חדשות המוסיקה החסידית - גליון 45- סיוון
בס"ד | חדשות המוסיקה החסידית | גליון 45 ערב ר"ח סיוון תשס"ה | www.chasidinews.com | [email protected]
חודש טוב!
ליאור גריידי ותזמורתו. מי לא שמע על ההרכב הזה? לרגל פתיחת עונת החתונות מיכל קורן בראיון מיוחד על התזמורת שלו והמוסיקה כדרך חיים, דוד פרוידיגר מסקר את אלבום הבכורה של להקת הקינדרלך - להקת הילדים החדשה של ישראל, ויונתן כץ מסקר את אלבומו של הזמר הבא - מאיר גלבר - "להרבות כבוד שמיים", חסידודון עם הסיכום שנתי- ויש גם זוכה ויציאה לחופשת בין הזמנים קצרה, אתר מומלץ ועוד. מקווים שתהנו מהעיתון. אל תשכחו את הפורום שלנו. ניתן להכנס אליו דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב.
חידושים, רעיונות, מאמרים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . מנויים לשלוח ל: [email protected].
מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"
--------------------------------------------------------------------------------
מקבץ חדשות
בשיתוף עם "מוצ"ש חסידי חי עם מנחם טוקר" ברדיו קול חי
◄ "שמרה נפשי" – האלבום החדש והכפול של עמירן דביר ותזמורתו כבר בחניות. משתתפים באלבום: ישי לפידות – "שמרה נפשי", גדעון לוין וחיים ישראל – "מחרוזת שירי נשמה", ר' משה ויינטרוב - "מחרוזת חסידית", גבריאל בטלר ("עדן") – "בלדה לחתן ולכלה", איציק אשל – "מחרוזת מזרחית", מנדי ג'רופי – "מחרוזת חב"ד", אריה ברונר – "אלוקים נתן לך". עוד באלבום "אדון עולם" בלחנו של עמירן דביר, גירסא מיוחדת של מאמא רוחל של שוואקי בביצוע של עמירן שמוקדש לזכר אימו ז"ל, ענני של שרולי גינסברג, מחרוזת קרליבך ועוד. עיבודים והפקה מוזיקלית: עמירן דביר. הפקה: שימיקס. הפצה: גל-פז.
◄ אלי גרסטנר מגיש את "ואהבת לרעך כמוך" – אלבומם השני והחדש של ה"ישיבה בויס" – "פרחי בני הישיבות". באלבום עשרה שירים שהולחנו ע"י אלי גרסטנר ויוסי ניומן שאחראי על העיבודים הקוליים. בין השירים: ואהבתך לרעך כמוך, מלאים זיו, שהשלום שלו, בר הי הי, קומו ועוד. עיבודים: ישראל לאם, אברומי גור אריה ואלי גרסטנר. הפצה: גל-פז.
◄ "מלאכים" – כך נקרא האלבום החדש של להקת המושב. האלבום הוא האלבום העברי השני של הלהקה המשלב טקסטים מקוריים ומקראיים בעבודים כובשים. זהו האלבום החמישי של הלקה עם סגנונות שונים. בין השירים: ה' שפתי, עוד ישמע, מלאכים, שלום רב, כל ישראל ועוד. הלחנים באלבום של הלהקה למעט: "מלאכים" שכתב והלחין אריה נפתלי, "עוד ישמע" ו"למען אחי" (הרב שלמה קרליבך) ו"אבא שמעון" (ציון גולן). הפקה: פרסומי ניסא.
◄ "דינמיקס" – אלבום דאנס אינסטרומנטלי חדש בהגשת דוד בלמס. באלבום 25 רצועות, בינהם: שמח ורוקד, הוא יפתח ליבנו, יודו לה' חסדו, אך טוב, זכרני נא, בוטחים בקב"ה, למעלה למעלה, פתאום, הקב"ה אנחנו אוהבים אותך ועוד. עיבוד מוסיקלי: דוד בלמס. האלבום הוקלט באולפני מוריה אילת. הפצה: גל-פז.
◄ "מיט קוז'ניץ גישמאק" – אלבום חדש של ניגוני קוז'ניץ עם ר' משה גוטמן מניו יורק שאביו שליט"א שמע את הניגונים בעיירה אטווצק שבפולין מפי המגיד הקדוש מקוז'ניץ, הדיסק בעיבודו של ג'ף הורביץ בלווי תזמורת הכנרים שבניצוחו של הכנר העולמי אייל שילוח. הפצה: VIP.
◄ לאחר הצלחת הדיסק הראשון נפתלי אוליבסטון יוצא עם "שמח באוטו 2" – "Sameach at the wheel 2". משתתפים באלבום: עופי נט, יוסי גולדשטיין ומיכאל פרוזנסקי. בין המחרוזות: "מחרוזת הילוך שני" עם מיכאל פרוזנסקי: תיפול עליהם, כשם שאני, מה שהיה ועוד, "מחרוזת גומי שרוף" עם עופי נט ויוסי גולדשטין: סימן טוב חדוות, המנגן, לב טהור, מי שאמר ועוד, "מחרוזת עבודות בדרך" עם עופי נט: אין ערוך ונחמו עמי, "מחרוזת תנועה איטת בנתיב הימני" עם עופי נט ומיכאל פרוזנסקי: ישיש, קרוב ה', אשר ברא ועוד, ו"מחרוזת "הגענו כבר?" עם יוסי גולדשטיין: הנה קל, הוא יפתח, יהי החודש ועוד. לווי מוזיקלי: תזמורת נגינה.
◄ "התרגעות" – אלבום חדש עם 12 נעימות ומחרוזות ממיטב המוסיקה הארץ ישראלית עם הזמר ונגן הקלידים שאול נעים – "הקול בנועם" – תזמורת של איש אחד. בין המנגינות: אלוקים נתן לך במתנה, אצלי הכל בסדר, המלאך הגואל אותי, לו יהי, ירושלים של זהב, יצאנו אט ועוד. הפצה: גל-פז.
◄ "העקבות" הצמד המוזיקלי החדש שלמה אברמסון ואודי ורצברגר, יוצא באלבום בכורה "לך לך" – אלבום שכולו מוסיקה יהודית מקורית ומלהיבה. באלבום שני שירים "שמע ישראל" ו"אור חדש", השירים מסמלים את השילובים השונים שבאלבום: מילים מקוריות לצד מילים מקראיות, מקצבי רוק במקביל למלודיות שקטות. הפקה: פרסומי ניסא.
◄ גיל עקיביוב ("תפילה לעני") יוצא בסינגל חדש – "יש בורא לעולם" מתוך האלבום שבדרך – "בשורה טובה". את המילים לשיר כתב עובדיה חממה והלחין גיל עקביוב שגם עיבד והפיק מוסיקלית. באלבום החדש יהיו עשרה קטעים שנכתבו ברובם ע"י עובדיה חממה והוא מוקסס ונערך באולפני "מולטי סאונד" של ניסים מולגן.
◄ "ניגון של תקווה" – כך נקרא אלבום הבכורה של ישראל נחמן חזין – הראפר הברלבסרי. באלבום דואט עם עדי רן בשיר "אין יאוש בעולם כלל". הדיסק מביא בתוכו הרבה מאוד דיבורי שמחה, תקווה, וחיזוק ע"פ תורתו של רבי נחמן מברסלב, באמצעות מילים יפות, השוות לכל נפש, ובצורה שיכולה להתאים את עצמה לכל אחד באשר הוא. האופי של הדיסק, סוג העיבודים, בחירת השירים, נעשו בצורה מקצועית ביותר, ע"מ שהדיסק יוכל בהתאם לשקף את המסר אותו הוא משדר. הדיסק הוקלט באולפנים של רובי בנט, וניגנו בו הגיטריסט הידוע דני ממן, וגם השתתף בו הבסיסט שמחה בנדרסקי (משמש גם כבסיסט של דודו דרעי, אודי דוידי, נהורא, ועוד רבים וטובים), וישראל חדד כיהן כמתופף (המתופף של עדי רן) כל הלחנים של ישראל חזין. הפקה: הינדיק הפקות.
◄ אורי אלדר ולהקת נהורא יוצאים באלבום חדש – "אור נעלם". באלבום דואט עם אהרון רזאל בשיר "קווה אל ה'". הדיסק בנוי ממוזיקה יהודית מקורית, ומשלב בתוכו הרבה מאוד מסרים אישיים. הדיסק הראשון של נהורא "בעל השדה", היה יותר אתני, יותר אקוסטי, ובעיקר הביא מילים מהמקורות או מספרי ברסלב. בדיסק החדש, הוא משלב יותר מילים עכשוויות, ופותח את לבטיו האישיים, עם הרבה עמקות, ומשלב אותם בתוך המוזיקה, בשילוב בין האתני ושאנטי לבין הרוק. מי שמחפש לשמוע דיסטורשנים, כנראה צריך לחכות מעט, לדיסקים הבאים. את ההפקה המוזיקלית ערך יהודה אשש, שהוא מגדולי המפיקים במוזיקה היהודית המקורית. הפקה: הינדיק הפקות.
◄ "קיוויתי ה'" – סינגל חדש של שלמה כהן בלחנו של פינקי וובר בדרך לאלבום חדש שיעבדו מונה רוזנבלום, רובי בנט ועמי כהן. אומרים שזה הולך להיות ה"למעלה" הבא...
◄ ר' חיים מצליח יוצא באלבום חדש – "משיח אייכה". בין השירים: דעת, משיח איכה, מפתח, זיכוך הגוף, הסנדק ועוד. מילים ולחן: חיים מצליח. עיבודים: ולדימיר צוקמייסטר. גיטרה נפלאה: אלכס אייזנברג. הפצה: פוך הפצות.
◄ לרגל ל"ג בעומר יוצא ישראל דגן באלבום חדש – "מחול צדיקים" עם מיטב שירי מירון: בר יוחאי, ואמרתם כה לחי, אמר רבי עקיבא, שיר ידידות ועוד. עם הכלייזמר ר' דב זילברמן..
◄ "כלייזמרון" – אלבום חדש של ניגוני כלייזמר ומירון לנגן הכלייזמר דוד הלר. הפקה: טל & גירא. הפצה: גל-פז
◄ הזמר משה לוי ("טוב") יוצא באלבום חדש – "כל השירים" שיכלול בין היתר את השיר "בר יוחאי". אם נרצה לכתוב כמה מילים על הדיסק, אז זה הנוסח "כדרכו של משה , הלב ,יחד עם הפשטות , והשפלות... פשוט פותחת ת'לב". זה מה שיש לכתוב, משה כפי שהוא מוכר לכולם, הוא יהודי שכמו רוב הזמרים מקורב לברסלב, וחי את האמונה, הפשיטות, ובעל לב זהב. את ההפקה המוזיקלית עשה בעקר בעצמו, ונעזר בישראל איל אהרון. הפקה: הינדיק הפקות.
◄O & M הפקות מגיש את "הדרך היחידה" אלבום ראפ חדש לנחמן ישראל ברגמן –"הראפר-ראביי". בין הרצועות: יצר הרע- עזוב אותי, פורים, הפתרון, שבת קודש, אליהו הנביא ועוד. האלבום באנגלית כמובן.
◄ חדווה מיויזיק מגישים את "אשריכם – בהילולא דבר יוחאי" – מיטב ניגוני ל"ג בעומר. הפצה: גל-פז.
◄ יעקב אבידן, הקלידן ומנהלה המוזיקלי של תזמורת החתונות הידועה "נשמה", יוצא בשיר סינגל מיוחד לאחר שנות הרקדה רבות – "זאת התורה". לחן, עיבוד, שירה - יעקב אבידן. נגינה - תזמורת "נשמה" המחודשת. לחצו כאן לשמיעה והורדה.
◄ "ניגוני נשמה", "נראה אלי בלוז" א' ו-ב' – מפרי מעשה ידיו של ישראל אייל אהרון. לאחר שנים ארוכות, (לפחות 6 שנים!!!), בהם הגיטריסט ישראל איל אהרון, מלחין ניגונים, חלקם אקוסטיים וחלקם בקצב "בלוז", הנה זה הגיע. הוא הוציא 3 דיסקים ביחד. הדיסקים מביאים בחיקם נעימות מיוחדות, שניתן לכבות את האור, ולשבת לאור נרות ריח, ואז, להקשיב למנגינה הפנימית שבלב, לזעקה שמגיעה מבפנים, ואז להביאה על סיפוקה הרוחני. את ההפקה המוזיקלית, כולל הניגונים בכל הכלים, מיקסים, וכל מה שמסביב עשה בעצמו ישראל איל אהרון, באולפן הפרטי שלו, שנמצא בסמוך לביתו. הפקה: הינדיק הפקות.
◄ לקראת חג השבועות יוצא לאור אי"ה אלבום עם מיטב יצירותיו של המלחין הנודע לבית בעלזא הרב יוסף צבי ברייער, האלבום מופיע ע"י "לחיים הפקות" של ר' יוסף משה כהנא.
◄ להקת ה"בלו פרינג' " יוצאת באלבום חדש – "70 פנים". באלבום 11 רצועות, בניהם: לא אירא, אב הרחמים, מודים, לפני אדון, שיר השידוך ועוד.
◄ הנגן מאיר אדלר יוצא באלבום חדש של ניגוני מירון – "לעבעדיק".
◄ אמן הרגאיי החסידי - מתתיהו יוצא באלבום חדש- "Live At Stubbs". בין הקטעים: מים לים, מלך ללא כתר, אש תמיד, עצום את עיני ועוד.
◄ העבודות על האלבום הבא של שרולי גינסברג בעיצומן. באלבום יהיו לחנים של: הרב הלל פלאי, נח פלאי, ישי לפידות, משה ואלי לאופר, הרב מנדל פולק, פינקי וובר ושרולי גינסברג עצמו. את האלבום יעבד אחיו הערשי גינסברג ויפיק שימיקס.
◄ "אמת מעצמי" – אלבום בכורה לזמר חדש בשם עקיבא גרש שיצא בקרוב. כולל השיר "אני מאמין".
◄ ר' משולם גרינברגר יוצא בקרוב באלבום בכורה בעבודם של רובי בנט ושרוליק ריגל.
◄ "הריעו" – סינגל חדש לזמר יניב צעידי ואחיו יהב. עיבודים: להקת חידוש.
◄ בקרוב יוצא אלבום חדש עם ניגוני סדיגורא בעיבודו של דודי קאליש.
◄ "יונת שלום" אלבום חדש בקרוב לישראל אדרי. ("אני פוסע").
◄ מרדכי בן דוד עובד במלוא הקצב על אלבום חדש ויש כמה שירים חדשים שהלחין אלי לאופר.
◄ מיכאל פרוזנסקי עובד על אלבום חדש בעיבוד של איצ'י באלד.
--------------------------------------------------------------------------------
דיסקים לצפיה / קלטות לילדים
◄ "שבוע בלי אמא" – אמא נוסעת לחופש לשבוע אחד בלבד ומשאירה את אבא לשמור על הבית והילדים בזמן שלא תהיה. אבא מנסה לתמרן בין כל המטלות שנפלו עליו, לא בהצלחה רבה... רצף ההפתעות שקרו הזמן שאמא לא בבית, מראה עד כמה חשוב תפקידה של אמא בבית. משתתפים: איזו לייבוביץ, דוד החקיין, ישראל דקלבוים, צביקה רפאולביץ, ינון אליה עזרא ועוד. הפצה: גרינטק.
◄ תיאטרון ליליפוט מציג: "בזכות מצוות צדקה"- בחצר המלכות רוחשים כבוד לרבי אברהם הצדיק. היועץ המלכותי מקנא ומוציא דיבתו רעה אצל המלך. צדקה מעבירה את רוע הגזירה! תמליל ולחן: שחר בלומנטל. בהשתתפות: הזמר עדי רן. הפצה: גרינטק.
◄ דיסק חדש מסדרת "הראני נפלאות" של ה"נשיונל ג'יוגרפיק" – "סודות הטיטניק" – הסיפור האמיתי, האגדה חושפת את עברה המסתורי של הטיטניק. בתרגום עברי. אחרי שנים של מחקר וחיפושים יוצא ד"ר רוברט בלארד וצוות חוקרים למקום טביעתה של האוניה כ-4500 מטרים מתחת למים של האוקיינוס האנטלנטי. בעזרת ציוד משוכלל הצליחו להיות הראשונים שהגיעו אליה מאז טביעתה לפני יותר מ-85 שנה ואפילו לצלם אותה. מותאם במיוחד לציבור שומר תורה ומצוות. הפצה: גרינטק.
◄ דוד הולשטיין מגיש את: "חבורת מצוות 15 – מסתורין בגן חיות" עם הרב עודד דוד. ד"ר נמרוד, מדען רע לב, מנסה להביא מבול על העולם באמצעות תנורים המכוונים את מזג האוויר. חברי החבורה המאתרים את מקום מסתורו בעמקי גן החיות מצליחים לסכל את המזימה. כולל שני שירים חדשים של הרב עודד דוד: "איך מצטרפים לחבורה" ו"חזק ויאמץ לבך". הפצה: נועם הפקות.
מוסיקה כדרך חיים/ ראיון : ליאור גריידי
מכנים אותם "הרולס רויס" של התזמורות - המודל המוסיקלי שכל תזמורת שואפת להגיע אליו - הם גדולים כשהם עולים לבמה - לרגל פתיחת עונת החתונות - יצאתי לראיין את ליאור גריידי הגיטרה והתזמורת
מיכל קורן
ימי ספירת העומר- ידועים בקרב חובבי המוסיקה כתקופת "בין הזמנים" של הזמרים והתזמורות. בינם לבינם, לציטוט ושלא, כולם מודים שהחופש מההופעות, גם אם הוא מאולץ, הוא זמן רצוי שמוקדש ליצירה, ולאצירת כוח ומשאבים. ההפוגה הזו מנוצלת גם להתחדשות ורענון בתחום הטכנולוגי או המוסיקלי או גם וגם .
אולי זה מזג האוויר האביבי שתורם את חלקו , אבל אותי, השידרוג העונתי הזה סיקרן, ויצאתי לשטח לבדוק איך מתכוננים לקראת עונת החתונות, וגם איך בכלל נראים החיים על הבמה , ומאחורי המיקרופונים ושאר הצלילים.
חיפשתי לערוך ראיון עם תזמורת שתוכל לענות על כל הדרישות, וגם לא פחות חשוב, תהיה סובלנית לכל השאלות שלי, ותאמינו לי היו לי הרבה. אז שאלתי, וחקרתי, והתלבטתי בין כל השמות הידועים יותר ופחות,
ומה שתפס אותי לבסוף, והוביל אותי אל ליאור גריידי ותזמורתו היה תמימות הדעים של חברים למקצוע, בעלי תזמורות, זמרים ומוסיקאים וגם סתם אנשים מן השורה, שהגדירו אותם "הרולס רויס" של התזמורות, והכתירו אותם כתזמורת המהוקצעת ביותר. חמושה במידע הזה, יצאתי לראיין את ליאור גריידי, האיש, הגיטרה והתזמורת, והופתעתי מעבר לכישרון והמקצועיות, מהענווה והאצילות. בקיצור: באתי, שמעתי, החכמתי והרווחתי.
10 שנים בשטח עם הרכב מוסיקלי מנצח, מתי בעצם התחילה דרכך המוסיקלית?
"לשיר תמיד שרתי, חייתי עם תסמונת ליאור גריידי "הסולן" מימי הגן ועד סוף לימודיי. הקפיצה המוסיקלית הראשונה הייתה כשקנו לי גיטרה בגיל 10, מאז, אגב, לא נפרדתי ממנה. ההכשרה המוסיקלית שלי עברה בין כתלי הקונסרבטוריון דרך מורים פרטיים לפיתוח קול ושירה, ועד בית הספר הגבוה למוסיקה- "רימון", שאני נמנה בין בוגריו הראשונים. כדרכם של מוסיקאים-אמנים, הופעתי עם זמרים אמנים בעלי שם מהשורה הראשונה, בהפקות גדולות, בפסטיבל ישראל, ובמקביל גם באירועים פרטיים. הקמתי בית ספר להכשרת זמרים ברחובות, ולימדתי שם שירה ופיתוח קול ונגינה בגיטרה. עד שהחלטתי שהגיע הזמן "לעשות לביתי" ולצאת לבד, לכבוש את הבמה עם דרך מוסיקלית ייחודית שמשלבת מקצועיות וסטייל חדש בנישה של המוסיקה החסידית-יהודית.
התלהבתי והתרגשתי כמעט משמיעה ראשונה, מהביצועים של אברהם פריד ומרדכי בן- דוד ללהיטים החסידיים של אותם הימים, והחלטתי לבצע אותם עם אחי, הפסנתרן והמעבד רפי גריידי ושאר חבריי הנגנים. התחלנו להופיע בהרכב בסיסי, ולאט לאט עם הביקוש וההופעות הורחב ההרכב לכדי תזמורת גדולה. כשלכל אורך הדרך שמנו דגש על מקצועיות עד הפרט האחרון, והשאר ... היסטוריה.
מה ההרכב של התזמורת כיום?
ההרכב הסטנדרטי הוא 6 נגנים, כשיש אפשרות להוסיף נגנים או להחסיר, הכל בהתאם לדרישה, לאופי האירוע, ולתקציב הכלכלי.
מה לדעתך מייחד את התזמורת של ליאור גריידי?
האמת, זהו חסד ה', שמשך עלינו חוטים אינסופיים של חן וכישרון. וזה בעיקר המקצועיות. ומשם נמשכים כבר שאר הדברים, כמו האמינות והשירות ללקוח. בגדול, אנחנו מתייחסים ברצינות ובאהבה גדולה למוסיקה. עובדים בשיתוף פעולה, אך לכל אחד מאיתנו יש את תחום האחריות שלו, ככה יוצרים שלמות. לדוגמא אחי רפי גריידי- פסנתרן מעולה לכל הדעות, הוא זה שחתום גם על ההפקה והעיבודים המוסיקליים והניצוח של התזמורת בפועל. וכמוהו כל אחד וכולנו יחד מתעדכנים, ומחפשים תמיד, איפה ואיך להשתפר.
היינו הראשונים שתזמרו בתווים ובעיבוד חדשני שמדגישים את הטאצ' הייחודי, והראשונים שהחלו את כללי הניצוח המוסיקלי על הבמה, ואפשרנו מקום לכל נגן להתבטא באילתור אישי, מבלי להפר את ההרמוניה והסדר המקובלים במקצוע. גם הצגת הנגנים בשמותם כאות להכרת תודה, היה ייחודי לנו עד שקמו כל השאר והלכו בעקבותינו...
הראשונים שביצעו שירים בעיבודים מורכבים או סגנון ייחודי כמו: פרחי מיאמי, שירים באידיש, להיטים באנגלית. תתפלאי, אבל, עד היום השירים שאני מזוהה איתם יותר מכל, ובכל הזדמנות מבקשים ממני לבצע אותם הם "טרערען גלעזעל" במילים של יונתן שווארץ ללחנו של ר' חיים בנט, ו- SOMEDAY של מ.ב.ד. כך שעוד לא החלטתי אם אני אידישע זינגר או אמריקן סינגר....
מעבר למוסיקה יש גם דגש רב על שירה מדוייקת ואותנטית בכל סגנון, עם אינטרפטציה אישית. ועם הליווי הווקאלי של רפי, ו/או חלק מהנגנים, זה נשמע מעולם אחר. לפעמים אנו עושים קטעי א- קפלה, ורואים את הקהל פוער עיני שווארמה-עגל בתדהמה. בכלל, הסיטואציה הזו, של קהל נפעם ונלהב שמתגודד ומצטופף מסביב לבמה, ואפילו מגיע מאולמות סמוכים, מוכרת ומחמיאה לנו מאוד, רק חבר'ה... לא לשכוח שיש גם חתן וכלה בסביבה... גם בתחום הטכנולוגי היינו חלוצים, אם זה בכלי הנגינה שהוזמנו/נבנו לפי דרישה אישית, ואם זה במערכת סאונד במפרט טכני מיוחד, ואם בתאורת במה צבעונית ועשן באירועים מתאימים. ובשנים האחרונות, גם ה"Ear Monitor"- מוניטור תוך אוזני, כפי שיש לכל המוסיקאים הגדולים בעולם. ייבאנו את המערכות מארה"ב בייבוא אישי, עוד לפני שידעו בארץ על קיומם. עד היום אנו נותנים שירות וייעוץ בתחום הזה, ולא רק, לכל תזמורת וזמר שמעוניינים להתמקצע. בנינו את המותג ליאור גריידי ותזמורתו ע"י עבודה קשה ורצינית, תוך התמדה והקפדה על כללי האתיקה המקצועית, בלי להתפשר ובלי קיצורי דרך וקומבינות .
ספירת העומר- זמן לשינוי ולהתרעננות- מה יתחדש אצלכם בתזמורת?
מראה הבמה- תאורה וכדומה, פריטי הלבוש של הנגנים, וגם עיבודים, נגינה, שירה, בסגנונות שונים-חדשים. זו דוגמא לפן של מקצועיות שמדברת בעד עצמה, זה ללכת על כל הקופה, לא לשקוט על השמרים, לא לשקוע בשיגרה. הרבה דברים שאנחנו עושים היום, יעשו אחרים מחר, או במילים אחרות את מה שאחרים עושים היום אנחנו עשינו כבר אתמול... וזה אמור לגבי כל מיני חידושים והמצאות... אם יש משהו שאנו פוסלים או לא עושים זה רק בגלל שזה לא עולה בקנה אחד עם המקצועיות, או האתיקה.
עם מי מהאומנים הופעת לבד ו/או עם התזמורת? זמרים אורחים? בארץ, בחו"ל?
ווואו, רשימה ארוכה, את בטוחה שיש למישהו סבלנות לקרוא את זה? זה בטח לא סוד, ואני לא מחדש לא לך ולא לקוראים של העיתון, שהתזמורת של ליאור גריידי, ליוותה את סיבוב ההופעות של משפחת וורדיגר באירופה, אלו היו הופעות ברמה בינלאומית מכל בחינה שהיא, מתוכננות עד הפרט האחרון, ובשיתוף פעולה מדהים בינינו לבין מרדכי בן דוד, יידל ומנדי וואלד, שהופיעו, שרו, רקדו, שמחו ושימחו. אומנים נוספים: אביהו מדינה, עמית ליסטוונד, דודו פישר, מנדי ג'רופי, מיכאל שטרייכר,אוהד מושקוביץ ועוד.... רשימה ארוכה של כאלו שהצטלבו דרכינו המוסיקליות בכל מיני אירועים והפקות בארץ ובעולם.
קצת לפני פסח, היה כנס של חסידות חב"ד ב"היכל נוקיה" ביד אליהו, ושוב היינו שם עם מרדכי בן דוד, ליפא שמאלצער, והחזן העולמי איצ'ה-מאיר הלפגוט. הייתה הופעה מדהימה ומרשימה, וליפא, שהתוודע אלינו רק כמה דקות לפני ההופעה היה נרגש והמום מהתזמורת ואמר לנו: אני רוצה להגיד לכם שאני בחיים שלי לא שמעתי כזאת תזמורת מקצועית, אני פעם ראשונה מנגן אתכם את השירים האלה ואני מרגיש כאילו אני כבר מנגן אתכם יחד ארבעים שנה, במילים האלו.
יוצא לכם להופיע בפני ילדים/אנשים חולים?
כן די הרבה, ומי שמכיר אותי יודע שיש לי רגישות גדולה לעיניין, ואין דבר שמשמח יותר מלשמח את אלו שקשה להם לשמוח או אפילו להעלות חיוך על שפתיהם. זה לתת מכל הלב, נתינה בלי לצפות לתמורה. הייתי במופע קייץ בקמפ של "עזר מציון" וזו לא פעם ראשונה, הפעילות של המתנדבים ב"עזר מציון" לכשלעצמה מדהימה, הבחורים- מלאכים שנמצאים עם הילדים החולים ומוליכים או נושאים אותם אם זה לבריכה או לכל דבר אחר. צריך הרבה כוחות נפש, למשוך את העגלה הזאת. בהופעה הזו, אמרו לי המתנדבים- בחורי הישיבות: "תשמע ליאור, היו הרבה זמרים, הרבה תזמורות הגיעו לכאן, אבל לא הייתה הופעה כמו ההופעה שלך, ואף אחד לא נתן את הכוח כמו שאתה נתת".
היה לי חסד כשהלכתי לשמח ילד חולה בבי"ח שיבא -"תל השומר" היה לו חיידק טורף והוא ניצל ב"ה, היה הפרש של דקה בין לחיות לבין להיות צמח. לצערנו, נאלצו לכרות לו רגל, והוא נשאב לתוך דכדוך עמוק. אמרו לי: ליאור, הילד הזה לא מחייך בכלל, לא תצליח לסחוט ממנו חיוך, באתי לשם עם הגיטרה ושרתי ואחרי חצי שעה הוא התחיל לתופף על דופן המיטה בקצב של השיר, ובזווית הפה חייך חיוך אמיתי. זה היה רגע מרגש לכל הנוכחים וגם לי. החיוך הזה, בשבילי, שווה מיליונים.
זו אולי סתם סקרנות, אבל משהו שתמיד רציתי לשאול, איך נראה סדר יום של זמר/מוסיקאי?
תמיד נקטתי בגישה שמוסיקה זה דרך חיים, אך עם כל הטוב והיופי שבדבר, זה לא פשוט בכלל לנהל חיים, בית, משפחה, כשמקצוע תובעני כל-כך נושף לך בעורף 24 שעות. זה עולם הפוך-יממה הפוכה כזאת. "ונהפוך הוא "- זה לא מושג פורימי, אצלנו זה כל השנה... אבל משתדלים ליישר קו עם הנורמה. סדר היום שלי הולם פחות או יותר אבא ל-7 חביבין. זה לקום מוקדם בבוקר! (יש חיה כזאת...) לתפילת שחרית, מיד אח"כ שיעור הדף היומי, ולאחר מכן מפזרים את הילדים לגנים ובתי הספר, פגישות, קניות, סידורים, עיניינים שגרתיים. אח"כ עובדים באולפן ההקלטות, אם בקשר לדיסק שבדרך, ואם בעיניינים אחרים, כמו הכנת שירים חדשים לאירועים, ע"פ דרישה ותכנון מוקדם שנעשה עם הלקוחות.
שאר היום מתחלק בין שעות הפנאי המיועדות לניקוי ראש, לאימוני פיתוח קול, ותרגולי נגינה בגיטרה. אם יש לי אירוע בערב, אני הופך עולמות כדי לישון בשעות הצהריים, בכדי להגיע רענן וממוקד, ובאמת לתת הופעה מהלב, כמו שאני יודע. לאירועים אני יוצא בסביבות השעה 4-5 אחה"צ, ואני חוזר הביתה בסביבות 2 לפנות בוקר. יש המון וויתורים בדרך, כמו בילויים עם חברי ילדות, מפגשים ואירועים משפחתיים שמתנגשים עם הופעות, טיולים, נופש, מסיבות של הילדים במקרה המשמח, או מצב של ילד חולה במקרה הפחות משעשע. הכל מתערבב, נשאב, ונעלם לתוך המקצוע הזה ונדמה לכל מי שמכיר אותך שאתה שקוע בד' אמות של מוסיקה ולא רואה מעבר לכתפיך כלום. האמת היא, שכל אמן ובפרט מוסיקאי שזו אומנות הנפש בהתגלמותה, זקוק להבנה, לפרגמטיות, ולתמיכה חזקה ויציבה מהבית ומהמשפחה. בלי זה הוא לא יכול לשרוד ולהצליח.
הזכרת קודם שאתה עובד על דיסק חדש, אפשר שתנדב קצת פרטים?
הדיסק הנוכחי בשונה מהדיסק הראשון שהיה מחווה לשירי רבי שלום שבזי זצ"ל, יהיה תקליט חסידי-יהודי, מיקס מעניין של יצירה יהודית עכשווית ומקורית, במגוון סגנונות ומקצבים. רצינו דיסק שכל מי שישמע אותו ימצא בו את הנקודה היהודית שתדבר אל ליבו. כרגע, אנחנו עובדים על זה באופן די אינטנסיבי, רפי מעבד, ונגני התזמורת הקבועים מנגנים, ואני על הגיטרות והשירה. בעז"ה אני מקווה, שכבר בקרוב ישוחררו לערוצי הרדיו, שיר או שניים.
יוצא לך לעבד לאומנים אחרים?
זה חלק בלתי נפרד מהיצירה והמקצוע שלנו, במיוחד רפי, שמאוד מוערך מקצועית ונמצא על משבצת של מעבד מוכשר וחדשני בתחום. מלבד העיבודים בתזמורת ובדיסק שלי, הוא עיבד שיר למאיר גלבר שזכה ב"הזמר הבא", בלחנו של יהודה דים ולאומנים שונים שהקליטו אצלנו באולפן כמו : אבי בן ישראל, נתי ברזילי, יואל חייבי, תזמורת איילת השחר, ועוד... את מאיר גבאי מנצח מקהלות הילדים מהצפון אנו מלווים כבר שנים רבות, וחתומים על רוב העיבודים של שירי המקהלות כולל פרוייקט מיוחד שנעשה בשיתוף עם הזמר מנדי ג'רופי.
מהי ההצלחה בעיניך?
להגשים את הייעוד שלנו בעולם, להגיע אל המטרות ואל הפסגה, באמונה ובאהבה, ביושר אישי ומקצועי כאחד, כאשר הצליל של המטבע הוא אמצעי לפרנסה, ולא מטרה ראשונה במעלה. ברגע שאתה עושה מוסיקה רק בשביל הכסף, התהילה והפרסום, זה שקוף והקהל חכם ורואה את זה. הקו המנחה שלנו וההתעסקות האינטנסיבית במקצועיות ובאומנות נטו שקודמת לכל, באה לידי ביטוי בהעדפת הפן הזה על חשבון הביזנס, היח"צנות והפרסום. אבל מנגד אנחנו שם נרדף ליצירה מוסיקלית טהורה, ומשב רוח רענן ומענג לשוחרי המוסיקה ולמביני דבר.
מילה לסיום או מסר לאומה?
ליאור מחייך ... "מוסיקה עושים באהבה, או לא עושים בכלל."
סקירת דיסקים: "הקינדערלך" להקת הקינדרלך. הפקה: ישי לפידות.
קשה להאמין שלא שמעתם עליהם. אחרי כתבה חדשותית בטלוויזיה, כתבה ארוכה ב"ידיעות אחרונות", כתבה ב "שירו לו", השמעות חוזרות ונשנות בתחנות הרדיו הדתיות, פרסום, יחצ"נות, הופעות, וכל מה שלא תרצו, גם תורינו הגיע. קבלו את להקת הקינדרלעך – "אוף שימחעס ג'וניור", או, אם תרצו - "להקת הילדים החדשה של ישראל", ע"פ הסלוגן הרשמי.
במעט המקום שלפנינו נתעסק בעיקר באלבום שלהם, במה שיש בו, ובמה שאין בו. אי אפשר להתעלם מהעטיפה, ולכן הפעם נפתח בה. עטיפה החיצונית דומה יותר לפרסומת מאשר לעטיפה של דיסק. תמונתו של אחד מילדי הלהקה, הלוגו, הסלוגן ותו לא. הפונט בו נכתב שם הלהקה, ובכלל כל העטיפה, משיגה את מטרתה. היא מקרינה מצד אחד גם חדשניות, קידמה, אלקטרוניקה, סקרנות ויוקרתיות מסויימת, ומאידך היא גם מקרינה ילדותיות ופשטות משהו. הרעיון הזה לכשלעצמו לא רע בכלל – הוא ניסיון מעניין. החוברת עצמה, המכילה כמובן את כל מילות המילים, מלווה בצילומים שונים בפוזות שונות של חברי הלהקה, כאשר בכפולת האמצע מופיעה "תמונת מחזור" של כולם יחד. גב, כמעט עם סגירת הגיליון כי בימים אלו עיצוב העטיפה שונה מעט, ונמכר כעת בחנויות בצורה שונה מהמתואר לעיל – ובה נראים כל חברי הלהקה בחזית, והיא אכן דומה מעט יותר לעטיפת אלבום סטנדרטי.
ולפני שנתעסק עם השירים – עוד משהו אחד. ככלל, לא ניתן בכלל להשוות בין שמיעת שירי הלהקה לצפייתם בהופעה עם כל מופעי הכיראוגרפיה, הריקודים והתנועות אותם ישי לפידות, מנהלם המוזיקאלי, למד והנהיג והכניס טוב טוב ללהקתו הראשונה – אוף שימחעס. כך, שמצופה מלהקה מכובדת כזו, שמשקיעה רבות בהפקה וביחסי הציבור, להוציא אלבום מלא לצפייה עם כל התנועות. מצד שני, ניתן להבין את מפיקי האלבום והלהקה שלא עשו זאת, במטרה למשוך את הקהל הרחב להופעותיהם.
אך לא זאת בלבד. כאן הם נהגו בשיטת "הפוך על הפוך". לאלבום מצורף כ"בונוס" קליפ לצפייה למחשב עם השיר "משיח". זהו אחד מהשירים הראשונים שהוקלטו והתפרסמו, והכיראוגרפיה שלו ממש מושקעת וכבדה. חבל שהתמונות המוקרנות באלבום אינם קליפ אמיתי של ריקודים, אלא לקט תמונות של הלהקה בסיטואציות שונות – שילובים מכמה הופעות, שיעורי כיראוגרפיה, הקלטות באולפן, וכד'.
וסוף סוף הגענו לתוכן השירים עצמם. השיר "משיח" הנ"ל פותח את האלבום. כאמור, זהו השיר המפורסם ביותר של הלהקה שיצא לציבור כסינגל. השיר משולב במילים בעברית ואנגלית, שנכתבו ע"י לפידות וציפי מנוביץ' שכשמו כן הוא – מדבר על הכמיהה למשיח המתמהמה. לשיר יש קצב מהיר, כשבחלקו הינו בגירסת ראפ. שיר החופה שבא אחריו הינו קצת שקט יחסית. המילים והלחן של לפידות. שיר זה מתאים מאוד לסגנון הבלאדות השקטות שלו, אותם הכרנו בעיקר ב"עלה קטן", "תפילת הילדה" ודומיהם. קשה לי להאמין שחוץ מחתונת הילדים עצמם בבוא הזמן (וגם זה, אם בכלל), שיר זה יושר בחתונות, למרות שהוא ראוי לכך. הרעיון שילדים ישירו שיר לזוג צעיר שמתחתן – נחמד.
עד כאן פרק זה של השירים למילים המקוריות. "הנה לא ינום" שמגיע לאחר מכן הינו שיר קצבי וקליט, עם עיבוד עשיר יחסית לשאר השירים. זהו שיר קלאסי לפסטיבלי זמר וכד', אך כנראה שלא נערך שום פסטיבל כזה מאז הוקלט השיר ועד להוצאת האלבום, כך שהוחלט לשלב אותו באלבום כפי שהוא. קשה להאמין כי לחן זה לקוח מאותו שיר של רצועה 7 – "שיר למעלות אשא עיניי אל ההרים" – קאוור לביצוע של קרדונר. הבדל של שמים וארץ.
מעט שירים מזרחיים לעולם לא יזיקו. בעיקר אם הם מהווים סלסולים ועליות קוליות גבוהות שכמעט רק ילדים מסוגלים להם. כך בשיר "ימלא פי" שבמקורו הלחין אביהו מדינה, ורצועה שלמה שבאה אחריה עם שירים מזרחיים כשרובה מכילה שירי חתונה – "ישיש עלייך", "שמחה גדולה הלילה", "עוד ישמע", ועוד. לפני השיר המזרחי הבא, שאחרים יגידו שהוא בכלל אלטרנטיבי – "שיר למעלות" הנ"ל, מגיע עוד פרק בבלדות של לפידות עם השיר "רק ילדים" – שזהו השיר הראשון שיצא ללהקה להשמעות ברדיו. שיר זה דומה דימיון מה לבלדה הבאה שלפידות כתב והלחין – "עזוב אותי". רק שזה האחרון יותר ארוך, ובסגנון יותר קצבי עד כדי היפ-הופ. עוד לפני שהשיר "עזוב אותי" יצא יחד עם האלבום, הוא כבר זכה לקאוור בטקס אנשי השנה של "קול חי" בשיתוף ילדי הלהקה עם שדרני הרדיו.
ואי אפשר בלי שמקהלת ילדים תשיר שירי מקהלה נוסטלגיים, ולכך חותם את האלבום, השיר העשירי – "מחרוזת שירי פרחי" עם שירים של פרחי לונדון ומיאמי ועוד – "כה אמר ה'", "אשרי יושבי", "לנר ולבשמים", לא ישא גוי", ועוד. לקראת סוף השיר מופיע קטע ראפ המהווה כפרסומת לקינדרלך (כמו הראפרים שמכניסים לעצמם קרדיט באמצע הפזמון).
לסיכום, אחרי כל המחלוקות והוויכוחים, האלבום חביב, מושקע, וכל זאת מבלי שהזכרנו מילה על העיבודים שבו, שחלקם אלקטרוניים. למי שאוהב איכות, קולות של ילדים, קצב, שילוב סגנונות ועיבודי מחשב רבים – אלבום חובה. אך נזכיר – "טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים" – נאמר יותר מכל, על הקינדרלעך.
הפצה בארץ: גל-פז חמ"ד. סיקר: דוד פרוידיגר.
סקירת דיסקים: "להרבות כבוד שמיים" מאיר גלבר. הפקה: שימיקס.
בטקס אנשי השנה של השנה שעברה, נתווסף משהו קצת שונה לטקס: בין איש שנה אחד למישהו, עלו לשיר שלושה אנשים, כל אחד בתורו, מתחרים על התואר "הזמר הבא". את התחרות לקח די בגדול זמר החתונות מאיר גלבר. היום, הוא גם דיסק ראשון, תוצר ממשי ראשון מאז הניצחון שלו.
לפני שנפרט על הדיסק, קצת רקע: על עטיפת הדיסק, מסביר מנחם טוקר מה זה "הזמר הבא": "הכל התחיל יום אחד לפני שנתיים בערך, קיבלתי דיסק של איזה זמר, ת'אמת הזמר לא היה תגלית השנה וגם השירים לא היום משהו מיוחד, אז חשבתי לעצמי מדוע לא לעשות תחרות שבה המאזינים שהם בעצם אלה שקונים (או צורבים...) את הדיסקים יבחרו זמר שהם אוהבים שמגיע מהם, ניקח אנשי מקצוע שיבחרו שירים טובים ונוציא לאותו זמר דיסק. הרעיון התגלגל ויצא בתור "תחרות הזמר הבא"."
התקיימה התחרות. למקום הראשון הגיע מאיר גלבר, עם השיר "אם אשכחך" של שוואקי , ולמקום השני הגיע הילד אחוז- פחד- הקהל מתניה קניאל (לצלילי "פיה פתחה" של ישי לפידות). מאז החבר'ה האלה לא מפסיקים להופיע. (למרות שגלבר הופיע רבות גם לפני כן, ,כזמר חתונות). עכשיו יוצא הדיסק של הזמר הבא, ואין מה לדבר- בהחלט טוקר השקיע בו. הלחנים הם של טובי המלחינים של המוזיקה החסידית- אלי לאופר, ישי לפידות, יהודה דים, ועוד.
הדיסק הופק ברמה המקצועית ביותר. הנגנים הם הנגנים של השורה הראשונה- סינגולדה, אריה ווליניץ ושותפיהם, על המלחינים דיברנו, העיבודים גם הופקדו בידי אנשים ראויים לכך, ואפילו ההקלטות בחלקם בוצעו באולפן המפואר ביותר בארץ – united studio של משפחת ברג'ס. מפקידי האלבום ירדו עד לרמה של הפרטים הקטנים, וכך אפילו העטיפה קיבלה השקעה ראויה, יותר מדיסק חסידי ממוצע, גם אם הוא של פריד או בן דוד.
ונעבור לשירים: השיר הראשון, "מחיה מתים", שיר קצבי, אבל כבר יצא לנו לשמוע שירים טובים. הלחן של אלי לאופר, והעיבוד שלו ושל אביו, משה. בשיר השני, אולי כדי לנסות ולהגדיל את ההצלחה של "הזמר הבא", יש דואט בין מאיר למתניה קניאל, ההוא מהמקום השני. למתניה יש קול סביר בהחלט. עד היום היה קצת קשה לשמוע אותו, כי בהופעות שלו הוא מאוד מתרגש. אבל כשהוא בשקט של האולפן עם הטכנאי- הוא מוציא צלילים סבירים לגמרי. השיר עצמו הוא גם שיר טוב, איטי ונעים, מבית היוצר של משה בלייכברד. העיבוד רשום על שמו של עמי כהן. אמנם השניים האלו פחות מוכרים, אבל זה לא מוריד מאיכותו ויופיו של השיר בכהוא – זה. רצועה שלישית – "לבנות בית" – שיר שכל כולו יובל סטופל, קצבי ונחמד. שווה שמיעה.
השיר הרביעי הוא שיר איטי ונחמד, ואני מצטט מעטיפת הדיסק: "לחן ומילים: ישי לפידות בהשראת המקורות... כינורות: דורה וחבורתה... בישולים: גלעד פוטולסקי". סוף ציטוט. אבל למרות כל אלה, יצא פה אחד השירים הטובים בדיסק לטעמי. אגב, "בהשראת המקורות" – נראה לי שההשראה הייתה כמעט מוחלטת: "אבינו מלכנו זכור רחמיך וכבוש כעסך והסר ממנו משחית ויגון ומגיפה ופגע רע, וכל מחלה וכל תקלה. אבינו מלכנו, רחם עלינו". השיר החמישי הוא השיר הקצבי מספר אחד בדיסק. סביר להניח שגם אם אין לכם את הדיסק, שמעתם את השיר הזה, כיוון שבכל הופעה השיר מושמע, הוא צועד במקומות הראשונים במצעדים ולא מפסיקים להשמיע אותו ברדיו. "גלוי וידוע לפניך שכל יצרנו ומאווינו להרבות כבוד שמים". מילים ולחן – אלי פרידמן. עיבוד – רובי בנט. שיר מהוקצע, שיר טוב.
הלאה. השיר השישי, או השיר הראשון בצד ב' של הקלטת, "נחפשה דרכנו ונחקורה", של יהודה דים. שיר איטי טוב, שההשקעה בו כנראה הייתה פחות קשה. 3 נגנים שונים מכסים את כל המוזיקה של השיר (ששניים מהם נמנים על משפחת גריידי). בכל מקרה, השיר יצא טוב. השיר השביעי, "ובאותו הזמן" שייך ל MBD, בעיבודו של משה לאופר. שיר בן דוידי טיפוסי, משמח לבבות. השיר השמיני הוא שיר קצת יותר ארוך, שלא נלקח מהמקורות, "זמנים מתוקים". שיר חביב בהחלט. המילים של ישראל בלק, לחן של שלמה ברונר, עיבוד של שי ברק. הביצוע של מאיר לשיר הזה איכותי מאוד, כשהוא מדגים את היכולות הקוליות שלו.
השיר הלפני אחרון שייך לעמירן דביר, עם עיבוד של אריה ברונר – "ישיש עלייך". אני שוב ארשה לעצמי לצטט מעטיפת האלבום: "קולות: 'המשמחים' אריה ברונר ועמירן דביר. השיר מוקדש באהבה לאבי בלומנטל". השיר האחרון הוא הקלטה מהמופע בו זכה מאיר גלבר כ"הזמר הבא". "אם אשכחך". השיר כשלעצמו הוא שיר קשה לשירה, כיוון שיש עליה מאוד גבוהה בטונים באמצע השיר. במופע עצמו לא האמנתי שגלבר יצליח לשיר את השיר הזה, אבל הסתבר שטעיתי. הוא עושה את זה בגדול.
לטעמי, הדיסק הזה הוא אחד הדיסקים הטובים שיצאו בזמן האחרון. הדבר הכי טוב שהתחרות "הזמר הבא" הוציאה מתוכה זה את איגוד האמנים הטובים בתחום לדיסק אחד, שכולו הנאה. כיוון שגם גלבר הוא זמר טוב, יצא פה משהו שעונה על כל הציפיות. ההמלצה שלי: לקנות. בלי שום ספק. מעבר לדיסק, כיוון שיצא לי לראות את מאיר ב Live על הבמה, אני יכול להעיד עליו שהוא פרפורמר מצויין. עם השילוב הזה של שירים טובים, קול איכותי, אמבציה להצליח והופעות טובות, אין ספק שמאיר גלבר, הוא הוא הזמר הבא.
הפצה בארץ: גרינטק סיקר: יונתן כץ.
חסידודון: חידון המוזיקה החסידית.
הגיע הזמן לסיכום השנתי שלנו. ויש גם זוכה. אורטל מקייס. מוזמנת להשאיר את הפרטים במערכת לצורך קבלת הפרס. המדור יוצא כרגע לחופשת בין הזמנים והתרעננות קצרה ויחזור בעז"ה מיד אחרי תשעה באב. בינתיים הצעות, רעיונות וכו' ניתן להפנות למערכת "חסידודון" או למערכת הגליון.
לחצו כדי שלוח דואר ל חסידודון".
אתר מומלץ: מנחם הרמן http://www.menachemherman.com
האתר של נגן הגיטרה הנודע מנחם הרמן ותזמורתו. יתרון ראשון לאתר שהוא באנגלית ובעברית כאחד. מה באתר? ניתן לקרוא אודות התזמורת, קצת על הנגנים, להוריד רשימת שירים וכן שיר של הלהקה, קישורים וגם ליצור קשר. אתר נחמד עיצוב פשוט ונוח. ציון8+
אודות ותודות:
כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, ליאור גריידי, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, בני יפה, הקינדערלך, מאיר גלבר, יעקב רוזן, יונתן כץ, קובי רוטמן, פיני פרוינד, מיכל קורן, בא לבקר, מנחם הרמן. עיצוב: יעקב בן דוד. לוגו: לויק.
תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, בני יפה, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק שיווק, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, עוזר דרוק, מענדי בן חמו, אלעזר פרץ, חסידי ברשת, מינדי והחבר'ה. תודה גם ל: מולד הלבנה, THE JERUSALEM MUSIC NETWORK , המחלקה לתרבות תורנית בעירית פ"ת, אלי דולינסקי, בחדרי חרדים, חרדים ברשת.
 |
|
|