בית פורומים אחרדים-אלעד

=האבסורד!= סיום השס לא! חגיגת עצמאות כן!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2005 01:06 לינק ישיר 
=האבסורד!= סיום השס לא! חגיגת עצמאות כן!

לא יאומן!!!

ממש עיר חלם!

מסיבת סיום הש"ס נדחתה.... בעיקבות חוסר בתקציב,
אז להלן הסיפור, סיום הש"ס היה אמור לעלות משהו כמו מאה ועשר אלף שקל, שכולל בתוכו את מונה רוזנבלום והתזמורת עם 10 נגנים וכן מקהלה מיוחדת וכן סידורי אבטחה... ובהזדמנות זו תוך כדי שרוה"מ מתחכך בגדולי ישראל היה אמור לחנוך את האמפיפארק החדש של העיר, יו"ר מחלקת תרבות בעיר ברק שטיגליץ עמל וטרח ע"מ להשיג חסויות, עד שלבסוף הסכימה רשת "שפע שוק" לתת 65.000 ש"ח בתנאי שהמועצה תשתתף בכ 40.000 נוספים והשאר לנותני חסויות קטנים....

אך לא! רוה"מ קבע כי המועצה בקיצוצים ועל כן גם 40.000 ש"ח לא מוציאים... האמת די סביר כשמסתכלים על זה לבד.
אין כסף לא עושים, פשוט מאוד.

אבל יחד עם זאת אושר סך של כ 60.000 ש"ח לחגיגות יום העצמאות שיערך הוא הוא באמפיפארק החדש, ואו אז יערך החניכה של הפארק החדש. כ10.000 ש"ח עבור זיקוקין דינור ועוד כ 45.000 ש"ח לתיזמורתו של איציק אשל (אשואל) וכן להטוטן קוסם שיעביר את הערב...

וכאן אני שואל, האם אני מופלים לעומת הציבור הד"ל?

ולסיום...
אחד מחברי בבית הכנסת סח לי: אנחנו חיים במועצה הכי מסודרת בעולם כבר היום החלו להתכונו לסיום הש"ס הבא... בעוד כ 7 שנים...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 23:09 לינק ישיר 

ענבל,

את תמיד מגיבה כל כך מהר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 15:38 לינק ישיר 

זה נכון, אז מה?

אל תעצבן אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2005 00:01 לינק ישיר 

מבירור שערכתי התברר שחלק נכבד מאלו שהשתתפו בחגיגת יום העצמעות לא היו דווקא חובשי כיפה סרוגה...

אלא כיפה שחורה... טוב נו, נלמד זכות הם ודאי חשבו שסיום הש"ס נדחה להיום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2005 09:22 לינק ישיר 

ענבל,

עם כל הכבוד, הציבור הדתי לאומי לא יכול לתת גט כריתות לראש המועצה מכיון שהם מעולם לא התחתנו.

מי שבחר בצביקה כהן לראש המועצה הם דוקא ה-85% החרדים. ניתן אמנם לטעון שהבחירה לא היתה ברצון אלא בהוראה "מלמעלה", אבל זה רק הופך את צביקה כהן לנציג של הרבנים החרדיים עוד יותר מאשר נציג הציבור החרדי.

על כל פאשלה אפשר לטעון שאילולא היו מדברים עליה אף אחד לא היה מתקומם. זה לא מקטין את העוול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 18:48 לינק ישיר 

ענבל

עד היום מחוה"מ הראשון מאז נוסדה העיר לא עבר שום חוה"מ שלא היה בו ארוע ולכן זה לא נכון להציג את זה כאילו רק הפירסום גרם לאנשים לחכות לסיום הש"ס בחוה"מ.

לא יתכן שביד האחת יסטרו לציבור החרדי וביד השניה ילטפו את הציבור הדתי לאומי.

ותאמיני לי, אני לא קנאי גדול אבל גם אותי זה מקומם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 18:34 לינק ישיר 

חצי טון (מה זה?)

הטיעון שלך הגיוני, אך לא אמיתי.
המועצה שלנו קיצצה לכלל הציבור ולציבור הדל"י בפרט המון! חסר לו לראש המועצה לו הוא לא היה מקיים את החגיגות הציבור הדל"י היה נותן לו גט כריתות.

ובזה שהוא המשיך את המסורת הוא קנה שקט והמתיק לציבור הדל"י את הגלולה המרה של הקיצוצים.

ובזה כולם יודו לי אפ' בו תיירה שלולי לא היו מפריכים באויר את השמועה ואת ההתכוננות לאותו מעמד סיום הש"ס אלא היו מתכננים הכל בשקט ולבסוף היו מגלים שאין ספונסרים והיו מבטלים אף אחד לא היה מתקומם.

זה הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 16:56 לינק ישיר 

ומי בחר במועצה הזו וב"שריה, ראשיה ויועציה"?
נכון, אותם 85% חרדים עיוורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 15:10 לינק ישיר 

ענבל, את טועה.

בעידן הקיצוצים בו אנו שרויים, גם מועצות שאחוז הציבור החילוני והדת"ל בהן גדול מבאלעד ושאצבן הכלכלי טוב בהרבה משל מועצת הזבל שלנו - ביטלו את חגיגות יום העצמאות. המועצה לא חייבת לערוך חגיגה ולא חייבת לממן כלום. התושבים החוגגים יוכלו לבלות את החג בנעימים גם בלי החגיגה הרשמית, בפארקים העירוניים ובמסיבות פרטיות.

רק מה, במסגרת תפקידה של המועצה לארגן ארועי תרבות לתושבים זכותה של המועצה לקיים ארוע לרגל יום העצמאות. בכלל, המועצה יכולה לבחור, ובוחרת, מתי לערוך ארוע ומתי לא, איזה מאורע ייחגג ואיזה לא, הכל לפי סדר העדיפויות הערכי שלה.

אם היה למועצה כסף גם לזה וגם לזה, ניחא. אבל כאשר המוני בית ישראל חגגו את סיום הש"ס ועיריית בני ברק מסכים בכיכרות והקרינה תמונות מהמעמד עבור אלו שלא יכלו להשתתף בו, באלעד זה לא נעשה. (לנו הלא הובטח "סיום" פרטי משלנו...) ופתאום עכשיו יש כסף...

בקיצור, אולי בעינייך אין פסול בכך שהמועצה מעדיפה להשתמש במעט הכסף שיש לה כדי לממן אירוע לאומי ולא אירוע תורני. אבל מסתבר שבעיני רובם הגדול של התושבים באלעד (ומה לעשות, 85% מהתושבים כאן הם חרדים) - זה עוול שזועק לשמים.

לפי דעתי לפרשה הזו יהיו השלכות קשות על תדמיתם הציבורית של המועצה ושל "ראשיה, שריה ויועציה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 12:24 לינק ישיר 

קראתי את מה שנאמר כאן והגעתי למסקנה פשוטה ואם תחשבו על כך תראו גם אתם שאני צודקת.
חגיגות יום העצמאות נערכת מידי שנה על ידי המועצה בגלל שיש לנו העיר קבוצה מכובדת של דתיים לאומיים שאוהבים את המדינה ויוגגים כמו בכל הארץ את חגיגת יום העצמאות והמועצה כמו בכל עיריה מתוקנת מממנת חלק נכבד והשנה אפ' הרבה פחות משנה שעברה קיצצו משהו כמו 40 אחוז
וזה שבביתר לא עושים זה כי פשוט בביתר אין ציבור דל"י.

סיום הש"ס כבר נחגג ברב עם בהיכל נוקיהו וכל מי שרצה להשתתף בו רכש כרטיס והשתתף, ומצד שני לא שמענו על שום עריה שעשתה לבד סיום הש"ס.

אלא מה הרעיון היה מבורך אנחנו נגדיל לעשות ושלא כמו אחרים נעשה סיום נוסף, אך איתרע מזלה של העיר והיא בקיצוצים, ונמנע ממנה להיות שונה מעירם אחרות, היום אלעד כמו ב"ב וכמו ביתר וכמו כל הערים האחרות.

ולא צריך להשוות בין זה לזה בן תיירה קצת נסחף וכולם בעיקבותיו, תרגיעו ותכניסו הכל לפופורציות.

ושיהיה יום טוב לכולם.

רגע, רגע, יש לי סתם שאלה בלי קשר.
היום כשאנחנו לא לפני בחירות, יקי (ההוא מיושר) יעשה על האש בפארק הציבורי ביום העצמאות או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2005 08:12 לינק ישיר 

סלבודקא,

מה שאתה כותב זה הרבה שטויות והסתה.
ולא בגלל שאתה באמת חושב כך, וזה באמת מפריע לך- אלא מתוך אינטרסים פוליטיים ברורים.

אתה תלך אחרי הרבנים שלך, הדת"ל אחרי שלהם.

אבל לקרוא לחגיגת יום העצמאות אירוע חילוני?? =האבסורד!=
אבל כשחושבים על זה שאיזה מטומטם שמדבר מקנאה ומאינטרסים פוליטיים כאלו ואחרים, זה נהיה הרבה יותר מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 17:41 לינק ישיר 

חצי טון,

את סלבודקא דחיתי בקש - הרי ענינו הוא נגד יום העצמאות. גם אם היו חוגגים אותו בחנוכה, היה לו מה לומר. לא כבודם של תלמידי ר' עקיבא מדבר מגרונו. כמו רבים שאין להם מה לומר לגופו של ענין, הוא תולה זאת בענינים אחרים. מי שחוגג את יום העצמאות מרים ידו בשו"ע? נו, הייתי אומר שהגזים איכשהו.

אין כאן באמת שאלה של חגיגת סיום הש"ס מול יום העצמאות, כמו שאין כאן שאלה של מנהגי אבלות מול הציונים שבכוח מנסים לעבור על הכתוב בשו"ע. הכל - מה לעשות - פוליטיקה.

לכן עניתי כסיל כאיוולתו.

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2005 14:49 לינק ישיר 

השכן,

כמו תמיד, העם רוצה לחם ושעשועים. גם אם המועצה היתה מתעלמת מיום העצמאות וחוגגת במקומו את חג הדרקון הסיני - היו משתתפים אותם תושבים. האם זה אומר משהו על מקומו של הארוע בסולם הערכים של המועצה ושל התושבים?

בפועל, יום העצמאות הוא ארוע שנחשב כראוי לאזכור אצל 15% מתושבי העיר בלבד, לעומת סיום הש"ס שהינו ארוע בר משמעות עבור כל תושבי העיר, כמעט. (ועוד לא הזכרתי את זה שאת העצמאות חגגו בשנה הבאה ויוכלו לחגוג גם בשנה הבאה, ואילו סיום הש"ס נדחה בנונשלנט לעוד שבע וחצי שנים.)

כשחושבים על זה שאנחנו בישוב "חרדי" - זה אבסורד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 14:13 לינק ישיר 

מצורף קובץ

על כבודי לא מחיתם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 13:59 לינק ישיר 

מגיע להם גם מגיע!!!

בהחלט גם על חשבון ביטול חגיגת סיום הש"ס ששווה לכולם!

אבל לא על חשבון אמונתינו לעשות מופע שיהיה מעורב כמיטב המסורת שלהם מתחת לחלונות ביתינו!

אני משלם ארנונא מלאה!!!! וצר לי שאהיה שותף לחגיגה זו, הייתי מעדיף שהמועצה תרכשו בכסף זה דגלים ותתן להם! או תמממן להם יום כיף באתר המחלל שבת נחשונית, וכו' וכו' לא אירוע כה חילוני מתחת לאפינו ועוד בכספנו!.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 13:51 לינק ישיר 

סלבודקה

מגיע לאלה שמשלמים ארנונה באלעד לחגוג

וזה שבעיני החרדים זה לא מוצא חן? גם בעיני הד"ל לא מוצא חן כל מה שהחרדים עושים.

ויש מספיק רבנים של הד"ל שהתירו את החגיגות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > =האבסורד!= סיום השס לא! חגיגת עצמאות כן!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext