התייחסותו של הרב עמאר לפרשייה - כלהפרטים
הרב הראשי הספרדי, הרב שלמה עמאר שליט"א, דיבר היום (ה') בבית-הכנסת "קהילות ירושלים" בבני-ברק, והתייחס גם לפרשייה של בתו.
נביא כאן את דבריו המלאים בעניין כלשונם: "בוודאי שכל מה שה´ מנסה את האדם הוא לטובה. ואני לא רוצה לדבר מזה, כי ישתבח שמו, מתוך ביטחון בהשם, אני באמת לא הפסקתי שום דבר ממה שצריך לעבודה הרגילה, גם כשהייתי הימים האלה בחו"ל, עסקנו בדברים שיש בהם תועלת אמיתית לרבים, וגם כאן הלכתי לכל המקומות...".
"לצערי פגעו בפרסומים לא יפים, במשפחה, בקשר לבת, כאילו יש לנו אינטרנט, ואני מפחד מחילול השם, שבני ישיבה או אנשים יראי ה´ יחשבו שזה נכון.
אני לא יודע מה זה אינטרנט, מעולם לא ראיתי מה זה, מעולם לא היה בביתי דבר כזה, ואין דבר כזה".
"גם מה שדיברו שניסו להתקשר, זה דרך טלפון, יש היום הודעות כתובות בטלפון של הבית, לא שיש לאיזה בת פלאפון ח"ו, בטלפון שלנו, של הבית". "לפעמים אשתי שולחת, הילדה למשל בשוק, אומרת, קחי איתך פלאפון, אם אני אצטרך משהו נוסף אני אגיד לך".
"אין שום מכשיר ולא שום דבר, מעולם לא היו סרטים, גם הסרטים המותרים שמראים לילדים מעולם לא החזקנו, מעולם לא הירשנו, לא אני ולא אשתי. אפילו אומרים עלינו שאנחנו מגזימים בדברים האלו. ב"ה בבית אין...".
"רק אני רוצה למנוע שלא ילמדו מהפרסומים, יש שמה דברים... אני לא ראיתי שום עיתון, אבל היום בבוקר יצא לי לראות, מישהו הביא לי עיתון של "הצופה", של כנראה יום ראשון, כתבו דברים".
"מילא עלי רוצים לכתוב וללכלך, זה בסדר זה מקובל וזה דבר רגיל, היום בזמנינו זה דבר נורמלי. אבל איך הם לא חוששים על הקוראים שלהם, שיש ביניהם גם אנשים יראי שמים, אם הם יקראו מה שהם כותבים הדיבורים האלה, אז עלולים ח"ו ללמוד מזה כל מיני היתירים. וזה.. חבל". "אמרתי.. שאף אחד לא ישמע כאילו יש ח"ו יש לנו איזה דבר...".
"שלא ילמדו. אדרבה, להתחזק יותר, לא אינטרנט, לא סרטים ולא כל הדברים. והקב"ה יצילנו שנשמור את ילדינו בדרך התורה והיראה".
"נכון שיש לי בעיות עם הבן מאיר, ה´ ישמור אותו, זה לא בעיות של ילד שהתקלקל, זה לא נכון, בעיות אחרות מסוג אחר, בעיות שהתחילו מגיל 3, הוא לא יכול לשבת. לגמרי סוג אחר של בעיות והם לא יודעים. רק קישרו את הדברים. כמו אחד אנגלי, שאל איך עושים רשת? רשת של דייגים איך עושים? - אמרו לו, מחברים חור וחור עד שנעשה רשת אחת שלמה. זה מה שהם דיברו, ריק ועוד ריק...".
"אבל זה לא עניינו מה שהם עושים. רק שאני באמת רוצה, אני מבקש מכל מי ששומע אותי, מכל מי שיגיעו אליו הדברים, זה מה שאני רוצה, שלא יחלשו ולא יתרפו בעבודת השם ולא בחינוך הילדים והילדות. ולא לראות כאילו.."
"אולי יש כאן למישהו שאלות בעניין הזה, איך או מה, אוכל להסביר כדי למנוע את החילול השם ואת הריפיון. זה העיקר".
http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=2986
 |
|
|