ה"משיח" מעורר פרובקציות בבית הרב עובדיה
המשיח הולך מכות
הש"סניקים, פעם חביבי המדור הזה, מתלוננים שכבר לא כותבים עליהם. אז הנה משהו קטן:
"המשיח" הגיע לביתו של הרב עובדיה יוסף ולא נתנו לו להיכנס, והרב משה יוסף, בנו של הרב עובדיה והאיש החזק בש"ס, קיבל מכות. למרות שיש כמה ש"סניקים שמחייכים עכשיו, הסיפור הזה לא מצחיק. הוא חושף כשל באבטחת ביתו של הרב עובדיה יוסף.
בערב ראשון לפני שבועיים, כעשר דקות לאחר שמאבטחי הרב נטשו את משמרתם, נשמעו דפיקות על דלת ביתו של הרב. על פי בני הבית, מצלמת המעגל הסגור הראתה כי מדובר ב"בחור ישיבה אשכנזי, גבוה ונאה בשנות ה-20 לחייו , שכנראה השתבשה עליו דעתו". הבחור דרש להיכנס לראות את הרב עובדיה ואמר: "תגידו לרב עובדיה שנמצא פה יוסי זינגר. הוא מחכה לי, תראו שהוא יקבל אותי, הוא יודע שאני המשיח". דלת הבית לא נפתחה ובמשך כשעתיים הציק "המשיח" לשכנים והתעמת איתם, גם פיזית.
בשלב מסוים הסתער "המשיח" על דלת ביתו של הרב עובדיה בבעיטות וניסה לפרוץ אותה. הרב משה יוסף יצא להרגיע אותו, אך אז הותקף פיזית על ידיו. מקורבים לרב עובדיה חילצו את בן הרב וכוח משטרה שהוזעק למקום לכד את המשיח. מתברר שלא מדובר בפעם הראשונה שחולי נפש מגיעים לביתו של הרב, מצהירים כי הרב עובדיה התגלה אליהם בחלום וביקש שיבואו, או שמגיעים מצוידים בבשורה משיחית כלשהי. בדרך כלל האירועים לא יוצאים משליטה והרב מברך את ההוזים ולעתים דואג אישית שיסדרו להם טיפול נפשי.
ממשטרת ישראל נמסר כי ככל הנראה מדובר באדם המעורער בנפשו וכי הוא הועבר לטיפול שירותי הבריאות. בני ביתו של הרב דווקא התנצלו על הזמנת השוטרים ואמרו: "בכינו כשהזמנו משטרה, אבל הפעם לא היתה ברירה". הרב עובדיה אגב, ישב כל הזמן בחדרו ולמד, בני הבית לא עדכנו אותו במהומה שהתחוללה סמוך לדלת ביתו "כדי לא להדאיג אותו ולא להפריע לו בלימוד".
 |
|
|