| נשלח ב-8/5/2005 07:53 |
|
| |
הודעה למשתתפים חדשים! (נא לקרא!)
ברוכים הבאים אל הפורום!
אם עדיין לא שמעתם ולא ידעתם, הפורום שלנו, עצור חושבים, משתדל לברר את האמת עד כמה שהיא ניתנת לבירור בעולם הזה. כנאמר בחוקת הפורום, אנו מחוייבים ליושר אינטלקטואלי וליראת שמים. אנו סבורים שאין שום סתירה ביניהם. הם מובילים לאותן מסקנות.
כל אחד רשאי ומוזמן - לקרוא, לחשוב, ולהגיב. כל אחד רשאי להעלות הרהורים אשר על ליבו, בהנחה שלרבים יהיה בהם ענין.
עם זאת, בגלל שהפורום שלנו צמח וגדל, אנו מבקשים מכם. בפעם הראשונה, כל עוד איננו מכירים אתכם, לפני שאתם מבקשים לפתוח אשכול, הקפידו על כללי הכתיבה של הפורום, המופיעים בחוקת הפורום.
באופן עקרוני, הכוונה היא לכתוב לענין, בדרך ארץ ולפי ההלכה.
אם אתם רוצים לפתוח אשכול, עליכם להקפיד לבחור לו כותרת מתאימה, כזו שתאפשר לקוראים לדעת מן הכותרת מה יהיה בתוכן. לפיכך, אין לבחור כותרת כמו "חידוש מעניין" אלא "ביאור מחודש של האבן עזרא בספר עמוס".
כדי להיות בטוחים שהכל יעבור כשורה, אנא שלחו את האשכול הראשון שלכם לבדיקה לאחד מחברי ההנהלה: מנהלי_משנה, מבחן, מיימוני, קעלעמר, מואדיב, גם_וגם, (עצכח, רב_סיינפלד, ווטו1 - פחות זמינים לכך, אך גם הם ישמחו לעזור.אחרי כל שם שממלאים במשבצת הנמען,צריך להוסיף פסיק!). אנו בטוחים שיש לכם מה לומר ואנו מאד רוצים לקרוא זאת. כדי להנעים לכולנו את הקריאה, אנו מבקשים לבדוק את הסגנון. בפעם הראשונה.
אנא אל תהססו לעשות זאת. הפורום שלנו מיועד עבורכם, לכל מי שרוצה לחשוב ולדון עם אחרים בשאלות העומדות ברומו של עולם.
כמובן, אם תרצו בכך, תוכלו לעבור על אשכולות הפורום ולהתרשם. יש רשימה של "מומלצים" ובה, בחלק הראשון, אשכולות הפורום האופיינים ביותר והמענינים ביותר, לדעתנו.
נשמח אם תשקיעו בקריאה ונשמח עוד יותר לקרוא מה שיש לכם לומר. לכל אחד מאיתנו יש משהו ייחודי לתרום. אנו מחכים לתרומתכם.
תקנת האשכול הראשון:
------------------
מיום זה 8/5/2005 כל משתתף חדש (או ניק חדש למשתתף ישן) הרוצה לפתוח אשכול יזדקק לאישור מאחד מחברי ההנהלה.
המשתתף החדש ישלח את אשכולו לתיבה האישית של כל חברי ההנהלה (כך יגדלו סיכויו לקבל אישור מאחד מהם.) במשבצת הנמענים יש למלא:
עצכח,מיימוני,מבחן,מואדיב,גם_וגם,קעלעמר
(לא לשכוח פסיק בין השמות.)
בקבלו אישור יוכל לפתוח אשכול . חובה לציין שניתן אישור ושם המאשר.
אשכולות ללא אישור ימחקו. (כראות עיני המנהלים)
תוקן על ידי קעלמער ומיימוני
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 28/07/2005 20:05:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 02:28 |
|
| |
גם אני מצטרף להנ"ל , לא האמנתי שניתן עדיין לנהל דיאלוגים על רמה ובצורה מכובדת(קצת עוקצנית...) מתוך פתיחות מחשבתית, תודה לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 19:08 |
|
| |
אני גם חדש פה ואני בהלם
יש פה תלמידי חכמים עצומים
וכמו שאמר הרב שרלו ! היום באינטרנט יש חוכמה רבה
אני אשתדל ללכת לאור ההוראות - כי הדיחו אותי מ 2 פורומים
אני חייב לומר שהפורום ברמה הכי גבוהה שראיתי
ואני חייב לציין את זה כי זה מזכיר לי את העיתונות ה"חינמית" המקומון בבני ברק שלמרות שהוא בחינם הוא ברמה גבוהה מאוד , יותר מאילו דמתקראים חילוניים
פורום רציני מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 14:39 |
|
| |
שלום.
רצוי, בשביל למהר את האישור, לכתוב כאן שנשלח לתיבה האישית של עצכח (אין צורך לכתוב שזו בקשה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2005 06:03 |
|
| |
גם וגם,
ואף אני מצטרף אל כבודו. ועדיף שישלח את הודעת הפתיחה כולה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 23:59 |
|
| |
שלום רב לכל חברי הפורום.
חדש כאן, וחדש בהייד פארק בכלל.
קרבות פורומים אינם חדשים לי, אך אני באמת תחת הלם כבד מרמת המתדיינים והדיונים המדהימה שגיליתי כאן. קטונתי.
מקוה להשתתף בצורה מועילה בפורום.
(אני מניח שאין מקומה של הודעתי כאן, אך לא מצאתי עדיין נושא חדש וקליל להשתלב בו).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 17:06 |
|
| |
ומי יבא אחר המלך?!
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 08/05/2005 17:06:12
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 17:02 |
|
| |
תוספת לנכתב בראש האשכול:
למרות שמותר לכתוב תגובה בכל אשכול, אין לנצל זאת כדי לכתוב דברים שמיועדים מטבעם לאשכול חדש.
אם רצונכם לפתוח אשכול חדש, הברירה בידכם:
א. לכתוב מספר הודעות במשך זמן כדי שיכירו אתכם וידעו שאתם יודעים להביע עצמכם בצורה מתאימה.
ב. לפנות לאחד המנהלים כבהודעת קעלמער.
אבל העתקת נושא שונה לאשכול קיים כדי לעקוף את התקנה - פסולה היא! ובוודאי שאינה תורמת לנקודות זכות למי שעושה זאת...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 16:57 |
|
| |
חבצלת
מצטרף לקעלמער.
הקריטריון המקובל בח"ח של 20 הודעות (אני זוכר עדיין בשעה שהם קבעו אותו, ישיש שכמוני) נראה סביר, אבל לא מתאים עבורנו.
בדרך כלל, במדריכים לגולש מתחיל בפורומים, מציעים לגולש לקרוא קצת הודעות בפורום, לראות את הסגנון והצורה והאופי, ואז לכתוב באותה רוח.
יש לנו גם תקנות כתיבה, שצריך לעיין בהם פעם בחיים הוירטואליים.
אגלה לך סוד: המיגבלה החדשה לא נועדה עבור כל הגולשים. יש כאלו שכותבים היטב ויש להם מה לומר, והצורך באישור הוא פורמלי. כמעט הייתי אומר שניתן לוותר עליו. הבעיה היא עם אלו שאינם עומדים בקריטריונים, ושהמנהלים עובדים קשה כדי למחוק את דבריהם, ועוד לנמק מדוע עשו זאת.
ויש אפילו כאלו שבהם מתקיים מאמר החכם מכל אדם בנוגע לכותש את האויל, שגם זה לא יעזור לו.
הפתרון המוצע הוא פתרון בינים. ראשית, כל אחד רשאי לכתוב בתוך אשכול קיים. שנית, הפונה לפתוח אשכול ייענה בהקדם. יש לנו ענין רב שכל אחד יוכל לבטא את עצמו - בנושאים של הפורום.
אני קורא מה שכתבתי, ותוהה אם הסברתי עצמי היטב. מה שבאתי לומר הוא שאנו נעים בין שני קצוות. מצד אחד, המטרה היא להקל על כל אחד שרוצה לכתוב. הפורום אינו חסום לכתיבה (וכאשר רצו לחסמו, היה רוב בריא שמנע זאת). ואדרבה, יכתוב כל אחד מהגיגי ליבו ויתרום לכולנו. וכבר היה אחד מחשובי הפורום (בראשיתו יחסית) שהחל לכתוב רק בגלל שלא היה זקוק לאישור... וכמוהו בוודאי רבים.
מצד שני, יש גם, פה ושם, כאלו שמוגדרים בתור אוילים, כאלו שלוקים בהבנת הנקרא, כאלו שמבקשים לתרום בכנות אבל אין לאל ידם.
מה נעשה בהם? כדי לחסוך זמן מכאן ולא לפגוע בהם ובזכותם להתבטא מאידך?
הפתרון המוצע כאן הוא כנראה הטוב מבין האפשרויות הקיימות. אם המצב ישתפר, נוכל לחזור למדיניות הליברלית עוד יותר של פעם, לפיה כל הרוצה לפתוח אשכול ייתי ויפתח (זה משחק מילים בהברה אשכנזית, יפתח=יפסח, עבור מי שאינו יוידיע).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 16:48 |
|
| |
שאלתך היא, עד מתי יחשב לחדש. (שאלה טובה.)
זה נתון להכרעת המנהלים. (ברגע שיזהו רצינות והבנה מצד המשתתף החדש הם יציינו לו באישור שאין לו כבר צורך לבקש אישור.)
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 16:46 |
|
| |
מומלץ למבקש האישור, כאשר הוא פונה בבקשתו, לציין מה נושא האשכול שהוא מעונין לפתוח, ופרטים אחרים שעשויים לסייע למנהלים להגיע להחלטה. בקשה ללא ציון נושא האשכול לא תיענה (מצדי, לפחות) עד להבהרת נקודה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 16:38 |
|
| |
מהי הגדרת "משתתף חדש"?
(בפורום השכן נדמה לי שההגבלה היא של 20 הודעות. לע"ד אפשר לשפר את הקריטריון הזה. בכל מקרה חיוני להגדיר את המונח!)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 10:13 |
|
| |
אין צריך לומר שעל מנת לכתוב תגובה - הגיונית הקשורה לנושא האשכול - אין שום צורך באישור או בדיקה מראש.
כל התקנה למניעת פתיחת אשכולות ללא אישור נועדה למנוע פתיחת אשכולות לא מסודרים, עם כותרות לא ברורות, או אותם מקרים נדירים של אלו שאינם כותבים לענין.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|