מיציץ שכוייח.
קלעמר, הוספתי דברי כדי שתראה שאני מתייחס לנונסנס ברצינות תהומית.
(-זוהי מתודה שיש בה מימד דקרונסטרוקטיבי, והיא מאפשרת פריצת גבולות)
נשלח ב-1/6/2007 01:13
חשבתי על כך, למרות שזו לא האינטואיציה הראשונית (ואגב, זה צריך לסתור את ההגיון,לא את ההגיון התחבירי.וזה בדיוק ההפך מאשכול), אבל מתעסק לא ענה כך.
נשלח ב-1/6/2007 00:28
קעלעמר
מקובל להשתמש במילה נונסנס על משחקי מלים ומתיחת גבולות ההגיון והשפה, כגון אצל לואי קרול .
נשלח ב-1/6/2007 00:25
ראיתי אבל לא הבנתי איך בכל זאת אתה כותב שהאשכול הוא נונסנס. אולי אתה מתכון למשהו אחר במילה הזו?
נשלח ב-1/6/2007 00:04
קלעמר
תמהני, ואין לי אלא לצטט עצמי בשנית, הרי כך כתבתי:
"העירעור על הכל, הכח המתריס, הבודק את הגבולות,זה שיכול לנסח מחדש את המורשת"
נשלח ב-29/6/2005 19:30
מה הפלא? נושא מודחק מתחת לרצפה שמתחת השטיח שמתחת השולחן ויש הזדמנות לדון עליו, טבעי שתהיה התעניינות בו ולא בהכרח מפני תאווה. סביר שאשכול זה גם זכה לאורחים מפורומים אחרים, שם לא היו מעיזים לדון בו בפומביות.
נשלח ב-29/6/2005 18:48
ולפלא הכי גדול שאשכולית על הוצאת שז"ל זכה לכל כך הרבה צפיות ותגובות.
נשלח ב-29/6/2005 14:07
כמו בכל מחקר ראוי לשמו (או לפחות מעניין, לטעמי), לאחר שלב סיכום הנתונים, מגיע שלב הניתוח והמסקנות.
האם יהיו כאן מי שיקחו על עצמם משימה מרתקת זו?
נשלח ב-29/6/2005 13:48
שינסתי את המחשבון ודרגתי את "עשרת הגדולים" מבחינת צפיות לפי יחס הצפיות לכל תגובה. אני מניח שככל שאשכול מעניין קהל רחב יותר, כן תהיינה בו יותר צפיות לכל תגובה, ואילו אשכול שהפך לדיון אזוטרי בין שני מומחים לנושא מצומצם יתאפיין במספר צפיות נמוך, יחסית, לכל תגובה.
אשכול הזכרון לר' גדליה נדל - 52.23 צפיות לכל תגובה.
הוצאת זרע לבטלה - 45.93 צפיות לתגובה.
הבהרה - 38.90 צל"ת.
שו"ת בנושאי חב"ד - 31.02 צל"ת.
קדמות הזהר - 30.51 צל"ת.
מאפייני התנועה הרפורמית - 23.30 צל"ת.
ירון ידען - 22.05 צל"ת.
מסקנות בקורת המקרא - 20.54 צל"ת.
יש חדש תחת השמש - 20.22 צל"ת.
אזוטריקה וכשפים - 19.69 צל"ת.
ואולי מדד נוסף: היחס בין מספר הצפיות למספר התגובות. ככל שאשכול מעניין קהל רחב יותר, כך תהיינה יותר צפיות לכל תגובה, בממוצע. עדיף להגביל את החישוב לאשכולות בעלי עשרים תגובות ומעלה, כדי למנוע מאשכולות קיקיוניים למלא את המקומות העליונים בדרוג.