בית פורומים החרדים והאינטרנט

הפליות בין אשכנז לספרד!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2005 21:43 לינק ישיר 
הפליות בין אשכנז לספרד!!

בס"ד

כידוע כל מי שעושה הפליות בין ספרדים לאשכנזים בידוע שאינו מזרע ישראל אלא הוא ערב רב גמור ומזרעו של היטלר ימח שמו אשר קרא את סיעתו הגזע המובחר ומצוה לבער את הנגע הרע מקרבנו כידוע נכתב ספר שולחן ערוך ללא יוצא דופן עד אשר קמו כל מיני מפרידים מזרעו של עמלק ויתרבו הדעות רוב חכמי הדורות ובינהם האדמו"ר מצאנז והרבי מלובבאיטש אשר ניסו למגר את התופעה ואז נאלצו הערב רב לתת פתרון אשר לא יקבלו אף את ילדי חב"ד לבתי ספרם ואף את ברסלב !!
והמלחמה בעיצומה ומי יודע עד היכן!!
כידוע המלחמה של התינוקים כבר לא מעכשיו כבר מקום המדינה ומשחקים בצעצועים כמו בני שנה עד מתי יתפתחו וישמשו דוגמא

וידוע שכולנו בספינה אחת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2005 00:02 לינק ישיר 

לעשות הפליות...חלילה וחס...

אבל להבין שיש הבדל.....זה נצרך.
ויש דברים טובים לכאן ולכאן....
לאמר שאנחנו אותו דבר זה כמו לאכול ביסלי ולאמר שזה במבה.
רמאות עצמית! והטמנת הראש בחול כמו בת יענה....
אבל תחשוב שניה...
אם לא היינו שונים....מה היה מענין בעולם????

*גם מלכת הכיתה לפעמים עצובה...*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2005 14:01 לינק ישיר 

בס"ד

אכן מחשבתך מזכירה לי את טענות הערבים אשר טוענים שאנו צירוף של אומות שונים ואין אנו עם אשר זקוק למדינה
אנו עם עם אחד יהודי וכל המפריד בגזענות מפריד ובעצם משקר במוצאו צאצאי אברהם ויעקב ונושא השעמום נושא אגואיסטי ואנוכי מיסודות האדם בחיפוש אחר תענוגים גשמים ולא מטרתים ואף התולעת שנמצאת בתוך התפוח חושבת שזהו כל העולם ותו לא ודי למבין.

זכור לי מדברי מורי ז"ל אשר אמר אשר אין מוזכר בתורה יהודי והתורה ניתנה לישראל = ישר אל מי שהולך בדרך האמת והעבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:21 לינק ישיר 

בס"ד יום ב ח אדר התש"ע
מי עושה הפרדה בבית ספר לבנות וקורא לזה "בית יעקב" זה בית עשו לעשות הפרד ומשול ושנאת חינם והכל מבית מדרשם
של אגודת  ישראל בושה וחרפה גזענות לשמה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 15:51 לינק ישיר 

בציבור החילוני כבר כמעט לא קיים המושג
אשכנזי או ספרדי...

בושה שדוקא בציבור שומר תו"מ יש דוקא
יותר גזענות והפליה, והקב"ה לא יסבול עוד הרבה
את ביזיון שמו הגדול ע"י מי שמתיימרים לייצג אותו
עלי אדמות.

הדתיים בימינו לא מהווים שום דוגמא לתורה ויראה,
ההיפך הוא לצערנו הנכון.

ועל כך בכה המשורר:
"פלגי מים ירדו עיני על לא שמרו תורתך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 16:43 לינק ישיר 

בס"ד יום ב ח אדר התש"ע
די לשנאת חינם ודי למחלוקת שלא לשמים שגורמת אריכות הגלות יש לבטל את כל העדתיות  כאן אנחנו בארץ ישראל ולא באשכנז ולא בספרד ,כאשר קיבלו עם ישראל את התורה היו כאיש אחד בלב אחד כמ"ש "ויחן שם ישראל" ולא כתוב בלשון רבים "ויחנו,.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 11:18 לינק ישיר 

המבדילים בין דם לדם,סופם שיפלו לפי שחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 18:59 לינק ישיר 

יש להבהיר:

אני לא התכוונתי שהחילונים טובים מהחרדים,
ובודאי יתנו הדין על שמירת מצוות, ועליהם להתעורר מייד,
אך בנושא העדתי ספציפית מצבם טוב יותר ממצב
החברה החרדית, שיותר ניכר בה אתנוצנטריות (עליונות עדתית ר"ל) ילדותית,
כמעט ברמה של מחלת נפש!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 21:32 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ד י אדר התש"ע
מי שעושה הפליות בין דם לדם הוא גזען ומעכב את הגאולה בשנאת חינם ועתיד ליתן את הדין !כי ילד גימטריא דם כמ"ש "דמים בדמים נגעו" כמו שאמר ידידינו ר' עדיאל רפאל אייד הי"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 21:41 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ד יאדר התש"ע
עיין במסילת ישרים להרמח"ל זצ"ל פרק יט בענף הקנאה שכתב וז"ל:"הענף הג' הוא הקנאה, שיהיה האדם מקנא לשם קדשו, שונא את משנאיו ומשתדל להכניעם במה שיוכל, כדי שתהיה עבודתו ית' נעשית וכבודו מתרבה, והוא מ''ש דוד ע''ה (תהלים קל''ט): הלא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט תכלית שנאה שנאתים וגו'. ואליהו אמר (מלכים א' י''ט): קנא קנאתי לה' צבאות וגו', וכבר ראינו למה זכה בעבור קנאתו לאלהיו, כמאמר הכתוב (במדבר כ''ה): תחת אשר קנא לאלהיו ויכפר על בני ישראל, וכבר הפליגו חז''ל (שבת נ''ה): לדבר במי שיש בידו למחות ואינו מוחה, וגזרו דינו ליתפס בעון החוטאים עצמו.

ובמדרש איכה אמרו היו שריה כאילים, מה אילים הללו בשעת שרב הופכים פניהם אלו תחת אלו כך היו גדולי ישראל רואים דבר עבירה והופכים פניהם ממנו, אמר לו הקב''ה תבא השעה ואני אעשה להם כן, וזה פשוט כי מי שאוהב את חבירו אי אפשר לו לסבול שיראה מכים את חבירו או מחרפים אותו ובודאי שיצא לעזרתו גם מי שאוהב שמו יתברך לא יוכל לסבול ולראות שיחללו אותו ח''ו ושיעברו על מצותיו, והוא מה שאמר שלמה (משלי כ''ה): עוזבי תורה יהללו רשע ושומרי תורה יתגרו בם, כי אותם שמהללים רשע ברשעתו ולא יוכיחו על פניו מומו, הנה הם עוזבי התורה ומניחים אותה שתתחלל ח''ו, אך שומריה המתחזקים להחזיקה ודאי שיתגרו בם לא יוכלו להתאפק ולהחריש, ואמר הקב''ה אל איוב (איוב מ'): הפץ עברות אפך ראה כל גאה הכניעהו והדוך רשעים תחתם טמנם בעפר יחד פניהם חבוש בטמון, כי זהו תוקף האהבה שיוכל להראות מי שאוהב את בוראו באמת, ואומר (תהלים צ''ז): אוהבי ה' שנאו רע. " עכ"ל הטהורה הרי בהדיא שכל הסירחון של הדור תלוי בגדולים שאינם מוחים על דבר עבירה ודו"ק היטב והבן הדבר מאד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 23:26 לינק ישיר 

מיומנו של אשכנזי שהסתפרד
מתכון מוצלח [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

סיפורו העגום של ימני בעל שתי ידיים שמאליות, שרצה להחליף רגליים קרושות במופלטות, ואחרי שגמר לאכול ערמת בצק מטוגנת למחצה, הרגיש כמו חבית דבש מקזבלנקה

▪  ▪  ▪
גדלתי בשיכון סלע של יוצאי האצ"ל והלח"י, בסוף אבן גבירול ממש ליד הירקון. בכל שנה ביום שאחרי פסח היינו רואים המונים נוהרים לחורשות שליד הירקון, ובשכונה שלנו קראו ליום הזה "חג העירקים".

אין מטרתו של מאמר זה לשסות את עדות ישראל זו בזו, אך העובדה שבאורח פלא הפך "חג העירקים" למימונה של המרוקאים, מזכירה לי את "העלייה הראשונה", שאנשיה עלו לארץ עשרות שנים אחרי שעלו לירושלים בני משפחת פ"ח, שאני נמנה על צאצאיהם.

הכל פוליטיקה.

כבר בילדותי הבנתי שהדבר הכי טעים שיכול אשכנזי לאכול זה לחם עם ריבה, ולמזלי ההורים שלי לא הכריחו אותי אפילו לטעום דגים ממולאים שעד היום אני לא מבין איך אפשר להכניס אותם לפה, שלא לדבר על רגליים קרושות, שנראות לי כמו מי ביוב שקפאו בקור הפולני.

וכשבגרתי הילך עלי קסם צמד המילים "תרבחו ותסעדו", שנשמע לי כמו סמל של הכנסת אורחים, ובית פתוח שכולם מתקבלים בו בסבר פנים יפות. לכן מדי שנה אני מתקשה להתאושש מתחושת הקיפוח העדתי שאני חש בגלל שאיש לא מזמין אותי לתרבח ולתסעד, ומזה שאף פעם בחיים שלי לא אכלתי מופלטה.

והשנה סוף-סוף הבנתי שאם אין אני לי מי לי, ותפסתי יוזמה, הסתכלתי באינטרנט, ומצאתי מתכון מופלטות של אחת שחמש בחורות כתבו לה שהיא פשוט מלכת המטבח, ושזאת הפעם הראשונה שהן מכינות מופלטות, ושיצא להן פשוט נהדר, וכולם ליקקו את האצבעות מהמתכון המופלא שלה.

אז הלכתי וקניתי קמח וסוכר ושמרים יבשים, מלח ושמן ודבש כבר היה לי בבית, וניסיתי להכין את המופלטות בדיוק(!) לפי המתכון שלה.

וזה יצא נורא ואיום.

הכמויות לא כמויות, והבצק לא יוצא בצק, וכשאחרי התאמות כאלה ואחרות הוא יוצא בצק ואני מרדד אותו לעיגול, כשאני מנסה לשים אותו במחבת הוא מצטמק לי בידיים, והופך להיות כמו איזה בד מקומט. ובגלל שמטגנים כל מופלטה רק על צד אחד, הצד המטוגן יוצא חום עם קמטים, אבל הצד השני ממש בצק חי שנדבק למופלטה שמתחתיו.

בסופו של התהליך נתקבלה ערמת בצק מטוגנת למחצה, כשבמהלך הניסיונות לתלוש ממנה מופלטות גם קיבלתי כוויות (קלות) באצבעות. בקיצור, כמו הקיפוד שרצה לרקוד, ובגלל שאיש לא רצה לרקוד איתו הוא רקד עם עצמו, אכלתי בעצמי את כל המופלטות, שהוספתי להן המון דבש שבאמת ליקקתי ממנו את האצבעות, וכשגמרתי אותן הרגשתי כמו חבית דבש מקזבלנקה.

אבל למדתי משהו, וכידוע עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה, ואני לכל מה שהגעתי, הגעתי רק בזכות הסבלנות שלי, ויכולת ההתמדה שלי, ומובטח לכם שרק נהיה בריאים, ועד המימונה הבאה אני אהפוך להיות רב-אמן מופלטות.

ולמרות שפה זה לא אמריקה, ואני זה לא מרטין לותר קינג, גם לי יש חלום. ובחלומי ביום המימונה הבא הדלת שלי תהיה פתוחה, ויבואו כל השכנים והחברים, וכולם ישמחו ויצהלו, ותהיה אהבת ישראל אמתית, וכולנו נרגיש שאשרינו שזכינו להתאחד מכל גלויותינו, ולבנות ביחד את ארצנו, ארץ מולדתנו.

https://www.news1.co.il/Archive/0023-D-119498-00.html
תאריך: 24/04/2017  |  עודכן: 

24/04/2017
אהוד פרלסמן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > הפליות בין אשכנז לספרד!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext