| נשלח ב-2/6/2005 18:58 |
|
| |
אבדה חלק מהשילייה של אישה
שמעתם איך עושים לידה פעם??
תשאלו את המתנדבים באלעד --וככה אל תעשו--- ..
אני מאחל לנשות אלעד שלא תיפלו לידיים של יודעים ללדת אותכם תסכימו לוותר ל לידה באלעד ורק בבית חולים .....
מי יודע מה בדיוק היה הסיפור של הלידה שם ומה מצבה של האישה ...????
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2005 04:17 |
|
| |
אריה,
מבלי להכנס לעובי השליה... סליחה, הקורה, (צחוקים).
לא יפה להשמיץ את המתנדבים רק בגלל טעות אחת.
גם רופאים טועים לפעמים. אז מה? נפסיק ללכת לבתי חולים?
לפעמים זה מה יש .
תאמין לי, אף אחת לא בוחרת מרצון לקבל את השכן או את חבירו בתור מיילד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2005 00:17 |
|
| |
מרנן, אני לא בטוח שעושים ניתוח מלא להוצאת השליה.
עושים גרידה פשוטה..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 21:46 |
|
| |
לאחר בירור ממעמיק מדובר בנהג ישראל חזן והיה איתו צוות והוא הדריך אותם מה לעשות והם לא שמעו בקולו.. בגלל שחשבו שהם יודעים יותר טוב מישראל חזן שהוא בעל נסיונות בלידה.....
ובכל זאת לא שמעו בקול של ראש הצוות וככה קורה וויכוח ליד חולה זה באמת מאוד נעים..
הכל טוב ויפה תחשבו לרגע שאחד ממכם שצריך מד"א פתאום מגיעים חברה של הצלה או מד"א או זק"א ומתחילים לריב למי שייך זירת האירוע... ולמה בכלל ניגשת לטפל בו לפני שבאנו וזה לא שטח שלך איך זה נשמע לכם????
מעניין מאוד .........
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 21:23 |
|
| |
באמת הסכנה הכרוחה בכך היא אפסית.
אבל אולי המתנדב היקר שלא ידע את הנוהלים... בגלל שכשהסבירו את הנוהלים הוא היה עסוק בפוליטקה, ילמד את הלקח ויעשה חשבון נפש עם עצמו מהמקרה ויעבוד בשיתוף פעולה עם המתנדבים האחרים ולא יסית אותם אחד נגד השני, בגלל שח"ו בפעם הבאה הטעות יכולה להיות מסוכנת. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 20:38 |
|
| |
אני שב ומדגיש.
לאשה לא נגרם כל נזק.
הפאניקה (כמו גם כותרת האשכול המטעה), אינה במקומה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 20:28 |
|
| |
מה מצבה של האישה היא היית צריכה לעבור ניתוח ???
לא שאני מזלזל בכולם מעניין שמדובר בחברה שרוצים להשתלט על כולם ואצלהם קורה האפשלות הגדולות וד"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 19:57 |
|
| |
אריה77,
מה חבל שהנך זורע בהלה בעטיה של טעות שולית ולא משמעותית, שלאחר מעשה התבררה ככזו שאינה מצדיקה אף לא דיון בוועדת משמעת.
הפירגונים להם זוכים מתנדבי מד"א-הצלה מצד כל הגורמים הרפואיים הבאים עמם במגע חדשות לבקרים, מעידים כאלף עדים על כך שמדובר בחבורת פרפקציוניסטים חדורי מוטיבציה, העושים את מלאכתם נאמנה, בהתנדבות מלאה, למען הקהילה.
במקרים חריגים בהם השליה אינה יוצאת, מתבצע ניתוח מלא (קיסרי) לצורך הוצאתה.
בעבר, נהוג היה לזרז קלות (ע"י משיכה קלה) את תהליך הוצאת השליה.
במהלך השנים האחרונות שונו הנהלים וכיום הם אוסרים על ביצוע פעולת הזירוז מחשש שמא תגרום היא לקרעים וכתוצאה מכך להיוותרות חלקיקי שליה ברחם האשה.
ראוי להדגיש, כי הנוהל החדש נקבע כמקדם הגנה, כאשר בפועל מדובר בחשש נמוך ביותר. בכל מקרה, גם באירוע החריג ביותר אין בתוצאות הפעולה כדי לגרום לסיכון חיי האשה.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/06/2005 20:33:39
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 19:48 |
|
| |
לפעמים השליה לא יוצאת לבד.
כיצד מתבצע הזירוז? ומי המזרז?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 19:43 |
|
| |
למה הם עשו זירוז זה יוצא לבד ..
הם רצו לראות שהם גיבורים שעשו לידה מהר וגם שילה...
מי המתנדבים האלה שנידע להבא
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 19:31 |
|
| |
מדובר בפעולה של "זירוז הוצאת שליה" שננקטה ע"י אחד המתנדבים במהלך לידה.
בשנים האחרונות, וכמקדם הגנה, נאסר להשתמש במהלך הלידה בתהליך של "זירוז הוצאת שליה".
אחד המתנדבים שלא היה מודע לנהלים החדשים ביצע את הפעולה ולאחר מעשה ננזף ע"י האחראים עליו.
ראוי לציין, כי רמת הסיכון לפעולת הזירוז נמוכה עד אפסית.
מתנדבי הצלה-מד"א אלעד, מבצעים בממוצע כשתי לידות בחודש. עד היום זכו הם לאחר מעשה לסופרלטיבים רבים מצד צוותי הרפואה במח' יולדות בביה"ח בילינסון שציינו לשבח את רמת הביצוע הרפואית הגבוהה של המתנדבים.
פעולת זירוז הוצאת השליה שהתבצעה בשוגג ע"י אחד המתנדבים, אומנם היוותה חריגה מהנהלים, אך בשום פנים ואופן לא גרמה אף-לא לרגע לסיכון כלשהו לאם וליילוד.
לאחר מעשה, ולאחר שהוברר כי מדובר בהפרת נוהל בלבד ולא בגרימת סיכון של ממש, אף בוטל הדיון בוועדת משמעת, שאליה זומן בתחילה המתנדב שכשל.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/06/2005 19:36:49
|
|
|
|
|