סבן האיש שרכש את בזק: מדבר כיהודי מאמין
אדון סבן האיש שרכש אתמול את בזק הוא כנראה איש ששם שמים שגור על פיו, בהתבטאותו הראשונה הקפיד לומר ש:"הם יראו – בלי נדר – שתהיה הורדת מחירים בחברה"
יש אם כן מה לצפות ממנו ב"ה.
חיים סבן, העומד בראש הקבוצה שזכתה הערב במכרז בזק, אמר כי קבוצתו תייעל את בזק ותביא להורדת מחירי השיחות. סבן אמר כי הוא מתעניין במשק הישראלי, ויהיה מוכן לבצע כאן השקעות נוספות. שר האוצר בנימין נתניהו אמר כי כל אזרחי ישראל ייהנו מפירות ההפרטה - מיליארד דולר שייכנסו לקופת המדינה, יפחיתו את החוב הלאומי, ויאפשרו להפחית את הריבית במשק. ראש הממשלה שרון: ההפרטה הוכחה לאמון שנותנים השווקים בעולם לכלכלת ישראל
שעה קלה לאחר שרכש את השליטה בבזק כבר היה מוכן חיים סבן לפזר הבטחות לאזרחי ישראל, לקוחות החברה. "אני מאמין שנוכל לייעל את בזק. אני שמח מאוד שהצלחנו להגיע להסכם עקרונות עם ועד העובדים של בזק על העבודה המשותפת שמחכה לנו, ואני מאמין שהצרכנים ייהנו מהעובדה שרכשנו את בזק, כאשר הם יראו – בלי נדר – שתהיה הורדת מחירים בחברה".
"בעבר לא הייתי מעלה על דעתי שארכוש את בזק", אמר הערב (ב') חיים סבן, איש העסקים, במסיבת-עיתונאים שערך בתל-אביב לרגל הפרטת בזק .
"אנחנו מתעניינים במשק הישראלי. אם תהיינה הצעות נוספות, אנחנו מוכנים ומזומנים" - הוסיף סבן. הוא הודה: "אין ספק שהעובדה שבזק היא ישראלית, השפיעה על החלטתנו להיכנס לעסקה הזאת. אם בזק הייתה בספרד, למשל, אולי לא היינו משקיעים כל-כך הרבה אנרגיה כדי להיכנס אליה".
נתניהו: ההפרטה תוזיל את המחירים
"הפרטת בזק תיטיב עם כל אזרחי המדינה". כך הכריז הערב (ב') שר האוצר, בנימין נתניהו, במסיבת עיתונאים מיוחדת שקיים עם שרת התקשורת, דליה
קנו שליטה
סבן-אייפקס זכו במכרז בזק; המחיר - 972 מיליון דולר / תני גולדשטיין
קבוצת חיים סבן, קרן אייפקס ומורי ארקין שילמה 972 מיליון דולר וזכתה בגרעין השליטה בבזק. הקבוצה הזוכה תשלם 4.237 מיליארד שקל תמורת גרעין שליטה של 30% ממניות בזק, מחיר המשקף את שווי השוק של בזק בבורסה. מנהל רשות החברות, איל גבאי: "הצלחה מסחררת". בני אלג'ם המפסיד: "אחפש השקעות אחרות בארץ"
לכתבה המלאה
איציק, עם השלמת ההפרטה של בזק.
"ההפרטה הזו תיטיב עם האזרחים כי כאשר מיליארד דולר נכנסים לקופה, החוב הלאומי יורד במיליארד דולר ואז הריבית יורדת, זוגות משלמים פחות על משכנתא, ואזרחים משלמים פחות על אוברדרפט. היא תיטיב כי התחרות תוזיל את מחירי השיחות. התחרות בין החברות הסלולריות לבין חברות התקשורת הבינלאומית הצניחה את המחירים. עכשיו אנחנו נכנסים לתחרות גם בשוק השיחות הפנימיות".
 |
|
|