שלום שוב. אני מקוה שתסלחו לי שאני לא משתתפת בשאר האשכולות. אין לי אינטרנט בבית ואף אחד גם לא יודע שאני שולחת אשכולות לכאן. אני כותבת מבית שכנה חברה ולא יכולה יותר מידי.
בהמשך לשאלתי הקודמת. אני רוצה לספר על המצוקה העקרית שלי. הספק שמחלחל ולא נותן לי מנוח. איני יכולה לספר אפילו לבעלי, מפחד. כבר הרבה שנים נראה לי שהרבה הלכות שנתנו לנשים הם בגלל רצון השתלטות על האשה. לקבוע לה מה תוכל ומה לא תוכל לעשות. אילולא זאת למה לא חייבו אותה ביותר מצות שנותנות לגברים הרבה טעם בחיים שמחה והשכלה. נראה שלאשה המציאו רק מה שיעזור לכבול את נפשה ורוחה. כך אני מרגישה כאילו חונקים אותי.
כאילו כל חיי בשביל שבעלי יוכל ללמוד בכולל. אז לימדו אותי בסמינר בית יעקב לעשות כל מה שהוא אומר .וכשהוא מגיע מהכולל לחלוץ את נעליו. מזלי שהוא איש טוב ולא מבקש ממני.
והשאלה. האם זה המצאות של בני אדם או באמת כך השם רצה ואני צריכה לקבל ולא לשאול שאלות.
תודה על התשובות. ואם אפשר עם מקורות שאולי אוכל בעדינות להראות לו ולשאול אותו.
תוקן על ידי עצכח ב- 15/02/2007 1:17:31
נשלח ב-23/11/2008 13:07
אמבר
איך אשה אינטליגנטית כמוך, לא יודעת, שהחרדים תמיד מחמירים בענייני נשים?
אצל החילונים זה כנראה לא עסק כל כך גדול להתגרש ולהיות גרושה, הרי תמיד החילוניים טוענים שצריכים להקל כמו בית הלל
נשלח ב-23/11/2008 12:38
ירוחם
אם זה המצב לדבריך, כי אז איך יתכן שהבשורה מאת הלל - שאישה גרושה משמע בעלה החליט שרעותה יפה ממנה - לא השפיעה כלל על מעמד הגרושה בחברה החרדית?
וכיצד יתכן שאישה חילונית, ללא הגנתו של פטרון הנשים הלל, מוצאת עצמה מתגרשת ביתר קלות ללא השפלה מיותרת, ולא מעדיפה לסבול עם תת אדם עד שארית חייה?
נשלח ב-23/11/2008 12:11
אמבר
את הבנת מה שאת הבנת, ולכן הפנית אותי לסוכן נסיעות, כל העולם ,בלי יוצא מהכלל, זה פחות וזה יותר, מעמד הגרושה היה מעמד של אשה- שבעלה מצאה בה ערוות דבר. אלו עובדות, מצערות לא נכונות ,הכל נכון, אבל כך זה היה, רבים מהנשים -בעיקר חרדיות ודתיות- העדיפו לסבול סבל רב ,עם בעלים אלימים שהמילה -בן אדם לא התאימה להם, רק לא להתגרש, ולקבל את הסטיגמה של גרושה,
איני יודע בת כמה את, אבל אם את צעירה שאלי את המבוגרות, והסתכלי סביב, בעיקר אם את גרה בבני ברק מודעין עילית וביתר תחתית וכמובן בית שמש , באזורים שהשמש שקעה בה.
נשלח ב-23/11/2008 11:47
ירוחם
לא הבנתי את דבריך. אם במדינת חלם אתה חי, אשמח להפנות אותך לסוכן נסיעות שימליץ לך על מגוון אתרים מרתקים בהם חוקי חלם אינם חלים. חלק מהם אפילו די קרובים לביתך - בין אם אתה חי בבני ברק או במודיעין עילית.
<ונשים גרושות למיטב ידיעתי אינן קלות להשגה אלא אם כן הן בוחרות להיות כאלו>.
נשלח ב-23/11/2008 11:20
אמבר
ירוחם- רק הסביר את מה שהוא הבין, ירוחם גר במדינת חלם והוא חיי בה הרבה מאות ואלפי שנים. הבעיה היא שאם כך כל עולם עד לפני כמה עשורים ופחות, חייו ב בעולם חלם,
עד לא לפני הרבה זמן, אשה גרושה, נחשבה לקלה להשגה לגברים המשחרים לטרף קל- אגב לא רק בין היהודים גם בארופה, מה לעשות כל העולם חי בחלם, או איך שאומרים באנגלית- עויילם גויילם- אבל זה מה שהיה ואם זה היו צריכים להתמודד, אוטופיות יש רק בספרים, ובמאה העשרים ואחד.
נשלח ב-23/11/2008 11:09
ירוחם
במדינת חלם יש ויכוח בין מחוקקים, באיזה תנאי מותר לפטר עובד:
השר ראובן אומר, רק אם מעל בכספי המעביד.
השר שמעון אומר, גם אם רק יצא להפסקת קפה.
אמרה אמבר: ראובן הוגן יותר עם עובדי המדינה, כי הוא מגביל את הפיטורין למועל במעסיק בלבד.
אמר ירוחם: ברור, ששמעון מיטיב מאד עם העובדים במדינה, שכן למרות שניתן לפטר כל עובד שיצא להפסקת קפה - העובד יוכל יותר בקלות למצוא עבודה חדשה, כי כולם ידעו שהפיטורין נובעים מיציאה להפסקת קפה.
ולסיכום, השבח לאל שאיננו חיים במדינת חלם, ויחסי גבר אישה אינם יחסי עובד-מעסיק (יחסי תלות).
נשלח ב-23/11/2008 10:43
אמבר. ה א בסגול?
ראי עד כמה ההבנה שלנו היא מוגבלת וכבולה במשבצת קטנה,
כפי שאמרת בצדק- אדם הרוצה לגרש אשתו יגרשנה, הוא כבר ימצאה את הדרך, ולכן באו חז"ל והעמידו סייגים,
שמאי אומר לא יגרשנה אלא אם מצאה בה ערוות דבר- כלומר שמאי בעצם שורף את האשה הגרושה מלמצוא חתן שנית, כל גרושה תהיה חשודה כמנאפת, ואדם נורמלי יתרחק ממנה.
הקדיחה תבשילו כבר פחות חמור אבל עדיין, יאמר האדם שירצה לשאת אותה כגרושה, היא טבחית כה גרועה שגירשו אותה בגלל זה, לא בטוח שהיא מתאימה לי.
אבל אם הכלל יהיה, שלאדם מותר לגרש את אשתו ,אם מצאה נאה הימנה, יראה האדם את הגרושה ויאמר, זאת לא יפה? בעיני בעלה הראשון אולי היא לא יפה. אבל בעייני היא יפה מאד.
נו אז מי לדעתך יותר מייטיב עם הנשים?
נשלח ב-23/11/2008 09:30
אמבר25
נשלח ב-23/11/2008 09:20
ירוחם
תלוי אם מדובר בגירושין עם כתובה או ללא כתובה.
אם ניתנת לה כתובתה, אז לענ"ד אין 'יותר גרוע' או 'פחות גרוע' לאישה במצב זה. שכן להיות נשוי בכוח לבן זוג שמחפש דרכים להיפטר ממך הוא קיבוע של מצב של אומללות.
אם מדובר על סילוקה ללא כתובה וקטיעת משענתה הכלכלית, אזי כמה שיותר הגבלות על הגירושין יועילו לה, ולכן דברי שמאי עדיפים במעט עבורה, למרות שהם לא באמת מקשים על הבעל (אני לא מכירה אישה שלא הקדיחה את תבשילה מעולם...)
נשלח ב-23/11/2008 09:06
רוצה להבין
יש להבדיל בין נחיתות טבעית לבין נחיתות שרירותית המוכתבת ע"י גורמים אנושיים - כגון מחוקק, ממשל או מוסכמות חברתיות.
נחיתות טבעית, אף שהיא גורמת לעגמת נפש גם באדם בוגר - אין לו במה להילחם והוא בדרך כלל מקבל את נחיתותו.
נחיתות המוכתבת ע"י מוסכמות וממסד גורמת לתחושת עוול, חוסר צדק וחוסר אונים - ולכן, במרבית המקרים - להתקוממות ומרידה. ע"ע השחורים בארה"ב, מזרחיים בארץ, המהפכה הפמיניסטית, ובמידה מסויימת המאבק להקמת המדינה על ידי היהודים במאה הקודמת.
לשם ההמחשה - תאר לך שאתה, אדם ישר דרך והוגן, מקבל יחס מצד בני אדם כשל רמאי ונכלולי היות וזוהי המוסכמה לגבי יהודים במדינה בה אתה חי. תאר לך שהחוק אוסר על שופט לקבל את עדותך משום שלטענת החוק אתה בטבעך ערמומי מידי ולא נצמד לאמת, משום שאתה יהודי, כמובן. אתה טוען שאינך כזה, ומקבל בתגובה גיחוך על כך שאתה מנסה לרמות שוב, ולא מוכן לקבל את נחיתותך הטבעית.
עכשיו שים את עצמך במקום אישה מחוננת, אינטלגנטית, שכלית, תאבת דעת - שעליה להתמודד עם ממסד דתי שהגדולים שבו פסקו שדעתה קלה, שהיא נשלטת על ידי רגשותיה, שהיא מסריחה יותר מהגבר, שמותר לבעלה להכותה כדי לחנכה, שאל לה ללמוד שכן היא מעוותת את דברי התורה, אל לה להעיד שכן אינה נאמנת להעיד בצורה הגיונית, ותכליתה מתמצית בעזרה לבעלה והובלת בניה לבית המדרש.
ושיא השיאים - כל עוד היא אינה לומדת את התורה, אומרים לה שאינה יודעת מספיק כדי להבין את גדולת חז"ל וחכמתם העצומה. ואם היא לומדת ועדיין טוענת שהיא איננה נחותה - אומרים לה שהיא ראייה ברורה לכך שאישה שלומדת מביאה לעיוות דברי תורה.
נשלח ב-23/11/2008 06:46
נשלח ב-23/11/2008 06:43
בקובץ הבא מהקדמת הרב שמחה אסף לספרו "הענשין אחר חתימת התלמוד".
נשלח ב-22/11/2008 20:55
אמבר25 כתב:
יהודים
אדם אינו יכול לקבל את העובדה שעצם קיומו הוא נחות יותר, זה נוגד את טבע האדם.
כל אדם ברגע שהוא מתבגר, הוא מבחין שלצערו הוא איננו הכי פיקח, וגם לא הכי חזק, ולא הכי עשיר, ואישה מבחינה שהיא לא הכי יפה, וכו' וכו' הוא נכנס לדיכאון? הוא עושה אפולוגטיקה? מחליט שהוא כן הכי חכם והכי יפה?
כמו שכל אישה מבינה, שהיא נחותה במשחק כדורגל, וזה לא נוגד את טבע האדם, כך היא יכולה להבין, עוד דברים שנאמרו עליה בחז"ל, בלי להיכנס לדיכאון, זה לא נוגד את טבע האדם.
נשלח ב-20/11/2008 16:37
לרבה לא באים לדיו תורה, רק לשיחות הכונה של רוח ונפש. בכל אופן כך אני מדמיין לעצמי את הרבה שלנו.
נשלח ב-20/11/2008 16:28
אמשלום כתב:
[...לענ"ד שתיכן צודקות (כן, כן, אני מכירה את הבדיחה על בעלי המחלוקת, הרב והרבנית).
... ]
יש גירסה רפורמית לבדיחות המפורסמות על הרב והרבנית?
[אולי הרבה ובן הזוג? עפעס לא מצלצל טוב...]