד דום מחר !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext