בית פורומים עצור כאן חושבים

כפירה נודפת מכאן!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2005 23:24 לינק ישיר 
כפירה נודפת מכאן!

אתם מבינים!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2006 00:18 לינק ישיר 

וודאי שיש לחלק בין הרוח הנושבת לריח הנודף

ודוק'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 23:48 לינק ישיר 

פרופסור,

מענין שהיבול הדל,כדבריך, הוא בדיוק בתקופה שאתה לא כתבת? נראה לך שיש לזה קשר?

תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 05/04/2006 23:49:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 23:20 לינק ישיר 

פרופיסור

רוח הסערה באה והלכה זה כמעט שנה (בדוק בתאריך). הרוח שהגיעה היא חדשה. הגיעה כנראה אתמול והטמיעו אותה כאן. ראה בעמוד הקודם בהודעת הציטוט של וטו.

סמדיה, אני חושב שבתלמוד משתמשים בכתוב: 'והריחו ביראת ד', לגבי יכולות תורניות הקש משם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 21:47 לינק ישיר 

אפשר וזהו נושא לאשכול אחר, אך לא מובן לי נדון ה"ריח".

האם ריח זה המדובר עליו הוא מוגדר כריח ממשי?

האם הוא מדיד?

האם זה ריח אלגורי?

האם אי פעם נעשה נסיון מדעי לעמוד על טיבו של ריח זה?

האם הוא שייך למשפחת ריחות מסויימת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 21:39 לינק ישיר 

תיתי לו לאחד ממנהלי עצכ"ח היותר דאגניים, שנוכח לראות ביבול הדל, הרוטיני והמשעמם שהעלו משתתפי הפורום בחכתם בחדשיים האחרונים, והחליט תחת השם 'רוח סערה' לגדף, שסגולתו כידוע להפיח תקוה בחדלי אישים. אף הצליח. לא יאומן. איזה אשכול מנה לאחרונה 72 ענבים? ברכותי 'רוח'. ברכותי מנהלי וראשי ור"מי עצכ"ח.

דא עקא, על 'רוח' לשפר את סגנונו הדביק והחקייני בעליל. הוא אכן ניסה לכתוב ברוח הפשקוילים נוסח תורה ויראה, אבל לא עלתה בידו, כפי שכל עין מיומנת בנוסחאות בוסר הבחינה בכך. השתפר להבא! לטובת הפורום, לטובת כולנו. בהצלחה.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 21:27 לינק ישיר 

ובכל זאת,

אני חושב שעדיף להתייחס באופן ענייני אפילו אלף פעמים, שהרי אלף נכנסו למקרא וכו'.

~ * ~

וכן, חדש אני, והניק הוא צוףguy, ולא כדלעיל. ברוכים הנמצאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 21:20 לינק ישיר 

צוףgay

במקרה ואתה חדש כמו הניק שלך, יכולני כותיק בפורום הזה לומר לך שניסו עם שכאלה בכל הצורות ואין דרך אחרת ובעצם ישנם כמו האחרון שהגיח שניתן לראות מהסגנון שלהם שאינם מתבלבלים מעובדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 21:08 לינק ישיר 

שלום לכם מכובדיי,

אינני יודע אם כפירה יש כאן או לא, דיונים ברמה גבוהה מאוד אכן יש,

אך קצת מפריע לי שהתגובות למי שכותבים שיש כאן כפירה, נשמעות מעט ציניות ו\או מתנשאות. ייתכן שחלקן נכתב שלא בציניות וכד', אך הסכימו עמי שהן עשויות להישמע כך בקלות.

אני הייתי מנסה להגיב באופן מעט יותר מקרב. טוב, אבל זה אני.

~ * ~

(ובהזדמנות זו אודה לחברותתי לסדרי ערב, העושה לילות כימים בלימוד פילוסופיה ותורה, ולחש באוזניי לפני זמן מה, שהפורום הזה קיים.)

שלום לכם.
גיא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 14:37 לינק ישיר 

ב"צ כהנא,
משירך המרוח בשמן נודפת צדקנות מעושה או תמימה הגרועה פי כמה מריח כפירה.
אכן יש הרהורים של כפירה במקומות שונים בפורום, אך אין להתבייש בכך, כי אם לא נחשוב, במה אנו קיימים? (פרפרזה לדיקרט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 07:36 לינק ישיר 

מיכי -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 00:18 לינק ישיר 

שוטנג,

חלילה לי מלהשוות את מיימוני אלי, אבל מה חפצתי  לקבל גם איזה אשכול,או איך שאור השאנטי קורא לזה:אשכולית, מחאה.

ועכשיו שמע אלוהים קול תפילותי וכיבדני  הגאון הרב הגדול אשר לו  ידות בחכמת העמים כפיזיק ופילוספיק ובקי וחריף בכל התורה כולה, כזקן ב'אשרי' ה"ה  מיכי, בפשקוויל מחאה נמרצת,ונרגעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 00:05 לינק ישיר 

קעלעמר כתב בעמוד הקודם:

"האשכול סגור עד להופעת אורח פורח מזדמן אחר, שיטיל את פצצת הכפירה וכולנו נתרגש מחדש."

ובכן החיינו וקיימנו והגיענו כדלהלן.

אלעאידלע:

כי יום נקם בליבי ושנת גאולי באה! כפירה והרס היהדות בפורום!

זעזוע וחלחלה אחזוני נוכח החרפה הארורה הכתובה בפורום זה, פורום ארור הוא וארור שמו, אשר קם אחד ממנהליו המשומד הכופר הערמומי המכונה בשם "מימוני" ויעליב ויבזה מלאכי האלקים, ויפער פיו ויתריז לכל עבר, לאמר "הרמב"ם עע"ז" ועוד כהנה שקצים ורמשים היוצאים מפיו לרבבות, ולא עוד אשר קמו חוברי חבר מהפורום וילהיבו יצריהם האפלים על מנת לעקור דבר התורה ודברי ה'.
ולא עוד אשר צד אלפי רבבות גולשים להוי כעין פורום שמסכים על כל דבר שכלי ורעיוני, וכביכול הפורום הזה הוא דמות מופת לכל באי השכל.
אולם אין אני בא לתאר ערממיותו הפוער פיו נגד חז"ל ונגד תורת ה' המסורה לנו מדור דור.
ואבקש על אתר שיפסיקו עם כל הדיבורים הכפרניים הללו.
ולא ביקשו אלא להתיר להם עריות בפהרסיא.
וכל פורום זה במסווה ערמומי של יושר אינטקטואלי, ואינו אלא יושרו של השטן אשר צד ביושרו נפשות תמימות אשר נפלו לאלפים ורבבות בפורום הכפרני הארור הזה.
פורום אשר מלא מינות ודברי זילזול על חכמינו זכרונם לברכה, וכבר שמעתי מאחורי הפרגוד על יושבי הפורום הנ"ל ומעשיהם ודרכי אמונתם.
ואני לא רוצה לומר מי הם.

לונלי_דאב:

ברוך הבא ר סוונרולה

מיימוני:

אלעידאלא היקר

ברוך הבא אל הפורום.

טוב עשית שטרחת לזכות את הרבים ולהזהירם מפני הטעות. הרי כולנו מועדים לטעות, וצריך
להיזהר מאד בנושאי אמונות ודעות.

אמנם, חוששני שבמסירת ההצהרה שלך לא יצאת ידי חובה. ראשית, כתבת דברים כלליים מדי, ואי
אפשר להשתכנע מהם. שנית, המבקרים כאן רוצים לראות עובדות ומקורות וניתוחים, ובלי זה אין הם
מאמינים להצהרות סתם. הרי יכול להיות שאדם כותב בהתלהבות וביראת שמים ובכל זאת הוא
טועה, נכון?

לכן אני סבור ששומה עליך להבהיר את הנקודות הבאות, ואני אישית בוודאי אשמח לראות היכן
טעיתי ולפרסם זאת ברבים.

א. היכן כתבתי שהרמב"ם היה עובד עבודה זרה?

ב. מהו "מאחורי הפרגוד"?

ג. מה שמעת על הכותבים כאן?

לגבי הנושא האחרון, כוונתי רק דברים שאפשר לכתוב ברבים בלי שיהיה בהם חשיפת זהותם,
אאוטינג בלעז.

ובוודאי בזכות מאמציך הכנים להרבות תורה ויראה תהיה מקרב את הגאולה בעז"ה.

אוסיף עוד הערה אישית:

היות שמצאת בי פגם באופן מיוחד, עד שטרחת לציין את שמי אישית, האם זה היה בהתאם להלכה
מה שעשית? וכי לא מוטב היה לכתוב לי באישי ולהוכיח אותי על טעויותי?

אני מבטיחך, אם תהיה מוכן להאמין לי, כי אני משתדל תמיד לתקן דרכי וטעויותי, וללמוד מכל אדם,
וכל מה שדרוש לי הוא הסבר כזה שיהיה מובן לקטן הדעת אשר כמוני. ורק היום הזה אני יכול להעיד
בפניך שלמדתי רעיון חדש ממישהו שכתב לי ועתה אני עמל להבינו ולבדוק את כל מה שחשבתי עד
היום.

על אחת כמה וכמה מחכם וירא שמים אשר כמוך. הלא תיטיב עמנו ותצביע בדיוק על המקומות
הטעונים תיקון ותכתוב גם למה ומדוע?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

נאךאמאלנישט:

זה לא פייר,באמת לא פייר, אני מתאמץ נורא ועובד  קשה, מיכי ומייציץ מזיעים את נשמתם וצ'אוטנג עושה ימים כלילות, בפורום ורק מיימוני זוכה בתהילה!....

מה איתי? מה עם איזה אשכול מחאה עלי?

אור_השאנטי:

אני גם בדעה של עדדלאידע/אלקעידא צריך למחות על הפורום ולמחוק הפורום ואשכוליותיו כולן. הפורום הזאתי  שיש בו רח"ל גם חילונים ורעפורמרס שמעקרים הדת בכל כוחם ונשים רח"ל שלומדות ומביעות דיעות בד"ת שמוטב שישרף דבר תורה ואל יתנו לנשים. מחדרת הרבה צינה והרבה קרירות בעבודת השם שהיה מסור לנו מדור דור עד הבעש"ט הקדוש. שבו אין אנו חוקרים כלל ואין האנו משתמשמים במכשירים טמאים כמכשף וטמבלויזיע. כל אלה אסורים לבא בקהל השם.

ואני לא מדבר על אנשים אישי (חוץ מרעפורמערס ושנה ופירש שאין מספיקין להם לעשות תשובה) כי אני מתפלל אליהם שיעשו תשובה מהרה בימינו לפני בא יום הגדול וכו'

גורו לכם מיום הדין גורו לכם מיום התוכחה כי באש ימלוך השם אלוקים על עמו ובאש ילחך שונאיו.

כמתעסק:

מיימוני

אין לי אלא לקרוא עליך: "אשריך הלל, שיצאת וראשך עטוף וענית לאלו שדפקו בדלתותיך", ונתקיימו בך דבריך מאשכול אחר : עצה לחכמים נרדפים.

ולוואי וירבו כמותך בישראל, ואין אומרים אלא מקצת שבחו של אדם....

ולא באתי אלא לימין כבוד לומד התורה, ולקיים חובת מחאה בריש גלי.

chouteng:

נאךאמלנישט:

אתה באמת משוה את עצמך או אותי למיימוני. אני לא מאמין שיש עוד כותב בפורום זה שכל כך עסוק בהפצת המעיינות כידידינו הרב מיימוני. כי לו נאה כי לו יאה כל הכבוד הזה. נזקף לזכותו כ 13,000 הודעות באין ספור פורומים על אין ספור נושאים. ועל זה אמרו חז"ל נוצר תאנה יאכל פריה.

mdabraham:

נאך, לעשות רצונך חפצתי, ואת אשר ישים ה' בפי אותו אדבר. וזה החילי בעזהי"ת:

יום הכיפורים שחל בשבת,
                                                                            על הסוס מאחורי קודש הקודשים
במותב תלתא יתיבנא וכו',
הגיעה אלינו השמועה, וכידוע מכין על לא טובה השמועה, אודות האי פורומא אפיקוראה, דמתקרי 'עצכע"ח'.
גם אנוכי הקטן רציתי להצטרף לעדליאדע (הוא כנראה נמצא בפורים, במצב של עד דלא ידע), ולהוסיף קולי, קול תולעת נרפשת לרגלי ת"ח, למחאת גדולי הדור כולם, כיהודה ועוד לקרא (מי רואה אותם יוצאים ואינו נכנס).

נאךאמלנישט הנודע לשמצה בקמיהם, מהין לחלוק עליי בכל צעד ושעל, וכל החולק עליי כחולק על השכינה. שלא לדבר על מייציץ, החייב סקילה כדין יניק ממרא, שמצטרף אליו במריו. ושמא יש לפוטרם מדין שנים שעשאוה (דהרי קי"ל דמשלשין בממון אך לא בסקילה. ואולי לבנות בית סקילה בגובה קומה אחת לכל אחד מהם הוי מצוות שילוש בסקילה - 'אינקרנציע' בלע"ז. ויד העדים - האיידעם, תהיה בהם בראשונה).
ואף שוטנג לא יינקה, שמשתף פעולה עם מיכי האפיקורס, זורע ההרס והארס. ופורץ גדר ישכנו נחש.

ועוד אוסיף מה ששמעתי מאחורי הפרגוד (של עזרת הנשים בפורום, מאי דמיתקרי 'הפרגוד הוירטואלי'): שובו בנים שובבים - ואפילו מיימוני, חוץ ממייציץ ונאך.

ולסיום אוסיף איזה גרגיר מרבנו אד"ם הכהן זצוקללה"ה, ראש וראשון לכל דבר שבטומאה, שכל הפורום הזה אינו אלא גלגול של נשמתו (הצולעת). על ערש דוויי שכב אותו הנ"ל וביקש לעשות תשובה. וכששאלוהו מה ראה על ככה, ענה: יען כי אני רוצה להפריך את מאמר חז"ל שרשעים אף על פתחו של גיהינום לא עושים תשובה.

ועל כגון דא מוציאים את התיבה לרחובה של עיר. אלא שמקובלנו מרבותינו דבעינן קרא כדכתיב, ועיר שאין בה רחוב אין עושים בה דין עיר הנידחת. על כן יש לפלפל כעת מה דינו של 'רחוב' וירטואלי? שמא תאמר וכי תיבה יש כאן, אענה ואומר אף אני ד'האישי' דין תיבה לו. וכי תאמרו מאי שייטיה דהוצאת התיבה הכא? אולי הכוונה לאאוטינג. וה'עיר' היא כנראה הפורום, וה'רחוב' הוא האשכול הזה שאליו הוצאה התיבה (פנדורה).

על כן יפה עשה מורנו 'עד דלא ידע' שהוציא את האישי לאשכולו, וכעת ניתן לשרוף את האשכול הזה על כרעיו וקרבו. יש לכוין לשם יחוד (ברשות מיימוני שאוהב את 'לשם יחוד') לקיים מצוות 'וביערת הרע מקירבך', ומצוות 'ובשר בשדה טריפה לכלב תשליכון אותו', ומצוות 'וכיסית את צאתך' (וגם 'ויתד תהיה לך על אזנך'), ומצוות 'וראית את אחוריי' (בהידור).

וכאן באתי על החתום, לכבוד התורה, קנאיה, מוחיה (=מוחין דקטנות), מפלפליה ולומדיה בטהרה,

הק' מיכי
חופק"ק עצכ"ח והגלילות
(-) מקום החותם

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 08:31 לינק ישיר 

זה רק מוסיף גישמאק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 00:45 לינק ישיר 

אשכול המשך בפורום אחר - בס"ד הפורום עצור כאן חושבים כופרים בקבלה http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1304772

ועוד ממגדפי עכ"ח - חזי26: ...ומההשכלה נותר שריד זעיר בפורום שכן ...כשאני רואה נסיונות לפגוע באמונה התמימה בריש גלי, אינני יכול להחשות. שריפה בעיר! ויש לכבותה מיד.http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1662924

ועוד

http://groups.zahav.net.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=3656&TopicID=108766&PagePosition=1&CommID=965

בברכה.

עצכח: אני מעתיק כאן עוד דיון בטענה הנילוזה על כפירת "הפורום" בקבלה מאשכול "תכליתו של הפורום":

א_ב_ג_ד: מהדברים שאכתוב כעת ניתן בהחלט ללמוד על אופיו של הפורום ולכן אני מקווה שהם לא יימחקו מכאן.

לא הבנתי את העברת הדיון המוזרה.

היו כאן שתי אופציות לדיון שבשתיהן חפצתי, ואף אחת מהן לא מתאימה לאשכול אליו הועבר הדיון.

א. דיון ענייני שהתחיל בטענות על חכמת האמת. ודאי שאין מקומו באשכול בו המטרה היא לברר האם חובה או מותר להאמין, שכן זו אינה שאלה לעניין אלא שאלה הסובבת סביב החכמה. והאמת היא ששאלה כזאת ניתן לשאול רק לאחר שיש מושג בחכמה או יש ידיעה בדבר נכונותה [שאלו שני שלבים שמדלגים עליהם בעקביות בפורום הזה, וחבל]. דיון של חברי הפורום בשאלה המוצגת שם זהה בדיוק לדיון של שני שומרונים (אינם מאמינים בתושב"ע), שלעולם לא נגעו בתורה שבע"פ, בשאלה האם יש חובה להאמין במשנה - לפי התורה. בכל אופן מקומו של דיון כזה צריך להיות באשכול שדן עניינית בשאלות על קבלה [ואפשר לדון את ההנהלה לכף זכות, שהרי קשה למצוא אשכול כזה!]

ב. בעניין צורת הדיונים ואיכות הטענות שנערכו ונכתבו בפורום הזה עד כה בעניין הקבלה [כמה ענייניים היו? האם ניתן להצביע עליהם? כמה הושקע בדיונים פחות ענייניים? מה אפשר ללמוד מאיכות הטענות? כיצד הוכרעו?]. יש בדיון כזה בהחלט תועלת עצומה למי שירצה אי פעם לקרוא על "תכליתו של הפורום", שכן בירור יסודי במניעיהם של האנשים יכול לספק תשובה הוגנת יותר על תכליתם מאשר עדותם עצמם.

בעניין ההודעות שכתבתי והועברו מכאן, באם אכן נערך בהם צנזור כלשהו [כפי שנכתב שם ע"י ההנהלה אם הבנתי נכון - ואין לי אפשרות לבדוק זאת], אודה להנהלת הפורום אם אוכל לקבל העתק של כל ההודעות שכתבתי לפי סדרן. להבא אשתדל לשמור העתקים אצלי.

מיימוני:

אבגד היקר ביותר

אתחיל בסוף. גם כאשר מעתיקים הודעות מאשכול לאשכול, אין מצנזרים אותן. לפחות אני איני נוהג כן. אפילו בביקורת כלפי ואולי דווקא בביקורת כלפי.

שתי הביקורות שלך על הפורום אכן מקומן כאן והן מצליחות, לדעתי, לשקף בצורה מיטבית את ההבדל בין הגישה שאתה מציע לבין הגישה שאחרים, ביניהם אני, דוגלים בה. ואני מסכמן ומגיב עליהן לפי דעתי.

א. האם יש טעם בדיון של שני שומרונים על החיוב להאמין בתורה שבעל פה לפי התורה שבכתב?

תשובתי: בהחלט כן! אם זה נושא עיוני, שנידון על ידי בדיקת תקפות של טיעונים (כלומר: מה ההוכחות, על מה הן נשענות), אזי כל אחד יכול לעסוק בו. בתנאי כמובן שהספרים פתוחים לפניו והוא מנסה לברר מה נאמר.

ויש כמובן גם מקום לעיון "מבחוץ" על ידי בדיקת השאלות: כיצד נוצר חיוב להאמין, מה הן הנחות היסוד של ציווי כזה, איך ישתקפו הציווי והנחות היסוד שלו בטקסט כתוב, וכדומה. שאלות אלו הן משמעותיות גם בלי לבדוק את התורה שבכתב, כי התוצאות שייחשפו עשויות להיות הכרחיות לכל טקסט שניתן להיקרא ולהילמד בידי אדם.

וכן גם בדיון על הקבלה.

ב. הצעת כלל לבירור תכלית של כותב:

בירור יסודי במניעיהם של האנשים יכול לספק תשובה הוגנת יותר על תכליתם מאשר עדותם עצמם

ולדעתי, דבריך אלו, הפקחיים מאד, אינם רלוונטיים לפורום.

מדוע?

אחד מעקרונות היסוד הגדולים של הדיון בפורום, כפי שמובא גם בחוקת הפורום/אשכול למשתתפים חדשים, הוא שיש להבדיל בין המניעים לבין הטענות.

גם כסיל, בור, אפיקורוס או, להבדיל, מקובל, יכולים להעלות טענות טובות. וכאשר נבחן נושא, אין בוחנים מי האומר, יהיה עבד, אשה או גוי, אלא תיבחן הרלוונטיות של הטענות לגבי הנושא.

כלומר: לא התכלית של הכותב מעניינת את באי הפורום, אלא מה שיש לו לומר לאחרים.

לפיכך, אין לנו ענין במניעים שמביאים מבקרים לפורום. ירצו ישתתפו, ירצו ידירו רגליהם ומקלדותיהם. אך אם ירצו להשתתף, נצפה מהם לטיעונים עניניים.

דוגמא: מי שיבוא ויקשה על המסורת של התורה שבכתב, התורה שבעל פה, קדמות הזוהר או מידת החידוש שבגילויי האר"י המיוחסים לו, כל אלו יעמדו לדיון במידה שוה. וכבר היו וישנם אשכולות בנושאים אלו, כפי שתוכל לראות אם לא ראית עד כאן.

ובנוסף, עצה אישית מלב מלא הערכה וחיבה ליושרך ויראת השמים שלך, שאני לומד מהם כפי יכולתי:

אם אתה רואה תפקיד לעצמך לתקן את האמונות השגויות שיש כאן לדעתך, מומלץ שתציג נימוקים ולא תצא נגד מניעים של כותבים. זאת אם אתה רוצה להוכיח את טענותיך באופן שהפורום מקבל כאופן העיון והדיון.

(כמובן, יתכן שיש כאלו שמתרשמים מסוג תגובות אחר, כמו ציניות, האשמה במניעים פסולים, או אפילו צעקות שמתבטאות בגופנים גדולים. או סתם שפע של ציטוטים ושמות של רבנים.

אמנם, בפורום הזה קיימת אז סכנה שהדברים יימחקו... ואיני מתכוון אליך, שהרי הראית בעבר כי אתה כותב בצורה ענינית ביותר. אלא כלפי כותבים אחרים שהיו כאן והותירו חותמם ולא לטובה).

לגבי שמירת העתקי הודעות, זה מומלץ ביותר. לא בגלל שמוחקים כאן, אלא בגלל שהייד פארק לפעמים "עושה בעיות".

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

בוגיעלון:

מיימוני

אתה מצחייייייייקקקקקקקקקקקקק!!!!

הוא שופך קיתונות שופכיו כמעט בכל שורה אם עליך ואם על הפורום שלך (לפחות חלקית) ועושה את עצמו כמומחה עולמי לקבלה אותה הוא מכנה 'חכמת האמת' בלי שיוכיח כלום לא על האמת ולא על מומחיותו ואתה מקבל את זה כשוקולד וכותב לו:

מלב מלא הערכה וחיבה ליושרך ויראת השמים שלך, שאני לומד מהם כפי יכולתי

התחרפנת??? מילא שאתם נותנים לו במה כפי שנתתם לכל מי שבא לירוק כאן ולכל שאר הידענים-ירקנים למיניהם אבל להתרפס?? למה??

וכי זה תכליתו של הפורום?

א_ב_ג_ד:

מיימוני

ראשית בעניין הצנזור שהזכרתי. לא בדיתי את הדברים מלבי כיוון שמנהל הפורום שהעביר את הדיון כתב שם שהוא השמיט משהו, לא הבנתי בדיוק מה, ולכן ביקשתי, אם אפשר, לקבל את ההודעות השלמות בתיבה האישית [מה שלדעתי ראוי לעשות לפחות בפעם הראשונה].

א. בעניין מה שהעתקת בהתלהבות את ההשוואה שעשיתי בין הדיון שלכם לבין דיונם של שני שומרונים אודות המשנה.

דיון בשאלה האם יש חובה, רשות או איסור להאמין בקבלה הוא כזה שבתחילתו מונחת האפשרות שכלל לא ניתן להוכיח שהקבלה היא אמת וחלק מתורת ישראל [דהיינו שאינו מתבונן בקבלה]. שני שומרונים שינהלו דיון על המשנה, ללא היכרות מספקת עם המשנה, לעולם לא יגיעו למסקנה שהמשנה היא אמת, שכן גם אם יבטחו באפשרות שישנו חלק מהתורה שניתן בע"פ, אין בכוחו של הדיון שלהם להצביע על המשנה כאותו החלק. כיוון שאני הצעתי דיון ענייני וישיר אודות חכמת הקבלה, ולא דיון שיכול להתחיל ולהסתיים ללא כוונה להכריע או לבחון את השאלה, מן הראוי היה שהדיון יועבר לאשכול מתאים.

ב. בעניין ה"טרמפ" שתפסת על השימוש שלי בשלוש המילים "בירור יסודי במניעיהם".

מהדברים שלך נראה שהבנת מדבריי שיש לי עניין או כוונה להתייחס אליך [או אל כלל המסכימים אתך] לפי המניעים.

אין לי מושג כיצד הצלחת להבין כך מדבריי עד כדי שהארכת בתגובה והסבר כנגד מה שהבנת, ואין לי אלא להסכים עם הדברים שכתבת. אסביר:

א. בעניין הקבלה אני מצפה ומייחל לטענות ענייניות בלבד.

ב. בעניין השאלה "מהי תכלית הפורום" - ניתן להעלות רעיונות בלבד ולא טענות שקל להוכיח. שכן תכלית היא אישית לכל אחד בפני עצמו והיא אישית גם עבור האדם שפתח את הפורום - בדיוק כמו המניע.

ג. כשאדם כותב שהתכלית שלו היא בירור האמת - הוא בסה"כ טוען טענה. אפשר להאמין לו ואפשר שלא להאמין לו.

ד. כשהאדם הזה נצפה כשהוא מתחמק מדיון ענייני חשוב מאד והוא לא מבסס את עמדותיו בראיות ובסיבות הגיוניות לדעתו בעניין, אפשר להסיק מכך שתכליתו היא לא בירור האמת - [ובמילים אחרות אפשר לומר שהוא פועל מתוך מניע כלשהו, לפחות בעניין הזה].

ה. כשדרשתי ממך טענות ענייניות בעניין חכמת הקבלה הפנית אותי לאשכול רכילותי או לאשכול העוסק בשאלות צדדיות. יש בכוחה של עובדה זו בכדי ללמד באיזו דרך חשיבה כפרו חברי הפורום [חלקם] בחכמת האמת. כיוון שמדובר בדרך שאינה כשרה ואינה כוללת בירור של אמת, אזי ראוי לציין את הדברים באשכול העוסק בשאלת התכלית של הפורום.

מקווה שעכשיו המשפט הקצר שלי ברור. אני אכן מחכה לדיון ענייני בלבד.

ובעניין כמה פנינים שהוספת בסוף דבריך:

* טענת שמומלץ שאציג נימוקים וכו'. באשכול אחר הצגתי נימוקים וטענות בעניין חכמת האמת [אלא שגם בעניין הדיון ההוא אני מבין שלא תתן מנוחה להעברת ההודעות], ושם אני ממתין. באשכול הנוכחי אני בינתיים מחזיק בטענה הפשוטה שהפורום הזה [חלקו] כופר באמת ללא סיבה מוצדקת. לא אוכל להעתיק לכאן את כל האשכולות ע"מ שיוכחו דבריי, אך בינתיים הנימוק לדבריי הוא סוג האשכולות אליהם שלחת אותי והמקום אליו העבירה הנהלת הפורום את הדיון.

* גם כשהזכרתי שמות של רבנים לא הזכרתי אותם סתם. את תעיין בגמרא, תראה שגם שם הוכרעו דיונים בעזרת שמות של רבנים שהוזכרו. אמנם ההקשר מעט שונה, אך עדיף שתגיב עניינית במקום בו הזכרתי שמות ולא תזרוק "סתם" הערות.

בוגיעלון

אני לא מציג את עצמי כמומחה לקבלה. אני מציג את עצמי כאדם ישר שמוכן לבחון יחד אתכם את הסיבות שיכולות להיות ליהודי להפריד את החכמה הזו מן היהדות [בינתיים הועברו הודעות בעניין הזה לשני אשכולות אחרים]. וכן לבחון את האשכולות בהם כבר דנו כאן, שאני טוען - ומיימוני עזר לי להוכיח, שעיקרם לא היו טענות או דיונים "לעניין".

מיימוני:

אבגד

חלילה לי מלחשוד אותך שאתה בודה דברים מליבך.

ותמיד טוב לומר: לא הבנתי בדיוק מה נעשה ומה שנכתב. לא הכל יודעים להסביר עצמם יפה, וגם כאשר משתדלים, זה לא תמיד מצליח.

לגבי הצינזור, גם אני איני יודע מה צונזר. לפי הניסוח, נראה לי שקוצצו מילות גנאי שהופיעו פה ושם. אבל אולי אני טועה.

אני מבקש לשתף אותך בתחושה לא נעימה שיש לי, ואולי נמצא לה פתרון. אני מגלה חוסר יכולת מוזר לנהל איתך דו שיח בצורה מובנת. אני קורא את דבריך, מנסה להתייחס אליהם, ואז מתברר לי שתפסתי טרמפ על מילים מסויימות שכנראה לא היו כל כך חשובות.

לכן אני מציע שתדגים מהו דיון "עניני" על קבלה.

אבל הבה נפתח אותו בבירור ראשוני של מילים, מה שיחסוך ודאי זמן רב.

א. מה זה "עניני". מה זה "לא עניני".

ב. מהי ה"קבלה"?

לא ניתן להגדיר באופן מלא שום דבר ותמיד נשארים שטחים אפורים ולא ברורים. אבל לפחות נדע על מה אנו מדברים. אני רואה מן הדיון בינינו עד כה עד כמה זה נחוץ כדי שלא נבזבז זמן יקר.

בוגי

א. הפורום שלך בדיוק כמו שלי...

ב. אני דן בני אדם לכף זכות ונוהג להתייחס למה שהם כותבים על עצמם שזו אמת. לפחות בעיניהם.

אם אבגד כתב שהוא כותב כאן במיוחד כדי להציל בני נוער מישיבות מרדת שחת עקב זלזול בקבלה, אני מבין שהוא עושה זאת, לפי הבנתו, מתוך יראת שמים.

וכאשר אדם מתאמץ ומקדיש זמן כדי לעשות משהו למען יראת שמים, האם זה לא דבר שראוי ללמוד ממנו?_________________

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

א_ב_ג_ד:

מיימוני

כיוון שאתה מקורב מעט יותר ממני להנהלת הפורום, אודה לך אם תדאג שההודעות האלו יישלחו אליי לפחות בהודעה אישית ואז אוכל לראות אם ומה בדיוק הוסר. מילות גנאי לא זכורות לי [אולי אני טועה?].

כשכתבתי שתפסת "טרמפ" התכוונתי לומר שלא התייחסת למה שאני כתבתי אלא הוצאת שלוש מילים מהקשרן. כך גם עשית כעת לאחר שהסברתי לך לאיזה עניין בדיוק נאמרו שלוש המילים ובכל זאת סיכמת את הדברים במשהו כמו "שלוש מילים שלא היו כ"כ חשובות".

דיון ענייני בנושא הקבלה מחכה לך באשכול אחר. שם כבר נדמה לי שנגענו קצת בשאלה מהי קבלה [לעניין עדויות של גדולי ישראל, אך כמובן שיש עוד מה לכתוב שם] וכן שם כבר הסברנו מה יכולה להיחשב טענה עניינית.

עצכח:

מיימוני ואבגד,

[נדרשתי לאשר הזעיקוני בדוא"ל.]

הצינזור היה של שורה פותחת שלא היה לה ולדיון מאומה. זה נעשה עוד לפני ההעברה ולפי הכללים והצינזורים שהיו תמיד בעבר שלכן כל הכותב דברים "אד-הומינם" ללא קשר לדיון מוזהר ועומד על המחיקה ואין צורך לטרוח ולהמציאם לו. [אעפ"כ אשלח לו מיד את השורה.] לצערי מן הדין היה לצנזר עוד אלא שהלשונות המעליבות נמצאות שלובות בתוך גופו של "דיון" כך שיש צורך בזמן שאינו עומד לרשותי.

לגופה של העקשנות להציג דווקא כאן טענות על כותבי הפורום שאינם יודעים ולא מבינים בעניינים שהם דנים בהם ושיש להם רצון לזלזל בדברים מסוימים; טענות אלה אינן שייכות לאשכול הזה הדן על "תכליתו" של הפורום. ישנם אשכולות ביקורת עם כל מיני האשמות חמורות מאלה ושם שייכות הטענות מסוג זה [אם בכלל]. יש רשימה לבחירה מפורום המפתחות. 

לא_ב_ג_ד ולכל הטוענים ש"הפורום" או גרעינו העיקרי אינו מאמין בקבלה, הריני מצהיר כי טעות חמורה בידכם. בידקו בהודעות חברי ההנהלה אם תמצאו התנגדות לקבלה ולמנהגים באשר הם חוץ מאשר בהודעות מנהל המשנה ביסוד הפורום וכעת חבר כלל ההנהלה הרב מיימוני שליט"א. ע"כ ההודעה ברוח זו [של אבגד למעלה] אינה שייכת לאופיו של הפורום.

בוגי"ע, עוד מעט תטען שתכליתו של הפורום הוא לכבד את המעליבים!

תוקן על ידי עצכח ב- 13/07/2008 4:30:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 00:29 לינק ישיר 

אור נערב. תודה, כל כמה שזה מחמיא לי, כשאשכול סגור רצוי לא לכתוב בו.

(לשואלים, לא סגרתי פיזית את האשכול בגלל תקלה טכנית בהייד פארק)

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כפירה נודפת מכאן!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext